arkadaşlar hem masaüstü bilgisayarımda hemde laptopumda durduk yere hiçbir işlem yapmadığım halde hdd ye veri yazılırkenki ses geliyor ve hdd ışığı yanıp sönüyor (yani sanki hdd ye arka planda birşeyler yazılıyor) bu bir sorunmudur yoksa bilgisayar mimarisinin kendisindemi vardır. xp ve win7 işletim sistemleri kullandım sonuç değişmedi. mesela pc yi uzun süre açık bıraktığım zaman ekran kararıyor doğal olarak fakat yine sanki hdd ye birşeyler yazılıyormuş gibi hdd ışığı yanıp sönüyor ve ses çıkarıyor. mouse yi oynattığım zaman herşey normale dönüyor. sizce bu bir sorun mudur? teşekkürler...
dosya sistemi çok parçalanmış olabilir.. en son ne zaman disk birleştirme yaptınız? eğer yapmadıysanız imzamdaki O&O defrag yazılımını öneriyorum..
yahut zararlı yazılımlar bulaşmış olabilir.. sistemi antivirus ve antispyware yazılımlar yardımıyla taratmanızda fayda var..
Ses çok yoğun bi çalısma varmış gibi gelmiyorsa problem yok ancak sürekli işlem halindeki gibi ses çıkartıyorsa ya sizden habersiz işlem yapan programlar var yada harddiskiniz zarar görmüş. HD Tune programı ile test edin.Sonuçlarına birlikte bakalım.
değerler aşağıda. error scanda quick te birşey çıkmadı normal tarattırdığımdada zamanım olmadığı için 130 gb ını tarattırabildim. sorun gözüküyor mu? ilgileriniz için teşekkürler...
Tamamını taratmadan bişey diyemeyiz ama 130gb a kadar bi sorun çıkmamış.
indexlemeyi kapatın, geri dönüüm noktası oluşturmayı bırakın vb
bunları kapattıgınızda sorun olmaz birde en az 2 gb ram