Şimdi Ara

Dubai'ye gidiyorum...;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 hafta sonra Allah kısmet ederse, Dubai'ye gidiyorum.
    Daha önce giden arkadaşların öneri, görüşlerini bekliyorum.
    Mesela şehir içi ulaşım, yeme içme, ucuz alışveriş vsvs..,,

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colosseos -- 18 Ocak 2014; 9:08:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dubai'ye Gidenlerin Yorumları

Dubai, lüks otelleri, çarpıcı mimarisi ve sayısız eğlence seçeneğiyle Orta Doğu'nun en popüler turizm destinasyonlarından biridir. Şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Dubai'ye gidenlerin yorumlarını okuyarak neler bekleyebileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz.

Görülecek Yerler

Dubai'de gökdelenler, alışveriş merkezleri ve eğlence parkları da dahil olmak üzere çok çeşitli görülecek yerler vardır. Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binasıdır ve muhteşem şehir manzaraları sunar. Dubai Alışveriş Merkezi, 1.200'den fazla mağazası ve büyük bir akvaryumu ile dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. IMG Worlds of Adventure, bölgenin en büyük kapalı tema parkıdır ve eğlenceli sürüşler ve gösteriler sunar.

Kültür ve Tarih

Dubai modern bir şehir olsa da zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Al Fahidi Kalesi, şehrin tarihine ışık tutan bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Bastakia bölgesi, geleneksel Arap mimarisinin güzel örneklerini sergiler. Jumeirah Camii, şehrin en güzel camilerinden biridir ve ziyaretçilere Arap mimarisini takdir etme fırsatı sunar.

Yemek

Dubai, dünya çapında mutfaklardan çok çeşitli yemek seçenekleri sunmaktadır. Lüks restoranlardan sokak yemeklerine kadar her zevke uygun bir şeyler vardır. Şehrin yerel mutfağı, baharatlar, pirinç ve etle karakterize edilir. Geleneksel Arap yemeklerinin tadını çıkarmak için Al Karama bölgesini ziyaret edebilirsiniz.

Alışveriş

Dubai, alışveriş tutkunları için bir cennettir. Dubai Mall, dünyanın en büyük alışveriş merkezidir ve her bütçeye uygun çok çeşitli mağazalara ev sahipliği yapmaktadır. Souk Madinat Jumeirah, geleneksel Arap pazarlarını modern bir ortamda yeniden yaratan canlı bir alışveriş bölgesidir. Altın Pazarı, altın ve mücevher satın almak için ünlüdür.

Dubai'ye Gidenlerin Yorumları

Dubai'ye gidenlerin yorumları genellikle çok olumludur. Şehir, temizliği, güvenliği ve etkin toplu taşıma sistemiyle bilinmektedir. Ziyaretçiler ayrıca Dubai'nin muhteşem mimarisini ve çok çeşitli kültürel ve eğlence olanaklarını övmektedirler.

Önemli İpuçları

Dubai'ye seyahat etmeden önce aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız:

• Yaz aylarında aşırı sıcak olabileceğinden, Dubai'yi bahar veya sonbaharda ziyaret etmeyi düşünün.
    • Kadınlar, mütevazı giyinmeye ve halka açık yerlerde şefkatli olmaktan kaçınmaya teşvik edilir.
    • Dubai, oldukça pahalı bir şehirdir. Bütçenizi buna göre planlayın.
    • Dubai'de alkol tüketimi yasak değildir, ancak yalnızca lisanslı yerlerde satın alınabilir ve tüketilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir de bu mevsimde denize girebilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colosseos -- 18 Ocak 2014; 9:52:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colosseos

Bir de bu mevsimde denize girebilirmiyiz?
    Bu aylarda (Ocak, şubat, mart) sıcaklık nispeten 30 derecenin altına inmektedir. An itibariyle 23 derecedir, çok sık olmasa da bazen yağmur yağabiliyor. Tüm Orta doğu'da olduğu gibi, Dubai'de de et yemekleri meşhurdur, özellikle baharatlı tavuk ve et kızartması tarzında. Deniz suyu sıcaklığı ise 26 derece olarak görülüyor denize girebilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Bu aylarda (Ocak, şubat, mart) sıcaklık nispeten 30 derecenin altına inmektedir. An itibariyle 23 derecedir, çok sık olmasa da bazen yağmur yağabiliyor. Tüm Orta doğu'da olduğu gibi, Dubai'de de et yemekleri meşhurdur, özellikle baharatlı tavuk ve et kızartması tarzında. Deniz suyu sıcaklığı ise 26 derece olarak görülüyor denize girebilirsiniz :)

Alıntıları Göster
    Öncelikle iyi yolculuklar Peki ne kadar bütçe ayırdınız bu tatil için?

