Şimdi Ara

DVİ - VGA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/benq-g2220hda-21.5-g2220hda-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=41106

bu monitörü almak istiyorum arkadaslar fiyatı uygun FHD ama DVİ yok ben DVI-VGA dönüştürücü ile baglasam
    direk dvi dan çıkışlı gibi görüntü alırmıyım yada ne kadar kayıpla alırım

eger olmassa
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2230h-21.5-b2230h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=46898
    bunu alıcam mecbur arada 100 lira fark var değer mi merak ediyorum bütçede pek müsait değil açıkçası

• 1.linkinizdeki monitörün sadece Analog çıkışa izin verdiği gözüküyor, HDMİ çıkışı mevcut ise elbette DVİ dönüştürücü ile kullanabilirsiniz, yalnız Analog ( VGA ) çıkışa izin veriyorsa HDMİ veya DVİ görüntü kalitesini kesinlikle elde edemezsiniz. Aynı zamanda VGA bir kablo ile sisteminizi çalıştırdığınız zaman, Speaker, cep telefonu vb. birçok cihazdan etkileneceğinden dalgalanma yaparak, kaliteyi düşürecektir.

Diğer monitör tüm bağlantılara zaten imkan tanımaktadır. Şahsi düşüncem almış olmak adına monitör almamak gerekir, eğer ki bütçeniz yettiği takdirde 2. seçenek olan monitörü seçmenizde yarar var, ayrıca sırf çıkış anlamında değil, diğer özellikleri ( Tepkime süresi vb. özellikleri göz önünde bulundurmakta gerekir. ) ile de çok daha nitelikli gözüküyor.

VGA ile HDMİ ve DVİ arasındaki fark gözle görülecek bir biçimde oldukça fazladır. VGA'nın elektromanyetik dalgalardan etkilenmesi en büyük zaafıdır. Ve görüntü kaliteside bir o kadar kötüdür. HDMİ ve DVİ çıkışlar günümüzde, görüntü kalitesini en iyi sunan çıkışlardır. HDMİ ile DVİ arasında dönüştürücü kullanmak mümkündür. Ancak analog ( VGA ) bir çıkış ile herhangi bir dönüştürücü olumsuz sonuç verecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Eylül 2010; 16:12:55 >

• anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.