Şimdi Ara

Dürbün Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
6
Favori
53.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sıralar dürbünlere merak saldım birkaç araştırma yaptım fakat sizinde tecrübelerinizden yararlanmak istedim...

Ben bu modeli beğendim fakat siz ne dersiniz?

Bushnell H2O Porro 10x42

lınk

Dürbün Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 1 Şubat 2011; 22:07:20 >

• konustan şaşma uzay içinse 20x60 normal olaylar içinse 7x50
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

konustan şaşma uzay içinse 20x60 normal olaylar içinse 7x50
    dübür tavsiyesi diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

dübür tavsiyesi diye okudum

Alıntıları Göster
    Ne yapacaksın bakalım dürbünü ?
  • quote:

20*60 7*50 neyi ifade ediyor birde bu marka nasıl

Senin dediğinie bir örnek verebilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

20*60 7*50 neyi ifade ediyor birde bu marka nasıl

Senin dediğinie bir örnek verebilirmisin

Alıntıları Göster
    Ben de 1-2 yıldan beri zaman zaman niyetleniyorum... Daha önce bushnell 10-30x50 zoomlu dürbün almıştım. Ama hem içinde bir toz olması ve hem de zoom yaptığında sanki mercek eksenlerinin kayıp gözü çok kötü rahatsız etmesi nedeni ile geri iade etmiştim. O günden beri de kafam karıştı. Acaba zoomlu dürbün mü almalı yoksa sabit mi?..

Son günlerde biraz daha araştırayım dedim bu kez de merceklere takıldı kafam.. Neden mavi mercek oluyor?? bir merceğe renk verilmesi ışığın boya katmanlarına çarpıp etkisinin azalmasına neden olmaz mı? sonuç olarak cama renk verirken saydam bile olsa bir renk maddesi kullanılmıyor mu? Bu geçirgenliği azaltmıyor mu?

Bushnell görünüş olarak şatafatlı görünüyor ama kalite duruyor ama dikkat ediniz bendeki sorunları gözden kaçırmayınız.. Bence 10x50 12x50 civarlarında bir dürbün istiyorum ama ne çok pahalı olsun ne de kalitesiz olsun.. 200 tl'ye kadar bütçe ayırabilirim.. Ne yapsam acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: cunsav

Ben de 1-2 yıldan beri zaman zaman niyetleniyorum... Daha önce bushnell 10-30x50 zoomlu dürbün almıştım. Ama hem içinde bir toz olması ve hem de zoom yaptığında sanki mercek eksenlerinin kayıp gözü çok kötü rahatsız etmesi nedeni ile geri iade etmiştim. O günden beri de kafam karıştı. Acaba zoomlu dürbün mü almalı yoksa sabit mi?..

Son günlerde biraz daha araştırayım dedim bu kez de merceklere takıldı kafam.. Neden mavi mercek oluyor?? bir merceğe renk verilmesi ışığın boya katmanlarına çarpıp etkisinin azalmasına neden olmaz mı? sonuç olarak cama renk verirken saydam bile olsa bir renk maddesi kullanılmıyor mu? Bu geçirgenliği azaltmıyor mu?

Bushnell görünüş olarak şatafatlı görünüyor ama kalite duruyor ama dikkat ediniz bendeki sorunları gözden kaçırmayınız.. Bence 10x50 12x50 civarlarında bir dürbün istiyorum ama ne çok pahalı olsun ne de kalitesiz olsun.. 200 tl'ye kadar bütçe ayırabilirim.. Ne yapsam acaba?

Alıntıları Göster
    20x60 ve 7x50 gibi ifadelerde ilk sayı büyütme oranı diğer sayı mercek çapıdır. Mercek çapı büyük olunca dürbünün ışık alma miktarı artıyor. Görüntü kalitesine etkisi oluyor şüphesiz. Bu özellikle az ışıklı ortamlarda etkisini gösteriyor. 20x çıplak gözle gördüğünüz bir görüntüyü 20 kez büyütür demektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havalı tüfek dürbün tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    dampa ayak ve dürbün yardım
    12 yıl önce açıldı
    KASK TAVSİYESİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

20x60 ve 7x50 gibi ifadelerde ilk sayı büyütme oranı diğer sayı mercek çapıdır. Mercek çapı büyük olunca dürbünün ışık alma miktarı artıyor. Görüntü kalitesine etkisi oluyor şüphesiz. Bu özellikle az ışıklı ortamlarda etkisini gösteriyor. 20x çıplak gözle gördüğünüz bir görüntüyü 20 kez büyütür demektir.

