ekonomik olarak cok iyi durumda ama itü bile 60k da aslında 20k kadar inmesi lazım ama insanlar tercih etmiyor neden sizce?? |
duim neden tutulmuyor???

-
-
çünkü kaptan olmak kolay iş değil. iyi para olsa bile herkes o psikolojinin altından kalkamaz. aylar boyunca yolda olacaksınız sevdiklerinizi senede birkaç kez göreceksiniz belki. hayat düzeniniz çok değişiyor. parası iyi olsa bile değmiyor. o yüzden düşük
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam mesela doktorlar mezun olduktan sonra cerrahi bir brans secerse onların da gecesi gündüzü karısıyor aynı emegi kaptanlıga verseler cok daha rahat yasarlar ben bunu anlamıyorum ssadece
-
hocam çok fazla sebebi olabilir
1. denizciliğe ilgisi yoktur
2. sıralamaya yazık olur 20k'ya girip duim yazmak tuhaf karşılanır
3. toplumda cerrahlara bakış açısı mükemmel. yapabileceğiniz en prestijli mesleklerden birisi
4. ikisini de tartsak muhtemelen aynı kazanıyorlardır. ama denizcinin hayatı daha çok macera gibi oluyor galiba
5. cerrahlar evet yoğun çalışıyor olsa bile günün sonunda evine gidiyorlar :D biraz sosyal anlamda geri kalabilirsiniz bence duim okursanız. gerçi onun da farklı şekilleri vardır illa dünyayı gezmek zorunda kalmazsınız herhalde
kaptanlık bence tutku işi. ben evlenmicem ve sosyal hayatım çok önemli değil diyorsanız ve denizciliği seviyorsanız alım fırsatı. öbür türlü yazılmaz bence. iyi kazanmalarına rağmen sıralaması düşükse zaten düşünmek lazım neden böyle diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 27 Ağustos 2023; 13:52:59 >
Sosyallık sıfır.Zor iş.Sıralamasının böyle olmasının önemli nedenleri varmış demekki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında doktorlukta doçent,prof gibi yerlere geldiğinde inanılmaz rahatlıyorsun. Mesela cerrahi doçentler çoğu zaman ameliyata asistanlarını sokuyor. Eğer doçent girsin diye özel hoca parası verirsen doçent giriyor. Ha ama gözlemlerime göre de çoğu zaman gene girmiyorlar.
Peder gastroenteroloji doçenti, çoğu zaman hastaneye 11-12 gibi gidip 16-17 gibi geliyor. Geç geldin erken çıktın diyecek kimse yok. Nöbeti yok. Ayda yılda bir nöbet çıkarsa asistanlar tutuyor.
Özelde iş yükü fazla olur fakat inanılmaz paralar kazanırsın. Zaten şu an devlette hala doçent,prof olmasının sebebi bu. Adamlar yüksek konfor ile yüksek kazanç arasında seçim yapıyor.
Bu meslekte hiyerarşinin tepesine çıkma yolunda yüksek düzeyde kan,ter,gözyaşı var. Fakat tepeden manzara çok güzel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir de bunun mürettebat kısmı var. herkes herkesle iyi anlaşmıyor ve gemide problemler olabiliyor. bunla ilgili haberlerde değişik olaylar çıkıyor zaten. kolay değil bir sürü adam aylar boyu aynı gemide kalmak. cidden zor iş
parası iyi de yalnızlık zor.
-
Ben şöyle düşünüyorum ve öyledir de, 4-6 ay deniz tecrübesi olmadan kimse bunun cevabını kendine veremez.
Artık gemilerde starlink uyduları bazı şirketler tarafından kullanılmaya başlandı artık internetten yana sıkıntı olmayacak.
Hayatın boyunca göremeyeceğin ülkeleri gemi de çalışarak görme şansın var Ve insanı en çok motive eden sebeplerden bence.
Önceden gemiler daha çok limanda kalıyormuş ve gezme şansın daha iyi oluyormuş artık daha kısa kalıyorlar
Tabii çalışılacak gemi tipine göre değişir.
Aşçı iyi olduğu sürece yemekte sıkıntı olmuyor. Karada bir öğünde yiyemeyeceğin denizde yiyebilirsin yani çeşit çok oluyor.
Artık bazı gemilerde spor salonu , ps4-5 turnuvası, masa tenisi gibi sosyal imkanlar var. Asla karadaki kadar imkan olmaz.
