Şimdi Ara

DSG/STRONIC GÖRÜNCE KOŞARAK UZAKLAŞIN BUGÜN 12500 tl ÖDEDİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
27.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim tek kavramalılar kıymete binecek böyle giderse Sarsıntılı marsıntılı ama yolda bırakmıyor.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.

Ne olursa olsun 4 ve 6 ileri klasik tam otomatikler sorunsuzluk olarak en iyileri.

Fakat forumda bu kadar çift kavrama arızası yaşayan ve canı yanan insanlar varken, tam otomatik araç tavsiyesi isteyen insanlara halen daha kağıt üzerindeki tüketim verilerine dayanarak az yakıyor diye sürekli çift kavrama tavsiye eden teknoloji fanları var. Az yakıyor derken de 100 km de 1-2 litre.

Ben elektronik teknikeri olarak, yıllardır teknoloji ve elektronik tasarımın içerisinde olmama rağmen, daha bunlar kadar teknoloji fanı olamadım. Benim için en iyi teknoloji sorunsuz teknolojidir.

Çift kavrama sistemi güç aktarımı konusunda çok verimli bir sistem. Bunu kimse inkar edemez. Ama kullanıcı hatalarını çok kısa sürede insanların yüzüne vurması insanlara maddi kayıplar yaşatıyor. Bu sebeple önce bu sistemin çalışmasını anlamak ve aracı ona göre kullanmak gerek.

Aşağıdaki linkte bu konudaki araştırmalarımı ve tecrübelerimi paylaştığım bir yazı var. Otomatik vites araç almayı düşünüp tercih konusunda kararsız kalanlara yol gösterebilir.

Tekrardan çok geçmiş olsun.
    https://forum.donanimhaber.com/tam-otomatigin-cift-kavramaya-olan-ustunlugu--130852000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 9 Mayıs 2018; 9:45:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

1. Arabadan anlamadan boş konu açıyorsun.

2. Araba 226bin e gelmiş daha önce serviste ne işlem görmüş belli değil sallıyorsun.

3. Bir ürün bakımı düzgün yapıldığı sürece fabrikanın belirttiği yıl/km kadar çalışır aç bi araştır burda boş konuşma.

4. Dsg nin ne olduğunu bilmeden 200binde araç almadan önce bir zahmet araştırsaydın madem burda konu açmayı yazmayı biliyorsun? Servis sana güzel kapak yapmış zaten.
    "Dsg nin ne olduğunu bilmeden" derken arıza potansiyelinden bahsediyorsun sanırım. Ben de bu yüzden konu açtım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

100bini geçmiş aracı bedavaya yaptıramamış konu açıyor. Acaba şanzımana en son ne zaman bakıldı? Araba hakkında hiçbişey yazmadan dsg patladı bulaşmayın tam troll konu.
    Sana özel
    DSG/STRONIC GÖRÜNCE KOŞARAK UZAKLAŞIN BUGÜN 12500 tl ÖDEDİK

• Antalya kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu bu arada?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Geçmiş olsun, 27bin TL çok uçuk bir rakam, bizim araç 6-ileri tork konvertörlü tam otomatik, sıfır komple şanzıman fiyatı 12bin TL civarındaydı diye hatırlıyorum. Yetkili servis fiyatı bu üstelik.

140.000km oldu yakında revizyona sokmamız gerekiyor tahmini 4-5bin TL ödeyeceğiz revizyona.

Vay efendim tork konvertörlüler çok yakıyor diyenler konuya bekleniyor.
    Vay efendim tork konvertörlüler çok yakıyor
  • İlginc bir sekilde 2. Elde passatin otomatigi manuele gore daha avantajli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

2 ay önce aldığınız araçta böyle bir şeyin olması akla baska seyler getiriyor. Arabada büyük ihtimal ariza vardi idareten bir sey yapılıp satıldı.

