|
Var olamayacak kadar büyük bir gezegen keşfedildi
-
-
Bu tür şeyleri okudukça ne kadar aciz olduğumuzu ve pek çok şeyin anlamsız olduğunu düşünüyorum.
-
Aslında uzay ölçeğinde inanılmaz derecede yakın bir gezegen fakat ışık hızına ulaşsak dahi 51 yılda gidebiliyoruz… Gerçekten uzay ve zamanı bükmeyi öğrenmeden güneş sistemi dışına da çıkamayacağız. En yakındaki yıldız olan Centauri bile ışık hızıyla 4 yıl 4 ay alıyor… -
Kendi yaptığı işi anlatamama konusunda kimse bilim adamlarının eline su dökemez herhal :)
"...Dünya'dan 13 kat daha büyük, yani kabaca Güneş sistemindeki buz devi Neptün'e benzer bir kütleye sahip. Bu devasa boyutuna rağmen Güneş’ten dokuz kat daha az kütleye sahip..."
Arkadaş ben sıradan pille çalışan bir vatandaşım ve bana olayın "imkansızlığını" açıklıyorsun
Ama bu açıklamayı yaparken cümle kurmayı bile beceremediğin için benim tepkim
"Eeee bu şimdi ne anlattı, nasıl imkansızmış ki bu" şeklinde oluyor
Çünkü olayın absürtlüğünü anlatmak için verilen örnek şuna benziyor
"Hüseyin abinin hiç var olmaması lazım, Ali dayı gibi boyu var ama mavi balinanın çeyreği kadar da kütlesi var"
Vereceğiniz örnek anlatım ötede dursun derler, başka şey derler de biz böyle diyelim yine de :)
-
Yalnız ışık hızına ulaşsak, o gemidekiler için oraya ya da herhangi başka bir noktaya ulaşmak anlık gerçekleşirdi. Sadece dünyadan o gemiyi izleyenler için 51 yıl zaman geçerdi. Time dilation olgusundan ötürü. Işık hızına yaklaştıkça zaman yavaşlaması.
Misal ışık hızının yaklaşık %87 sinde gidebilen bir gemi için zaman 2 kat yavaş akardı. Dolayısıyla 51 ışık yılılık mesafe %87 hız ile dünyadan bakan için 58,5 yıl sürerdi ama gemidekiler için bunun yarısı 29 yıl sürerdi. -
böyle yolculuklara çıkacak insanlar zaten kimi kimsesi olmayan çoluğu çocuğu falan olmayan insanlardan seçilmeli ki geri döndüklerinde facia yaşamasınlar. tek gayeleri insanlığa hizmet olsun
-
Evet yani aksi taktirde şayet öyle %87 hızlara ulaşabilmek mümkün olsaydı bir şekilde, döndüklerinde yine time dilation dan ötürü çocukları kendilerinden daha yaşlı hale gelebilirdi, çok enterasan durumlar yaşanırdı :)
Ama çok çok zor tabi o tarz hızlar, hani ancak bir şekilde şu ITER gibi reaktörlerle nükleer fusion'u efektif bir şekilde oluşturmayı başarabileceğiz de onları gemilere takılabilecek küçük motorcuklar haline getirebilecek kadar gelişeceğiz de. Belki o şekil. Uzayı bükebilmek bile ışık hızlarının %87 lerine ulaşabilmekten çok daha önce yapılabilir gibi. -
kesinlikle o hızlara çıkmak yerine bizi bir yerden bir yere daha kısa yoldan daha kısa zamanda götürecek solucan delikleri üzerine yoğunlaşmalı
-
Ay'a gittik dediler yalan çıktı, bu tür haberlerin de koca bir palavra olduğunu gün gelecek herkes öğrenecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Aralık 2023; 14:7:16 > -
Millet gezegen keşfediyor bizimkiler yol yaptık hastane yaptık laiklik falan -
Kolayca yazılım mimarisi geliştiren en tecrübeli yazılımcı bile günün sonunda döner dolaşır değişkenlere isim verme konusunda takılır kalır
-
Hocam düzenlenmiş hali bile saçma :)
Örnek hala ; balinayla kıyaslayıp Hüso var olamaz diyor, hala
Bak olmayan bilgimle diyorum ki bu örneği şöyle yazsa; bu gezegenin o yörüngede tutulabilmesi için yıldızı şuankinin atıyorum 3 katı büyüklükte olmalıydı
Bu örnekle ben bişeyler hayal edebilirim
Diğer şekilde her türlü balina-Hüso kıyasına dönüp çorba oluyor :)
-
a, b, c, x, y, z prm1, prm2, prm3, lhs1, lhs2, rhs1, rhs2, num1, num2, res1, res2, result1, result2, resp1, resp2, response1, response2, rval, rval2 gibi data science çı Python kodlarından feyz alabilir -
Başlık hala hatalı, "Yıldızına göre var olmaması gereken büyüklükte bir gezegen keşfedildi" doğrusu.
