Şimdi Ara

DSG/STRONIC GÖRÜNCE KOŞARAK UZAKLAŞIN BUGÜN 12500 tl ÖDEDİK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
27.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Porş pdk haric digerleri ayni ha dsg ha cvt

Hayatta otomatik arabayi surmeyi sevmem

Manuel bir kere arabaya tam hakim oldugumu hissettiriyor

Bu zaman masraf cikaracak arabayi turbo otomatik intahar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skaan07 kullanıcısına yanıt

Savunmuyor bence sacmaliyor.

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    Satis temsilcileri pek kabul etmiyor. En son testte Skoda karoq testimde bazi kullanicilarin bozdugu olabiliyor dedi :)

Asil bomba passat testi icin gittigimizde oldu. Gorevli test araci musait mi diye birini aradi, sonra telefonu kapatinca bize dalginlikla sanzimaninda sorun varmis, maalesef su an musait degil dedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Vites değişimi esnasında kazanılan milisaniyeleri serviste gün bazında kaybetmek oldukça makul gerçekten

Alıntıları Göster
    Varyaa yaman delikanlısın vesselam.

• quote:

Geçmiş olsun. O kilometrede DSG'li bi aracı fanları bile almaz. Yaptığınız alışveriş fazlasıyla talihsiz olmuş. Denklemde bir adet de galerici yer alınca masraf bağıra bağıra gelmiş resmen.
    Olm sen beni yarma peşindemisin buguünm. Gülmekten yerlere yattım bu nasıl bir açıklamadır böyle.
  • hangi marka olursa olsun problem olsun yada olmasin hangi marka disarida yillarca servis gormus bir araca garanti verirki ?

quatroya yazik..

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bilmukabele başkanım

İlk çıktığı zamanlar tamam rakipsiz idi eyvallah, sorun çıkarsa da "Ulan değiyor ama he" dedirtecek yanları vardı. Ama sene olmuş 2018, hem çift kavrama hem de tork konvertörlü teknolojisi almış yürümüş. Hâlâ DSG'yi rakipsiz sanmak ne kadar üzücü.

Sürekli elimin altında %80 yolcu %20 sürücü olarak kullandığım bi 2016 Polo 1.4 DSG var. EDC'ye geçince oh be dedirtiyor

Hal böyleyken yemişim DSG'yi. Islak PS veya EAT'yi falan hiç söylemiyorum zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bilmukabele başkanım

İlk çıktığı zamanlar tamam rakipsiz idi eyvallah, sorun çıkarsa da "Ulan değiyor ama he" dedirtecek yanları vardı. Ama sene olmuş 2018, hem çift kavrama hem de tork konvertörlü teknolojisi almış yürümüş. Hâlâ DSG'yi rakipsiz sanmak ne kadar üzücü.

Sürekli elimin altında %80 yolcu %20 sürücü olarak kullandığım bi 2016 Polo 1.4 DSG var. EDC'ye geçince oh be dedirtiyor

Hal böyleyken yemişim DSG'yi. Islak PS veya EAT'yi falan hiç söylemiyorum zaten.
    Doğru diyosun. Sene 2006 da sıfır km passat 2.0tdi highline 6 ileri ıslak dsg alınmıştı. Arabanın gidişine vay a..k demiştim ozamanlar. Resmen bir devrimdi ve o dönemki bmw e46 nın double clutch SMG2 sinden cok daha hızlı ve net vites geçişleri vardı.

Aslında problem sadece bu maliyeti düşürülmüş ve yolunmuş kaza döndürülmüş kuru kavrama 7 ileri de. Diğer ıslak dsg lerde bence öle ahım şahım bir tasarım hatası yok hatta bence gercekten muhendıslık harikası bir sanzıman. Veyrondaki dsg nin halk a indirilmiş hali gibi bişey. Ama tabi gercek dsg olan ıslak kavramaları maliyet, ağırlık ve boyuttan ötürü her önüne gelen araca koyamıyorlar.