Alıntıları Göster
    DÜRBÜN TEKNOLOJİSİ
    Kaplamalı Optikler

Lens yüzey kaplamaları yansımadan kaynaklanan ışık kaybını ve parlaklığı azaltarak daha parlak, yüksek kontrastlı görüntüleri daha az göz yorgunluğu ile elde etmenizi sağlar.

Lens Kaplama Türleri

Kaplamalı (Coated) : En az bir lens yüzeyinde tek kat

Tam kaplamalı (Fully Coated) : Tüm havadan-cama yüzeylerde tek kat
    Çok kaplamalı ( Multi-Coated) : En az bir lens yüzeyinde çok katmanlı

Tam çok-katman kaplamalı ( Fully Multi-Coated) : Tüm havadan-cama yüzeyler çok katlı yansıtma engelleyici kaplama içerir. Tam çok-katman kaplamalar en aydın, yüksek kontrast görüntüyü minimum göz yorgunluğu ile sunar çünkü görüntü gözünüze ulaşana kadar çok az bir ışık kaybı olur.

Dioptri Ayarı

Bakaç üzerindeki ince ayar netlik halkası ile sağ ve sol göz görme farklılıklarını minimize eder.

ED Prime Cam

ED Prime extra-düşük ayrışım camı inanılmaz renk çözünürlüğü ve kontrastı sağlar, ve kromatik sapmalar ile renk karışıklığını yok ederek en düşük ışık koşullarında bile detayları gözler önüne serer.

Çıkış Gözbebeği

Dürbün bakacındaki görülebilen ışık yuvarlağının boyutuna denir. Daha büyük daire, daha parlak görüntü demektir. Boyutu belirlemek için, lens çapını güç oranına bölün ( 8x32 modelin çıkış gözbebeği 4mm’dir)

Göz Mesafesi

Tüm görüş alanını içine alacak şekilde dürbünün gözünüzden uzak durabileceği mesafedir. Uzun göz mesafesi göz yorgunluğunu azaltır ve gözlük kullananlar için idealdir.

Görüş Alanı

Konu alanı veya dairesel görüş alanının kenardan kenara ölçüsüdür. 1000 yard veya metrede görülebilen

alanın adım veya metre ile genişlik değeridir. Geniş-açı dürbün geniş görüş alanı içerir ve aksiyon takibi için idealdir. Genel olarak, daha yüksek büyütme, daha dar görüş alanı verir.

Büyütme ( Güç)

Dürbünler genel olarak “x” işareti ile ayrılan 2 numara ile ifade edilir. Örneğin: 8x 32. İlk rakam güç, veya büyütme oranıdır. 8x32 dürbün ile, görünen obje sadece gözünüzle baktığınızdan 8 kat yakın gözükür.

Lens Büyüklüğü

Formüldeki ikinci rakam (8x32) objektifin çapı veya ön lensin milimetre ölçüsüdür. Lens büyüdükçe, dürbünden daha çok ışık girer ve daha parlak bir görüntü elde edilir.

PC-3 Kaplama

En kaliteli roof-prizmalarda bulunan bu kimyasal kaplama prizmalara uygulanarak çözünürlük ve kontrastı geliştirir. Porro-prizma modellerinde bir avantaj sağlamaz

Porro Prizma Sistemi

Bu sistemde ön lens bakaçtan dengelenir. Porro-prizmalar daha fazla derinlik algılaması ve genellikle daha geniş görüş alanı verir.

Roof Prizma Sistemi

Bu sistemde prizmalar yakın bir şekilde üst üste bindirilerek, objektif lensinin bakaç ile aynı hizada olmasına olanak tanır. Sonuç daha ince, aerodinamik bir biçimde lens ve prizmaların düz bir hizada olmasıdır. Roof-prizmalar benzer porro modellere göre daha hacimli ve sağlam olurlar.

Prizmatik Cam

Optik prizmaların pek çoğu borosilikat (BK-7) cam veya baryum kaplama (BaK-4) cam olur. BaK-4 daha yüksek kaliteli cam olup, daha aydınlık görüntüler ve köşeden köşeye keskinlik verir.