Aslında bilimsel olarak çok nitelikli bir makale, ama ülkemizde bilim haberciliğini de gazeteciler ve benzerleri yaptığı için yazıyoruz da yazıyoruz, nereye varacağını düşünmeden.
-
Belki istisnai bir durum olarak sisteme dışardan gaz ve toz bulutsusu halinde fazladan materyal girişi olmuş ve olması gerektiğinden daha masif bir gezegenin oluşumuna zemin teşkil etmiştir. Gene de ilginç durum ve esasında istisnai bile olmayıp sandığımızdan daha yaygın da olabilir. Bu da sistem dışı maddelerden meydana gelen gezegenlere ilişkin yeni bir sınıflandırmaya yol açabilir. Belki de gezegen ve yıldız formasyonuna dair modellerde bir takım karmaşık mekanizmalar hala karanlıkta duruyor ve biz bunları henüz yeterli veri olmadığı için bilmiyor olabiliriz. Ama işte bunun gibi ilk defa aksini söyleyen yani modelimizin eksik veya kusurlu olduğunu söyleyen veri ile karşılaşıyoruz. -
Çıkmadı, palavra da değil. Araştırmayı bilmiyorsunuz sadece, idrak edemediğiniz şeyin de gerçek olmadığını düşünüyorsunuz.
-
Bizim ainstein lar gelmiş abe hoşşşşjjjj geldin hüseyin profesörüm.neymiş uzay tesadüflerle dolu insanların olmasıda.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kendi yaptığı işi anlatamama konusunda kimse bilim adamlarının eline su dökemez herhal :)
"...Dünya'dan 13 kat daha büyük, yani kabaca Güneş sistemindeki buz devi Neptün'e benzer bir kütleye sahip. Bu devasa boyutuna rağmen Güneş’ten dokuz kat daha az kütleye sahip..." Arkadaş ben sıradan pille çalışan bir vatandaşım ve bana olayın "imkansızlığını" açıklıyorsun Ama bu açıklamayı yaparken cümle kurmayı bile beceremediğin için benim tepkim "Eeee bu şimdi ne anlattı, nasıl imkansızmış ki bu" şeklinde oluyor Çünkü olayın absürtlüğünü anlatmak için verilen örnek şuna benziyor "Hüseyin abinin hiç var olmaması lazım, Ali dayı gibi boyu var ama mavi balinanın çeyreği kadar da kütlesi var" Vereceğiniz örnek anlatım ötede dursun derler, başka şey derler de biz böyle diyelim yine de :) |
Yalnız ışık hızına ulaşsak, o gemidekiler için oraya ya da herhangi başka bir noktaya ulaşmak anlık gerçekleşirdi. Sadece dünyadan o gemiyi izleyenler için 51 yıl zaman geçerdi. Time dilation olgusundan ötürü. Işık hızına yaklaştıkça zaman yavaşlaması.
Misal ışık hızının yaklaşık %87 sinde gidebilen bir gemi için zaman 2 kat yavaş akardı. Dolayısıyla 51 ışık yılılık mesafe %87 hız ile dünyadan bakan için 58,5 yıl sürerdi ama gemidekiler için bunun yarısı 29 yıl sürerdi. |
Benzer içerikler
- instagram dondurma
- kişi araştırma programı
- 1 telefonda 2 whatsapp
- final cut pro fiyat
- gizli story izleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X