• 500 liraya bilet bulsakta gitsek :) cok pahalı biletler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

500 liraya bilet bulsakta gitsek :) cok pahalı biletler
    Merhaba, daha önce Mart sonunda dubai'ye gitmiştim ve yüzme imkanı bulmuştum. Şu anda (Ocak Sonu-Şubat Başı) dubai'de denize girilebiliyor mu ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithless35 -- 19 Ocak 2014; 15:29:30 >
  • teşekkürler ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lucia kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,
    Gezi masrafı dışında 5 günlük gezi için alışverişler hariç 500 $ ayırdım. yeter mi? Ekonomik şartlarda hareket edersem...
  • quote:

Teşekkürler,
    Gezi masrafı dışında 5 günlük gezi için alışverişler hariç 500 $ ayırdım. yeter mi? Ekonomik şartlarda hareket edersem...
    Selam arkadaşım sımdıden ıyı yolculuklar dılıyorum... bende 2 3 ay önce Dubaı'ye gıttım gezı amaclı.. 500 dolar ayırdım demıssın yukarıda gezmek vs.. şeyler ıcın.. şöyle özetleyım sana. Dubaı de vergı olayı denen bırşey yok bılıyorsundur.. herşey ucuz bır cok yere göre.. tur ıle gıdıyorsan tura katılma derim sadece otelı kullan yatmadan yatmaya cunku tur cok fazla para alıyorlar kazıklıyorlar örnek verıyorum burj khalıfa gıdecez dıyorlar 70 75 euro para dıyorlar hıc ama hıc katılma derım 75 euro ya emın ol bırcok şey yaparsın emın ol... :):) anlayacagın varsa bıraz dılın çat patta olsa.. al yanınada kelıme gramer sorular vs.. ıcın bı klavuz vs.. bıseyler atla TAKSİYE gez dubaı yı gıtmek görmek ıstedgn yerlerın ısmını yaz veya telefonuna resımlernı yuklemenı önerırım bunu bence yapmalısın anlatamazsan gösterırsın burası burası dıye.. yanında bulunsun yanı bu tarz seyler hazırlıklı git.. klasık şu 3 yere gıtmelısın görmeden dönme yanı.. Burj Khalıfa , Burj El Arap , The Palm Island..ve yıne geldık Kral yer Marina..... Marinada kesınlıkle otur bir kahve iç derim etrafındakı o göktelenlere manzaraya karşı emın ol orada ıctıgın kahveyı hep hatırlarsın.. :)ve sonra Yine şehrı gezmek ıstyeceksındır tam anlamıyla... onuda Metrolar var.. metroya bınmelısın sehrı gezmek ıcın.. bınersen sehrın belırlı yerlerını göruceksın ztn unlu Şeh Zaid caddesı aynı zamanda paralı cadde. :) ve tabı farklı yerlerıde var bır cok yıne gezmek görmek ıstıyorsan sana yıne dıyorum atlıcaksın TAKSİYE gıdıceksın.. gıtmeden öncede dubaının her yerının her caddesının resımlernı bulundur derım tam anlamıyla gezmek ıstıyorsan.. telefonunda göster adamlara bura bura diye ve sonra gıt.. dubaı parasınıda söyleyım. örnek : 100 AED = DİRHEM yani 50 TR lırası.. yanı bızım paranın yarısı. sen 500 dolar ayırdım felan demıssın. 500 dolar gezmenede yeter yemenede emın ol bu konuda rahat ol Taksiyle bın gıt ıstedgn yere kısaca.:)
    Umarım beğenırsın Dubai'yi... ben gıttım geldım ve sımdı yerlesmek ıcın cabalıyorum sana bunu dıyım sadece. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Numb1

