Şimdi Ara

Dune Hd Smart Serisi(Ag Paylaşımı ,Yadis Ve Zappiti) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
12
Favori
47.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

ayrı bir sekme şu şekilde yaratabiliyorsunuz;

mesela atıyorum aksiyon bölümünü ana ekrana atabiliyorsunuz. ama bu filmler bölümünün içinde de gözüküyor. yani siz sadece filmler bölümü içindekileri ayrıca ana menüdeki konsola da atmış oluyorsunuz. bilgisayarda yadisi açtığınız zaman ''filmler, tv showları'' bölümüne 3. bir segme gelmiyor anlayacağınız.

sadece atıyorum documantary, concert, trailer gibi bölümleri de filmler klasörünün içinden ayrı bir yerde de oluşturup kısayol olarak kullanabiliyorsunuz.

yapmanız gerekenleri sıra sıra yazayım.

1- istediğiniz videoyu filmler klasörü içerisinde taratın (mesela dersler olsun) ve türler kısmına dersler yazın. ve yanındaki butondan kaydedin. bu işlemi her dersler olarak nitelendirmek istediğiniz video için yapmalısınız. çünkü dersler diye bir tür yok

2- yadis arayüzü--> genreden dersler i seçin ve ''add'' yani ekle deyin. ve son olarak ta dışa aktarma yapın. böylelikle sizin için o kısayol yaratılmış oldu.

şimdi tv den açtığınız zaman ana menüde filmler, tv shows, dersler diye görmüş olmanız lazım.

ama dediğim gibi bu videolar aynı zamanda filmler klasörü içinde de oluşuyor. siz sadece dışarıya da bir kısayol eklemiş oluyorsunuz.

Üstad tamam dediğiniz gibi DERSLER isminde bir klasör yaratıp ekleme yaptım. Ancak flim arama ekranında türler içerisinde DERSLER gelmediği için (sadece kendi yazdıkları var) bunu onun içine atamıyorum. Yani herhangi bir filmi bu klasörün içine nasıl atabilirim.

2-Daha önce sormuştum ama herhalde bir çaresi yok. HDD içinde yaratılan ayrı bir klasör içindeki filimleri taratma imkanı yokmudur? mutlaka dışarıdamı olması gerekiyor hepsinin?

3-Bulamadığı flimler içim bizim bir resim ekleme imkanımız yokmudur? Yani bir film var onu boş olarak sadece çerçeve olarak gösteriyor. Onun resmini bir yerden indirsek bunu ona adresleyebiliyormuyuz?
    Saygılar
    Exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 28 Aralık 2011; 12:03:23 >

• demek ki yabncı olan bir kelime ile ekleme yapamıyorsunuz. o zaman ingilizcesine göre video atmak gerekiyor. ben documatary diye ana menüye ek yaptım. ama demek ki dersler, eğitim vs gibisinden olmuyor. genre kısmından size uygun gelen en türü yapmayı deneyebilirsiniz.

diğer sorularınıza gelirsek; hdd sorunuzu tam anlayamadım eğer dune içine takılan hdd içindeeki herhangi bir klasörü kastediyorsanız evet onu da, ağ üzerindeki herhangi bir hdd içerisindeki herhangi bir '''filmler içeren''' klasörü taratma yapabilirsiniz. ama bunları ayrı ayrı ekranlarda görme şansınız yok.

yeni resim ekleme yapabilir, hatta filmin tüm özelliklerini değiştirebilirsiniz. yadis programının alt bölümünde resim ve arkaplana gelip sağa tıklayın resim ekle ya da google da resim ara diyerek resim arayabilir ya da pc deki resmi oraya atayabilirsiniz. diyelim film ile ilgili hiç bir şey yok. o zaman da yine aynı bölümde film adı, oyuncular, tür vs gibi özellikleri de yazabilirsiniz. yazdıktan sonra uygula ya en sonunda da dışa aktar diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 28 Aralık 2011; 8:40:26 >

• quote:

diğer sorularınıza gelirsek; hdd sorunuzu tam anlayamadım eğer dune içine takılan hdd içindeeki herhangi bir klasörü kastediyorsanız evet onu da, ağ üzerindeki herhangi bir hdd içerisindeki herhangi bir '''filmler içeren''' klasörü taratma yapabilirsiniz. ama bunları ayrı ayrı ekranlarda görme şansınız yok.