Rainguard HD

Bushnell’ in kalıcı, patentli, su geçirmez lens kaplaması Rainguard ile bulanık görüntüler artık olmayacak. Bu orijinal kaplama yağmur, kar, sulu kar ve nefesinizden kaynaklanan damlaları çok daha küçük boyutlara parçalar. Bu sayede çok daha net görüntülere ulaşılır.

Çözünürlük

Dürbünün ince detay ve netliği ayrım yapma kapasitesidir.

Ultra Geniş Bant Kaplama

Optiğin yolundaki her lens elementi için uygulanan yansıtma engelleyici bu kaplama, ön camdan bakaca kadar azami ışık ulaşmasını sağlar. Sonuç? Işık spektrumunda ideal aydınlık ve gerçek renk.

Su Geçirmezlik / Buğu Geçirmezlik

Bazı dürbünler 0-halka ile kapatılıp, nitrojenle arıtılarak kesin su ve buğu geçirmezlik sağlar. Bu modeller suya batmaya dayanıklı olup, iç kısmının kuru kalır. Dahili optik yüzeyler hızlı ısı değişimlerine ve neme bağlı olarak buğu tutmaz.

XTR Teknoloji

Roof-prizma dürbünlerde pek çok prizma ve lens içinden ışık geçerken kayba uğrar. Özel XTR teknolojisi – her prizmada 60 katmanlı kaplama-mümkün olan tüm ışığı tutar, sakar ve optimize eder. XTR inanılmaz bir şekilde her lens için %99,73 ışık geçirgenliği sağlayarak Bushnell Elite serisini kendi sınıfındaki en aydınlık dürbün yapar

• quote:

Yani 20*70 demek
    20 kat büyütüyor ve mercek çapıda 70 anlamınamı geliyor?
  • quote:

quote:

Yani 20*70 demek

evet

mercek çapı neden önemlidir? çünkü mercek çapı kaliteyi gösterir çap büyürse kalitede artar

unutmadan 20x zoom olan bi model alacaksan tripod alman şart titreme yapmaması için

ne için almak istiyorsun arkadaşım gökyüzü gözlemi için mi

• quote:

quote:

quote:

Yani 20*70 demek

evet

mercek çapı neden önemlidir? çünkü mercek çapı kaliteyi gösterir çap büyürse kalitede artar

unutmadan 20x zoom olan bi model alacaksan tripod alman şart titreme yapmaması için

+1

Lakin 20x zoomda bir Zeiss ile bir Bushnell aynı netliği vermez. Çeşitli el dürbünleri kullanmış bir arkadaş fiyat performans oranı açısından Nikon'u tavsiye ediyordu. İmkanın varsa yurtdışından ucuza getirtebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

quote:

quote:

quote:

Yani 20*70 demek

evet

+1

Lakin 20x zoomda bir Zeiss ile bir Bushnell aynı netliği vermez. Çeşitli el dürbünleri kullanmış bir arkadaş fiyat performans oranı açısından Nikon'u tavsiye ediyordu. İmkanın varsa yurtdışından ucuza getirtebilirsin.

katılıyorum nikon en iyisidir lensleri kalitelidir ancak celestrone,nikon gibi teleskop-dürbün firmalarının türkiye fiyatları çok yüksek yurt dışından getirecekseniz celestron veya nikon alınabilir türkiye içinse konusu tek geçerim(20x60 konus aldım 2 hafta önce tavsiye ederim uzay gözleminde kullanıyorum)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

quote:

quote:

quote:

Yani 20*70 demek

evet

+1

katılıyorum nikon en iyisidir lensleri kalitelidir ancak celestrone,nikon gibi teleskop-dürbün firmalarının türkiye fiyatları çok yüksek yurt dışından getirecekseniz celestron veya nikon alınabilir türkiye içinse konusu tek geçerim(20x60 konus aldım 2 hafta önce tavsiye ederim uzay gözleminde kullanıyorum)

Alıntıları Göster
    Vanguard marka dürbünler nasılki

Nikon ya da Celestrone gibi markalar bize biraz pahalı gelebiliyor, fiyat ve özellik olarak bakacak olursak piyasada kolay bulabileceğimiz markalardan tavsiyeleriniz nedir?

Linkteki dürbün ya da linkteki diğer marka dürbünlerden hangileri iyi olabilir?

• quote:

Vanguard marka dürbünler nasılki

Nikon ya da Celestrone gibi markalar bize biraz pahalı gelebiliyor, fiyat ve özellik olarak bakacak olursak piyasada kolay bulabileceğimiz markalardan tavsiyeleriniz nedir?

