Şimdi Ara

Dünyagöz'de lazer fırsatı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
52.979
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ysbozkurt

ben 2008 yılında ist. andolu yakasında bulunan anatolia göz hastanesinde lazer ile gözlükten kurtuldum.
    kaça oldunuz derseniz para vermedim çalıştıgım özel kurum anlaşma yapmıştı.
    1-1,25 falandı gözlerim uzagı net göremiyordum
    gözküksüz olmuyordu.

dez avantajları şu
    gece karanlık ortamda pc basında uzun süre duramıyorum ortamı aydınlatınca bişey olmuyor ama
    gece uzunyol da araç kullanınca karşı yönden gelen aracın uzun farları çook rahatsız ettiklerini söylediler ve dogru söylüyorlar
    ama çaresi var onunda gözlüğü çıkmış gece araç kullanmak problemden çıkıyor.

şimdilik bir sakıncasını görmedim ama su gerçekki gözlerinizin hassasiyeti artıyor.
    yazın ögle sıcagında bırakın göneşe bakmayı , güneş ışınlarının yansıması bile rahatsız edici. gözlerimi kamaştıra kamaştıra yürüyorum
    güneş gözlüğü olmadan olmuyor.

bunların haricinde ileride ne olur onu zaman gösterecek
    umarım pişmam olmam çünkü suan pişman değilim

düşünenlerin dikkatine

Benim gözlerim zaten hassas, ameliyattan sonra iyice artmasından korkuyorum.
    Ameliyat olmayı istememin sebebi bir gözüm 8,50 diğeri 2,25. Cam yaptırmak tam bir çile ve her seferinde neredeyse bir ameliyat parası veriyorum.
    Güneş gözlüğü takmam gerekiyor. Numaralı düzgün bir güneş gözlüğü yaptırmak istesem 2 camın inceliğini bir türlü ayarlayamıyorlar yada astronomik rakamlar istiyorlar.
    3 yıl önce korneanız çok ince deyip ameliyat etmediler. Şuan teknoloji gelişti sorun yok diyorlar. Acayip kararsızım ne yapsam bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cydonia

o göz doktorları, gözlüğü bırakıp, önce kendileri niye ameliyat olmuyorlar diye soramadan edemiyor insan...

kornea kalınlıgı yeterlı gelmezse yapılamaz ayrıca tercıhe baglıdır acıkcası basıt masıt degıl amelıyat ıste bakım vs
  • bende 3 yıl önce oldum hiçbir sorunum yok ve çok memnunum.
    3.5 derece miyop ve 1 derece astigmat vardı. ameliyat sonrası 0.50 miyop kaldı. bunun bırakılma nedenide ilerde oluşabilecek olan yakın görme kusurunun geciktirilmesidir. ışığa hassasiyet konusunda bi artma yaşamadım. şimdi olsa yine olurdum. karar verme aşamasında bi yakınım çok etkili olmuştu. yaklaşık 15-16 yıl once tr ye ilk gelen makina ile yakınım ameliyat olmuştu. çünkü 7 numara miyopu vardı. o zaman gözler günlerce kapatılıyordu falan. o na rağmen şuan gözü 0.25 olarak devam ediyor.
    dikkat edilmesi gereken kornea kalınlığının uygun olup olmamasıdır. uygun değilse yapılmamalı. iyi bir kurum seçerseniz iyi olur.
  • 1) gözün bir yeri bozukken başka bir yerini bozarak sıfırlamaya çalışmak oldum olası mantıklı gelmiyor.

2)özellikle geceleri araç kullananlara tavsiye etmiyorum, yansıma yapma, karsıdan gelen ışığın rahatsız etme ihtimali var.

acizane tavsiyelerim, siz bilirsiniz. doktorum
  • O kadaaaarr çoookk sorun yaşayabilirsiniz ki; bu reklamların hiç biri sağlıgınızı sze geri veremez...Lazer yüzünden kör olan bile var..Hele hele 2-3 numara için düşünüzlez bile...
  • Ben de Dünya göz hastanesinde ameliyat olmuştum. Yanılmıyorsam 2009 yılıydı. Her iki gözüm de 7 derece miyoptu. Şu anda her ikisi de 0.50 derece miyopi ve biraz da astigmat var. Gözlük kullanmıyorum. Ameliyattan önce sürekli göz ağrılarım ve ışığa karşı hassasiyet vardı. Işığa hassasiyet hala var. Ancak şu anda öncekine göre çok memnunum. Sadece biraz göz kuruluğu var. Bu da göz yorulduğu zaman ağrıya sebep oluyor. Bu yüzden uzun süreli araç kullanmadan önce ve gece araç kullanacaksam sünni gözyaşı damlası kullanıyorum. Araç kullanırken gündüzleri güneş gözlüğü, geceleri antifar gözlük kullanıyorum yoksa gece araç kullanmam imkansız. Sonuç olarak tavsiye isterseniz, 5 dereceden fazla miyopiniz varsa, astigmat varsa, gözlük kullanırken gözlerinizde ağrı oluyorsa, sürekli gözlerinizden rahatsızsanız ameliyat olun. Tavsiye ediyorum. Sorun çıkmıyor. Bunun dışında 1-2 derece miyopi yada düşük astigmat için ameliyat olmayın. Ameliyata gelince 5 dakika sürüyor. Her ne kadar ağrı kesici damla uygulasalar da çok canınız yanıyor. Ama 5 dakika dişinizi sıkmanız gerekiyor. Ameliyattan sonra 10-12 saat kadar gözleriniz kapalı kalmak zorunda. Ben ameliyatın hemen ertesi günü 10 saat araç kullanmıştım Ameliyattan önce ve sonra ağrı kesici almayın diyecekler. Siz onları dinlemeyin. Çünkü ağrı dayanılmaz oluyor. Sadece ameliyattan önce ve sonra aspirin türü kanı sulandırıcı ilaç almayın. Ben ameliyattan bir kaç saat sonra acıya dayanamayıp bir ağrı kesici içmiştim.

