Şimdi Ara

Düşük voltajlı notebook adaptörü zarar verir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo laptop ın adaptörü bozuldu.lenovoların soketleri yuvarlak değil kare şeklinde. bende vatandan fsp marka adaptör aldım üzerinde tüm lenovolarla uyumudur yazıyordu.Alırken volt ve amper değerlerine dikkat etmedim.
    Orjinali 20 Volt 4.5 amper
    benim aldığım fsp ise 19 volt 3.42 amper
    yaklaşık bir saattir kullanıyorum şu ana kadar anormal bir ısınma vs. yok ama yine de korkuyorum laptop a zarar verecek diye
    bunun bir zararı olur mu arkadaşlar

• Buyuk olasılıkla bir şey olmaz. Keşke voltajı dusuk değilde yuksek olsaydı. O zaman bir sorun olmazdı. Çunku içeride bir regulator devresi var voltajı ayarlayan. Girişe yuksek voltaj(ust sınırı var) uygularsanız çektiği akımı dusurup çıkışında olması gereken voltajı verir. Ama girişe dusuk voltaj uygularsanız yine çıkışında olması gereken voltajı verir ama daha fazla akım çeker. Çekilen fazla akım da ısıdan dolayı devrelerde erimeye varan zararlar verir. 1 v luk fark direk zarar verir diyemem belkide regulatorun sınırları içerisindedir ve hiç bir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam bilgiler için. yani değiştirmeye gerek yok diyorsun
  • Merhaba

Zaten Hemen hemen tüm Notebookların adaptörleri 18,5 ile 20,4 v arasında çalışır. Ancak orjinalin amperi senin sonradan aldığından yüksek olduğu için biraz yavaş doldurabilir. başka bir sorun olmaz.

İyi günler
  • hem amper hem volt düşük değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

hem amper hem volt düşük değiştirin.

@ademtopcu hocam cevap için teşekkürler

@zeki1981 hocam bilgisayara zarar verir diye mi yoksa bataryaya mı eğer bataryaysa o pek önemli değil zaten masaüstü gibi monitöre takılı kullanıyorum sürekli.yok eğer bilgisayar için dediyseniz hemen değiştireyim
  • mrb ben de sorun olacagını sanmıyorum ama cihazın ömründe sorun olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üretici o adaptörü tasarlarken cihazın tam yükte ve bataryanın tam boş olduğu zamandaki çektiği maksimum akımın biraz üstü değeri belirleyerek seçer.

Olası durum şudur : Hemen olmayabilir ama gün gelir cihazı tam yükte kullanırsınız ve batarya da boştur. Malum batarya en yüksek akımı boşken çeker. Bu durumda adaptör aşırı ısındığını gözlemleyeceksiniz. Sonrası da adaptör artık görevini yapamaz hale gelecektir. Sizin adaptör 3.42 amper akım çekilebilecek şekilde tasarlanmış , bunu 4.5 amper çekilebilen bir adaptör yerine kullanabilmek mantığınız kabul ediyor mu ?

Vakit yakınken gidin değişin adaptörü bence.

@skynet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mocle -- 13 Mart 2017; 19:53:37 >
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam cevap için

Az önce gittim tunçmatiğin universal 12-24 volt max 6 amper veren bir ürünüyle değiştirdim.Bu ürün sanırım voltaj ve amperi kendisi ayarlıyor çünkü cihazda voltajı değiştirmek için bir switch yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skynet

sağolun hocam cevap için

Az önce gittim tunçmatiğin universal 12-24 volt max 6 amper veren bir ürünüyle değiştirdim.Bu ürün sanırım voltaj ve amperi kendisi ayarlıyor çünkü cihazda voltajı değiştirmek için bir switch yok.

doğrusunu yapmışsın.
    evet o ürünler herşeyi kendisi ayarlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.