Şimdi Ara

Dünyagöz'de lazer fırsatı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
52.979
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lazer tedavisi olan bir doktorla karşılaştınız mı? Lazer tedavisini kötülemek istemem neticede sağlığına kavuşmuş binlerce insan var. Ama detaylarını burda yazmak uzun olur gözlükten şaşmayın en sağlıklısı.
  • Ben 2006da Ankara Kudret Göz Hastanesinde intralasik ameliyatı oldum. 19 yaşındaydım ve ameliyatı yaptılar. Benim gözlerim 9 numara miyop 2 numara da astigmattı, yani artık bıkmıştım gözlükten, yumuşak ve sert lenslerden. O sebeple erken yaşta olmayı kabul ettim. Ameliyat sonrasında gözüm tam iyileşmedi yani ameliyattan 5 sene sonra rahatsız olup doktora gittiğimde 2 numara gözlük verdi. Her yerde değil ama trafikte ve bilgisayar başında kullanıyorum gözlüğümü. İkinci bir ameliyat için tekrar Kudret Göz Hastanesine gittiğimde, incelediler ve yapılabilir dediler, tabi ne kadar doğru insan güvenemiyor, ticarethaneye çevirdiler. İkinci ameliyat bir önceki gibi 1 günde iyileşmez, 1 hafta gerekir dediler, çünkü yeni bir katman koymak yerine eski kesilmiş katmanı kaldırıp tekrar laser uyugulayağız dedi ordaki doktor. Ben de kalsın o zaman, bir süre gözlükle deneyeyim, numaranın artmadığına emin olayım, tekrar değerlendiririm dedim.
    Uygulama 10 dakika sürmüyor bu arada, korkacak da bir şey yok, beni de kan tutar, genel olarak hastaneler tutar, ama bu operasyon 45 saniye süren ve gözün hareketini o 45 saniyede kısıtlayıp herhangi bir hataya olanak tanımayan profosyonel sistemlerle yapılan bir operasyon. Yalnız o laser göze değdiğinde çıkan yanık kokusu biraz üzücü oluyor o masada uzanmışken :)

• Bende aynı şekilde 6 sene önce ankara da lasik yöntemi ile olmuştum.

Ameliyat anında gelen yanık kokusu ve sonrasında ki ağrı neden oldum bu ameliyatı dedirtiyor.
    Fakat 2-3 gün sonra gözlüksüz yaşamanın konforunu tadınca iyiki olmuşum diyorsunuz.

Çoğu kişinin dediği gibi gözünüz eskisine göre biraz daha hassas oluyor. Özellikle gece ışık dağılması ve güneşte bakamama olabiliyor ama bu sorunda ilerleyen zamanlarda git gide azalıyor.

Tavsiye: ameliyat olmaya giderken yanınıza mutlaka güneş gözlüğü alın ve yanınızda bir yakınınız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcelebi

Bende aynı şekilde 6 sene önce ankara da lasik yöntemi ile olmuştum.

Ameliyat anında gelen yanık kokusu ve sonrasında ki ağrı neden oldum bu ameliyatı dedirtiyor.
    Fakat 2-3 gün sonra gözlüksüz yaşamanın konforunu tadınca iyiki olmuşum diyorsunuz.

Çoğu kişinin dediği gibi gözünüz eskisine göre biraz daha hassas oluyor. Özellikle gece ışık dağılması ve güneşte bakamama olabiliyor ama bu sorunda ilerleyen zamanlarda git gide azalıyor.

Tavsiye: ameliyat olmaya giderken yanınıza mutlaka güneş gözlüğü alın ve yanınızda bir yakınınız olsun.

Hangi hastanede oldunuz acaba?

Teşekkürler...
  • canını ve sağlığı seven ameliyat olmasın ben oldum hayatımın hatası oldum oda dünya gözde
    bir hikayerm var burada anlatsam inan ağzınızla gülmessiniz
    sadece bana genel müdürün dediği şeyi dim seninki tirlik olmuş
    1000/1 hastada olan bişey oda beni bulmuş o yüzden aman dim 28 yıl gözlük taktım keşke 50 yıl taksaydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: abizer

canını ve sağlığı seven ameliyat olmasın ben oldum hayatımın hatası oldum oda dünya gözde
    1000/1 hastada olan bişey oda beni bulmuş o yüzden aman dim 28 yıl gözlük taktım keşke 50 yıl taksaydım

Hocam yaşadığınız sıkıntıları yazarsanız biz de soğumuş oluruz bu ameliyattan. Açıkça ben de olmak istiyorum ama sürüncemedeyim.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Dünya Göz' ü kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    Sigortalı olduğumuz halde muayene ücreti 172 lira aldılar. Yazılan gözlük numarasını eczacılar görünce "Kör müsün bu kadar büyük numara yazmışlar?" diye şaşırdılar.