çok teşekkürler üstad ama bunu bir türlü beceremedim.,
    Ayarardan dune yolununda HDD içindeki 3D filimlerin olduğu klasörü seçiyorum ama yinede HDD'nin direk içine giriyor, ilgili klasör içinden taratma yapamıyorum, nasıl yapabilirim?
    saygılar
  • quote:

dune içindeki hdd nin içinde filmlerin klasör klasör olması gerekiyor o şekilde yaptınız mı? mesela;

s olsun hdd nizin adı. onun içinde filmler diye bir klasör olsun. işte bu klasörün içinde her filmin ayrı ayrı olarak klasörlenmesi gerekiyor. yani filmler klasörüne girdiğiniz zaman mesela, avatar, blow, the exorcist, gangs of newyork.... gibisinden klasörler olmalı. ve bu klasörlerin içinde de bluray diskindeki klasörler olmalı. iso yu yadis görmüyor. eğer iso ise sizin bd disk ler bunları o klasörün içine çıkarıp deneyin. iso olarak bırakmayın filmleri.
  • quote:

quote:

dune içindeki hdd nin içinde filmlerin klasör klasör olması gerekiyor o şekilde yaptınız mı? mesela;

s olsun hdd nizin adı. onun içinde filmler diye bir klasör olsun. işte bu klasörün içinde her filmin ayrı ayrı olarak klasörlenmesi gerekiyor. yani filmler klasörüne girdiğiniz zaman mesela, avatar, blow, the exorcist, gangs of newyork.... gibisinden klasörler olmalı. ve bu klasörlerin içinde de bluray diskindeki klasörler olmalı. iso yu yadis görmüyor. eğer iso ise sizin bd disk ler bunları o klasörün içine çıkarıp deneyin. iso olarak bırakmayın filmleri.

Sizin örneğinizdeki S 'de filimler var, bunları aynen görüyor ve çalıştırıyor. Benim sormak istediğim S içindeki örneğin FILMLER klasörü. Ve bu FILMLER klasörü içindeki filimlere ulaşmaya çalışıyorum bunları bir türlü YADIS e tanıtamadım. Dediğiniz gibi klasörlülerde var, sadece avi formatlı olan video dosyalarıda, bunu nasıl yapabilirim?

Esas derdim 3D olan filimlere bir şekilde ayrı olarak ulaşabilmek. 3D olanları da direk HDD'nin içine atarsam yani S'nin o halde hangisi 3D hangisi 2D karışacak birbirine. YADIS den ulaşamasamda direk HDD içine girince 3D klasörüne direk ulaşabiliyorum hiç olmazsa.

saygılarımla
    Exper2006

• quote:

quote:

iso yu yadis görmüyor. eğer iso ise sizin bd disk ler bunları o klasörün içine çıkarıp deneyin. iso olarak bırakmayın filmleri.

iso olarak attığınızda ve tarattığınızda yaDIS bunu görür ve indexler..
  • quote:

şimdi anladım sorununuzu....:)

hani ekle diyorsunuz klasör olarak, aynı işlemi tekrardan s içindeki filmler klasörünü de ayrı olarak ele demelisiniz sanırım. eğer klasör içinde sadece film dosyası yoksa yadis bunugörmüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

ben iso yu tanıtamamaıştım. belki versiyonla alakalıdır bilmiyorum. ondan sonra da zaten iso olarak indirmek nasip olmadı hep rarlı olarak indirdim. onların içinde de iso olarak değil de kalsör olarak vardı filmler.
  • sayın exper2006

