Şimdi Ara

Dünya Varsa Evrende Dünya Gibi Başka Gezegenlerin Olması Mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tipik uzaylı ve uzaylı gezegenlerinden bahsediyorum. Sizce mümkün mü?

• Elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Elbette.
    Peki bize neden ulaşmıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negidales

Alıntıları Göster
    Bu konuda çeşitli görüşler vardı, aklımda kalan ve mantığa uygun bulduğum şudur:O kadar çok uzaktalar ki bize ulaşamıyorlar.
  • quote:

Bu konuda çeşitli görüşler vardı, aklımda kalan ve mantığa uygun bulduğum şudur:O kadar çok uzaktalar ki bize ulaşamıyorlar.

Alıntıları Göster
    Belki bir gün bize ulaşacaklar? Akla takılan soru şu; acaba o zaman nasıl olurdu?
  • quote:

Belki bir gün bize ulaşacaklar? Akla takılan soru şu; acaba o zaman nasıl olurdu?

Alıntıları Göster
    Bekleriz:), 2. soruyu anlayamadım.
  • quote:

Bekleriz:), 2. soruyu anlayamadım.

Alıntıları Göster
    Yani hocam, uzaylılar dünyaya geldiğinde, insanlar onları nasıl karşılardı?
  • quote:

Yani hocam, uzaylılar dünyaya geldiğinde, insanlar onları nasıl karşılardı?

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum, yasak bölge 9 diye bir film var bu konuyla ilgili tavsiye ederim:)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Sorunda eksiklik var,Akıllı canlıların yaşadığı gezegenlerimi soruyorsun,Yoksa bitki ve hayvanların yaşadığı gezegenleri ?
    İkincisini soruyorsan,Bizim galakside 2 milyon gezegenin yaşama uygun olduğu hesaplanmış,Samanyolu galaksisinde 1 trilyon yıldız,yani güneş var,gezegen sayısını 5 ile çarpacaksın,hesap ortaya çıkar

Galakside'ki Akıllı canlıları soruyorsan,çok çok az olduğu düşünülüyor.

Bu siteyi inceleye bilirsin

https://dailygalaxy.com/

• Galaksiler birbirinden ekstrem hızla uzaklaşmaktadır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uzaylı dıye aklınızda cızdıgınız sey tıpık fılmlerdekı gıbı olmayabılır. evrenın muhtelıf yerlerınde hayalını bıle kurmadıgımız yada daha önce hıc karsılasmadıgımız yasam formları olması muhtemel.

belkı karıncalardan dahı kucuk ve basıt, belkı dunyadan daha buyuk ve supergelısmıs. bu sorunların yada belkılerın sonu yok. henuz gezegenını dahı tanıyamamıs ınsanoğlu malesef evren hakkında çok ama çok az bılgıye sahıp.

dipnot: galaksı dısında dunya benzerı gezegen aramaktansa venuse bakmak bence daha mantıklı. zıra venus dunya modelıne ıkızkardes gıbı benzemekte.
  • Bir ışık yılı yaklaşık 9.5 trilyon km.Samanyolu galaksisisine en yakın galaksi olan Andromedanın galaksimize uzaklığı yaklaşık 2.2 milyon ışık yılı.Hesabı sen yap.İçinde trilyonlarca yıldız barındıran milyarlarca devasa galaksinin varlığı düşünüldüğünde mesafeleri hesaplamanın bile mümkün olmadığı uzaklıklar bunlar.Aradaki mesafeyi hesaplamanın bile akıl sınırlarını zorladığı bir sistemin ötelerinde neler var neler yok,bilinçli bir yaşam var mı yok mu emin olamayız.Ne zaman bütün evreni gezip geliriz bakarız canlı manlı yok o zaman hayat yokmuş deriz.Ama dediğim gibi aklın almayacağı ötede mesafelere dair hiçbir bilgimiz yok,herşey olabilir yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Bir ışık yılı yaklaşık 9.5 trilyon km.Samanyolu galaksisisine en yakın galaksi olan Andromedanın galaksimize uzaklığı yaklaşık 2.2 milyon ışık yılı.Hesabı sen yap.İçinde trilyonlarca yıldız barındıran milyarlarca devasa galaksinin varlığı düşünüldüğünde mesafeleri hesaplamanın bile mümkün olmadığı uzaklıklar bunlar.Aradaki mesafeyi hesaplamanın bile akıl sınırlarını zorladığı bir sistemin ötelerinde neler var neler yok,bilinçli bir yaşam var mı yok mu emin olamayız.Ne zaman bütün evreni gezip geliriz bakarız canlı manlı yok o zaman hayat yokmuş deriz.Ama dediğim gibi aklın almayacağı ötede mesafelere dair hiçbir bilgimiz yok,herşey olabilir yani.
    Haklısınız ama insan merak ediyor işte.