• 7 - 8 yıl önce 20'li yaşlarındayken büyük oğlum, ameliyat olmuştu, şimdi tekrar gözlük alma aşamasına geldi.
    Küçük oğlum ise 4 ay kadar önce 2800 liralarda bir fiata aynı ameliyatı oldu, abisi gibi çok rahat değil, bize belli etmiyor ama, belki de pişman. Git - gel, kontrol, ilaç ... derken 3.500 lira harcama yaptık sanıyorum.

Ben 50'li yaşlarda iken sohbet arasında göz doktoruna sordum, miyopum, uzağı göremiyorum dedim, ameliyat olursan, bu sefer de yakını net göremeyeceksin dedi.

Gözlük, aksesuar olarak takılsa dahi, bana daha cazip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurshit

Yemiyor tabii.

yemiyor değil arkadaşlar her cerrahi gibi bu işlemde kendine has çok düşük olsa da riskler barındırıyor. normal günlük hayatta ve çoğu işte sorun yaratmayacak bu problemler bir göz hekimi için mesleğini yapamamak sonucunu getirebilir. o sebeple yani...

neden savunuyorsun denebilir... çünkü onlar benim adamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatdh

quote:

Orijinalden alıntı: hurshit

Yemiyor tabii.

yemiyor değil arkadaşlar her cerrahi gibi bu işlemde kendine has çok düşük olsa da riskler barındırıyor. normal günlük hayatta ve çoğu işte sorun yaratmayacak bu problemler bir göz hekimi için mesleğini yapamamak sonucunu getirebilir. o sebeple yani...

neden savunuyorsun denebilir... çünkü onlar benim adamlar...

hem risk hem de bunlar daha yeni sayılacak yöntemler. bi 15-20 yıl sonra göz ne duruma geliyor, tekrar bozuluyor mu vb sonuçlar bilinemediği için yanaşmıyorlar.
  • dünya göz hastahanesi para basıyor kardeşler. bende yakın zamanda muayne olmaya gitmiştim benden tam 75 tl para istediler, ben sgk lıyım dedim, zaten o sebeple 75 tl alıyoruz yoksa normal ücretimiz 175 tl dir dediler :). neyse dedik devlet hastahaneleri derdimize çare bulamıyor dünya gözünde reklamı falan sağda solda çok oluyor, eee bu kadarda para aldıklarına göre bunlar çok kaliteli iş yapıyorlardır diyerek kendimi ikna ederek muayne oldum. sonra devlet hastahanesi ne yapıyorsa aynı testleri yaptı ve raporlu bir ilaç yazdı,eczaneye gittim raporu işlememiş sekreter kaydettir dedi, döndüm hastahaneye rapor kayıt olmamış dedim 40 tl istedi :). ya hayırdır bu ne parası dedim cevabı aldım; rapor kaydınada 40 tl alıyoruz dedi. nasıl tezgahsa ayak bastığın yere tl istiyorlar :)
  • quote:

o göz doktorları, gözlüğü bırakıp, önce kendileri niye ameliyat olmuyorlar diye soramadan edemiyor insan...

ön yargılı olmamak lazım 4 yıl oldu ameliyat olalı ameliyat sürecinden sonra geçen gün ilk defa kontrole gittim resmen"0" çıktı doktor ameliyat olduğumu da anlamadı. İyi ki olmuşum çok memnunum. Dünyagözde ameliyat olmadım
  • Yaklaşık 10 yıl önce Lasik yöntemiyle miyopi ameliyatı olmuş birisi olarak önerim eğer yüksek miyopiye sahipseniz göz içi lens uygulaması..tabi daha pahalıya geliyor ama şuanki aklım olsaydı kesinlikle göz içi lens ameliyatı olurdum...
  • 10-15 dakika kıpırdamadan nası duracaz o masada orası benim aklımı kurcalayan nokta.Ben panik olurum abi adam gözünü kesiyor o anda nası duruyo insanlar hayret 1 milim kaysa körsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: banasat