Dune Hd Smart Serisi(Ag Paylaşımı ,Yadis Ve Zappiti)

bakın burda kaç tane klasör var bunlar gibi yapmanız gerekiyor sanırım. sizin filmler klasörü içinde de filmler klasörü var sanırım ayrı olarak.
  • Film dosyalarının olduğu klasörde ya da direk disk içinde; m2ts, mkv, iso gibi formatlar klasör olmadan direk bulunabilir, yaDIS bunları indeksleyebilir, BDMV şekliden Blu-Ray dosyalarınız varsa bunlar haliyle klasör içinde olmalıdır ve film adını direk klasöre verirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: onnumara

Youtube uygulamasını H1'de kullanmanın bir yolu var mıdır acaba?

http://www.mediafire.com/?ombhl4q3fiab7o6

Merhaba arkadaşlar.Youtube uygulamasını Dune BD Prime 3.0 da da kullanabiliyor muyuz?
  • istediğiniz her türü yaratabiliyorsunuz ama yadis programında o bölümü seçemiyorsunuz. sadewce filmler ve tv showları işlemleri var. diğer oluşturduklarınız sadece kısayol olarak görev yapıyor. ben dersler diye bir bölüm oluşturdum demin.. istersen her kelime için bir kısayol oluşturabilirim ama bana göre gereksiz bir uygulama. çünkü o yaptığınız sınıflandırma mutlaka filmler klasöründe görüntüleniyor.
  • Orijinalden alıntı: £mre

Dune Pc Arasında Banglanntıyı Yapmak Ve Yadis Üzerinden Ayarlar.

Şimdi işin özü nas kullanıyorsanız ''nfs'' protokolünü kullancaksınz zaten bunda sorun yok eger pc kullanıyorsanız ''smb'' protokolü biraz ugraştıracak olanda bu ya da dune üzerindeki filmleri afişleyecekseniz ''storage_uuid://'' protokolü .İlk önce bakmamız gereken dune den dosyalara agdan sorunsuz erişebiliyormusunuz.Eger erişemiyorsanız yapmanız gereken ''Ag Ve Paylaşım Merkezi'' ne gelip bir ''Ev Grubu'' oluşturmak ve ''Ev Grubu'' nun gelişmiş ayarlardan ''Parola Korumalı Paylaşımı'' kapat demek.Daha sonra işe Hddlere veya paylaşıma açmak istediginiz klasöre sag tıkladıktan sonra ''Özellikler > Paylaşım > Gellişmiş Paylaşım''dan ''Bu Klasörü Paylaş'' kutugucugunu işaretledikten sonra alttaki boş satıra paylaşımda disklerin görmek istediginiz adı vermek ve ''İzinler'' sekmesinden ''Tam Denetim'' ''Degiştir'' ''Okuma'' kutucuklarını işaretliyerek diskleri paylaşıma açmak(Burada en önemli kısım paylaşıma açtıgınız diskin agda görünmesini istediginiz adı verirken mümkün olmadıkça Türkçe karakter kullanmayın.ad uzun ve fazla nokta tire işaretleri olmasın).Daha sonra 'Windows Share Manager ' programını yükleyin orada paylaşıma açtıgınız klasörler görünür eger ''No'' yazan bir şey varsa ona tıklayıp ''Fix Selected Share(s)'' diyin. Şimdi artık dunede agdan pc görüyoruz ve gelelim dananın kuyrugunu koptugu yer
    Yadisi açtık ayarlar kısmına tıklıyoruz. ''1'' Numaralı yer programın kayıtlı oldugu yer ''2'' Numaralı yer ag yolundan Dune nin içindeki gösterdigimiz yadis klasörü.Daha sonra ''3'' Numaralı ekle sekmesine tıklıyoruz ve eklemek istedigimiz filmlerin oldugu yere gösteriyoruz ''4'' Numaralı sekmeden.
    En önemli yer ise ''5'' Numaralı sekme burada eger hdd ler pc üzerindeyse ''smb'' yi seçiyoruz. Yazmamız gerekenler;

