düşünceleriniz nedir arkadaşlar ? Ben artık bıktım . Çok iyi başlıyo maça taraftar . Muhteşem bi üçlüyle stad sallanıyo . ama 15. Dk.dan sonra lalalalaaa saldır galatasaray , ve bizim için bilmemkime koy la 75 dk geçiyor . Evet çok da iyi oynamdık belki dün gece . ama benim gözümde taraftar da sınıfta kaldı . Ne takımı ateşliycek bi tezahürat , ne rakibi ve hakemi ıslıklarla yuhlamalarla baskı altına alabilme... bi kaç dakika hariç göremedim bunları .
2. bi konuda koreografi hakkındaki düşüncem . Sizce böylesine önemli bi maçta bu mu olmalıydı koreografi ? Tek hoşma giden şey oradaki türk bayrağıydı . Ben sandım ki , Schalkeli futbolcuların ayaklarını titreticek , galatasaraylı futbolcuları yüreklendiricek cesaretlendirecek bir koreografi olucak... ama yok . 2 ay öncesinden günü bile belli olan bi maç için yapılcak hazırlık bu mudur ? tam 0 çektik derken , uefaya bari gidelim derken buralara gelmiş bu takıma verilcek destek bu mudur ? Bi tarafımızın yırtacak kadar bağırmk için illa gol yemememiz mi gerekiyo ? Ne yani... Karşı takım iyi oynamaya başlayınca susup onları mı izleyeceğiz ? Eğer o sahada galatasaray arması ve türk bayrağı varsa , her nolursa olsun desteğimizi kesmemeliydik . Zemin yüzünden top kaybı yapan , tam pas atıcakken zemin yerinden çıktığı için pas hatası yapan futbolcularımızı ıslıklamammalıydık bence
Açık konuşalım, Almanlar bile aynısını yazıyor interette forumlarda.. Eski taraftar desteği yok stadda.. Yani ikisinin ortası olmaması lazım.. Ya İngilizler gibi bir taraftar toluluğu olacaksın, pozisyona göre tepki vereceksin hep, ya da maçın baqşından sonuna susmayackasın.. Önce tezahüratlarla başlayıp sonra golu yiyince susarsan sinerji iyice bozuluyor, moralmana daha da çöküyoruz..
Bir kere maça gidenlerin çoğu kombineli, 12000 tane normal bilet satıldı diye biliyorum. Çok fazla maça gitmem bu sene Antep maçına gittim Doğu tribününden, fazla dolu olmadığı için kombinelilerin olduğu yerden izledim maçı. Maçın 10.dakikasına doğru kombineli 2 arkadaş geldi maça, izlediler sadece 80. dakikada da çıkıp gittiler. Tabiki Antep maçı ölçü olamaz dünkü maçla ama kombineli taraftarlar öyle çok ateşli bağıran destek veren tipler değil. Tezahüratların hepsi kale arkasından başlıyor, diğer tribünler maçın başında heyecanla katılıyorlar, daha sonra skora göre devam ediyorlar.
Macta inanilmaz bi karaborsa dondu. Gidip kale arkasi bilete 250 300 veren adam iyi oyun gormek istiyor. Goremeyince de dut yemis bulbule donuyor. Biz bagirdik ettik de macta yuzde doksan sustukca bi halta yaramiyor.
uA Pegasus'tan hakim de olamiyor sahaya ve taraftara. Deplasman tribununun orada bir grup var, taraftar uzerinde cok daha etkililer. Ama genel sorun taraftarin oyuna gore destek oluyor olmasi. En iyi performans Antalya macindaydi, takim iyiydi cunku.
Bunun sebebi Ali Sami Yen'deki taraftar profilinin TT Arenada değişmiş olmasi ve Şimdiki taraftarin YER seçimini yanliş yapmasi.. Ali samiyendeki çogu maçta tribünü dolduran kesim fakir ve Zarla zorla maça gidebilenlerden oluşuyodu. Dolayisiyla Gitmişken adam yirtiniyo Elinden geldigince bağirmaya tezahürat yapmaya çalişiyodu.. Bu olay TT Arenada değişti. Maddi gücü daha yüksek olanlarin eline geçti bu durum.. Yani, Ben parami verdim işime bakarim bon bon oturup maçimi izlerim diyenlerle doldu.. Eğriye eğri doğruya dogru Kale arkalari bağirmasa tribünler sus pus maç izliyor.. Bati altta maç izledim ciddi diyorum adam birak bağirmayi hoplamayi ziplamayi gol pozisyonlarinda yerinden Kalkmiyor bile..
quote:
Orijinalden alıntı: Sedat.
