Mrb. arkadaşlar, bir gün PCnet dergisi aldım. Dergi ile birlikte verilen CD 'yi çalıştırmak için DVD sürücüsüne taktığımda, otomatik olarak açılmayınca bilgisayarıma girdim DVD-ROM yoktu. CD'yi çıkarmak için sürücü butonuna bastığımda da sürücü açılmadı. Yani CD içinde kaldı hiç bir şekilde CD de çıkmıyor, sürücü de görünmüyor, açılmıyor da! Bu sorun için nette çok araştırma yaptım. Bilgisayarım sağ tıkla yönet de, aygıt sürücülerine baktığımda orada da sürücü görünmüyor. Fakat Bios ekranında görünüyor. Kabloları da kontrol edildi sorun yok. Ben iğne ile zor bela CD'yi çıkardım sürücüden fakat sürücü yine çalışmıyor aynı sorunlar devam ediyor. Çözümü bulamayınca Format attım. Düzeldi ve çalışıyor konuma geldi. Fakat ne zaman ben aynı CD'yi tekrar taktıysam o an DVD-rom tekrar kayboldu. CD şuan sürücüde fakat hiç bir şekilde müdahale edemiyorum. Sorunu tekrar araştırdım yine bir çözüme ulaşamayınca tekrar format attım bilgisayara. Fakat CD içinde olduğu için sorun yine çözülmedi. Merak ettim arkadaşlar sorun neden kaynaklanıyordur ve nasıl çözümlerim.
Yardımlarınızı bekliyorum...
bios pilini çıkarıp tekrar takın
peki bunu nasıl yapacağım ben bios pilini bilmiyorum da?
quote:
Orijinalden alıntı: kayıp_şehir
peki bunu nasıl yapacağım ben bios pilini bilmiyorum da?
anakart üzerindeki bu pili çıkarıp biraz bekleyin tekrar takın
Bios pilini çıkarıp takmakta sorununuzu kısa süreli çözecektir. Yine aynı problemi yaşamanız olası. Bios unuz için yeni güncelleme varsa onu yükleyin. Sorun çözülmezse DVD-Rom unuzda bir arıza olabilir. Eğer garantiliyse servise göndermeniz gerekebilir.
şimdi pili çıkarıp takmayı deneyeceğim. DVD-rom normalde çalışıyor, fakat ne zaman PCnet 'in CD'sini taksam böyle oluyor. Düşünüyorum şimdi acaba CD' den mi kaynaklanıyor?
Bilgisayarımın garantisi yok. Önce iğne ile tekrar içindeki PCnet CD'sini çıkardım sonra Bios pilini çıakrtıp taktım ve evet DVD rom geldi. Fakat merak ediyorum acaba CD'den kaynaklanan bir sebep olabilir mi?