Kac numara yapmışlardı ki?

Reçete böyle:

Dünyagöz'de lazer fırsatı...

• Artılarını ve eksilerini değerlendirerek kararınızı verin.
    Artılar sizin için ağır basıyor ise yaptırın.
    Öncelikle gözünüz lazere uygun mu onun değerlendirilmesi gerekiyor.
    Yaşınız önemli. Beklentiniz önemli. Göz numaranız önemli.
    Burada ki bazı Dunning-Kruger Sendromlu şahıslara itibar etmeyin, doktorunuza aklınızdaki soruları sorarak kararınızı verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 20 Aralık 2012; 10:13:47 >
  • Buradaki %50 indirimle kıyas açısından söylüyorum, başka yerde toplam 1650 tl ye maletmiştim. Tam 1 yıl oldu. İyi sayılır şu anda gözüm. Ama suni gözyaşı kullanmadığım için gözlerimde bazen ağrı oluyor.
  • ya klasik bir pazarlama taktiği bu.... aynı şekilde şu malum tuzla termal otellerde alışveriş merkezlerinde çekilişle 2 haftalık tatil veriyoruz ayağnz her çekiliş formunu doldurupta sonra kazandınız diyerek keklemeye çalışan firmların taktiği bu..

formu doldur bilgilerini kapsınlar sonra fiyata kökleyip siz ilk 1000 şanslı kişiden birisiniz ayağına gazı verip sonra %50 indirimle fiyatı normale çekmekten başka bir şey değildir. belkide normal fiyat 1000tl iken kampanyalı fiyatı 2500tl gösteri %50 indirimle 1250tl iyerke ekstra olarak 250tl geçirme taktiğidir :)

kanmayınız :)

ayrıca bende düşünüyorum gözler 0.75 ve 1.00.... iett geçip gidiyor göremiyorum hat numaralarını.

ameliyat olunca belli bir süre sonra yine tekrarlıyormuş diyolla doğrumu ?

• Ben bundan yaklaşık 9 yıl önce ameliyat oldum dünya gözde. Gayet memnunum ancak burada hastenenin yanı sıra korneanın durumu, ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi gibi sonucu etkileyebilecek etmenler var. Benim gözlerim 7-8 numara olduğu için artık mecbur hissetmiştim kendimi. Numarada tekrar yükselme şu ana kadar olmadı. Güneş hassasiyeti biraz var ama zaten kalkıp güneşe bakacak değilsiniz. Yani ameliyatta herşey yolunda giderse niye şimdiye kadar gözlük kullanmışım dersiniz ama olur da 1000/1 ihtimal size denk gelirde gözünüze birşey olursa pişman olabilirsiniz. Zor bir karar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

quote:

Dünya Göz' ü kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    Sigortalı olduğumuz halde muayene ücreti 172 lira aldılar. Yazılan gözlük numarasını eczacılar görünce "Kör müsün bu kadar büyük numara yazmışlar?" diye şaşırdılar.

Kac numara yapmışlardı ki?

Reçete böyle:

Dünyagöz'de lazer fırsatı...

şimdi sana hak verdim gerçekten ilginç bir reçete.

tanı da hipermetrop yazmış ama uzak kısmına numaraları yazmış o da bir garip

• quote:

Orijinalden alıntı: abizer

canını ve sağlığı seven ameliyat olmasın ben oldum hayatımın hatası oldum oda dünya gözde

aynen bende oldum hayatımın hatasıydı. özellikle antepte olanlar mirkelam göz hastanesi denen ticaret haneye dikkat etsinler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonraki sayfa

Yakın zamanda Dünya Göz hastanelerinde ameliyat olan varmı aranızda? Muayene+ameliyat ne kadar ücret çıkarıyorlar? Ben birkaç ay önce Ankara'da ki Kudret göze gitmiştim. Muayene ücreti 35 TL idi, ameliyat ücreti ise yanlış hatırlamıyorsam 670-700 Euro gibi birşey çıkarmışlardı.

kudret göze dedemizi götürdük.Güzel nezih bir hastane
  • ben 2004 yılında dünyagöz bakırköyde lazer oldum.6 numaraydı gözlerim ve 1 numarada astigmat vardı..neredeyse bütün hastaneleri dolaşıp hepsiyle görüşmüştük..bize en güven veren yer dünyagöz hastanesi oldu..ozaman tabi garantili diye bir durum vardı şimdi varmı bilmiyorum,eğer gözleriniz lazer için uygunsa 2 sene garanti veriyorlar,tekrar ederse ücretsiz yapıcaklardı,hatta bununla ilgili sözleşmeleri bile imzalamıştık..şükürler olsunki hiç bir sıkıntı çıkmadı neredeyse 9 sene olacak..ozaman lazeri kampanyayla 650 euroya yaptırmıştım..her sene muayeneye gidiyorum ve gözlerim 0 numara hiç bir bozukluk yok..
  • Bundan 6-7 ay önce babam, Ankara Dünya göz hastanesinde katarakt ameleyatı oldu. Bir gözünü prof. yaptı çünkü zor bir amelayattı. Diğer gözünü ise aynı hastanede uzman doktor yaptı. İkisine de Multifokal Göz İçi Lens takıldı. 1. gözü prof. yaptığı için 2000tl fark verdik. Diğer göz içinse yanlış hatırlamıyorsam 400-500tl verdik.