Bunun sebebi Ali Sami Yen'deki taraftar profilinin TT Arenada değişmiş olmasi ve Şimdiki taraftarin YER seçimini yanliş yapmasi.. Ali samiyendeki çogu maçta tribünü dolduran kesim fakir ve Zarla zorla maça gidebilenlerden oluşuyodu. Dolayisiyla Gitmişken adam yirtiniyo Elinden geldigince bağirmaya tezahürat yapmaya çalişiyodu.. Bu olay TT Arenada değişti. Maddi gücü daha yüksek olanlarin eline geçti bu durum.. Yani, Ben parami verdim işime bakarim bon bon oturup maçimi izlerim diyenlerle doldu.. Eğriye eğri doğruya dogru Kale arkalari bağirmasa tribünler sus pus maç izliyor.. Bati altta maç izledim ciddi diyorum adam birak bağirmayi hoplamayi ziplamayi gol pozisyonlarinda yerinden Kalkmiyor bile..
Batıdaydım ben de adam ayağa kalkıyoruz diye kızıyodu göremiyomuş.
quote:
Yanlişlikla entere bastim yazim bitmedi: Söyleyeceklerime ek olarak; Yaahu öyle oturulur mu maça geldin dedigin zaman Sanane sana mi sorucam mevzusu patlak veriyor.. Zengin kesim rahatina daha düşkün oldugu için bağirmiyor çağirmiyor.. Toplu tezahüratlarda da Tribün kültürüne Yabanci olduğu için Söylenen marşi besteyide Bilmedigi için sus pus kaliyor.. Bunu FB'de stadini yeniledikten sonra yaşadi zaman içinde atlatti şimdi bizimde bu konuyu bi an önce atlatmamiz lazim.. Gerçek taraftar o tribünleri doldurdugu Taktirde GS'nin rakibi yok bu alanda.. Merak edenler veya Ali samiyen yillarini bi araştirsin sonra gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Canis Lupus
quote:
Batıdaydım ben de adam ayağa kalkıyoruz diye kızıyodu göremiyomuş.
Kaç kere ileri geri cevap verenlerle SİRF bu yüzden tartiştim.. Bir keresinde yumruklaşma noktasina bile geldik yani o derece... Adam tiyatro izledigini saniyo yaa Oturun göremiyoruz diyo..
quote:
Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen
Bir kere maça gidenlerin çoğu kombineli, 12000 tane normal bilet satıldı diye biliyorum. Çok fazla maça gitmem bu sene Antep maçına gittim Doğu tribününden, fazla dolu olmadığı için kombinelilerin olduğu yerden izledim maçı. Maçın 10.dakikasına doğru kombineli 2 arkadaş geldi maça, izlediler sadece 80. dakikada da çıkıp gittiler. Tabiki Antep maçı ölçü olamaz dünkü maçla ama kombineli taraftarlar öyle çok ateşli bağıran destek veren tipler değil. Tezahüratların hepsi kale arkasından başlıyor, diğer tribünler maçın başında heyecanla katılıyorlar, daha sonra skora göre devam ediyorlar.
Bence İngilizler gibi baskılı olmak gerekiyor. 2. yarıda bir pozisyonda sarı kartılı bir oyuncu Selçuk'a arkadan faul yaptı normalde sarı kart olması lazım ve kırmızı kartla atılması lazım ama seyirciden hiç bir tepki gelmedi hakemde sarıyı es geçti. Aynı pozisyon bir İngiliz maçında olsaydı seyirci hakemi baskı altına alır ve kırmızı kartı görmesine sebebiyet verirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: qarakedi
Bence İngilizler gibi baskılı olmak gerekiyor. 2. yarıda bir pozisyonda sarı kartılı bir oyuncu Selçuk'a arkadan faul yaptı normalde sarı kart olması lazım ve kırmızı kartla atılması lazım ama seyirciden hiç bir tepki gelmedi hakemde sarıyı es geçti. Aynı pozisyon bir İngiliz maçında olsaydı seyirci hakemi baskı altına alır ve kırmızı kartı görmesine sebebiyet verirdi.
Alıntıları Göster
Sebebi ne biliyor musun ? 3-5 kuruşa kombinesini satan HAİNLER!
quote:
Orijinalden alıntı: Kerasuslu
Sebebi ne biliyor musun ? 3-5 kuruşa kombinesini satan HAİNLER!
