Ülkenin her tarafı problemlerle çevrili nasıl stabil bir hayat olacak ki. Suriyede tutulan askerlere sivillere harcanan para bile felaket. Iranla olan indili çıktılı ilişkilerimiz İranın molla rejimini yaymaya çalışması Hizbullahı içeride besleyip büyütmesi buna karşın harcanan milyonlar. İn Akdenize RUM larla her gün boğaz boğazayız ora senin bura benim diye. Çık yukarı, sağlam ticaret yaptığımız Rusya ve Ukrayna bir birini boğazlıyor. Ermenistanla olan sıkıntılar belli Ağrıyı geri almadan davamız bitmez diyorlar. Dön Egeye Yunanistan ege denizinde ayağını denize bile sokamazsın diyor. Böyle bir cenderenin ortasında kalmışız. Dünyada böyle bir örneği olan ülke varsa gösterin. Yanlış anlaşılmasın ben hayat pahalılığı taraftarı değilim ama devleti yoran çok fazla kalem var Yolsuzluklar ve iş bilmezliklerle birleşince iyi bile dayanıyoruz işte bu yönümüzle Avrupa bizi kıskanıyor. |
Dünyanın en pahalı iPhone’u Türkiye’de satılıyor (5. sayfa)
-
-
bence olmamalı. ama ekonomiye getirdiği yük de az değil hani. ayrıca kimsenin görmek istemediği ve umusamadığı şey de üreticinin zibilyon tane model üreterek, fark yaratmadan veya değmeyecek bir fark yaratarak ve yine bir sefer de değil de peyder peye versiyonlar bazında modeller üreterek, tüketiciyi kandırıyor olması gibi bir durum var. satış sonrası yazılım desteği hikayesi de ayrı bir konu. devlet de bu konuda bilinçsiz tüketiciye yardımcı olmaya çalışıyor aynı zamanda da ekonomiye binen yükü ber taraf etmeye çalışıyor. başarılı mı? rakamsal olarak belki evet ama tüketici memnuniyeti açısından tepki alıyor. bence başka bir yol izlenmeli. her iki durumda da yani makul vergi alınacak olsa da tüketici kesinlikle mağdur ediliyor.
-
1kendine 1+düzene, lüks araçlarda 2düzene...
-
Telefon için aylarca çalışırsın
Araba için senelerce çalışırsın
Evlere ise artık ömür yetmeyecek
Niye yaşıyoruz olm biz ? Elin turisti bile kendi memleketimizi bizden daha çok geziyor.
Neyse %52 böyle istedi. 5 sene daha semer vurdursunlar bakalım.
-
Cari açık kapanana kadar böle.
-
Merhaba, mesele sadece iphone değil, bütün elektronik ürünlerde, iğneden ipliğe çok şeyde ağır vergiler var.
-
evet ben de bu durumdan hoşnut değilim. ab'ye uyum kapsamında vergi alınmaya başlandı ama yani mesajlarda var. iki tane alıyorsun ama birini de devlete veriyorsun. yani şöyle düşünüyorum. tüketiciyi koruyorsun ama tüketici tek zevkim bu benim ya diyor. öyle mi? o zaman bir darbe de benden sana deniyor gibi bir durum gerçekleşiyor sanki. bilmiyorum doğru bir tarif mi oldu?
-
oh oh luk bir durum yok. eskiden de alabilen şimdi de alabiliyor.
burda adam dükkan işletiyor mesela, dolar arttıkça çakıyor fiyatları. depoda duran mal, durduğu yerde fiyatı artıyor zaten . adamın hiç bir zaman zararı olmuyor. şimdi bu adama iphone'un fiyatı dokunur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 10 Haziran 2023; 0:14:39 > -
İtibardan tasarruf olmaz. Ucuza iphone mu olurmuş ? Yakışır mı halkımıza ? En güzelini, en iyisini, en pahalısını biz almalıyız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yani sonsuza kadar...
-
Dolaylı vergiler daha da artacak. Doğrudan vergi , servet vergisi çıkarmazlar.
-
Arjantin koymamışlar ilk 5 e girer di oysa. Bizde 800 olmamalı bence 1350 ideal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefondan %100.2 vergi alan başka çılgın ülke yok demekki.
-
Kudüs düşseydi daha mı iyiydi kardeşim boşver biz iyiyiz böyle (!)
-
Haklısın kardeşim vergiler artacak çünkü yurt dışı borçlarımızda çok büyük bir açık var ve bu çoğunlukla vergilerle karşılanıyor ve buda aynı zamanda halkın daha çok sömürülmesine hemde zenginin daha çok zengin olmasını sağlıyor
-
Aynen hocam, şu dönemde batan esnaf çok var ama batan market hiç duymadım, çünkü gıda olmadan olmaz, belki 1 kg değil 250 gr alırsın, ama alırsın, almak zorundasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Haziran 2023; 12:50:55 > -
nufüsun çogunluğu yani %52 si halinden memnun .ya katlanırsın yada ülkeyi terk edersin. bu kadar basit.
-
ben batanı da duymadım. sokakta süt satan sütçü bile mazota zam geldikçe şıkır şıkır şıkıyor
geçen hafta 85 liradan 5 litre çiğ süt aldım, dedim haftaya zam gelir herhalde süte.
sütçü nasıl mutlu oldu gözlerinin içi gülüyor. bizlik birşey yok, yapmak durumundayız diyor bir de
haklı ama bu durumdan sevinmesi de çok ahlaksız, insanı irite ediyor
-
-
Zirveler hep bizde. Yehhhuuuu....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X