Şimdi Ara

Dslr seçim sorunsalı ? 60d - A58 - Gh2 ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Genel olarak video çekmek için kullanacağım bir dslr seçmem gerekiyor.

1000 lira civarında

60d bildiğim sevdiğim bir makine ele oturuşu vs hoşuma gidiyor.

a58 video konusunda çok başarılı olduğu söyleniyor fakat ne zaman nerede neden söyleniyordu bilemiyorum şuan 60d'ye tercih edilebilir mi bilmiyorum.

GH2 aynı şekilde video konusunda iyi olduğundan bahsedilmiş fakat sanırım 2x crop sensöre sahip nedir ne değildir bilemiyorum.

Nex7 ilgimi çeken aynasız bir makine ilerde ekipman ihtiyacımı karşılamada diğer aynalılara nazaran sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum küçük olması taşınabilirlik açısından iyi sadece stüdyoda değil dış çekim günlük kullanım içinde işimi görür.

başka marka model bulamadım.

Siz ne düşünüyorsunuz ? her türlü tavsiyeye açığım

Bu arada 3-5 tane sevdiğim m42 lensim var genelde manuel lensle kullanacam.

Şimdiden destekleriniz tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 26 Şubat 2016; 21:00:25 >

• öncelikle selamlar. makine seçmek gerçekten zor bir çok etmeni bir arada düşünmek lazım. benden daha bilgili arkadaşlar muhakkak gelip yardımcı olacaklardır. lakin eğer türkiyede yaşıyor isen 1000 lira civarına 60d alabilmen (sağlıklı bir cihaz olması açısından) pek mümkün gözükmüyor. eğer sadece gövde ise belki bir ihtimal ama doların fılayışı ve aynı segmentteki üst modellrin sıfır fiyatlarındaki uçuş 60d nin 2. el fiyatlarının da yüksek kalmasını sağladı.

eğer ileride tekrar satma potasiyeliniz varsa en az zarar ve hız açısından maalesef canon nikon çok avantajlı. fakat sadece video için ve orta uzun vade düşünülmekte ise panasonic ve sony bu konuda çok daha öndeler. gh2 2. el olarak uygun fiyatlara bulunuyor ve hazır elinizde m43 uyumlu lenslerde varken en sıcak tercih olarak o geldi.

çarpan mevzuu çok tartışılıyor ama bence çok çok takılmamak lazım. basit anlamda sizi en çok etkileyeceği nokta net alan derinliği fakat m43 sistem açık diyaframlı lensler açısından geniş açı kısmında baya zengin. o açıdan bir ihtiyacı başka bir şekilde ikame etmek gayet mümkün.

nex sistemi kullandım kısa bir süre. gövdeler çok yetenekli fakat lenslerin f/p oranları çok kötü. yani a6000 nex 6-7 alınırsa önüne en az gövde maliyetinde lens takmak lazım ki potansiyeli ortaya çıksın. bu açıdan çok iyi bir tercih gibi gelmiyor bana. gene de daha bilgili arkadaşlar muhakkak ilgileneceklerdir.

kolaylıklar dilerim.

• Bende video çalışıyorum ve şu an kullandığım Nex5N'i tavsiye ederim, video yetenekleri işinizi görecektir. Ama eksikliğini yaşadığım bir konu var, cihazda vizör yok Zaten video çekeceğim diyorsunuz, 700-750 civarına kit lensiyle birlikte temiz bulmak mümkün. Vizör sıkıntısını da ebay'den plastik viewfinder alarak çözeceğim, tavsiye ederim

Ama illa yazdığım seçeneklerden birini alacağım derseniz a58 derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. İlerde satacağımı sanmıyorum uzun sureli kullanmak istediğimden değiştirme gereği duymak istemiyorum. Aralarında seçim yapmak zorunda değilim aklıma gelenler bunlar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 16 Ocak 2016; 4:08:16 >
  • helios 58mm gibi birsürü manuel lensim var kaliteli zeiss yada takumar lenslerde alabilirim.

a6000 mi alayım gh2 yada gh3 mü alayım ?

650d -60d gibi bişey mi alayım ?

olympus omd em-5 mi alayım ?
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    manuel lensleri çok kullanacaksanız ben olsam olympus m5 alırdım. çünkü 5 yönlü sabitleme sistemi var. böylece manuel lensi ile rahatlıkla elde çekim yapılabilir.
  • ,fiyat performans olarak A58 . Focus peak bana göre daha başarılı . m43'e göre sensör büyüklüğü de avantajı .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Sony a6400 vs a6500 ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • a58 eskide kalmadımı biraz ? a5000alsam yada nex serisi alsam ne kaybederim a58e gore ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

a58 eskide kalmadımı biraz ? a5000alsam yada nex serisi alsam ne kaybederim a58e gore ?

Bişey kaybetmezsiniz , ben başlıktaki cihazlar ve em5 arasından a58 almanın daha mantıklı olduğunu söylemek istedim . A5000 de gayet iyi bir seçim olabilir .
  • http://cameradecision.com/compare/Canon-EOS-60D-vs-Sony-SLT-A58

A58 ağırlık, sensör büyüklüğü vb alanlarda önde olsada, lens bulunabilirliği, ikinci el piyasası gibi nedenlerden 60d tercih etmeniz daha mantıklı duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.