Selam arkadaşım sımdıden ıyı yolculuklar dılıyorum... bende 2 3 ay önce Dubaı'ye gıttım gezı amaclı.. 500 dolar ayırdım demıssın yukarıda gezmek vs.. şeyler ıcın.. şöyle özetleyım sana. Dubaı de vergı olayı denen bırşey yok bılıyorsundur.. herşey ucuz bır cok yere göre.. tur ıle gıdıyorsan tura katılma derim sadece otelı kullan yatmadan yatmaya cunku tur cok fazla para alıyorlar kazıklıyorlar örnek verıyorum burj khalıfa gıdecez dıyorlar 70 75 euro para dıyorlar hıc ama hıc katılma derım 75 euro ya emın ol bırcok şey yaparsın emın ol... :):) anlayacagın varsa bıraz dılın çat patta olsa.. al yanınada kelıme gramer sorular vs.. ıcın bı klavuz vs.. bıseyler atla TAKSİYE gez dubaı yı gıtmek görmek ıstedgn yerlerın ısmını yaz veya telefonuna resımlernı yuklemenı önerırım bunu bence yapmalısın anlatamazsan gösterırsın burası burası dıye.. yanında bulunsun yanı bu tarz seyler hazırlıklı git.. klasık şu 3 yere gıtmelısın görmeden dönme yanı.. Burj Khalıfa , Burj El Arap , The Palm Island..ve yıne geldık Kral yer Marina..... Marinada kesınlıkle otur bir kahve iç derim etrafındakı o göktelenlere manzaraya karşı emın ol orada ıctıgın kahveyı hep hatırlarsın.. :)ve sonra Yine şehrı gezmek ıstyeceksındır tam anlamıyla... onuda Metrolar var.. metroya bınmelısın sehrı gezmek ıcın.. bınersen sehrın belırlı yerlerını göruceksın ztn unlu Şeh Zaid caddesı aynı zamanda paralı cadde. :) ve tabı farklı yerlerıde var bır cok yıne gezmek görmek ıstıyorsan sana yıne dıyorum atlıcaksın TAKSİYE gıdıceksın.. gıtmeden öncede dubaının her yerının her caddesının resımlernı bulundur derım tam anlamıyla gezmek ıstıyorsan.. telefonunda göster adamlara bura bura diye ve sonra gıt.. dubaı parasınıda söyleyım. örnek : 100 AED = DİRHEM yani 50 TR lırası.. yanı bızım paranın yarısı. sen 500 dolar ayırdım felan demıssın. 500 dolar gezmenede yeter yemenede emın ol bu konuda rahat ol Taksiyle bın gıt ıstedgn yere kısaca.:)
    Umarım beğenırsın Dubai'yi... ben gıttım geldım ve sımdı yerlesmek ıcın cabalıyorum sana bunu dıyım sadece. :)

Alıntıları Göster
    Burj Khalifa'ya çıkmak istiyorsanız önceden biletinizi alın. Kapıdan alırsanız 400 AED, internet üzerinden önceden alırsanız 125 AED.
    https://tickets.atthetop.ae/eticketing/homepage.aspx

Kuleye çıkmasanız bile hemen dibindeki The Dubai Mall'ı mutlaka gezin ve hergün hava kararırken ve sonrasında yapılan su gösterisini mutlaka izleyin (ücretsiz).

• quote:

Orijinalden alıntı: faithless35

Burj Khalifa'ya çıkmak istiyorsanız önceden biletinizi alın. Kapıdan alırsanız 400 AED, internet üzerinden önceden alırsanız 125 AED.

Kuleye çıkmasanız bile hemen dibindeki The Dubai Mall'ı mutlaka gezin ve hergün hava kararırken ve sonrasında yapılan su gösterisini mutlaka izleyin (ücretsiz).

Alıntıları Göster
    uçak biletini ne zamana aldın?

bazı turlarda gidince uçak biletleri çok çok daha ucuza gelebiliyor sanırım. bir de pegasus'ta da güzel indirimler olabiliyor.