• Tam cry more konusu olmuş. Sen yetkisiz servislerde senelerce mundar edilmiş aracı satın al , sonra vay efenim iyi niyet hikaye imiş.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Koyan koyuyor valla, otomatik şanzımana o kadar para isteyip bir de kurusunu verenlerde değil, almazsa ölecek hastalığına yakalananlarda suç.

Bkz Focus 1.5 TDCI ıslak PowerShift, Peugeot 1.6 Bluehdi EAT6 tam otomatik, Megane 1.5 dCi ıslak EDC. Bunlar da düşük hacim motorlu, şanzıman farkı da DSG'den az.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Koyan koyuyor valla, otomatik şanzımana o kadar para isteyip bir de kurusunu verenlerde değil, almazsa ölecek hastalığına yakalananlarda suç.

Bkz Focus 1.5 TDCI ıslak PowerShift, Peugeot 1.6 Bluehdi EAT6 tam otomatik, Megane 1.5 dCi ıslak EDC. Bunlar da düşük hacim motorlu, şanzıman farkı da DSG'den az.
    Vag ın gözünü para hırsı bürümüş naparsın.

Müşteri marizleme konusunda bir numaralar.

• 1-Aslan besleyen yemini düşünmez.

2-İtibarda tasarruf olmaz.

• skaan07 kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin ki sana yaşımı kanıtlayayım? Yani konudan mesajlardan bihaber konuya girip yorum atıyorsunuz. Sen önce 2.0q bi audi al biraz dolaş sonra yorum yaparsın dsg patlıyor mu patlamıyor mu. Ya da hangi arabada nasıl bir dsg var araştır öyle gel.
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    kuru kuru iteliyorlar
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Saçmalayorum öyle mi? Hiç A4 veya dengi bir aracın oldu mu? Ona göre konuşalım. Adam burda a4 quarttro s-tronic diyor sen karoq passattaki dsg den bvahsediyorsun Sizleri kaale almamak lazım insan şaşırıyor böle şeyler yazınca.
  • Dsg ye para verecegime gider bmw alirim tork konvertorunun canini okurum ama tik demez :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Saçmalayorum öyle mi? Hiç A4 veya dengi bir aracın oldu mu? Ona göre konuşalım. Adam burda a4 quarttro s-tronic diyor sen karoq passattaki dsg den bvahsediyorsun Sizleri kaale almamak lazım insan şaşırıyor böle şeyler yazınca.
    Commandx adlı kişi gereğinden fazla VAG düşmanı yani eleştiri düzeyini geçeli çok olmuş. Her markanın böyle öfff yeter dedirten isimleri var ya bu arkadaş da Turbo araç düşmanı, VAG düşmanı. Dediğim gibi eleştiri düzeyini geçmiş saldırı düzeyine gelmiş.

Benim de yazdığım gibi evet DSG sorunlu ama bu konudaki DSG herkesin kuru DSG bozulur dediği DQ200 falan değil. Hatta parça bakımından da bizim DSGlerden biraz daha farklı olan bir şanzıman.

Millet konuda DSG yazıyor diye okumadan saldırı moduna geçmiş uğraşmaya değmez. 12 bin TL şanzıman yaptırıyorlar fatura almıyorlar.

Bu ülkede en son 100 bin de yetkili bakımına girmiş daha sonra 200 bilmem kaç binde garanti isteyebileceğin kaç marka var ? ARkadaş 1-2 japon firması yazmış bu firmalar hariç kim kabul eder ki bunu ?

Kaldı ki kronik sorunları olan DSG DQ200 de değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Mayıs 2018; 20:57:23 >

• Otomatik araba kullanmak istiyorum dsg dışında ne alabiliriz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Gunumuzde maliyeti, parca maliyetinden ibaret saniyorsaniz suanda turkiyede uretilemeyen cihaz arac kalmamis olmasi gerekirdi.