Linkteki dürbün ya da linkteki diğer marka dürbünlerden hangileri iyi olabilir?

Alıntıları Göster
    kardeşim kazık mı yemek istiyorsun 160 lira verilir mi o küçücük dürbüne

1-Nikon
    2-Celestrone
    3-Konus(o verdiğin linktekilerden çok daha kaliteli bende 20x60 modeli var celestrone ile arasındaki farkı anca profesyoneller anlayabilir) ben 20x60 modelini 75liraya almıştım epeydir kullanıyorum tavsiye ederim aslında 10x50 de güzeldir dediğim gibi konus tam f/p ürünü

bu üçünden şaşma

• quote:

1-Nikon
    2-Celestrone
    3-Konus(o verdiğin linktekilerden çok daha kaliteli bende 20x60 modeli var celestrone ile arasındaki farkı anca profesyoneller anlayabilir) ben 20x60 modelini 75liraya almıştım epeydir kullanıyorum tavsiye ederim aslında 10x50 de güzeldir dediğim gibi konus tam f/p ürünü

bu üçünden şaşma

Alıntıları Göster
    Merakın varsa paraya kıyıp teleskop alsan ? Dürbün ne bileyim eline alsan 1-2 saat içinde sıkılacağın bir şey.

• quote:

1-Nikon
    2-Celestrone

bu üçünden şaşma

dağılabilirsinz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

quote:

1-Nikon
    2-Celestrone

bu üçünden şaşma

dağılabilirsinz

Alıntıları Göster
    20x60 fazla büyük ama... kullanımı zor olur. Ben iyi kötü tecrübeye sahibim aslında... Küçüklüğümden beri evimizde hep bir dürbünümüz olmuştur. Tento marka bir rus dürbünümüz vardı 10x50 halen de kullanılıyor babamın evinde... Evlerimiz genelde manzaralıdır. Bu nedenle yarım saate sıkılırım illaki ama ne bileyim ertesi gün karşıki dağa kim gidiyor, çalılıarın arasında kim geziniyor şeklinde birilerini gözüme kestirip bakmak isteyebilirim.

20x bir dürbüne hakim olmak zordur, el illaki titriyor. Video kamerada da zoom yapınca görüntüye hakim olamıyorsun... Benim dürbün konusunda takıldığım nokta görüntü kalitesidir... Bundan emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde genelde sıradan dürbünler satılıyor bu nedenle daha orta düzey dürbünleri inceleyemiyorum. Yılda 4-5 kez Ankara'ya gidiyorum MediaMarkt'da birkaç dürbün inceledim, test olarak koydukları ürünler genelde arızalıydı, emin olamadım. Konus'lara da baktım tek gözlü olanlara.. güzel şüphesiz ama elime alıp da pratik kullanabileceğim aletler değiller.
    Biraz kalite biraz uygun fiyat benim aradığım... 10x50 kullandım yıllarca babamın evinde şimdi çıtayı az da olsa yükseltmek istedim.. 12x50 olsun istiyorum ama Vanguard kalite midir acaba?

• quote:

20x60 fazla büyük ama... kullanımı zor olur. Ben iyi kötü tecrübeye sahibim aslında... Küçüklüğümden beri evimizde hep bir dürbünümüz olmuştur. Tento marka bir rus dürbünümüz vardı 10x50 halen de kullanılıyor babamın evinde... Evlerimiz genelde manzaralıdır. Bu nedenle yarım saate sıkılırım illaki ama ne bileyim ertesi gün karşıki dağa kim gidiyor, çalılıarın arasında kim geziniyor şeklinde birilerini gözüme kestirip bakmak isteyebilirim.

20x bir dürbüne hakim olmak zordur, el illaki titriyor. Video kamerada da zoom yapınca görüntüye hakim olamıyorsun... Benim dürbün konusunda takıldığım nokta görüntü kalitesidir... Bundan emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde genelde sıradan dürbünler satılıyor bu nedenle daha orta düzey dürbünleri inceleyemiyorum. Yılda 4-5 kez Ankara'ya gidiyorum MediaMarkt'da birkaç dürbün inceledim, test olarak koydukları ürünler genelde arızalıydı, emin olamadım. Konus'lara da baktım tek gözlü olanlara.. güzel şüphesiz ama elime alıp da pratik kullanabileceğim aletler değiller.
    Biraz kalite biraz uygun fiyat benim aradığım... 10x50 kullandım yıllarca babamın evinde şimdi çıtayı az da olsa yükseltmek istedim.. 12x50 olsun istiyorum ama Vanguard kalite midir acaba?

