Şimdi Ara

dünya bu kızın peşinde ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilim dünyası 50 milyon dolarlık buluşun ve müthiş Türk kızının peşinde

Ayşegül Aygün... Jetleri daha hızlı uçuracak Sahte Elmas projesinin mimarı... Bilim dünyası 50 milyon dolarlık buluşun ve müthiş Türk kızının peşinde....

Bilim dünyası, Ayşegül Aygün adlı Türk’ü konuşuyor. Ohio State Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Aygün, "Fake Diamond" (Sahte Elmas) adı verilen projesiyle inanılmazı başardı. Proje hayata geçtiğinde jetler eskisinden daha hızlı uçabilecek ve motorları 1300 dereceye kadar sıcaklığa dayanabilecek.

ABD Deniz Kuvvetleri tarafından desteklenen projenin değeri 50 milyon dolar olarak açıklanıyor ama birçok bilim adamı buluşu ’paha biçilemez’ olarak nitelendiriyor. Bilim dünyasından 60’ı aşkın yayın Aygün’ün gelecekte birçok başarıya imza atacağını yazdı. Biz de müthiş Türk bilim kadınını alkışlıyoruz...

Çılgın Türkler’e bir yenisi eklendi. Mühendis Ayşegül Aygün jetlerin hızını arttırıp mesafeleri azaltacak bir proje geliştirdi.

Sınırları aşıp birbirinden önemli başarılara imza atan Türkler’e bir yenisi daha eklendi. ABD’de yaşayan Ayşegül Aygün adlı mühendis, jet hızıyla bir rekor kırdı. Ohio State Universitesi’nde çalışmalarını sürdüren Aygün, "Fake Diamond" (Sahte Elmas) adlı proje sayesinde inanılmazı başardı. Aygün bu projenin başarıya ulaşması durumunda, jetlerin çok daha hızlı uçabileceğini ve motorlarının da çok daha aşırı sıcaklığa (1300 derece) dayanabileceğini iddia ediyordu. Bazı çevreler bunu "imkansız" olarak nitelese de Aygün, çalışmalarına daha da yoğunlaştı ve "imkansızı" başardı.

ABD’LİLER HAYRAN KALDI

US Navy (Deniz Kuvvetleri) tarafından desteklenen projenin değerinin 50 milyon dolar olduğunun altı çiziliyor. Ancak dünyanın önde gelen bilim adamları, projenin "paha biçilemez" olduğu görüşünde. Dünyadaki yeni gururumuz olan Aygün şunları söyledi: "Projemin önemini artık bilmeyen yok. Bu çalışmanın gelecek yıllarda jet motorlarının dışında hava araçlarında da kullanılacağını düşünürsek, önemi daha da iyi anlaşılacak."

• bu kızı bir yakalarsam.....

alnından öpecem
  • Daha ne dahiler vardır Türkiye'de ancak bir de kendilerini gösterme fırsatı verilse...
  • Bu forumda bile o dahileri görebilirsiniz...
  • Kendisine minnetimizi sunmak gerek. Yüzümüzü güldüren gururlandıran biri daha
  • keşke ABD nin yararına olmasaydı ama bilim insanına değeri biz değil onlar veriyor.biz daha çok öbür dünya değerlerine önem verdiğimiz için bu dünyada geri kalıyoruz
  • Hangi devlet adına buldu ABD.
    O zaman türk olmasının anlamı kaldımı?
    Ne zaman anlam kazanır.Bilkentin yaptığı gibi ülkemize büyük beyin göçleri olursa.

Büyük olasılıkla nanoteknoloji ile yapmısıtır.Türkiye ,bu alanda biraz daha geç kalınmazsa dünyayla rekabet edebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 23 Haziran 2009; 20:17:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal olsun böyle şeyler görmek okumak duymak güzel!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Hangi devlet adına buldu ABD.
    Ne zaman anlam kazanır.Bilkentin yaptığı gibi ülkemize büyük beyin göçleri olursa.