• Bir gezegende yaşamın oluşabilmesi için yapılan hesaplara göre sadece bizim galaksimizde bile onbinlerce yaşamın olduğu gezegen olabileceği hesaplanmıştır.Bu gezegenlerde insanlardan çok üstün varlıklarda vardır veya çok ilkel tek hücreli canlıların olduğu gezegenlerde olabilir.Yani az biraz kafası çalışan evrendeki galaksi sayısını bilen her galaksideki yıldız sistemi sayısını bilen her yıldız sistemindeki ort gezegen sayısını bilen bir kişinin tutupta biz tekiz demesi ciddi bir artık cahilliğin zirvesimi dersiniz yobazlığın zirvesimi artık size kalmış.
  • Gözlenen Evrendeki Galaksi sayısı 2 trilyonu geçti
    Ne demek gözlenen evren! Hubble ve öteki Teleskopların gördüğü uzaydaki galaksi sayısı
    Gözlenemeyen uzayda var,Ne demek gözlenemeyen uzay,Işığı bize ulaşmamış galaksiler demek oluyor,Evrenin 96 milyar ışık yılı genişliğinde olduğu düşünülüyor,Bizim teleskopların gördüğü ise 14 milyar ışık yılı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Bir gezegende yaşamın oluşabilmesi için yapılan hesaplara göre sadece bizim galaksimizde bile onbinlerce yaşamın olduğu gezegen olabileceği hesaplanmıştır.Bu gezegenlerde insanlardan çok üstün varlıklarda vardır veya çok ilkel tek hücreli canlıların olduğu gezegenlerde olabilir.Yani az biraz kafası çalışan evrendeki galaksi sayısını bilen her galaksideki yıldız sistemi sayısını bilen her yıldız sistemindeki ort gezegen sayısını bilen bir kişinin tutupta biz tekiz demesi ciddi bir artık cahilliğin zirvesimi dersiniz yobazlığın zirvesimi artık size kalmış.
    Kesinlikle, bu da mantıklı geliyor bana.
  • Hayır öyle bir şey mümkün değil, kesin bilgi yayalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bizden başka İNSAN yok ama farklı canlı türlerinin (dinazor gibi vs vs ) farklı gezegenlerde hayat sürdüklerini düşünuyorum tabi ki bu benim düşüncem bunu bilmek mümkün degil elbet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben uzaylılar hakkında konuşayım. bana göre uzaylılar varsa gerçekten bir şey demek isteyen bir yapıları olmalı.

konuşmak isteyen, bir şey demek isteyen şey gibi düşünün.

bana göre uzaylıdan anlamamız gereken ilk şey, bitkilerin tohumunu dizayn eden varlıklar olabilir. yani uzayda üst bir akıl bitkilerin tohumlarını dizayn ediyor ve gerçekten bir şey anlattım diyor olabilir ki işte bunlar uzaylı ya da uzaylılardır diye düşünmek lazım.

........................

lisanları bakımından onları anlam istiyor isek anlaşılması gereken ilk şey eşeyli eşeysiz ve spor şeklinde türeme yollarını buldukları ve bunu bize anlattıkları şeklinde olmalı. yani bize mesaj yollamak isteseler idi bitki tohumlarını kullandıklarını düşünmemizi ve bunu yaparken de yaptıkları vurguyu anlamamızı istediklerini düşünün.

.........................

önemli olan bir şey anlatmak istediklerinde ve bunu gerçekten yapmak istediklerindeki lisanları. konuşmuyorlar gerçekten bir şey anlatıyorlar ve onları anlamak denen şey bakımından meyve çiçek yosun vs gibi oluşumlara bir nedenden ötürü dikkat çekiyorlar.

...........................

• olası bir şey aslında, ama daha bunu kanıtlamak için yeterli teknolojiye sahip değiliz maalesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.