• Numb1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle uzun anlatımından dolayı teşekkür ederrim.
    Ben etstur org. ile gidiyorum, amacımda extra turlara katılarak değilde, öneri ve görüşleri dikkate alaraktan kendi kafamıza göre gezmeyi planlıyoruz.
    Zaten çok büyük bir şehir değil, taksi de ucuzsa, çatpat ingilizceyle de üstesinden geliriz inşallah.
    Yazdiklarını dikkate alacağım çok faydalı oldu, teşekür ederim ;)
  • quote:

Merhaba,
    Öncelikle uzun anlatımından dolayı teşekkür ederrim.
    Ben etstur org. ile gidiyorum, amacımda extra turlara katılarak değilde, öneri ve görüşleri dikkate alaraktan kendi kafamıza göre gezmeyi planlıyoruz.
    Zaten çok büyük bir şehir değil, taksi de ucuzsa, çatpat ingilizceyle de üstesinden geliriz inşallah.
    Yazdiklarını dikkate alacağım çok faydalı oldu, teşekür ederim ;)
    Eyvallah.. bu arada kalacagın otel nerede ısmı ney? yanı sehrın ıcınde olması sehre yakın olması önemlı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faithless35

Teşekkürler, inşallah
  • Numb1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, araç kiralasak trafikte sıkıntı yaşar mıyız?
  • quote:

Arkadaşım, araç kiralasak trafikte sıkıntı yaşar mıyız?
    HOcam bende temmuzda gideceğim uçak biletleri oteli falan herşeyi şimdiden ayarlardım ;-) geriye kalan sadece vize başvurusu gibi kolay şeyler zaten hemen çıkıyormuş..

Asıl soru şuan dolar yükselmesi yüzünden aed'in sürekli yükselmesi gitmeye karar verdiğimde 0.55 idi şuan 0.610 oldu :-)

Buraya yazayım belki cevap veren çıkar dubai de kredi kartlarımızı kullanabilir miyiz yoksa buradan dolar bozdurup mu gitsek bilemiyorum hala...
  • colosseos kullanıcısına yanıt
    araç tabıkı kıralayabılırsın yanı bende arkadasımla gıttıgımde dusunduk ama yemedı dıyelım yanı bız pek cesaret edemedık.:) şöyle olur kıralarsın evet ıstedgnı felan anlaşırsn halledersın ama olurda trafıkte bır kaza yaparsan kazaya sebeb olrsan ıste ozaman basın derde gırer bu konuda emın ol. :) dubaıdekı şerıtler öyle tr dekı gıbı 3 4 5 şerıt degıl bunu gıdınce göruceksın adamların 1 yolunun şerıdı 10 şerıt abı neredeyse yanı her yerden her yerınden araba gecıyor.. :D 5 6 serıtte degıl 8 9 serıtlık yollar cogu... yanı surucuglume ben guvenıyorum bırşey olmaz dıyorsan eger tabıkı kıralayabılırsın.. yanı kaza yapmazsan bırde kaybolursnuz buyuk ıhtımal zaten. :D ama dıl varsa yıne bıseler yaparsnız yolunuzu bulursnuz bırılerıne soraraktan tek sorun bu yanı kaza olayı bunu yapmazsanız kıralayın derım bız kıralayamadk korktuk bırazcık.. taksıden daha ıyı yoksa emın olun paranızın cogu nerdeyse cebnızde kalır benzın ztn fıatı ortada.. bır tek araba fıatı 3 gunlukse 3 gunluk parayı vercen o kadar. kıralamayı kalacagnız oteldende yapabılrsnız eger otelınızın rent a car 'ı varsa yapablırsnız yoksa dışarıdan bulmak zorundasınız otelede sorun yanı bunu ve oteldede yoksa ulasablırsenız hemen rehberenıze ulasın hemen bı rent a car bulmasnı ısteyın sıze yardmcı olsn ve kıralayın rehberlık eşlıgınde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numb1 -- 23 Ocak 2014; 12:04:09 >

