Şimdi Ara

DSLR alıcam bilgisi olan arkadaşlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aklımda DSLR makina almak var bütçem 1500 civarı.Aklımda canon 450d vardı ama canon 500d yi gördüm.aslında 450d bana yeter ama 500d alıp full hd video özelliğinden de faydalanırım diye düşünüyorum.Forumda okuduğm yazılarda dslr makinalrda video çekerken makinanın ısındığı ve yanma tehlikesinin olduğunu okudum.Acaba bu doğrumudur dslr makinalarda sürekli video çekimi yapmak makinayı yanma tehlikesinde bıraktığı doğrumudur arkadaşlar?

• Fotograf makinalarının asıl amacı fotograf cekmektir. Tum altyapı ona gore dizayn edilir. İyi fotograf icin kriterlerin biride buyuk sensor, az ısınma gerekir. D-SLR makinalar da sensor normalde kapalıdır. Perde acıldıgı anda sensore elektrik gider ısıgı kaydeder ve perde kapanınca sensore giden elektrikte kapanır. Boylece sensor mumkun oldugunca az ısınır ve fotograf kaliteside yuksek olur. Video cekerken sensor surekli acıktır ve ısınmaya maruz kalır. Kısa vadede olmasada sensorun boyle ısınması istenmez ve kullanım omrunu dusurur. Hatta ilk modellerde canlı onzileme suresi bile kısıtlıydıki sensor ısınmasın. Sanırım video cekimleride sınırlı bu sebepten dolayı. Cmos ların yapısından dolayı ısınma az, ama yinede D-SLR gibi bir makinayla video cekmek iyi bir sey degildir yazık olur. Video cok onemliyse video kamera alın derim. Cunku video kamera nın sensorleri uzun sure kayıt yapabilecek sekilde dizayn edilirler.
  • tşkler arkadaşlar cvpladığınz için.o zaman 500d almamıza gerek yok 450d alsak daha iyi olur heralde dimi arkadaşlar fiyat açısından.450d ile 500d arasında fotoğraf kalitesi açısından hangisi daha iyi arkadaşlar hangisini tavsiye edersinz başka tavsiye etmek istediğinz makina varsa söyleyebilirsnz arkadaşlar.
  • Eğer amaç sadece fotoğraf ise 450D tabiki.. 450D de pixel density (sensörde birim alana düşen piksel yoğunluğu) daha iyi.. Gövdeden ziyade fotoğraf kalitesini biraz da lenslerde aramak lazım.. Aradaki fiyat farkına daha iyi bir lens seçme şansı da var
  • O paraya fotoğraf çekebilen VİDEO KAMERALAR var , video kamera alın , ömür boyu kullanın. Derdi yok tasası yok
  • Arkadaşlar 450d ile 500d arasında almanız gerekse hangisini alırsınız sebebiyle söylermisinz fotoğraf kalitesi hangisinin daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelcayirGS

Arkadaşlar 450d ile 500d arasında almanız gerekse hangisini alırsınız sebebiyle söylermisinz fotoğraf kalitesi hangisinin daha iyi

fotoğraf kalitesini dsrl makinada gövde belirlemez objektif lens belirler.
    dsrl makinada makro,manzara portre vs çekimler için ayrı,ayrı lens alınması gerektiğini biliyorsunuz herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: netün

quote:

Arkadaşlar 450d ile 500d arasında almanız gerekse hangisini alırsınız sebebiyle söylermisinz fotoğraf kalitesi hangisinin daha iyi

dsrl makinada makro,manzara portre vs çekimler için ayrı,ayrı lens alınması gerektiğini biliyorsunuz herhalde.

DSLR'da esas etken kısım lenstir ama "fotoğraf kalitesini gövde belirlemez" diye bir şey de asla söylenemez. Ki öyle olsaydı bu kadar çeşitlilik olmazdı, sadece gövdelere binler saçılmazdı; birkaç makine üretilir, yalnız lens geliştirilirdi.

