Şimdi Ara

Dune Hd Smart Serisi(Ag Paylaşımı ,Yadis Ve Zappiti) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
12
Favori
47.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saintroyo

dersler için; içine dosya atmayacaksınız. tarattığınız videonun türünü dersler yapacaksınız sadece ondan sonra da dışa aktar diyeceksiniz.

resim için de; resimleri bilgisyarınıza indirin, yadisi açtığınız zaman resim ekle ile bilgisayardakini oraya aktarın. en son olarak onu seçerek uygula deyin. en son olarak ta tekrardan dışa aktar deyin.

Üstad,
    aynen dediğinzi gibi yapıyorum ama olmuyor.
    Videonun türü olarak dersler seçeneği gelmiyorki? sadece kendi izin verdikleri (animation, family, drama vs) var. Seçeneğe DERSLER gelmesi için ne yapmalıyım. Genre den ekleme yaptım, shortcut olarak DERSLER sekmesi var.

Resimde de PC ye çok farklı resimler indirdim. ek'lemede sorun yok, ekranada geliyor ama uygula dediğinizde hata veriyor (ya yeniden dene yada çık mesajı var). Acaba siz aktarım yaparken resim boyunu ne olarak alıyorsunuz, zira ben küçük ve büyük olarak JPG dosyaları seçtim ama olmadı. Acaba formatı JPG den farklı mı olmalı?

Saygılar
    Exper2006

• dersler dedikten sonra dışa aktar yapın ve yadisi kapatıp tekrar açın.

resimlerde de google aramsında önüme ilk geleni seçiyorum genelde küçük ya da orta boyutlular geliyor. bugüne kadar herhangi bitr sorun yaşamadım.
  • Elimde bir adet hd-torrents.org davetiyesi mevcut isteyen pm den ulaşabilir bana. (Davetiye verildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urthas -- 2 Ocak 2012; 14:09:09 >
  • quote:

dersler dedikten sonra dışa aktar yapın ve yadisi kapatıp tekrar açın.

resimlerde de google aramsında önüme ilk geleni seçiyorum genelde küçük ya da orta boyutlular geliyor. bugüne kadar herhangi bitr sorun yaşamadım.

Üstad,

Beceriksizmiyim neyim yapamadım bir türlü.
    Dersler dedim ekleme yaptım. Orada görüyorum bunu. Dune'den bakınca da var.
    ama filimlere dersler'i atayabilmem için özelliklerde görmem gerekiyor ama ekrana gelmiyor. Yadisi açıp kapamayıda denedim ama gelmiyor.
    Bu arada yadis 2,1.9 olan son versiyonu kullanıyorum.

Resim eklemede hangi resimden sonra olursa olsun atamayı yaptıkdan sonra hatalı diyor. Devam ve çık diyorum. Çık dan sonra bazen resimleri aldığını görüyorum ama hatasız olarak hiç resim atayamadım.
    saygılar
    exper2006

• adım adım tekrar antayım o zman belki bir yerde atlama yapmışımdır..

1- dersler diye tabir edeceğiniz video yu sanki bir filmmiş gibi ekleyin yadise.
    2-tür kısmına dersler yazın ve dışa aktarın.
    3-ayarlar kısmından genreye gelerek ana menü kısayoluna atın.
    4-tekrar dışa aktar deyin.

bu sadece tek dosya için di.. siz dersler diye bir tür olmadığı için her videonun tür kısmına dersler diye ekleyip dışa aktar yapacaksınız.

resim ekleme için yadisis kullanmadan, google dan kendiniz arayın resim ve ilk önce onu bilgisayarınıza indirin ordan yadise ekleme yapın.
  • bi de dersler diye bi klasör için dediğim gibi her video için yapacaksınız türne dersler yazma işlemini, yanlış anlamayın ama bu klasörü açmak çok mu önemli?
  • quote:

adım adım tekrar antayım o zman belki bir yerde atlama yapmışımdır..

1- dersler diye tabir edeceğiniz video yu sanki bir filmmiş gibi ekleyin yadise.

bu sadece tek dosya için di.. siz dersler diye bir tür olmadığı için her videonun tür kısmına dersler diye ekleyip dışa aktar yapacaksınız.

resim ekleme için yadisis kullanmadan, google dan kendiniz arayın resim ve ilk önce onu bilgisayarınıza indirin ordan yadise ekleme yapın.