dünya göz hastahanesi para basıyor kardeşler. bende yakın zamanda muayne olmaya gitmiştim benden tam 75 tl para istediler, ben sgk lıyım dedim, zaten o sebeple 75 tl alıyoruz yoksa normal ücretimiz 175 tl dir dediler :). neyse dedik devlet hastahaneleri derdimize çare bulamıyor dünya gözünde reklamı falan sağda solda çok oluyor, eee bu kadarda para aldıklarına göre bunlar çok kaliteli iş yapıyorlardır diyerek kendimi ikna ederek muayne oldum. sonra devlet hastahanesi ne yapıyorsa aynı testleri yaptı ve raporlu bir ilaç yazdı,eczaneye gittim raporu işlememiş sekreter kaydettir dedi, döndüm hastahaneye rapor kayıt olmamış dedim 40 tl istedi :). ya hayırdır bu ne parası dedim cevabı aldım; rapor kaydınada 40 tl alıyoruz dedi. nasıl tezgahsa ayak bastığın yere tl istiyorlar :)

Modern hırsızlar... :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağ gözümde göz tembelliği var. 3 dü sanırım numarası solda 1.00 önerir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

sağ gözümde göz tembelliği var. 3 dü sanırım numarası solda 1.00 önerir misiniz

göz tembelliğinin tedavisi ne yazıkki yok ,lensle falan gecmez , göz kaslarıyla ilgili bir sorun.Bana da ilkokul 5e kadar gözümle antreman yapmam ve o vakte kadar düzelirse düzeliceğini söylemişlerdi.bunu diyen de 18 sene önce demişti. kendisi budurhttp://www.dunyagoz.com/medikal-kadro/halil-ibrahim-altinsoy-d205.html cok iyi bir adamdı ama şimdi nasıl bilmiyorum.O zaman gatada binbaşı ya da yarbay olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebelehubele -- 20 Aralık 2012; 4:15:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

10-15 dakika kıpırdamadan nası duracaz o masada orası benim aklımı kurcalayan nokta.Ben panik olurum abi adam gözünü kesiyor o anda nası duruyo insanlar hayret 1 milim kaysa körsün

Gözüne uyuşturucu damla yapıyorlar hiçbirşey hissetmiyorsun sonrada bir alet yerleştiriyorlar gözüne ve o alet zztt diye korneanı kesip bir kapak oluşturuyor lugar kapağı gibi :) bir ucu tam kesilmiyor sonra bilgisayarda bütün iş o senin göz hareketlerini takip ediyor zaten gereken yere anlık atış yapıyor yani biranlık gözünü haeket ettirsende o an atışı yapmıyor sende zaten o esnada olayın şokuyla aman bi b.k olmasın diye ister istemez put gibi duruyorsun zaten :)) tabi bu dediğim yüksek miyopide yapılan Lasik ameliyatı için..
    birde düşük miyopilerde kullanılan yöntem var onda kornea kesilip flap kaldırılmıyor lazer dire korneaya uygulanıp onu traşlıyor

• quote:

dünyagöz, gözünüz uygun değilse ameliyat yapmıyor. Anatolia göz ve bir göz hastanesine daha gitmiştim orada hemen yapalım dediler ama dünya göz yapamayız uygun değil gözünüz biraz daha beklemeniz gerekiyor demişti.

Bir de %2 lik bir ışığa aşırı duyarlı olma durumu oluyor ameliyattan sonra, neticede bu göz. O duyarlılık da adamın bütün hayatı boyunca olacak ışığa karşı bakamayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

sağ gözümde göz tembelliği var. 3 dü sanırım numarası solda 1.00 önerir misiniz

Maalesef bende de var ve tedavisi yok. Geçen sene gittim Dünyagöz e. Olmaz senin göz diyorlar. Gözlük ya da sert lens. İleri seviyede ise kornea nakli. Kaderimiz bu cekecez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yaklaşık 2 yıl kadar önce ankarada "lasek" diye anlatılan ameliyatı oldum eşimde ve kayınbiraderim de oldu ankarada olunca biraz da bu işi yapan hastane yönünden seçenek çok hepsini dolaştım doktorlarla birebir görüştüm neticede bu işin reklamını çok yapan çok para istiyor

- önemli nokta olmak isteyenler ameliyata uygun olup olmadıklarına baktırsınlar uygunsanız dünya göz olarak takılmayın diğer yerlere bakın fiyatlarını inceleyin

aradan geçen zaman da ben hiç pişmanlık duymadım 5 numara miyoptum gözlüksüz sokağa çıkamazdım şimdi istediğim herşeyi çok rahat yapıyorum denize , havuza giriyorum serbest dalış yapıyorum hiç bir rahatsızlık yaşamadım , gece uzun yol araba kullanıyorum ilk 7-8 aylık süreçte biraz ışığa duyarlılık fazlaydı şu an öyle değil.

- bu arada şunu da belirteyim normal sağlıklı insanlarda 40 yaştan sonra yakını görme hafif zorlaşmaya başlar , miyoplukta (uzak problemi olanlarda) yakın görme çok üst seviye iyiyken , hipermetrop'lukta uzak aynı şekilde iyidir.

hepinize sağlıklı günler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.