Büyük olasılıkla nanoteknoloji ile yapmısıtır.Türkiye ,bu alanda biraz daha geç kalınmazsa dünyayla rekabet edebilir diye düşünüyorum.

evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjk_tampon_t

helal olsun böyle şeyler görmek okumak duymak güzel!
  • Iyi gûzelde 1 paragrafta anlatilan olayo 6 paragrafa çikarip ayni seyi tekrarlamislar haberde!Insanlar 1 seferde anliyamiyorlar mi?Buda tv lerden geçen bir moda mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 23 Haziran 2009; 20:43:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

Iyi gûzelde 1 paragrafta anlatilan olayo 6 paragrafa çikarip ayni seyi tekrarlamislar haberde!Insanlar 1 seferde anliyamiyorlar mi?Buda tv lerden geçen bir moda mi?

o konuda haklısınız da projenin içeriği hakkında bilgi verilmiyor.
    o yüzden de böyle bir şey çıktı ortaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Hangi devlet adına buldu ABD.

Kesinlikle Katılıyorum O insanların sadece isimleri Türk geri kalan her şeyleri ile tam bir ABD vatandaşıdır.şimdi bazı arkadaşlar sunları söyleyebilirler işte imkan yok o yok bu yok devlet sahip çıkmıyor. arkadaşlar bırakın bu işleri türkiyede Tübitak ne güne duruyor...? Orda çalışan bir hocam vardı bir gün ona sordum "hocam siz yurt dışında neden araştırmalara gitmiyorsunuz. (Adam 6 Dil biliyor.) " bana cevabı;

BEN İLK OKULU DEVLET OKULUNDA OKUDUM ORTA OKULUDA LİSEYİDE ÜNİVERSİTEYİDE, BENİ OKUTAN BU DEVLETİ NEDEN BIREAKIPTA GİDEYİM. OKADAR KANSIZ DEĞİLİM.

Bu sözleri duyduktan sonra 2 dakika kısa süreli şok geçirdim sonrada helal olsun tüm bilginlerimiz hocalarımız dahilerimiz sizin gibi düşünse bu ülke bu hallerde olmazdı..

• Bazıları Tubitakın desteği ile ABD nin desteğini bir sanıyor galiba. Bu kadar ileri düzeyde bir biliminsanı yetiştirmemiz gurur verici. Kızı vatan haini ilan etmeyin yeter.
  • bu ne ilk nede son olacak.beyin cok bizde ama başkasına hizmet ediyor

tübütak verir 600lira abd verir 60milyon :)

bikere anayasamız karşı bilimsel çalışmaya.devlet ar-ge ye para ayıracak ama 1000 tane engel var önünde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

BEN İLK OKULU DEVLET OKULUNDA OKUDUM ORTA OKULUDA LİSEYİDE ÜNİVERSİTEYİDE, BENİ OKUTAN BU DEVLETİ NEDEN BIREAKIPTA GİDEYİM. OKADAR KANSIZ DEĞİLİM.

Gitmemişte ne yapmış peki bu adam. Ona bakılırsa ben de zamanında gitmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selsan

quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

Gitmemişte ne yapmış peki bu adam. Ona bakılırsa ben de zamanında gitmedim.

Herkezi öyle düşünmeyelim.
    Oktay Sinanoğlu gibileride var.O da gitmek istememiş ama bir süre düşündükten sonra
    "Oraya gideceğim ve orda en büyük olacağım.Sonra ülkeme dönüp o şerefsizlerle burada mücadele edeceğim."
    düşüncesiyle gitmiş.Dediklerinin hepsinide yapmıs.

• Tabiri caizse bu kaos ortamında bu yetenekler çıkıyorsa refah ortam içinde yasayan bir millet olsak neleri basarabilcez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juba13Tv -- 25 Haziran 2009; 18:50:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreamteam

Tabiri caizse bu kaos ortamında bu yetenekler çıkıyorsa refah ortam içinde yasayan bir millet olsak neleri basarabilcez.

İşte çıkarmamız gereken sonuç bu !
  • Alkış, geçenlerde de düşük bir bütçe ile dünyadaki en hızlı dışsal kanamaları önleyen ilacı bulan bizimkilerden sonra böyle çalışmalar duymak sevindirici..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.