Şimdi Ara

DUR ÇİZGİSİ VE YAYA GEÇİDİ İHLALLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz Ocak ayında Çetin Emeç Bulvarında (Ankara) kırmızı ışıkta dururken yaya çizgisini ihlal ettiğim için 166 TL trafik cezası kesmişler. Cezayı bugün muhtardan aldım. Konuyu biraz araştırınca aynı bölgede birçok kişiye benzer cezai işlemler uygulandığını gördüm.

Sizlerin de benzer durumlara düşmemesi adına bilgileri paylaşmak istedim.

Alıntıdır.

Müdürlüğümüze gelen şikayetlerde, araçların kırmızı ışık yandığında "Dur Çizgisi'ni" ihlal ederek trafik ışıklarının bulunduğu yerin daha ilerisinde durdukları, yay geçidi çizgisini ihlal ettikleri (ŞEKİL B), ayrıca döner kavşak içerisinde kendisine kırmızı ışık yandığı halde sola dönüş yapmak suretiyle diğer istikametten yeşil ışıkta gelen araçların arasına sızarak onlarla beraber geçtikleri (ŞEKİL A) anlaşılmaktadır.

Bu durum, yayaların karşıdan karşıya geçişlerini zorlaştırmakla berber, sürücülerin ışık yeşil yandığında ışığı görememelerine, arkada bekleyen araç sürücülerinin gereksiz yere korna çalmalarına ve trafiği tehlikeye düşürmelerine neden olmaktadır.

Bu nedenle, sürücüler tarafından "Dur Çizgisi'nin" geçilmesine , yaya geçitlerinin işgal edilmesine ve dönel kavşak içlerinde kırmızı ışıkta beklenilmesi gerekirken, yeşil ışık yanan araçlarla birlikte geçilmesine kesinlikle müseade edilmeyecek olup, kırmızı ışık yanarken "Dur Çizgisi'ni" ihlal edenler ve kırmızı ışık ihlalinde bulunanlar hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47/1-b maddesinden cezai işlem uygulanacaktır.

AŞAĞIDA ÖRNEK OLARAK KURAL İHLALİ YAPMIŞ ARAÇLARI GÖRÜYORSUNUZ.

Bana 166 TL ceza kesmişler.
    Ancak yine araştırırken gördüğüm kadarıyla ceza 2 katına çıkıyormuş. Bu bilgi de aşağıda..

Alıntıdır..

YAYA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜ YANDI

23.04.2013

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte yayaların üstünlüğünün bulunduğu alanları ihlal eden sürücülere yönelik kesilecek cezalarda yeni düzenlemeye gidiyor. Düzenleme ile yaya geçidinde frene basmayan sürücüleri üzecek. Çünkü geçiş üstünlüğü olduğu halde yayaya yol vermeyen sürücülere verilen para cezası iki katına çıkarılıyor.

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan taslak ile birlikte, yaya geçitlerinin işgal edilmesi ve yaya geçidi çizgisini ihlal eden sürücülere kesilecek cezalar yeniden düzenlendi.

CEZALAR 2 KATINA ÇIKARILIYOR

Yaya geçidinde yayalara yol vermeyen araçlara kesilen 166 liralık ceza 2 katına çıkarılıyor. Kuralları ihlal eden sürücülere verilecek para cezası 343 lira oluyor.

Bu düzenlemeyle Avrupa'da uygulanan yayaların kırmızı ışıkları ya da trafiğin boş olduğu anları beklemeksizin geçiş üstünlüğünü kullanmaları sağlanacak. Söz konusu düzenlemeyle birlikte büyükşehirlerde bulunan önemli yaya geçitlerinde denetimler artırılacak.

Hepinize cezasız kazasız sürüşler diliyorum..

• Geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim. Benzer cezayı 2 yıl önce de eşime kesmişlerdi. Böyle ufak şeylerden ceza ödemek zorunda kalınca üzülüyoruz ailece. Neyse sağlık olsun diyelim.
  • Geçmiş olsun.

Kesinlikle amacım sizi suçlamak değil. Aynı hatayı bazen ben de yapıyorum zaten. Fakat ceza kesilmediği için sürücüler o çizgiyi aşıp duruyorlar. Bu sefer de ışıkları göremiyorlar. Bazen yaya geçidine bile girenler oluyor.
  • Evet Sağlık Olsun.
  • Teşekkür ederim. Evet haklısınız. Yurt dışında sürücüler bu kurallara kesinlikle dikkat ediyorlar ancak güzel ülkemizde çoğu sürücünün pek dikkat etmediği bir durum.
    Sonuçta bu tür cezai işlemler de istismar edilmeden her zaman bütün araçlara uygulandığı takdirde hepimiz için faydalı olacaktır.
  • Bu kuralı bilmeyen kendini camdan aşağı atsın zaten.
    Size de geçmiş olsun.
  • Çoğumuz dikkat etmiyoruz bu kurala ama cezalar ve yapılan haberler bir şekilde öğretecek bize kuralları.
  • Her zaman dikkat ederim ben dur çizgisine 1 metre kala kalıyorum yanımdaki adam cart diye direkt çizgi üzerinde duruyor.

Bugün günlerden cuma malum Gebze de hayat felç polisler ve zabıtalar tuttuğuna çakıyor cezayı :D bugün yaya geçidine park etmiş bir Audi'ye kesiyorlardı.
  • arkadaşlar merhaba buğün ankara atakulenin orda sağa dönüş yeşil iken 3 tane genç yola çıktı ben onlar geçsin öyle geçeyim derken yeşil söndü ve ben haliyle yaya çizgileri üzerinde kaldım haksız yere sonra geri geldim ama ne fayda ceza gelir mi arkadaşlar.
    En kötüsüde bu olsa gerek haklı durumdayken ceza yemek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.