Intel(R) Core(TM) i7-7500U CPU @ 2.70GHz 2.90 GHz 8 gb ram - geforce 9400 MX özelliklerine yıllar önce sadece film ve dizi izlerim bir de word olsa yeter diyerek almıştım bu konularda fazlasıyla hakkını veriyor ama geçen yıl pubg oynayım dedim bedava sürümünü oynatıyordu ama aşırı ısınıyordu içini temizlettim macun falan değiştirdi bir de altına soğutucu taktım 1-2 ay oynadım ama güncellemeler sonrası çok fazla ısınmaya başladı 1-2 ay oynayıp sildim. 8 gb ram için ek bir slot daha var bir de 256 gb SSD alsam pubg tarzı oyunları oynatır mı yoksa verdiğim paraya değmez bu böyle kalsın mı? Ayrıca 1 tb harddisk var SSD alırsam onu da harici olarak mı kullanmam gerek? |
Düşük özelliklerdeki bir laptopa( ideapad) SSD takmanın ne faydası olur?
-
-
SSD, Core 2 Duo bilgisayara bile takıldığında muazzam performans sağlar. 1000 liradan fazla ederi olan her dizüstü bilgisayara takılmasını tavsiye ediyorum. Bütçe sıkıntısı varsa 240 GB SATA Sandisk/Kioxia/Kingston ürünleri yeterlidir. NVME alacaksanız 1TB altına almayın. Sizde sorun olacağını sanmıyorum ama eski bilgisayarlarda nvme boot yapamayan modeller var
Isınma sorununuz muhtemelen HDD kaynaklı değildir. Throttlestop kullanmayı öğrenin.
RAM alırken çok titiz davranmazsanız paranız çöpe gidebilir.
-
ssd ile oyunun alakası yok loading time dısında hiçbir şeyi değiştirmez ssd. 7500u çok yavaş bir işlemci, ekran kartı da öyle. rami 32 yapsak bile ne fark eder. ramden önce işlemci ve ekran kartı sınırındayız. en azından 8 serisi i5 olsaydı düşünülebilirdi.
ölü yatırım, fan temizleyip devam edin.
ssd loading time'î sıfıra yaklaştırır, ssd'den başka bir beklentiniz olmasın.
-
Teşekkürler.
Ben de öyle düşündüm sadece açılışları hızlandıracak, ben zaten 5 yıldır alıştım, alırken oyun değil de film izlemek niyetiyle almıştım, dediğiniz gibi bu böyle devam etsin.
Yine de alırken biraz bilinçli olup daha iyisini 500 lira daha verip alsaymışım iyiymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 14 Haziran 2021; 21:35:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X