Kudret hastanesine de gitmiştik. Ordan da fiyat aldık ancak orayı prk beğenmedik,ilgisizdiler ve hastanede bir düzen yoktu. Onun yerine dünya gözü tercih ettik. Şu ana kadar da bi sorun yaşamadık. Babam ameleyattan sonra gözlüğünü de(numara sıfırlaması da yapmışlar) attı. Ameleyat sonrası herhangi bir enfeksiyon falan da kapmadı. 6 ay sonraki kontrollerde de herhangi bir ücret talep etmediler.

Bu tür bir ameliyat olacaklara Dünya Gözü tavsiye edebilirim.
  • insanların bildiklerini güzelce paylaştığı nadir konulardan biri. takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: boxor

ya klasik bir pazarlama taktiği bu.... aynı şekilde şu malum tuzla termal otellerde alışveriş merkezlerinde çekilişle 2 haftalık tatil veriyoruz ayağnz her çekiliş formunu doldurupta sonra kazandınız diyerek keklemeye çalışan firmların taktiği bu..

formu doldur bilgilerini kapsınlar sonra fiyata kökleyip siz ilk 1000 şanslı kişiden birisiniz ayağına gazı verip sonra %50 indirimle fiyatı normale çekmekten başka bir şey değildir. belkide normal fiyat 1000tl iken kampanyalı fiyatı 2500tl gösteri %50 indirimle 1250tl iyerke ekstra olarak 250tl geçirme taktiğidir :)

ayrıca bende düşünüyorum gözler 0.75 ve 1.00.... iett geçip gidiyor göremiyorum hat numaralarını.

Üstad zaten senin 0,75-1,00 numara göz bozukluğu bile sayılmaz,zaten ameliyat demez hiçbir doktor sana.İett otobüsü geçiyor hat numaralarını göremiyorum demişsin,biz otobüsün kendisini göremiyoruz gözlüğü çıkarınca :).

• quote:

Orijinalden alıntı: Exelente

quote:

Orijinalden alıntı: boxor

ya klasik bir pazarlama taktiği bu.... aynı şekilde şu malum tuzla termal otellerde alışveriş merkezlerinde çekilişle 2 haftalık tatil veriyoruz ayağnz her çekiliş formunu doldurupta sonra kazandınız diyerek keklemeye çalışan firmların taktiği bu..

Üstad zaten senin 0,75-1,00 numara göz bozukluğu bile sayılmaz,zaten ameliyat demez hiçbir doktor sana.İett otobüsü geçiyor hat numaralarını göremiyorum demişsin,biz otobüsün kendisini göremiyoruz gözlüğü çıkarınca :).

ya haklısın ama hocam çok gözleri kısıyorum ve uyuz oluyorum çok iett kaçırdım böyle :)

lens taktım bir süre pek adapte olamadım. sonra sadece sağ göze lens taktım bir süre oyle kullandım yok ya lens bana göre değil. gözlük hiç kullanamıyorum ...

napıcam bilkmiyorum ya

• arkadaşlar , acizane dünya göz hastanesinde 2006 yılında lazerle ameliyat olmuş olan bir arkadaşınız olarak tavsiyem şudur ki ; eğer işiniz , gücünüz veya sosyal yaşamınız sizi gözlük kullanımından dolayı zorlamıyorsa ( bunu açabiliriz ama kısaca böyle ifade etmek istedim) , gözünüzle en profesör oğlu profesör bile olsa OYNATMAYIN ... çünkü göz , görmeye alışmış bir insanın olmazsa olmazıdır ... ben ameliyat olmadan önce gözlükle pek rahat değildim çünkü numaram 3 ün üzerindeydi artı astigmatım vardı ,futbol oynama hevesiyle bu ameliyatı yaptırdım ... gözlüksüz şu an görüşüm rahatladı ama gözün hassaslaşması ve ameliyattan önce olmayan birkaç sorunun çıkması(ışığa , ısıya hassaslık vb.) kaçınılmazdır ... karar sizin , adamlar sizi lazerle ameliyat ederek kör etmiyorlar ama mecbur olmadığınızı müddetçe gözünüzle oynatmayın derim ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.