Alacağım DSLR'da video özelliği de bulunsun istiyorsanız 5D Mark II'den aşağısı hikaye bunu söylemek isterim. 500D saniyede 20 kare kayıt yapabiliyor, titiz bir gözünüz varsa rahatsız edecektir; HD videoda kusurlar çok daha belirgin ve rahatsız edici olur. Fotoğraf amaçlı alacaksanız daha fazla düşünmenize gerek yok, 450D alın derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: aFamous

quote:

quote:

DSLR'da esas etken kısım lenstir ama "fotoğraf kalitesini gövde belirlemez" diye bir şey de asla söylenemez. Ki öyle olsaydı bu kadar çeşitlilik olmazdı, sadece gövdelere binler saçılmazdı; birkaç makine üretilir, yalnız lens geliştirilirdi.

Alacağım DSLR'da video özelliği de bulunsun istiyorsanız 5D Mark II'den aşağısı hikaye bunu söylemek isterim. 500D saniyede 20 kare kayıt yapabiliyor, titiz bir gözünüz varsa rahatsız edecektir; HD videoda kusurlar çok daha belirgin ve rahatsız edici olur. Fotoğraf amaçlı alacaksanız daha fazla düşünmenize gerek yok, 450D alın derim.

peki öyle olsun aFamous herkes ozaman kitlensle devam etsin masrafa girmesin.

• arkadaşlar 350d + 18.55 lens le 450d+18.55 lens arasında çekilen resim kalitesi hangisinin daha iyi olur gözle fark edilecek kadar fark var mıdır lens aynı ama gövdeler farklı arkdaşlar bunun hakkında görüşlerinizi belirtirmisinz.
  • quote:

arkadaşlar 350d + 18.55 lens le 450d+18.55 lens arasında çekilen resim kalitesi hangisinin daha iyi olur gözle fark edilecek kadar fark var mıdır lens aynı ama gövdeler farklı arkdaşlar bunun hakkında görüşlerinizi belirtirmisinz.

canon kitlenlerini kullanıcıların bir çoğu pek met etmiyor.nikon ve pentax kit lenleri daha iyi diyorlar,kullanan arkadaşlar sizi daha iyi aydınlatır.kit lens yerine ilk başta genel kullanım için daha kaliteli lense yönelebilirsiniz.daha sonra diğer lens
    ihtiyaçlarını tamamlaya bilirsiniz.
    alacağınız gövdeye göre ihtiyaçlarınızı belirlerseniz manzara,makro,portre vs
    kullanıcı arkadaşlar size bir set tavsiye ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 5 Temmuz 2009; 0:28:43 >
  • quote:

arkadaşlar 350d + 18.55 lens le 450d+18.55 lens arasında çekilen resim kalitesi hangisinin daha iyi olur gözle fark edilecek kadar fark var mıdır lens aynı ama gövdeler farklı arkdaşlar bunun hakkında görüşlerinizi belirtirmisinz.

450D ile daha iyi sonuç alırsınız.

netün, esas etken kısım lenstir diyorum. Altını çizecektim, gerek görmedim. Sadece "fotoğraf kalitesini DSLR makinede gövde belirlemez" gibi keskin bir durum olmadığını söylüyorum.
  • quote:

quote:

netün, esas etken kısım lenstir diyorum. Altını çizecektim, gerek görmedim. Sadece "fotoğraf kalitesini DSLR makinede gövde belirlemez" gibi keskin bir durum olmadığını söylüyorum.

aFamous
    body isterse ff makina olsun kalitesis lensle foto nanay.video kaliteli çekmek için bile ona uygun lens kullanılması gerekiyor biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

aFamous
    body isterse ff makina olsun kalitesis lensle foto nanay.video kaliteli çekmek için bile ona uygun lens kullanılması gerekiyor biliyorum.

Neden anlatamıyorum ki? Aksini söylemiyorum diyorum, esas etken lens diyorum. Şöyle izah edeyim; aynı lenslerle çok iyi ve vasat sayılabilecek makineleri deneyin anlayacaksınız. Yani mutlaka gövde de etkendir.