Hızlı dönüşün için çok teşekkürler Üstad.
    Ancak benim sorunum;
    2-tür kısmına dersler yazın ve dışa aktarın. diyorsunuz ya. BU NASIL YAPILIYOR? Ben bunu ayarlardaki genre kısmında yapma şeklinde anlıyorum doğrumudur. Genre yerine optional yazıp isim olarak DERSLER diyorum ve ekle yapıyorum. Bir alt satırda da DUNE yolu diyor buraya ne yazmalıyım genelde buraya da DERSLER yazıyorum. zira buraya ağ bağlantıları içinden DUNE deki HDD yi seçemiyorum.
    ama siz bu bölümde sanki farklı bir şey diyorsunuz.

3-ayarlar kısmından genreye gelerek ana menü kısayoluna atın. Buradakini ben bir üstte 2. sırada yapıyorum.

üstad, dersler adıyla açmamım sebebi bunlar video dosyası ama film değil, almanca ve ingilizce öğretim videoları. Arayınca kolay bulmak istiyorum. Bir üst adımda da 3D olan filimler için ayrı bir klasör açacağım.

saygılar
    exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 3 Ocak 2012; 12:43:52 >

• Arkadaslar dün aniden hava durumu ve istanbul yazan yerde izmir yazmaya başladı? nasıl istanbula çevirebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper2006

quote:

adım adım tekrar antayım o zman belki bir yerde atlama yapmışımdır..

Hızlı dönüşün için çok teşekkürler Üstad.
    Ancak benim sorunum;
    2-tür kısmına dersler yazın ve dışa aktarın. diyorsunuz ya. BU NASIL YAPILIYOR? Ben bunu ayarlardaki genre kısmında yapma şeklinde anlıyorum doğrumudur. Genre yerine optional yazıp isim olarak DERSLER diyorum ve ekle yapıyorum. Bir alt satırda da DUNE yolu diyor buraya ne yazmalıyım genelde buraya da DERSLER yazıyorum. zira buraya ağ bağlantıları içinden DUNE deki HDD yi seçemiyorum.
    ama siz bu bölümde sanki farklı bir şey diyorsunuz.

3-ayarlar kısmından genreye gelerek ana menü kısayoluna atın. Buradakini ben bir üstte 2. sırada yapıyorum.

üstad, dersler adıyla açmamım sebebi bunlar video dosyası ama film değil, almanca ve ingilizce öğretim videoları. Arayınca kolay bulmak istiyorum. Bir üst adımda da 3D olan filimler için ayrı bir klasör açacağım.

saygılar
    exper2006

Alıntıları Göster
    2-tür kısmına dersler yazın ve dışa aktarın. diyorsunuz ya. BU NASIL YAPILIYOR?

!
    bunu anlatsanız yeter bana!

saygılar
    exper2006

• benim yaDIS icin dogru dosyalama hakkında bir sorum olacak.

halen daha Dune 301 bekliyorum o yuzden deneme imkanım yok. dosyalarımı tasıma yapıyorum su anda.

Synology NAS kullanıyorum. icinde 2 x 2 TB hdd var. Synology nin paylasıma actıgı dosyalar var, bunlar; "Documents, Music, Video"

TV numu modeme baglayarak bu klasorlere ulasabiliyorum ve Video klasoru icindeki filmleri oynatabiliyorum sorun yok.

anladıgım kadarı ile Dune a bu Video klasorunu gostericem adres olarak.