Alıntıları Göster
Yılmaz başkan yılmaz başkan dediler, Oğuz Altay'ın biletini kestiler. Al işte olan bu Tam anlamıyla rezaletti dün atmosfer, koreografi, zemin, oyun... Herşey berbattı
quote:
Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR
Yılmaz başkan yılmaz başkan dediler, Oğuz Altay'ın biletini kestiler. Al işte olan bu Tam anlamıyla rezaletti dün atmosfer, koreografi, zemin, oyun... Herşey berbattı
bunu söyliycektim aslında ben de . Tezahürat işini bilmem ama , koreografi işinin bu maç kötü olması kesinlikle oğuz altayla ilgili . Ultraslan'lılar doluşmasın diye söylemek istememiştim
quote:
Orijinalden alıntı: fath93
quote:
bunu söyliycektim aslında ben de . Tezahürat işini bilmem ama , koreografi işinin bu maç kötü olması kesinlikle oğuz altayla ilgili . Ultraslan'lılar doluşmasın diye söylemek istememiştim
Alıntıları Göster
Valla doluşursa doluşsun kardeş, ben istanbulda yaşamadığım için aralarından biri olmayabilirim ama ruhumda kalbimde Galatasaray aşkını taşıyorum. Tek taraftar grubumuz olan ultraslana saygımız sevgimiz de sonsuz, liderleri de tanımam etmem ama Oğuz Altay'ın son yıllarda bu taraftara kazandırdığı çok şey var. Bunu kimse yadsıyamaz ve ben hakkının yendiğini düşünüyorum. Ön yargılı yaklaşıyorsun tanımadan konuşuyorsun diyebilirler ama leeds maçında ingilizlerin ölümünden dolayı hapse girip çıkan birisiymiş yılmaz başkan dedikleri, Böyle birisi Galatasaray'a ne katabilir ki? Oğuz altay sosyal statüsü seviyesi yüksek, kültürlü ve bilinçli adım atan bir insandı. Mantık sahibi kaliteli addedebileceğimiz biri hapse girmez, sonucu ölüme varan bir olaya karışmaz. Böyle birinden de kaliteli organizasyonlar bekleyemeyiz değil mi?
quote:
Valla doluşursa doluşsun kardeş, ben istanbulda yaşamadığım için aralarından biri olmayabilirim ama ruhumda kalbimde Galatasaray aşkını taşıyorum. Tek taraftar grubumuz olan ultraslana saygımız sevgimiz de sonsuz, liderleri de tanımam etmem ama Oğuz Altay'ın son yıllarda bu taraftara kazandırdığı çok şey var. Bunu kimse yadsıyamaz ve ben hakkının yendiğini düşünüyorum. Ön yargılı yaklaşıyorsun tanımadan konuşuyorsun diyebilirler ama leeds maçında ingilizlerin ölümünden dolayı hapse girip çıkan birisiymiş yılmaz başkan dedikleri, Böyle birisi Galatasaray'a ne katabilir ki? Oğuz altay sosyal statüsü seviyesi yüksek, kültürlü ve bilinçli adım atan bir insandı. Mantık sahibi kaliteli addedebileceğimiz biri hapse girmez, sonucu ölüme varan bir olaya karışmaz. Böyle birinden de kaliteli organizasyonlar bekleyemeyiz değil mi?
Alıntıları Göster
la saçma sapan konuşmayın ya . sanki stadda Oğuz Altay tek başına bağırıyordu .
Ayrıca merak etmeyin Oğuz Altayın bir yere gittiği yok dün pegasusda üstteki setteydi . yani boşuna oğuz gitti yılmaz geldi böyle oldu diye saçmalamayın
quote:
Ayrıca merak etmeyin Oğuz Altayın bir yere gittiği yok dün pegasusda üstteki setteydi . yani boşuna oğuz gitti yılmaz geldi böyle oldu diye saçmalamayın
yazımı tekrar oku . ben bağırma işini oğuz altaya bağlamadım . koreografiyi oğuz altaya bağladım . ayrıca bu oğuz altay işi çok uzadı . Konuyu oğuz altay ı tartışalım diye açmamıştım
antalya maçı süperdi aynı taraftar değilmi stattaki..isteyince oluyormuş demekki.bu maçta millet stres yapıp maçı izledi tribünden tek sebebi bu
quote:
quote:
Yanlişlikla entere bastim yazim bitmedi: Söyleyeceklerime ek olarak; Yaahu öyle oturulur mu maça geldin dedigin zaman Sanane sana mi sorucam mevzusu patlak veriyor.. Zengin kesim rahatina daha düşkün oldugu için bağirmiyor çağirmiyor.. Toplu tezahüratlarda da Tribün kültürüne Yabanci olduğu için Söylenen marşi besteyide Bilmedigi için sus pus kaliyor.. Bunu FB'de stadini yeniledikten sonra yaşadi zaman içinde atlatti şimdi bizimde bu konuyu bi an önce atlatmamiz lazim.. Gerçek taraftar o tribünleri doldurdugu Taktirde GS'nin rakibi yok bu alanda.. Merak edenler veya Ali samiyen yillarini bi araştirsin sonra gelsin..