smb://ip/share/Movies/mkv

''Ip'' =Ip adersi pc deki
    ''Share'' =İse hdd yi ag paylaşımına açarken verdigimiz ad.Burası çok önemli bakın sürücünün windowsdaki E: D: F: adı önemli degil ag paylşımına açtıgımız ad önemli.(Ondan dolayıdırki uzun karmaşık isim girmedik ''Paylaşıma'' açarken.
    ''Movies Ve Mkv'' =Bu kısma filmin hdd deki konumuna göre bilgileri girecegiz.

Eger ''Gelişmiş Ag Paylaşımın''da ''Parolalı Paylaşımı'' kapatmadıysanız şu gerekli olabilir.(Bazen kapanmadıgı halde yine giriliyor ''User Ve Password'' bilgileri olmadan.)

smb://user : password@ip/share/Movies/mkv

User Ve Password=Pc nin adı ve açılışta sordugu şifre.Diger yerler yukarıdaki gibi.

Ama dedigim gibi bu özelligi kapatın ugrarşmayın.

Daha sonra filmi seçip bgileri girdikten sonra dışa aktar dedinizmi bu bilgiler aktarılacaktır duneye.

smb://192.168.2.22/MyBook-1-/Bluray/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv

Mesela sorunsuz çalışan bir uzantı.Dedigim gibi ilk yere ip daha sonra hdd yi ag paylaşımına açarken verdiginiz ad ve dosyanın bulundugu yer.

Son Sürüm 2.1.7

Bu açıklamada 4 numaralı sekme ile HDD içindeki DOSYA klasörünü tanıtıyorum.
    Ama tamam dediğimde gidip yine direk HDD ye gidiyor. HDD içindeki DOSYA klasörüne ulaşmıyor. Ne yapmam gerekir acaba?
    Saygılar
    exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 28 Aralık 2011; 18:39:06 >

• quote:

istediğiniz her türü yaratabiliyorsunuz ama yadis programında o bölümü seçemiyorsunuz. sadewce filmler ve tv showları işlemleri var. diğer oluşturduklarınız sadece kısayol olarak görev yapıyor. ben dersler diye bir bölüm oluşturdum demin.. istersen her kelime için bir kısayol oluşturabilirim ama bana göre gereksiz bir uygulama. çünkü o yaptığınız sınıflandırma mutlaka filmler klasöründe görüntüleniyor.

peki dersler içine bir film atabildinizmi? Cevap evet ise benim aradığım bu!
    Saygılar
    Exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 28 Aralık 2011; 18:37:52 >
  • dersler için film atadım evet.

4 numaralı yer için yapmanız gereken şu... bi klasör açın ve içine sadece filmleri atın hatta yapabiliyorsanız her bir film bir klasör içinde olsun. ve klasör adını da yabancı sitelerde bulunabilecek şekilde yazın. o filmler klasörünün içinde başka hiç bir şey olmasın. siz bu klasörü seçeceksiniz. filmlerin içinde olduğu klasörü seçeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demiurgos

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.Youtube uygulamasını Dune BD Prime 3.0 da da kullanabiliyor muyuz?

Güncel beta yazılımı kurarsanız , çalışmasi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

istediğiniz her türü yaratabiliyorsunuz ama yadis programında o bölümü seçemiyorsunuz. sadewce filmler ve tv showları işlemleri var. diğer oluşturduklarınız sadece kısayol olarak görev yapıyor. ben dersler diye bir bölüm oluşturdum demin.. istersen her kelime için bir kısayol oluşturabilirim ama bana göre gereksiz bir uygulama. çünkü o yaptığınız sınıflandırma mutlaka filmler klasöründe görüntüleniyor.

Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz.... Bunu manual olarak yapmanın yolu şu; İster Dersler diye, yada animasyon diye, veyahut edebiyat(atıyorum) kısayol oluşturabilirsiniz. Bunu ister herbiri için tek tek klasör oluştrurun, ister tamamı bir klasörde olsun, yapmanız gereken; ffilmleri yaDIS ile tarattığnızda ''Genre'' kısmı var ya, o kısmı normalde otomatik olarak bir yerlerden alıyor, siz onun arkasına Dersler diye bir genre yazıyorsunuz, manual olarak. Daha sonra da yaDIS uygulamasında Ayarlar, arayüzü tabında altlarda New Shortcuts var orada direk genre seçili, siz dersler olannını seçip + tıklayacaksınız, aktarımı yaptığıınzı zaman ana menüye derslerin taranmış olarak geldiğini göreceksiniz..Ben oğluma ait Umuduk açtım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Demiurgos

quote:

quote:

Güncel beta yazılımı kurarsanız , çalışmasi lazım.

Evet denedim çalışıyor:) Fakat anlamsız olmuş.Arama özelliği yine yok.Sadece popüler olan hafızadaki videolar izlenebiliyor.Neyse bu da bir gelişme.

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

evet benim demek istediğim de buydu zaten. yine demek istediklerimden birisi bu yaratılan yeni türler eninde sonuda ya filmler ya da tv showları bölümünün içinde de olmak zorunda. yani bilgisayardan herhanfngi bir klasör eklediğiniz zman yadise taratmak amacıyla, bunu ya filmler olarak açabiliyorsunuz ya da tv showları olarak.

daha açık anlatmak gerekirse;

şu ekrandaki '''tür''' kısmına o yarattığımız yeni türü ekleyemiyoruz. ordaki ya filmler, ya da tv showları bölümünde açmanız gerekiyor. ana menüde görülen sadece aslında sadece kısayol olmuş oluyor. bu bu haliyle bile kullanışlı olabilir bir çoğunuz için, ama bana gereksiz geliyor. ben filmlerin içinde başka herhangi bir video istemediğim için bu uygulamayı kullanmıyorum.

• quote:

yeni resim ekleme yapabilir, hatta filmin tüm özelliklerini değiştirebilirsiniz. yadis programının alt bölümünde resim ve arkaplana gelip sağa tıklayın resim ekle ya da google da resim ara diyerek resim arayabilir ya da pc deki resmi oraya atayabilirsiniz. diyelim film ile ilgili hiç bir şey yok. o zaman da yine aynı bölümde film adı, oyuncular, tür vs gibi özellikleri de yazabilirsiniz. yazdıktan sonra uygula ya en sonunda da dışa aktar diyeceksiniz.

Üstad bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler
    REsim eklemede dediğiniz gibi yaparak resimleri buluyor ve arka planda göstertiyorum ama tamam a basınca sistem ya yeniden dene yada çok diyor, tabi denedikçe aynı şey geldiği için çıkmak zorunda kalıyor. Resim dosyası olara 3-5 kb lik çok düşük dosyalarıda 150-300 kb lik büyük dosyalarıa denedim (çoüunu imdb sitesinde aldım) ama hiç birini yükleme yaptıramadım. Bu konuyuda bir açıklığa kavuşturabilirmisiniz?

Bu arada bende DERSLER isminde kısayol oluşturdum ama hala içine dosyaları atmayı başaramadım. :(

Saygılarımla
    exper2006

• dersler için; içine dosya atmayacaksınız. tarattığınız videonun türünü dersler yapacaksınız sadece ondan sonra da dışa aktar diyeceksiniz.

resim için de; resimleri bilgisyarınıza indirin, yadisi açtığınız zaman resim ekle ile bilgisayardakini oraya aktarın. en son olarak onu seçerek uygula deyin. en son olarak ta tekrardan dışa aktar deyin.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.