Video klasoru icinde su anda duzenlemeye basladıgım sistem soyle;

Movies
    TV Shows
    Concerts

klasorleri yarattım ve her klasorun altında filmlere, dizilere ait kendi klasorleri var ve onun icinde aynı isme sahip film ve altyazı mevcut.

yani bir film dosyası;

video\Movies\Road.To.Perdition\Road.To.Perdition.mkv

seklinde. sorularım;

1. bu dosyalama dogru mudur?
    2. klasor ve dosya isimlerinde kelime aralarında bosluk yerine nokta "." olması hata verir mi?
    3. altyazılar film adı ile aynı olmasına ragmen sonunda .TR uzantısı sorun yaratır mı? (Road.To.Perdition.TR.srt gibi)

diger bir sorum da dizileri klasorlemede

TV Shows altında yine benzer sekilde

video\TV Shows\Person.Of.Interest\Season.01\Person.Of.Interest.S01E01.Pilot.mkv

seklinde ve tum bolumler ve altyazılar "Season.01" klasoru altında.

yaDIS in sezonları tanımasında
    dizi.adı\season.01\tüm bölümler ve altyazılar
    seklinde klasorleme dogru mudur?

Dune 301 gelene kadar NAS uzerinde dosyalarımı duzenlemek istiyorum vereceginiz bilgiler dogrultusunda. tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

http://forum.donanimhaber.com/m_54303105/mpage_3/tm.htm
  • quote:

Movies
    TV Shows
    Concerts

klasorleri yarattım ve her klasorun altında filmlere, dizilere ait kendi klasorleri var ve onun icinde aynı isme sahip film ve altyazı mevcut.

yani bir film dosyası;

seklinde. sorularım;

1. bu dosyalama dogru mudur?
    2. klasor ve dosya isimlerinde kelime aralarında bosluk yerine nokta "." olması hata verir mi?
    3. altyazılar film adı ile aynı olmasına ragmen sonunda .TR uzantısı sorun yaratır mı? (Road.To.Perdition.TR.srt gibi)

diger bir sorum da dizileri klasorlemede

TV Shows altında yine benzer sekilde

seklinde ve tum bolumler ve altyazılar "Season.01" klasoru altında.

yaDIS in sezonları tanımasında
    dizi.adı\season.01\tüm bölümler ve altyazılar
    seklinde klasorleme dogru mudur?

Dune 301 gelene kadar NAS uzerinde dosyalarımı duzenlemek istiyorum vereceginiz bilgiler dogrultusunda. tesekkurler

mavi ile belirttiğim kısımlardaki noktaları kaldırıp boşluk bırakın. person of interest gibi.. (ayrıca 10 numara dizidir, yeni bitirdim)

ayrıca dizi bölümlerinde mutlaka season ve episode belirtmesi olsun. s01e05 mesela, sizinkinde var.. her dzinin her bölümüne bakın, bazılarında bizim rip gruplarımız s01b03 gibisinden episode kısmını Türkçe'leştiriyor. bunu da düzeltmeniz lazım.

• quote:

mavi ile belirttiğim kısımlardaki noktaları kaldırıp boşluk bırakın. person of interest gibi.. (ayrıca 10 numara dizidir, yeni bitirdim)

ayrıca dizi bölümlerinde mutlaka season ve episode belirtmesi olsun. s01e05 mesela, sizinkinde var.. her dzinin her bölümüne bakın, bazılarında bizim rip gruplarımız s01b03 gibisinden episode kısmını Türkçe'leştiriyor. bunu da düzeltmeniz lazım.

cok tesekkur ederim bilgiler icin.

dosya isimlerini degistirmeme gerek yok degil mi, arada "." olsa da olur. sadece klasor isimlerini degistirmem gerekiyor diye anladım.

dizi bolumlerinde; S01E05 gibi tüm dosya adlarım. bunları "Season01" gibi klasorlere ayrı ayrı koyarsam sıkıntı olur mu?

bir de altyazılarda sonuna .TR ekli, sorun cıkarıyor mu Dune da?

• quote:

klasör isimlerini düzeltmeniz yeterli. zaten klasör ismine göre arama yapıyor. klasör içinde ne olursa olsun önemli değil. içindeki videoyu sadece video özellikleri için tarıyor. yalnız season01 diye yazmayın, season 01 olarak yazın. arada boşluk bırakın. bunların içindeki atıyorum 12 tane bölüm olsun, bunları tekrardan klasörlemeyin, yoksa görmez.. hepsi season 01 klasöründe dursun bölümlerin.