2.0 tdi quatrodaki dsg baya sağlam dsgdir. 7 ileri kuru kavrama kadar arıza vermez. Aracin sanzimani degistirilmis veya kavraması değiştirip satılmış dahi olabilir

Alıntıları Göster
    Evet hocam satıcıda üçkağıt var.
    Servisin dediğine göre araba 205 bindeki bakıma garantiye sokabilmek için sokulmuş. Ama servis yememiş tabi. Ama tamiratta yapılmamış. Zaten babamlar Ankara' dan Antalya' ya gelinceye kadar bir anormallik de farketmemişler. Ben test ederken titremeyi farkettim. Nadiren de vuruntu vardı. Bunları her zaman da yapmıyordu. Bu şekilde bile kullanılabilirdi. Ama babam arabayı satacak galeriye koydu. Bu şekilde satamayız, alıcıya söylesek servise sorsa 27 bin masraf var diyecekler almayacak. Bu yüzden tamir ettirdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Hocam sıkıntı=arıza işte. Bizim arabaya özel başkasında olmaz deyip alacak olanların günahına girmeyin. Gerçi bizim araba satılık, şanzımanda sıfır, potansiyel müşterileri korkutmamak lazım :)

Alıntıları Göster
    Aldığınız bu kisiye ihtar cekin. Gizli ayipli mal sattığıni soyleyin.

• benim bildiğim bu araç s tronic değil multitronic. multitronicte kronik bir arıza yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Tamam beklemeyelim de heran bozulması muhtemel şanzıman için 27 bin istemek ne oluyor. Ya bana sevise ömür boyu getireceksin sürekli öpecem ya da getirmeyeceksin tek seferde hard öpecem diyorlar.

Alıntıları Göster
    27 bin fark falan yok Passattın dolu paket dizel seçeneklerinde çıplak fiyatlarda 12 bin lira fark var 2300 euro gibi bir para yapıyor geri kalan büyük fark vergiden kaynaklı sürekli öpen devlet bu yüksek farkın markayla hiçbir alakası yok
  • antalyalı dostum genelleme yapma. ben 4 yıl Polo GTi kullandım, 50bin km yol yaptım, modifiyeliydi, ne şanzımanı ne de kavraması bozulmadı. siz aracı hor kullanmışsınız belli ki.
  • bu yazıyı okuyunca ünlü stand-up sanatçısının bir gösterisinde söylediği "radyasyon geliyor kaç kaç" sözü aklıma geldi. DSG'de o misal. DSG şanzuman olan ilanlara bakmıyorum bile artık o derece midem bulandı (hoş alacak param da yok! iç geçirmek ve ruhumu doyurmak için araba bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EsEsLee_ -- 9 Mayıs 2018; 11:25:44 >
  • bir alman için 2,450 euro olan masraftır
  • 12,500 bir adet fıstık gibi ford ka alabiliyorsun
  • Arabayı aldığınız arkadaş tarafından kazıklanmışsınız gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsman01

benim bildiğim bu araç s tronic değil multitronic. multitronicte kronik bir arıza yok diye biliyorum.
    Quattro lar stronic. Multitronikler sağlam hakkaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Aldığınız bu kisiye ihtar cekin. Gizli ayipli mal sattığıni soyleyin.

Alıntıları Göster
    Sonuç alabilir miyiz? Babama söyledim uğraşmak istemedi. Ankara da bir galerici den aldık arabayı.
  • Antalya kullanıcısına yanıt
    Patlayan dsg nerede? Resimdekiler şanzımanın ağır bakımında değişen parçalar. Satan adam ağır bakımı yapmadan size aracı satmış sizde patlamış. Öyle bir başlık açıyorsunuz ki sanki dsg komple çöp olmuş gibi. Satandan veya sizden kaynaklı hata için firmayı suçlamak saçma. Hadi kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Passattaki 25bin dsg fiyat farkinda da iyi niyet var mi sizce?
    Önden ödemeli işte ne güzel.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.