4 ay kontratlı tanker gemisini ele alırsak, 4 ay denizde kalırsın ort 2 ay tatil yaparsın. 1 yılda toplam 8 ay deniz 4 ay tatil yaparsın. Böyle bir tatil süresini karadaki hiçbir işte yapamazsın anca yıllık izin kullanırsın 15 gün :)
Çalışma arkadaşları da en önemli sebeplerden bence
Maddi olarak ilk başlarda ort. 4 bin dolar civarı çarkçıbaşı ve 1. Kaptan olduğun zaman ort. 12 bin dolar civarı olur. Kontratlarda 4+1 veya 6+1 şeklinde yazar bu da +1 maaş ikramiye şeklindedir. Yani ilk başlarda 4bin dolar ile başlasan 4 ay boyunca 5 maaş alıyorsun.
Bu olumlu yönleriydi olumsuz yönleri de bi bu kadar daha sayılır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
hocam iş bulmada sıkıntı oluyor mu mesela eczacılar iş bulmada epey sıkıntı yasıyor okudugum okulda bir kişi eczacılık kazandı daha şimdiden atama kovalıyor
-
-
-
İtü 53k ile kapattı knk
-
ezeli izlemedim ama espiriyi anladım
-
Üsteki iki espri evlendiğiniz kadın or**pu ruhlu olursa yanı başında bile olsanız başınıza gelebilecek durumlar Allah göstermesin aldatılmak kimsenin başına gelmesini istemeyeceği bir şey ama 6 ay uzakta olmasan bile aldatılma ihtimali var herkesin. ( at ile avrat yiğidin bahtına demiş atalarımız . bu meslek aldatılma riskinizi arttırmaz zaten aldatacak olan eşiniz uzakta olduğunuz için daha rahat aldatır o kadar .)
Bana göre asıl tercih edilmeme nedenleri;
1.) Karadan uzakta 4 veya 6 aylık çok uzun süre seferler yapılması (çoğu insanın bünyesi kaldırmaz ve psikolojik olarak çöker. )
2.) Aile,arkadaş konusun hep eksik kalacak olması . (6 ay aileyi veya arkadaşlarını görememek psikolojisi yetmeyecek kisiler için bunalıma girme sebebi .)
3.)Yoğun iş temposu var duim-gmim bölümleri geminin sefer boyu ayakta kalmasını sağlar gemi 24 saat boyunca çalışmak zorundadır . ( yani karada olduğu gibi 8-5 memur mesleği değildir denizcilik )
4.)Çok fazla bilinmeyen bir bölüm , bölümü hiç bilmeyen veya çok geç öğrenen baya bir insan var . Bölümden sohbet ettiğim arkadaşlarım hatrı sayılır kısmı tercih dönemi böyle bir bölüm olduğunu öğrenip tercih etmiş .
Temel unsurlar bunlar ama tek parası iyi diye tercih etmenizi tavsiye etmem . Özellikle benim bölümüm olan duim için çok yüksek mesai saatleri olduğu söyleniyor 8 saat vardiya nöbeti + 4 saat günlük gemi işleri artı olarak pazar tatili diye bir şeyde yok kendi işlerini kendin halletmek zorunda olduğun için. Haftalık neredeyse 80-90 saat arası çalışmaları bulabiliyor . Aylık 300-350 saat çalışmanın karşılığı olarak 3500-4000 dolar gibi ücretle 2.kaptan olana kadar belli bir süre çalışmak şart. Saatlik 10 küsur dolar ediyor buda . Ülkemiz için her ne kadar iyi bir kazancı olsa da Amerika'da vasıfsız işçinin kazandığı parayı 5 yıllık eğitim sonrasında çoğu mesleğe göre çok daha zor olan bir meslek ile bizim ülkede anca kazanabiliyorsun. Benim bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği merakım olsa o mesleklere kayardım gerçekten rahat ve iyi para kazanmak isteseydim eğer ama ben hayatımı böyle yaşamak istediğim için bu bölümü tercih ettim . Denizcilik bir yaşam tarzı onun bilincinde tercih edilmeli yoksa ilerleyen dönemlerde pişman olabilirsiniz. Ben daha hazırlığı bu sene bitirdim ama bölümü 2-3 senedir bildiğim ve araştırdığım için belli başlı bilgilere sahibim meslekten çok kişiyle konuştum asıl olan mesleği severek seçmek yada seçtikten sonra sevmek. Sevdikten sonra her türlü eziyetine katlanmak çok daha kolay olur .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
katılmıyorum bu meslek aldatılma riskinizi arttırır kimse hayatının baharında bi adamı/kadını 6 ay beklemek zorunda değil. olay sadece cinsellikte değil hem erkek hem kadın ilgiye açtır. he dersen ki evlenirken bilmiyor muydu? belki zorluğunu tahayyül edememiş olabilir evlenmeden önce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 27 Ağustos 2023; 17:20:12 > -
aldatmak zihnen olan bir şeydir, kadını veya erkeği koluna kelepçe takıp yanınızda gezdirseniz gene de aldatmak isteyen aldatır.
ilişkinin temeli güvendir, güvenmekte zorlanıyorsan ister kaptan ol ister doktor ol istersen yapışık gez, o iş patlar.
allah herkese güvenebileceği birilerini nasip etsin . Evlenmeden önce olanların hadi bir nebze önemi azdır ama evlendikten sonra çocuklarının annesi/babası olacak kişiyi aldatmak hayatta birine yapılacak en büyük kötülüktür bana göre .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben sana katılıyorum. Aldatacak insan aldatır ve aldatmak karakterle çok alakalıdır.