altyazılar olarak dune da sorun çıkarmaması için altyazının flm ile aynı olması gerekiyor. a.team.720p.mkv - a.team.720p.srt gibi.... yalnız yadiste de filmdeki altyazıları görmek istiyorsanız altyazıların filme gömülü olması gerekiyor. ya da her film için elle manual olarak TR altyazı seçneğini yazmanız gerekecek. yani film+altyazı varsa klasörde yadiste tarama yaptığınız zaman altyazıyı görmez program.. onun filmin içinde gömülü olması gerekiyor. tabii gömerken de TR adı ile gömmeniz gerekiyor. öyle uğraşmak istemezseniz de dediğim gibi manual olarak progarm açıkken ekleme yapabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_54303105/mpage_3/tm.htm

sayın @ocaklilar,

verdiginiz linkteki sizin ve sayın @saintroyo nun mesajlarını okudum, sorumun cevapları varmış orada teşekkür ederim :)

Spartacus u klasorlerken imdb den iki farklı dizi olarak belirtildigini gordum, klasorlememi

NAS url \TV Shows\Spartacus.Blood.And.Sand\Season.01\Spartacus.Blood.And.Sand.S01E01.The.Red.Serpent.mkv
    NAS url \TV Shows\Spartacus.Blood.And.Sand\Season.01\Spartacus.Blood.And.Sand.S01E02.Sacramentum.Gladiatorum.mkv

olarak yaptım, yani aynı sezona ait tüm .mkv dosyalarını "Season.01" klasorune koydum. bu dogrusu anladıgım kadarı ile, yanlıssam duzeltin.

bu arada .mkv dosyaları dısındaki tüm klasorlerde nokta "." kullanılamayacak degil mi, bunları kaldırmam gerekiyor. beni biraz ugrastıracak

• quote:

quote:

klasör isimlerini düzeltmeniz yeterli. zaten klasör ismine göre arama yapıyor. klasör içinde ne olursa olsun önemli değil. içindeki videoyu sadece video özellikleri için tarıyor. yalnız season01 diye yazmayın, season 01 olarak yazın. arada boşluk bırakın. bunların içindeki atıyorum 12 tane bölüm olsun, bunları tekrardan klasörlemeyin, yoksa görmez.. hepsi season 01 klasöründe dursun bölümlerin.

altyazılar olarak dune da sorun çıkarmaması için altyazının flm ile aynı olması gerekiyor. a.team.720p.mkv - a.team.720p.srt gibi.... yalnız yadiste de filmdeki altyazıları görmek istiyorsanız altyazıların filme gömülü olması gerekiyor. ya da her film için elle manual olarak TR altyazı seçneğini yazmanız gerekecek. yani film+altyazı varsa klasörde yadiste tarama yaptığınız zaman altyazıyı görmez program.. onun filmin içinde gömülü olması gerekiyor. tabii gömerken de TR adı ile gömmeniz gerekiyor. öyle uğraşmak istemezseniz de dediğim gibi manual olarak progarm açıkken ekleme yapabiliyorsunuz.

teşekkür ederim,

altyazı kısmı için, Dune da sorun çıkarmaması derken; .mkv dosyası ile aynı isimli fakat sonunda .TR.srt ile biterse gormez mi yoksa film basladıktan sonra elle mi eklemek gerekir demek istediniz. bazı filmlerin hem .TR hem de .ENG altyazılı olarak saklamıstım, o yuzden .TR uzantısı ekledim karısmasın diye

• film ile altyazı aynı olmazsa hiç bir şekilde dune da gösteremezsiniz.. ancak içine gömerseniz görebilirsiniz.
  • quote:

film ile altyazı aynı olmazsa hiç bir şekilde dune da gösteremezsiniz.. ancak içine gömerseniz görebilirsiniz.

gercekler bir tokat gibi geldi su anda :)

baya bir ugrasıcam demekki .TR leri silmek icin.

klasor isimlerindeki "." ları topluca bosluga cevirmek icin kolay bir yol var mıdır?
  • ben toplu halde isim değişikliği yapmak için ''renamer'' adında bir program var onu kullanıyorum..
  • konu dısı olacak ama, bu tip programlarla klasor ismi degistirmek ileride sakıncalı olabilir mi? bir sorun yasadınız mı hic "renamer" ile
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.