Modern fotoğraf makinelerinin ilk örnekleri 1800lü yıllarda Jacques Mande Daguerre tarafından icat edilmiş ve fotoğrafçılıkta bilinen Daguerreotype adını almıştır.
1830'da Paris'te Alphonse Giroux tarafından yapılan ilk fotoğraf makinesine Jacques Mande Daguerre tarafından atılan mühür ile özgünlüğü onaylanmış oldu. Almanya'nın kuzeyinde ortaya çıkan fotoğraf makinesinin günümüze kadar hiç bozulmadan kalmış olması ve Almanca kullanma kılavuzununda muhafaza ediliyor olması değerini arttırıyor.
29 Mayıs'ta Avusturya, Viyana'da WestLicht Photographica açık arttırmasında satışa çıkacak olan Dünya'nın en eski fotoğraf makinesini almak isteyelerin 200.000 Euro'dan başlayacak olan açık arttırmada kozlarını 500.000-700.000 Euro arasındaki fiyatlara kadar paylaşması gerekecek gibi görünüyor.
Viyana WestLicht Photographica Müzaye Merkezinin CEO'su Peter Coeln ve Dünya'nın en eski fotoğraf makinesi
Resmen tarihe damgasını vuran bir teknolojinin ilk temsilcisi. Para ile bile ölçülemez teknolojiye kattığı değer..
İçimden bu fotoğraf makinasına para verenin aklından şüphe ederim diyordum ama, senin bu mesajını okuduktan sonra anladım o para az bile.
hâlâ çalışıyor olmasına şaşırdım..Açıkcası bu makinayla bir resmimin çekilmesini çok isterdim..
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
Parayi haitiye bağışlayacaklarmış....
Haberi güzel kılan yanı bu olsa gerek
bu makinanın çektiği resimleri de görmek isterdim
Makineyi alan kişi ona ilk sahibi bakabilecek mi acaba. Bu makina ile çekilmiş fotoğrafları incelemek isterdim. Bir ara dünyanın ilk fotoğrafı başlığı altında bir makale okumuştum ama ayrıntılı bir fotoğraf yoktu.
@koxp94 Galiba aşağıdakilere yakın birşeylerdir hocam.
1826'da çekilen ilk fotoğraflardan;
1872 ilk renki fotoğraf;
quote:
Orijinalden alıntı: -Rsan-
Bunlar yakında Camera Obscura'yı da satarlar...
senin kullandigin her body birer `Camera Obscura` haberin yok sanirim
quote:
Orijinalden alıntı: tarkancek
Zaten bu devirde en eski aletle en yeni alet para ediyoo:)))
teknolojinin içine battığımız için her yapılan şey olağan geliyor. ilk çıktığında bu makinanın insanda uyandırdığı hisleri duymamız mümkün değil artık. teknoloji insanları hissizleştiriyor, materyalizm makinalaştırıyor. hoşumuza gidiyor ama farkında değiliz daha az sohbet ediyoruz çocuklarımızla. belki yarın daha da az olacak.
Odam da böyle tarihi eserin bulunmasını isterdim, ama istemekle yetiniyorum. Belki de gelecekte çok zengin olurum...
quote:
Orijinalden alıntı: kahveisteyen
Bu makinenin çözünürlük eşdeğeri bir kaç yüz megapiksel olabilir rahatlıkla. Yeter ki doğru kimyasalları kullanın.
analog makinelerin mp değerleri yüksek olduğunu duymuştum
quote:
Orijinalden alıntı: tarkancek
Zaten bu devirde en eski aletle en yeni alet para ediyoo:)))
Tebrikler çok güzel bir yaklaşım.
Açık arttırmanın 1.5 milyon euroyu göreceğini tahmin ediyorum.