Ama bu gemiciliğin çiftlere normal her mesleğe göre ekstra zorluk yarattığını unutturmamalı. Bence kast edilen şey o.
Valla benim çevrem full denizci. Peder de denizciydi. Her yaştan da tanıdıklarım var. Şu zamana kadar aldatılma hakkında ne bir şey duydum ne de bir şey oldu.
Eğer insanın içinde varsa ister yanında olsun ister dünyanın diğer tarafında olsun her şeyi yapabilir.
Ama şunu da unutmamak gerekir her iki tarafa da fazlasıyla sorumluluk düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tari1907 -- 27 Ağustos 2023; 18:1:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
![]() |
Abi 6 ay falan çok uzun süreler olduğun yerden tamamen izole olmak için. Sağlam psikoloji gerektirir. Evlilik vs. zaten hikaye sen istiyorsan dünyanın en güvenilir kızını bul 6 ayda kafasının kaymaması başka birinin aklına düşmemesi için hiçbir sebep yok.
|
Merhaba gencler konu populere cikmis itu duim mezunu olarak cevaplayayim Oncelikle ben 4500$ ile basladim ancak artik cogu sirkette +1 olayi yok onu maasin icine katiyorlar. Internet olarak cogu sirket haftalik 1gb-4gb arasi ucretsiz veriyor ama 600mb 50$ a satan serefsiz sirketler de var hic sinirsiz internet olan yerde calisan Turk gormedim ancak ucretsiz sinirsiz internet olan sirketler var/ Benim sirkette Suvari bey 17000$ aliyor suan az bucuk kafa calisiyorsa 10 yil icinde kaptan olunabilir cerrah falan ile karsilastirmak pek mantikli degil Simdi bunlar iyi taraflari kotu taraflarina geleyim ITU Tuzla kampusunde kesinlikle sosyal hayat yok ya gidis gelis 4 saat ayazaga kampusune gideceksiniz yada 10 erkek caya gideceksiniz bu kadar lisede veya universitenin baslarinda guveneceginiz sevgiliniz olmazsa ve sans bi sekilde yuzunuze gulmezse evliligi falan da unutun senenin en az 8 ayi gemidesin 2 ay da kimle tanisican da sevgili olma seviyesinde gelecen de seni tekrar 2 ay gormek icin 4 ay bekleyecek guven isinden bahsetmiyorum bile hem onun hem sizin. Ulkedeki somuru duzeninden dolayi maas yuksek geliyor ama alinan sorumluluga ve calisma saatlerine gore cok dusuk 4000$ ustu paralar tankerde var zaten sadece onda da gunde en az 11 saat calisiyorsun 24 saat uyumadan calistiginda oluyor. Stajda inanilmaz mobbing var 10 da 1 i memura yapilsa ulkeyi ayaga kaldirirlar ama tabi denizin ortasinda olunca kimsenin umrunda degilsin. Ozellikle ilk stajda zaten orada yanlizsin adam gibi internet yok birde ustune gunde 8 saat amelelik + 8 saat vardiya olarak calisip birde ustune stajyer calismiyor diye saygideger suvaribeyden 2 saat bol kufurlu firca yeme ihtimali cok yuksek 1-2 gun tamam da 6 ay o gemidesin 4 ay o kaptanlasin herkesin cekebilecegi bir sey degil benim ilk stajimin son ayinda birinin elimde kalmamasi icin zor tutmustum kendimi soyleyeyim. Ama staji cok iyi gecen super sanslilar da olmuyor degil |
katılmıyorum bu meslek aldatılma riskinizi arttırır kimse hayatının baharında bi adamı/kadını 6 ay beklemek zorunda değil. olay sadece cinsellikte değil hem erkek hem kadın ilgiye açtır. he dersen ki evlenirken bilmiyor muydu? belki zorluğunu tahayyül edememiş olabilir evlenmeden önce. |
Benzer içerikler
- ayt matematik en kolay konular
- notability fiyat
- 3d paragraf zor mu
- lise diplomamı kaybettim
- obp ne kadar geri atar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X