Şimdi Ara

Düşünsenize ayda 10 bin TL kazanıyorsunuz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
9
Favori
26.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çevremde cok 10 binlik aile var inanın 0.01 kuruşun hesabını yapıyorlaR.çok kazandkıça daha da cimrileşiyor insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sochic

Babam muteahhit yillik kazancimiz degisken ama ortalama 1 milyonu buluyor yilda.Ayda 10.000de iyi bir para degil siz fakirsiniz diye size iyi geliyor.10k yi bana allah gostermez umarim cunku o kadar az kazansam uzulurdum.

Buyuk bir fabrika sahibi ve tek oglu varmis kibirli pek bi isten anlamazmis babasi ise gelmesin diye aylik 200 bin teklif etmis cocuk 400 istemis 400 u vermis yillar sonra babasi ölmüs cocuga kalmis tum servet 2 yil sonra elinde avucunda hicbisey kalmamis. Dogrudur yanlistir bilinmez yazdiklarini gorunce aklima geldi ;))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patrondan 20bin isterim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 10 bin TL'de yetmez. Bill gates gibi olmak isterim.
  • ayda 10 bin tl demek, 2500-3000 dolar arası demek.

çok da büyük bir rakam değilmiş.

• Bu saydıklarınla 10 bin tl ile geçinmek zor be kardeşim
  • Allah CC can sağlığı versin. Gerisi hikaye..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bin lirayı çalışarak kazanacak adamın bu sayılanları yapacak zamanı ve enerjisi yoktur, yapabileceği akşam tv nin karşısına yığılıp kendine kalan en çok bir saat zamanını yarı baygın geçirmektir.
  • Evli arkadaşlarım var ikisinin toplam geliri 14 bini buluyor. Sadece evleri var 250 bin lira değerinde. Yani hayal edildiği gibi değil herşey
  • Bu ilk mesajda yazılanlar tamamen boktan fani hayaller..bir metre çukur sonuçta insanı kaplayacak.

..yani çok zenginler bile senin bu hayallerinde ki kadar düzenli yaşamaz...

tam bir fakirin kapitalist hayalleri fan club durumu

• aylık 10 bin lira maaşla her şeyi dışa bağımlı bir ülkede lüks yaşanmaz. O 5-10 sene önceydi. Artık orta seviye arabalar 100 bini zorlamış durumda. Büyükşehirlerde (samsun gibi, istanbulu kastetmiyorum bile ) eski evlere bile 250-300bin tl para istiyorlar. 4 yıl önce 2300 liraya aldığım laptop en son 5000 lira civarıydı. Yani elektronik cihazlarında en iyisi alınmaz. Özel okul fiyatlarını şu an bilmiyorum ama en son duyduğumda benim mezun olduğum 2008 yılından sonra 3 katına çıkmıştı. Yani 2 çocuğun olsa onlar iyi okullarda da okuyamaz. Ülkenin bu haliyle 10 bin liraya büyük şehirde eski maaşla 4000 alıyormuş gibi yaşanır. Ama tabi açgözlü de olmamak lazım. 1500 lira alıp geçinmeye çalışanlar var. Sucuğu bimden, elektroniği en eski teknoloji cihazlardan sağlarsan, çocukları da devlet okuluna gönderirsen. Aylık sana kalanla bir şeyler yapabilirsin.
  • Gerçekler

• Fakirin hayali de fakir kalmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul yaşayınca 10bin alınca ne oluyor sanıyorsun??? Bu saydıkların içinde sadece 110binlik arabam var ki 1.5 yıl daha aylık 1.550 lira kredisini ödeyeceğim. Ondan başka ne evim var ne de harici bir birikimim... İki kişilik bir aileyiz, öyle lüx bir yaşantımız da yok, evden işe işten eve... Paranın artık zerre kadar değeri yok, kasaba gidip kuzu pirzola alayım diyorsun kilosu 90 TL ki ET bu "ET..!"; temel yaşam maddesi bunun bile 1 kilogramı bu fiyatsa... 90 liraya nerede diye soracak olursan tam yer ve marka da vereyim, İstanbul Başakşehir DANET... Kiralar desen kafanı sokacağın kıç kadar (70-75M2) eve 1.500 liradan kapıyı açıyorlar... Neyse daha say say bitmez de öyle işte... Durmak yok, yola devam nasılsa...
  • İşini bilen kazanıyor.

Şu an kriz olduğu için piyasada para dönmüyor sadece. Kendi kuzenim mühendis, iş aldığı zaman proje başına 20-25,000 TL arası kazanıyor. Kaldı ki şu an ayda 10,000 TL kazanç, İstanbul şartları için çok da fazla değil. Aylık 5,000 TL altı gelir ile yaşanılmaz zaten, biraz olsun rahat ve lüks hayat yaşamak isteyen insanın geliri aylık 8,000 TL üstünü buluyor.
  • 303 kişi için zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 ay öncesine kadar ayda 5 bin lira kazanıyordum. Hiç de sandığınız gibi rahat yaşamak için yeterli bir para değil

1500 lira kredi ödemeye kalktım bütün düzenimi alt üst etti.

• Parayla mutluluk olmaz. Ayrıca 10 bin lira da çok para değil. Dışa bağımlı ülke olduğumuz için bence kaliteli hayat için alt limit $5000, o da 18.000₺ küsür oluyor. Belli bir sermayeye eriştikten sonra bu rakamları kazanmak çok da zor olmasa gerek

• Neden 15000 TL değil derim. Çünkü ne kadar kazanıyorsan o kadar harcaman olur. Vakit kaybı hayal kurmaya gerek yok
  • Konuyu tam okumadım ama başlığı görünce önce huzur lâzım demek için geldim. İyi günler...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.