Ozetle mekatronik arizasi kronik bir arizadir 2013’ten sonra neredeyse yok denecek kadar az rastlanir olandan serviste iyi niyet zart zurt degistirilir. Ama yetkili servis bakimi olmayip 2013 model ve alti dsgli araciniz varsa korkmaniz gerek. Ha konu olan arac islak tip denen kronik arizasi yok denecek kadar az olan bir sanzimana sahip bir arac. Onceki kullanimini bilmedigimizden bir sey de diyemeyiz.

Dipnot: Kavrama degisimi ariza degildir, sarf harcamadir ve garantisi de olmaz haliyle.

Alıntıları Göster
    yapmayın bunu

parça maliyetinin %1'i değil diğer maliyetler sürümü çok olan firmalarda

firmalar bu kadar büyümezdi diğer maliyetler çok olsa

en iyi örneği de apple firmasıdır bu konunun, üzerine de tez yazılır...

kavrama da gayet garanti kapsamındadır

silecek değil bu, gayet dsg'ye dahil birşey... otomatik şanzıman bir bütündür, üretim hatası yüzünden bir parçası bile arızaya sebep veriyorsa bu garanti kapsamına girer

sizin bu mantığınızda laptop alsa işlemcisi veya ekran kartı bozulsa sarf harcamadır diyip garantiye dahil etmeyecek misiniz?

siz konuyu çok yanlış anlamışsınız, garanti beni üretim hatasından korur, normal kullanımda aşınmaması bozulmaması gereken parça bozulursa bu garanti kapsamına girer

misal araç aldınız, bir ay sonra arka tampon kendiliğinden düştü

bu garantiye dahildir...

hele ki kronik olarak neredeyse her aracın düşüyorsa bu tampon 4yıl sonra düşse de hatalı üretim olarak ele alınması gerekir

dsg için de aynen böyledir, bu saatli bomba resmen her an patlar

patlayınca da üretici ücretsiz tamir eder

yeter artık yedikçe doymayan firmalar yerine müşterileri savunun

fanlık yapmaya da hater olmaya da gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Commandx adlı kişi gereğinden fazla VAG düşmanı yani eleştiri düzeyini geçeli çok olmuş. Her markanın böyle öfff yeter dedirten isimleri var ya bu arkadaş da Turbo araç düşmanı, VAG düşmanı. Dediğim gibi eleştiri düzeyini geçmiş saldırı düzeyine gelmiş.

Benim de yazdığım gibi evet DSG sorunlu ama bu konudaki DSG herkesin kuru DSG bozulur dediği DQ200 falan değil. Hatta parça bakımından da bizim DSGlerden biraz daha farklı olan bir şanzıman.

Millet konuda DSG yazıyor diye okumadan saldırı moduna geçmiş uğraşmaya değmez. 12 bin TL şanzıman yaptırıyorlar fatura almıyorlar.

Bu ülkede en son 100 bin de yetkili bakımına girmiş daha sonra 200 bilmem kaç binde garanti isteyebileceğin kaç marka var ? ARkadaş 1-2 japon firması yazmış bu firmalar hariç kim kabul eder ki bunu ?

Kaldı ki kronik sorunları olan DSG DQ200 de değil.

Alıntıları Göster
    Garanti kısmını boşver hadi, sözleri cımbızlama, bu şanzıman sorunlu işte sorunun masrafını da ben çektim iyi biliyorum. Diyelim bu araba servis bakımlı oldaydı garantiye kesin girer garantisi verebilir misin? Ezberlemişsin şu kod şanzıman diye birşey biliyorum havasına girmişsin. Belliki vw ile ya bağlantın var ya da aşırı fanatikliğin. Bu arabayı kullananda benim parasını verende. Eminin 1 kez kullanmamışsındır bile bu arabadan ama işkembeden salla dur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.