Şimdi Ara

Duy Sigortayı Attırıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

banyodaki tavan lambası ışığını eski duyu kırıldığı için değiştireyim demiştim; ancak iki denememde de pek başarılı olamadım.

Duya iki adet kablo geliyor; birisi mavi birisi siyah. Eski duyu çıkartırken mavi kabloyu yanlışlıkla fazla kestim.

İlk denemem de mavi kabloya, nötr kablosu olarak geçen yeşil/sarı kablodan elektrik bandıyla ek yaparak duydaki vidalara bağladım. Baştaki denememde anahtarı açınca sigorta attı; ancak ikinci denemem de taktığım kabloların yerlerini değiştirdim. Bu sefer de sanırım kablo bağlantıyı tam yapamadığım için ampüle elektrik gelmiyordu.

İkinci denememde de siyah kabloyu vidadan çıkartmadan mavi kabloya bant yerine klemensle ek yaptım. İlk seferde hiçbir şey takmadan sigorta attı. İkinci seferde de aynı şekilde hiçbir şey takmadan sigorta attı; ancak bu sefer lambanın anahtarı da yandı sanırım. Sürekli açık konumda duruyor; içini açtığımda yanma izi görebiliyorum.

Sizce nerede hata yapıyorum? Bir de duya giren kabloların bağlanma noktaları önemli midir? Yani mavi kabloyu duyun soluna veya sağındaki vidaya sıkıştırmam fark yaratır mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texture -- 18 Ocak 2015; 19:32:51 >

• duysuz sigorta atıyormu duysuz dene
    duyu prizde deniyebilirsin duyun saçları yamulmuş kısa devre olmuş olabilir
  • hocam denedim sanırım dediğiniz gibi; düz bir duy alıp takınca bir sorun olmadı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.