Şimdi Ara

Dumanla vakum testi nasıl yapılır ? ( motorun hava alması )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler selam aracımın bir yerden hava aldığını düşünüyorum , ancak tam olarak bulamadım , aracın hava alıp almadığını nasıl tespit ederim ? Youtube'da bu işi dumanla yapıyorlar , bu tarz bir test yapan usta görmedim TR'de ? sabunlu su ile de yapanlar var ancak araca sabunlu su sıkamadığım arka ve alt yerleri var o yüzden en garanti yöntem duman testi ancak nerde ve kime yaptıracağım ? önerilerinizi bekliyorum ....

• Sanayiden uzak durun aman, hele bir de duman testi falan derseniz sigara dumanıyla test yapmaya kalkarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Sanayiden uzak durun aman, hele bir de duman testi falan derseniz sigara dumanıyla test yapmaya kalkarlar.

• Sabunlu su hava çıkışını verir. Hava alıyor dediğiniz yere sabunlu su yaparsanız baloncukları içeri verir.

Hava emmeyi elinizi tutarak anlayamazsınız. Duman işi mantıklı. Bilgisayar kasasında fan yönlerine bakarken sigara dumanı işe yarıyordu. Radyatör fanı çalışmadan önce duman kullanarak tespit edebilirsiniz. Kapıdaki arabalar pervaneyle çalıştığı için dumanı her tarafa savurur.
  • Link vermek sıkıntı olabileceği için ÖM attım hocam.
  • Bu iş dumanla olmaz kedi testi yaptırman lazım...

Eski yıllarda ABD li üreticiler kendi kendilerine şunu söylüyorlar.
    -Biz o kadar sağlam, büyük, konforlu araç yapıyoruz ancak neden bu Avrupalılar, Japonlar bizden çok araç satıyor?
    İşte bu yüzden bir mühendis ekibi kurup onları değişik ülkelerde araştırma yapmaya yollamışlar.
    Onlarda önce Japonya'ya gitmiş. Otomotiv fabrikasında araştırmalara başlamışlar. Bakmışlar hep robotlar, elektronik malzemeler vs.
    E demişler, bizde de aynı. Birden bir bakmışlar ki bir oda dolusu kedi. Şaşırmışlar ve Japon mühendislere:
    -Siz bu kedileri nede kullanıyorsunuz; diye sormuşlar.
    Japonlar:
    -Sızdırmazlık testinde; demiş.
    -Nasıl yani
    -Biz gece biten araca kedi koruz. Kedi sabah ölmüşse araç sızdırmaz, ölmemiş ise araç sızdırır ve o aracı alır baştan üretiriz; demişler.
    ABD li mühendisler şaşırıp dolaşa dolaşa gelirken Türkiye'de bir otomotiv fabrikasına girmişler. Bakmışlar her taraf dağınık, robot yok vs. aa birde bakmışlar bir oda dolusu kedi. Şok olmuşlar. Bunlarda düşünmüş ancak biz bunu nasıl daha önce düşünemedeki demişler. Sonra mühendislere;
    -Siz bu kedileri nede kullanıyorsunuz; demişler.
    -Sızdırmazlık testinde.
    Tabi adamlar şok.
    -Peki sızdırmazlık testini nasıl yapıyorsunuz?
    -Akşam biten araca kedi koruz, kedi sabah gitmemiş ise araç sızdırmaz, gitmiş ise sızdırır ve o aracı alıp baştan bakıyoruz. :):):)

• Arkadaşlar sistemi yaptım ancak motora nerden vereceğim dumanı ? motor aşağıdaki motor ;

Dumanla vakum testi nasıl yapılır ? ( motorun hava alması )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hava filtresinden sonra kelebek benzeri bir parça varsa ona tutarak başlayabilirsiniz. Manifolda kadar ne kadar ayar vidası, ek yeri vs. varsa hepsine sıradan tutabilirsiniz. Emme manifoldunun çevresine de tutunuz. Motor fan açarsa dumanı dağıtacağı için tespit edemezsiniz.

Karbüratörlü araba olsa karbüratör vidalarına, conta çevresine, manifold birleşimine tutsanız yeter derdim. Uzmanı püf noktasını verebilir. Hava alabilecek yerler aşağı yukarı aynıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.