• arkadaşlar canon 450d nin üzerinde gelen lens nasıl yada canon 450d nin yanında başka lens önerirmisn manzara makro gibi ayırmak itemiyorm genel olarak bütün çekim modlarında iyi olan bi lens tavsiye edremsnz arkadaşlar.bide arkadaşlar 450d nin hayyam fiyatları ne kadar bilen var mı arkadaşlar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

aFamous

Neden anlatamıyorum ki? Aksini söylemiyorum diyorum, esas etken lens diyorum. Şöyle izah edeyim; aynı lenslerle çok iyi ve vasat sayılabilecek makineleri deneyin anlayacaksınız. Yani mutlaka gövde de etkendir.

sensörleri aynı ebatta ccd makinalar için eski veya yeni gövde,de farketmez diyorum
    hatta yeni makinalarla aynı sensöre sahip pikseli düşük eski makinalar ,sende biliyorsunki
    sensöre piksel sıkıştırma olmadığı için daha iyi netice verir.
    ama cmos geçersen zaten sensör özelliklerinden dolayı noise ve renklerde farklılık olur.
    aslında yeni makinalarıda fazla yüksek piksel yapmasalar.daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 5 Temmuz 2009; 1:22:03 >

• arkadaşlar canon 450d nin üzerinde gelen lens nasıl yada canon 450d nin yanında başka lens önerirmisn manzara makro gibi ayırmak itemiyorm genel olarak bütün çekim modlarında iyi olan bi lens tavsiye edremsnz arkadaşlar.bide arkadaşlar 450d nin hayyam fiyatları ne kadar bilen var mı arkadaşlar
  • quote:

arkadaşlar canon 450d nin üzerinde gelen lens nasıl yada canon 450d nin yanında başka lens önerirmisn manzara makro gibi ayırmak itemiyorm genel olarak bütün çekim modlarında iyi olan bi lens tavsiye edremsnz arkadaşlar.bide arkadaşlar 450d nin hayyam fiyatları ne kadar bilen var mı arkadaşlar

Geneli 18-55 mm olmak üzere bazı yerlerde farklı kitlerle satılabiliyor, bence şu an için bulabilirseniz 18-200 mm kit ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • quote:

quote:

arkadaşlar canon 450d nin üzerinde gelen lens nasıl yada canon 450d nin yanında başka lens önerirmisn manzara makro gibi ayırmak itemiyorm genel olarak bütün çekim modlarında iyi olan bi lens tavsiye edremsnz arkadaşlar.bide arkadaşlar 450d nin hayyam fiyatları ne kadar bilen var mı arkadaşlar

Geneli 18-55 mm olmak üzere bazı yerlerde farklı kitlerle satılabiliyor, bence şu an için bulabilirseniz 18-200 mm kit ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

18-200 lensten kalite ve keskinlik beklemeyin..hatta şöyle söylemeliyim 4x üzeri lenslerin tümünden iyi sonuç beklemeyin.. 4x üzeri optik zoomlarda örneğin 18-135 veya 18-200 gibi fotoğrafta belirgin oranda kalite kaybı meydana gelir.. bunu defalarca söyledim ve açıkladım.. birde 4x ve altında zoom yapan veya sabit lensler çok mu kaliteli diyeceksiniz elbetteki hayır. her lense kaliteli demenin mümkünatı yok zaten. düşündüğünüz makina 450d için konuşmak gerekirse 12mplik cmos sensöre sahip bir cihaz. 6mp ve üzerinde lens fotoğrafta kaliteyi ciddi anlamda etkiliyor ve bu kalite 10mp ve üzerinde daha da belirgin bir hal alıyor. yani artık body değil lens önem kazanıyor. insanlar artık body yerine kaliteli lenslere yöneliyor zira 6mpde yeterli 10mpde çünkü onlarda biliyor ki iş bodyden çok lenste bitiyor. demem o ki 450d 12mplik bir makina diye aldığınız her lensle harika netlikte keskinlikte fotoğraf çekeceksiniz diye bir kaide yok malesef ki beklemeyinde zaten. ancak sizi tatmin eder/etmez bu sonuçlar orası da sizin fotoğrafçı bakışınıza kalmış birşeydir.. ancak bu doğruları da bilin.. ve bilinçli bir şekilde lens/body alın.. hangi makinayı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun..

• 450d ve 18-55 IS kit lens'le alın sonra tecrübeniz de ilerledikçe ihtiyacınızı da belirleyip ek Lensler alırsınız... Belki de ihtiyacınız olmayacak..

Aslında video isteseniz bile 500d almayın çünki 400-500 TL'ye bile HD video çeken güzel Kompakt makineler var..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.