Şimdi Ara

Dsmart cihazlarının garanti süresi dolunca ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki elimizde 2007 veya 2008 model Dsmart alıcısı var ve bilindiği üzere 2009 öncesi cihazlarda 32 tane kanal ömür boyu bedava olacak. Yarın öbür gün bu cihazların garantisi bittiğinde meydana gelebilecek herhangi bir arıza durumunda cihaz onarılamaz bir hale gelirse, abonelik durumu nasıl olacak bunu bilen var mı acaba? Eski aboneler yeni bir cihaz alarak bu 32 kanalı ücretsiz izlemeye devam edebilecekler mi, yoksa Dsmart "yeni cihaz aldınız aboneliğiniz de bu cihazla birlikte yeniden başlayacak ve daha önce ücretsiz izlediğiniz kanalları izlemek için paket satın almanız gerekecek" mi diyecek?

Bunu gerçekten merak ediyorum, sonuçta söz konusu olan Dsmart olunca insanın aklında ister istemez soru işaretleri beliriyor. İleride garantisi biten cihazlar kasti olarak birer ikişer, zamana yayılarak, yazılım güncellemeleriyle çalışamaz hale getirilirse ve "yapacak bir şey yok yeni cihaz alıp yeniden abonelik başlatmalısınız denirse" ne yapılabilir?

• önemli bir konuya değinmişsiniz
    Cihazlar güven vermiyor ama uzun süre tamamen bozulacağını sanmıyorum ama onarılamayacak bir durum olursa şayet inşallah kullanıcıları yüz üstü bırakacak kadar alçalacaklarını da düşünmüyorum sonuçta smart kart bu işin anahtarı.Belki modül v.s bir seçenek sunarlar o şekilde izlemeye devam edilir ama bir seçenek sunarak muhakkak çözülecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: safranboy

önemli bir konuya değinmişsiniz
    Cihazlar güven vermiyor ama uzun süre tamamen bozulacağını sanmıyorum ama onarılamayacak bir durum olursa şayet inşallah kullanıcıları yüz üstü bırakacak kadar alçalacaklarını da düşünmüyorum sonuçta smart kart bu işin anahtarı.Belki modül v.s bir seçenek sunarlar o şekilde izlemeye devam edilir ama bir seçenek sunarak muhakkak çözülecektir

her şekilde alçalıyorlar bu konuda niye alçalmasınlar. :)

hiç bir şekilde yardımcı olacaklarını düşünmüyorum. çünkü Aydın Doğan parayı sever.
  • Selamlar...
    az önce D-smart müşteri hizmetlerini aradım bu konuya istinaden eğer başımıza böyle birşey gelir ise
    yani cihazımız bozulur ve tamir göremez bir hal alır ise bize ne tür bir muamelenin yapılacağını onlar dahi bilmiyor..
  • bende formu okuyunca müşteri hizmetlerine sormayı düşündüğüm bir kaç soruyla arıza ve sonrası hakkında sorduğum soruya önce; Cihazınız bozulursa ister yeni cihaz alır, ister cihaz parası ödememek için aylık kampanyalardan faydalanırsınız dedi.

Peki yeni alırsam hangi kanalları seyrederim dedim; 2010 model cihaz olacağından ilk yıl 12 kanalı açık olarak seyredersiniz sonra paralı oluyor dedi. Peki bu iş kartla alakalı değilmi cihaz farkedermi ? zaten modüllü üyelikte başlattınız dedim. O zaman kartınızı yeni cihaza tanıtırız şimdiki gibi seyredersiniz dedi.

Peki kart bozulursa ne yapacam dedim; beni bekletmeye aldı geri döndüğünde "yeni kart veririz, aboneliğinizde değişiklik olmadan tekrar devam edersiniz" dedi.

Dogan guruban güvenilmez ama hadi hayırlısı
  • ne olacak hepsi bozulacak tamire goturecegız kanallar yok olacak geldıgın de bu adamdan hersey beklenır
  • quote:

Saçmalıyorsunuz siz de cevap verdiğiniz arkadaş da. Ömür boyu derken sizin ömrünüz değil kastedilen cihazın kullanım ömrüdür. Bunun alçalmakla alakası nedir? Oldu olacak kaplumbağa ömrü kadar falan olsun torununuzun torunu da bedava izlesin.

D-Smart kesinlikle 2. cihazınıza hizmet vermek zorunda değil. Ama handikapı var; ortalama bir dayanıklı ev eşyasının veya bu örnekte receiverın ekonomik ömrüne bağlı olarak talepleri karşılayabilir. Bu da maksimum 10 yıldır. 10. yılınız dolduğunda aldığınız ürün ekonomik ömrünü tamamlamıştır; hiç bir hak iddia edemezsiniz çünkü hak tamamen yok oluyor 2. bir receivera abonelik aynı şartlarla açtılarsa 2. receiverınız bozulmasa bile yayınınız kesilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Ocak 2010; 1:10:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Saçmalıyorsunuz siz de cevap verdiğiniz arkadaş da. Ömür boyu derken sizin ömrünüz değil kastedilen cihazın kullanım ömrüdür. Bunun alçalmakla alakası nedir? Oldu olacak kaplumbağa ömrü kadar falan olsun torununuzun torunu da bedava izlesin.

D-Smart kesinlikle 2. cihazınıza hizmet vermek zorunda değil. Ama handikapı var; ortalama bir dayanıklı ev eşyasının veya bu örnekte receiverın ekonomik ömrüne bağlı olarak talepleri karşılayabilir. Bu da maksimum 10 yıldır. 10. yılınız dolduğunda aldığınız ürün ekonomik ömrünü tamamlamıştır; hiç bir hak iddia edemezsiniz çünkü hak tamamen yok oluyor 2. bir receivera abonelik aynı şartlarla açtılarsa 2. receiverınız bozulmasa bile yayınınız kesilebilir.

Sana göre saçmalıyo olabiliriz ama bir gerçek var ki o da senin yazılanları anlamamış olman,o yüzden yapacak ve söyleyecek birşey yok ,biz burada yüz yıllık bir olaydan bahsetmiyoruz bahsettiğimiz ürünün kendi ömrü içinde sorun oluşursa ne yapılacağıdır ve sorun yaşanması da büyük ihtimal çünkü bu cihazlar 10 yıl falan dayanmaz.Bahsettiğimiz bu süre içinde ne yapılacağı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.