Şimdi Ara

dvd writer sorunu ( cozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit2 : sorun duzeldi. biraz kaba kuvvet bazen ise yariyor

edit: arkadaslar sorunum donanimsal oldugunu farketmis bulunmaktayim. writerin kapagi 1-2 mm disarida kaliyor windows baslarken kapaga parmagimi basili tutunca acilista writeri goruyor ama kapagi acip kapadigimda bilgisayarim bolumunden dvd-rom ucup gidiyor. simdi sorunumu tam belirledigime gore bu sorunu duzeltmem icin bi onerisi olan var mi? kapagin kenarlarini kontrol ettim sikisan bisey yok. ama kapaga bastirmasam kapak surekli 1-2 mm disarda kaliyor.
    daha once yardimci olmaya calisan arkadaslarin hepsine cok tesekkur ediyorum. hepinize iyi gunler dileyip onerilerinizi bekliyorum

arkadaslar bilgisayarim dvd writer gormuyor ve ben bu yuzden format atmak istiyorum. laptop ile gelen bir kurtarma diskim yok ama hdd nin bir bolumu hp recoveryolarak ayrilmis bulunmakta. burayi kullanarak sistemi yniden kurabilir miyim? nasil? yardimci olursaniz sevinirimcenter]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akidibol -- 7 Ekim 2007; 13:34:26 >

• dvd biosda görünüyomu yoksa sistemdemi yok ?
  • biosta gorup gormedigini boot seceneklerine bakarak anliyorsak daha once biosta goruyordu. ama elimde sistem cdsi yok. ben hdd nin ayrilimis kismindan vistayi tekrar kurabili miyim? ya da dvd writeri gormesi icin yapilabilcek bisey onerebilir misiniz?
  • Format atmadan önce DVD'Rom'un en son firmware'ini yüklediğinden ve fiziksel bir bağlantı hatası olmadığından emin ol.
  • biosa girip bakmalısın ana sayfada ztn görüsün hard diskin cdromun adlarını filan
    bootda cdrom olmasa bile cdrom yazar ordan anlamayabilirsin (bazı laptoplar için)
    eğer biosdada görmüyorsa sürücünün çıkartıp takılması gerekebilir yada sürücü bozulmuş olabilir garanti varsa yolla ama eğer biosda görüyorsa
    bootdan cdrom a alıp işletim sistemini kurabilirsin yedek recovery diskinden kurman biraz zor
  • sanirim orumun cevabini bldum f11 e basarak hdd den kurulum yapabilcegim (galiba). dvd gorme sorununa gelince bios ana ekranda dvd yi gormuyor ama zaten orada hic biseyi gormuyor desem yeridir yani ekran kartini felan da gormuyor sadee ram ve hdd yi goruyor. bir de baglanti kopuklugu olmasindan ben de suphelendim ama acmayi son care olarak dusundugum icin biraz daha bekliyecegim. dvd rom bozuk degil yani icine dvd takinca okumaya basliyor hatta bi kereye mahsus xp cd si ile boot ettim. ama format atmayacagim icin xp yi de kuramadim... aslinda buraya daha onc yazdim sorunumu ama bi sonuca varamadim. yeni onerilerinizi de bekliyorum. tesekkurler saygilarimla...
  • bu arada sanirim f11 sadece recovery menusu icin format atabilmek icin baska bisey yapmam gerekiyor sanirim yine yapamiyacam off offf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Yazma problemi..
    12 yıl önce açıldı
    cd yazma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne yaptiysam biosta da dvd writeri goremedim. faydasi olacaksa laptopu acip writeri sokup tekrar takacagim baska onerisi olan varsa acilen bekliyorum
  • Usbden Denesene Format Programlarnı At Usbden Boot Et
  • sorunun donanimsal oldugunu farkettim ve ilk mesaji editledim durum orada belirttigim gibi yardimlarinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.