Şimdi Ara

Dünya genelinde 5G kullanıcısı sayısı 1 milyarı geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya genelinde 5G kullanıcısı sayısı 1 milyarı geçti
    Araştırma şirketi Strategy Analytics'e göre dünya genelinde 5G kullanan kişi sayısı 1 milyarı aştı. Geçtiğimiz Haziran ayında bu rakam 820 milyondu. Henüz birçok ülke bu teknoloji için hazır olmasa da kullanıcı tabanı bakımından önemli bir kilometre taşı geride kaldı.

Ayrıca Bkz.Windows 11 için bir sonraki büyük güncelleme Şubat veya Mart'ta çıkacak: Neler getirecek?

Raporda, bu ayın sonuna kadar 5G ağlarının dünya nüfusunun %36'sını kapsayacağı ve 5G özellikli telefonların yakında küresel telefon satışlarının yarısını oluşturacağı belirtiliyor.

Dünya genelinde 5G kullanıcısı sayısı 1 milyarı geçti

En fazla kullanıcı Çin'de

Kullanıcı sayısı yeni ülkelerin benimsemesiyle daha da yükselecek. 5G bağlantısı Kasım ayında Hindistan'da devreye girdi. Latin Amerika'daki daha fazla operatörün 5G hizmetlerini genişletmesi de buna katkı sağlayacak.

En fazla 5G kullanıcısı sayısının 542 milyon abone ile Çin'de kaydedildiğini ekleyelim. Bu rakam ülkedeki mobil cihaz kullanıcılarının %32.2'sine karşılık geliyor.

Kaynak:https://www.ithome.com/0/664/304.htm

• 2023 te geçmek için zorlamasalardı, çoktan geçmiştik.(Hedef 2323 değil iyi ki)

Asıl sorun o değil, gelişmiş ülkelerin operatörleri 3g varken bile yıllarca sınırsız paket satarken, altyapı yetersizliğinden 5g gelecek hala sınırsız paket satan doğru dürüst operatör yok.

4g nin normal kapasitesi bile gayet yeterliyken, hala 3g nin(HSDPA nın) bile standartlarının altında olan 5-10mbit gibi komik hızlara erişiyoruz 4g üzerinden. 5g gelincede pek birşey değişmeyecek, komik indirme hızları, speedtest yaparken biten komik kotalar filan,bunlara ses çıkartılması lazım.

Ailemin yaşadığı yer Adana'nın Ceyhan ile Yumurtalık ilçesini birbirine bağlayan yolun iki yanına kurulu bir köy. 3 ile 6 km arası mesafede Botaş, İsken Termik Santral, Sanko Liman, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı yerleşkesi ve Enba Termik Santral var. Merkezi bir konumda olup köyün çevresinde milyar dolar seviyesinde para dönüyor desem yeridir. 2022 yılındayız ve sadece Vodafon 4g çekiyor. Türk Telekom ve Turkcell 3g bile sağlıklı değil. Sorsan Avrupa bizi kıskanıyor
  • 7 milyarlık dünyada ilk 1 milyara giremiyoruz. 5G'yi getirmekle ilgisi olan tüm kurumların ve şirketlerin açıklamalarına baksak Türkiye uçuyor kaçıyor güya.

• Ailemin yaşadığı yer Adana'nın Ceyhan ile Yumurtalık ilçesini birbirine bağlayan yolun iki yanına kurulu bir köy. 3 ile 6 km arası mesafede Botaş, İsken Termik Santral, Sanko Liman, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı yerleşkesi ve Enba Termik Santral var. Merkezi bir konumda olup köyün çevresinde milyar dolar seviyesinde para dönüyor desem yeridir. 2022 yılındayız ve sadece Vodafon 4g çekiyor. Türk Telekom ve Turkcell 3g bile sağlıklı değil. Sorsan Avrupa bizi kıskanıyor

• theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt

2023 te geçmek için zorlamasalardı, çoktan geçmiştik.(Hedef 2323 değil iyi ki)

Asıl sorun o değil, gelişmiş ülkelerin operatörleri 3g varken bile yıllarca sınırsız paket satarken, altyapı yetersizliğinden 5g gelecek hala sınırsız paket satan doğru dürüst operatör yok.

4g nin normal kapasitesi bile gayet yeterliyken, hala 3g nin(HSDPA nın) bile standartlarının altında olan 5-10mbit gibi komik hızlara erişiyoruz 4g üzerinden. 5g gelincede pek birşey değişmeyecek, komik indirme hızları, speedtest yaparken biten komik kotalar filan,bunlara ses çıkartılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Aralık 2022; 11:48:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İZMİR'de tek baz yok...

• theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Mesut çevik 'in geçenlerde bir videosunda mevcut operatörlerin 4G maliyetini çıkaramadıkları için en erken 24-25 yılları bilgisi vardı.

Öyleyse welcome to 5.5G diyebiliriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bize ne zaman gelecek? hiç hareket yok operatörlerden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çıkaramamasına şaşırmadım zira türkiye 3g çapında bi ülke gelişmişlik bakımından 4.5g verince nefes yetmedi.5g şimdilik uzak ihtimal.

• Baştakiler teknolojiyi kendileri için sonuna kadar kullanıyor halka gelince ne verirsek yetinin diyorlar. Bu zihniyet oldukça teknoloji yerinde sayar ama faturalar hep cep yakmaya devam eder.

• Evren7 kullanıcısına yanıt

Frekans ihalesi yapılmadan kafalarına göre kullanamıyorlar, onu bekliyorlar.

Vodafone yıl içerisinde bir kaç kez hazır olduklarını ve ihaleyi beklediklerini belirtmişti.

Telekom ise teknik olarak hazır olmadıklarını vb. şeyler söylüyordu(*Yönetim kurulunu görünce şaşırmadım)

İhale için ise zamanın ilgili bakanı 2023 yılını işaret ediyordu, hâla bakan mı bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 30 Aralık 2022; 18:16:22 >
  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Vodafone orda kaç mbps veriyor acaba?
    Malum vodafone'da çoğu yerde 4.5g çeker görünür ama hız 5 mbps yada altıdır.

• Lexco kullanıcısına yanıt

Hocam o konuda bi istisna var. Eskişehir merkezde 15 mbpsyi geçemiyorum ama köyde evde 10-15 alırken açık alanda 30-40 mbps alınıyor. Vodafone o konuda biraz çılgın

• ama bizim buzdolabımız var😏(yok)

• Bu saaten sonra milletin heveside kalmadi 5G ye zaten millette 5G tlf alacak para bile birakmadilar

• İlk geçenlerden olacaktık sözde. 1 milyara bile giremiyoruz. Daha ihale tarihi belli değil. 5g herhalde 2025 gibi kullanırız.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Telekomun yönetim kurulu full arap herhalde. Öyle tahmin ettim. Bir şey çıkmaz o zaman. Ben vodafone kullanıyorum. Araplar kazanacağına ingilizler kazansın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Paran ayni yere gidiyor..

• yaki83 kullanıcısına yanıt

Vodafone'u da mı araplar satın aldı?

Araplar butun paralarini avrupada harcar demek istemistim.. ornegin psg veya premier lig takimlari.. dolayli yoldan yine ingilizlere gider.

• ihale olsun artik operatorlerden ses yok , devletinde secim icin para dağıttı su dönemde 5g ye geçmek için Ugandayi beklıyoruz heralde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.