Alıntıları Göster
    8 X 30'luk bir dürbün var bende , Alman olduğu söylemiştiler , üzerinde Cosmica yazıyor.Fena değil arada Karşıyaka'ya falan bakıyorum ama uzaya vs. bakmak için kesinlikle yetersiz.Bir ara baya merak salmıştım uzaya o yüzden edinmiştim bir tane ama dediğim gibi yetersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

8 X 30'luk bir dürbün var bende , Alman olduğu söylemiştiler , üzerinde Cosmica yazıyor.Fena değil arada Karşıyaka'ya falan bakıyorum ama uzaya vs. bakmak için kesinlikle yetersiz.Bir ara baya merak salmıştım uzaya o yüzden edinmiştim bir tane ama dediğim gibi yetersiz.

Alıntıları Göster
    Pentax 20x60 PCF WP II dürbün. Kesinlikle abartmıyorum eğer bütün Dünyada daha iyisini bilen varsa lütfen çekinmeden yazsın. Mükemmel bir netlik ve yaklaştırma gücüne sahip. 1000 metreyi 38 metreye yaklaştırıyor. Piyasada birçok bilinmedik tanınmamış Çin markalarının üzerinde yazan yazılar aldatıcıdır bunu da önemle dikkate alınız. Leica'nın astronomik fiyatlı dürbünleri bile bu oranda bir yaklaştırma yapamıyor.

Pentax'ın eski ithalatçısı fotoğraf makinelerinin yanı sıra dürbün de getiriyordu ve Sirkeci piyasasında bu dürbünü bulabiliyordunuz. İthalatçı değişince yeni ithalatçı dürbün ithalatını durdurdu ve şu anda Pentax dürbünleri piyasada bulmak çok zor. Eski ithalatçının belirlediği KDV dahil 290 Euro'dan satılan bu dürbün Sirkeci Büyük Postane civarındaki sadece bir iki fotoğrafçıda kalmış onlar da fırsat bu fırsat diyerek 350 Euro'dan aşağı vermiyorlar.

Geçen bir tanesine 290 Euro idi ne oldu da fiyat yükseldi dedim. Abi yok piyasada dedi ve yukarıdaki ithalatçı olayını anlattı. Adamlar fırsat bu fırsat diyorlar resmen. 300 Euro olsun dedim 340 dan aşağı inmeyince de 290 Euro luk dürbüne o parayı vermem dedim ama aklım hala dürbünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: karavelioglu

Pentax 20x60 PCF WP II dürbün. Kesinlikle abartmıyorum eğer bütün Dünyada daha iyisini bilen varsa lütfen çekinmeden yazsın. Mükemmel bir netlik ve yaklaştırma gücüne sahip. 1000 metreyi 38 metreye yaklaştırıyor. Piyasada birçok bilinmedik tanınmamış Çin markalarının üzerinde yazan yazılar aldatıcıdır bunu da önemle dikkate alınız. Leica'nın astronomik fiyatlı dürbünleri bile bu oranda bir yaklaştırma yapamıyor.

Pentax'ın eski ithalatçısı fotoğraf makinelerinin yanı sıra dürbün de getiriyordu ve Sirkeci piyasasında bu dürbünü bulabiliyordunuz. İthalatçı değişince yeni ithalatçı dürbün ithalatını durdurdu ve şu anda Pentax dürbünleri piyasada bulmak çok zor. Eski ithalatçının belirlediği KDV dahil 290 Euro'dan satılan bu dürbün Sirkeci Büyük Postane civarındaki sadece bir iki fotoğrafçıda kalmış onlar da fırsat bu fırsat diyerek 350 Euro'dan aşağı vermiyorlar.

Geçen bir tanesine 290 Euro idi ne oldu da fiyat yükseldi dedim. Abi yok piyasada dedi ve yukarıdaki ithalatçı olayını anlattı. Adamlar fırsat bu fırsat diyorlar resmen. 300 Euro olsun dedim 340 dan aşağı inmeyince de 290 Euro luk dürbüne o parayı vermem dedim ama aklım hala dürbünde.

Alıntıları Göster
    Dürbün denince hiçbir marka
    """SWAROVSKİ""" nin eline su dökemez...

http://www.selcuksilah.com/durbunler/el-range/

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.