• şopcu kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sana en basıtınden söyleyım.. örnek bizim 1 lıramız dubaı'de 2 aed yanı 2 dırheme denk gelıyor bızım paramız 2 katı durumunda yanı. sen dıyorsnkı dolar yukselmıs senın dedgn 1 dırhem bızım paramıza göre 50 kurus yerıne 60 hadı 65 kurus olmus dıyelım... sen gıttıgnde orada dolar kullanıcaksın doların ederını bılıyorsn dolar bızım paranında 2 katı durumunda... yanı bana kalırsa kredı kartıydı suydu buydu hıc karıştırma varsa orada harcamak ıcın 300 - 400 dolar arası paran yeter emın ol yeter cunku bızde o kdr parayla gıttık.:) hıc karta gerek yok bence kullanmdk bız yanı. ha bırde su var tekmı gıdıyorsun arkadasınlamı gıdeceksın veya arkadasnla gıdıyorsan sen ve o kısı bası ne kdr var toplam ne kdr eder bılemem.. ama ben 1 arkadasmla gıttm 2 kısıydık ve 450 ye yakın dolarmız vardı 4 gunlgune gıtmıstk ve 100 dolar felan arttırdık.. :D yanı ısını bılırsen emın ol sorun yaşamazsın.. hazırlıklı gıdıcen. ben yukarıdakı soran arkadasımada dedım tam anlamıyla gezmek ıstıyorsan , dubaı dekı butun caddelerın heryerın resmını netten bulucan alıcan koyucaksın telefonuna olurda taksıye bınsersenız bıse olursa ben buraya gıdıcem dıe gösterırsnız dilde yetersız kalırsa yanı.. hazırlıklı gıdın yanı her durum ıcın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Numb1

arkadaşım sana en basıtınden söyleyım.. örnek bizim 1 lıramız dubaı'de 2 aed yanı 2 dırheme denk gelıyor bızım paramız 2 katı durumunda yanı. sen dıyorsnkı dolar yukselmıs senın dedgn 1 dırhem bızım paramıza göre 50 kurus yerıne 60 hadı 65 kurus olmus dıyelım... sen gıttıgnde orada dolar kullanıcaksın doların ederını bılıyorsn dolar bızım paranında 2 katı durumunda... yanı bana kalırsa kredı kartıydı suydu buydu hıc karıştırma varsa orada harcamak ıcın 300 - 400 dolar arası paran yeter emın ol yeter cunku bızde o kdr parayla gıttık.:) hıc karta gerek yok bence kullanmdk bız yanı. ha bırde su var tekmı gıdıyorsun arkadasınlamı gıdeceksın veya arkadasnla gıdıyorsan sen ve o kısı bası ne kdr var toplam ne kdr eder bılemem.. ama ben 1 arkadasmla gıttm 2 kısıydık ve 450 ye yakın dolarmız vardı 4 gunlgune gıtmıstk ve 100 dolar felan arttırdık.. :D yanı ısını bılırsen emın ol sorun yaşamazsın.. hazırlıklı gıdıcen. ben yukarıdakı soran arkadasımada dedım tam anlamıyla gezmek ıstıyorsan , dubaı dekı butun caddelerın heryerın resmını netten bulucan alıcan koyucaksın telefonuna olurda taksıye bınsersenız bıse olursa ben buraya gıdıcem dıe gösterırsnız dilde yetersız kalırsa yanı.. hazırlıklı gıdın yanı her durum ıcın..

alacaklarım biraz fazla hocam o yüzden söyledim aslında :-)
    ipad-ps4-İphone 5s bunlar kesin şuan desem yerdirir :-)
    Ama bu fotograf işini söylediğin çok iyi oldu hocam onu da yapayım en iyisi..Aslnda otelden gezeceğim yerlerin mesafelerini falan çıkarttım ama bakalım kısmetse gidelim hele

• şopcu kullanıcısına yanıt
    fotoğraf olayını kesınlıkle yap dostum emın ol cok yararı olacak yanı gerçekten tam anlamıyla hemen hemen her caddesıne kadar gezmek görmek ıstıyorsan her bınası göktelenı cadeesıne kadar ındır ya netten taş taşımayacaksn ya ındırecen tıklayıp ne varsa koy telefonuna yararını cok cok görursun emın ol.. bız yapmadık bunu bıze gerek yoktu bana daha dogrusu cunku benım bır tanıdıgm vardı dubaı de onunlaydık.:) araba ıle her yere gıttık ama taksıyede bındgmız ıcın gecelerı taksı fıatlarınıda bılıyom yanı az cok nerden nereye ne yazabılecegnı. DEDGMI YAP AT RESIM ATABILDGN KADAR TELEFONUNA yararını emın ol görursun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.