Arena'ya bir kere gittim ama genel anlamda şunu söylemek gerekiyor. Maça giden herkes bağırmak için gitmiyor takımı izlemek için gidiyor. Sizin stadın tribün durumunu güncel bilmiyorum ama bu sebepten dolayı herkesin yeri bellidir. Örneğin bizim statta bağıran adam kale arkasında, eski numaralıda ve maratonda olur. Locadan ve maraton alttan çok fazla birşey beklenmez zaten. Ama sizin statta eksik görüdğüm şey toplanma olayının olmaması. Örneğin bizim 70-77. dakika arasında meşhur sarı lacivert şampiyon fener dörtlüsünü stadın her tarafından aynı şekilde duyarsın. 80 dakika diğer adamlar bağırıyordur ama o 10 dakikalık dönemde Migros sarı diye başlıyorsa loca ve maraton alt lacivert diye mutlaka bağırır bu gelenektir. Arena yeni olduğu için bu tip şeylerin oturmamış olması doğal karşılanabilir zamanla oturacaktır bence. Zira elinizdeki malzeme çok iyi akustiğini hayranım ses çok güzel toplanıyor saha üzerinde mesela bizde bu olay yok, ben bizim statta ayağımın altındaki betonun titrediğini biliyorum fakat sahaya yakın noktada veya tepede bu etkiyi bulamıyorsun, televizyonda hiç göremiyorsun zaten. Bir iki seneye sizdeki o yer geleneği oturduktan sonra çok daha etkili olacaktır. Bunları bir karşılaştırma vs. olsun diye yazmadım bu arada yanlış anlaşılmasın fanatiklik ile işim olmaz, elimdeki referans kendi takımımın stadı neticede.
quote:
Orijinalden alıntı: fath93
quote:
yazımı tekrar oku . ben bağırma işini oğuz altaya bağlamadım . koreografiyi oğuz altaya bağladım . ayrıca bu oğuz altay işi çok uzadı . Konuyu oğuz altay ı tartışalım diye açmamıştım
Alıntıları Göster
ultrarezil taraftar grubu işte.koreografilerle ufak çocukların gönüllerini şenlendiriyorlar.destek 0000.Gol yedikten sonra sesleri bile çıkmadı 50 dakika.1-0 dan sonra yarım saat cimbombomum benimi söylediler.sonra millet niye söylemiyor diye laf ediyorlar.Utanmadan bide çarşıya laf ediyorlar.çarşı hiç değilse maç seçiyor o maçta iyi destekliyor.bunlar her maçta rezil.Bütün stat bağırınca işte ultraslanın gücü derler kimseden ses çıkmayınca çekirdekçi zengin taraftarlar yüzünden derler.koreografiyle maç kazanılmıyor.Artık o işinde bir güzelliği kalmadı.tek o kurtarıyordu zaten onları.
quote:
Orijinalden alıntı: canus
ultrarezil taraftar grubu işte.koreografilerle ufak çocukların gönüllerini şenlendiriyorlar.destek 0000.Gol yedikten sonra sesleri bile çıkmadı 50 dakika.1-0 dan sonra yarım saat cimbombomum benimi söylediler.sonra millet niye söylemiyor diye laf ediyorlar.Utanmadan bide çarşıya laf ediyorlar.çarşı hiç değilse maç seçiyor o maçta iyi destekliyor.bunlar her maçta rezil.Bütün stat bağırınca işte ultraslanın gücü derler kimseden ses çıkmayınca çekirdekçi zengin taraftarlar yüzünden derler.koreografiyle maç kazanılmıyor.Artık o işinde bir güzelliği kalmadı.tek o kurtarıyordu zaten onları.
Alıntıları Göster
Bizim taraftarımız hep böyle arkadaşlar 1 1 skor yenilmiyoruz bişey yok susuyorlar dünkü maçta gerçekten sustular sesi kısıyorlar felan diyordunuzda dünde gördük bunu sen 1 1 ken takımı ateşleyeceksin futbolcular ruhunu ortaya koyacak o sahada neye oynacaklar zaten kırılma noktası yediğimiz gol ben Dortmund taraftarına bakyorumda öyle taraftar yok nasıl baskı kuruyorlar hiç susmuyorlar bizimkiler gerçekten iyi gün taraftarı..Hani diyorlarya stattan iyi gelir elde ediyoruz diye zengin kesimden böyle elde edilicek gelir olmasın daha iyi maça parayı zor denkleştiren adamlar afedersinizde k.çını yırtar maçta.
quote:
Biraz daha efendi bir üsluba davet ediyorum seni. Oğuz altay'ın tek başına bağırdığını söyleyen olmadı. Tezahürat konusu kastederek yorum yapan yok.