Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.930
Cevap
56
Favori
353.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kombi montaj hizmeti ne kadar? takılanı söküp yenisi takılacak. son zamanlarda yaptıran var mıdır?

• nuwanda87 kullanıcısına yanıt

belge vs 400 ila 500 tl

• Arkadaşlar konu sahibi konuyu terk etmiş sanırım bende Eca Eurostar kombi var onunla ilgili sorun yaşıyorum eski bir kombi olduğu için internette kullanım kılavuzu bulamadım bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eca confeo plus gaz ayarı nasıl yapılır?

• 2004 model kombi için ideal su basıncı nedir? 5 petek ve 1 havlupan var.

• Ouzhan39 O kullanıcısına yanıt

yapılmaz. sadece yetkili servis parametreden yapar

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

Peki kombinin düşük ayarda bile sürekli çalışmasının nedeni nedir sizce ? Benim aklıma gaz ayarı bozuk olabilir diye geldi.

• Merhaba arkadaşlar .
    Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
    Eca calora premix kombim var. General on off termostat ile kullanıyorum. Eca lago fb ot satın aldım ancak bağlantı konusunda endişelerim var.
    On off termostatı söküp , kombiden kablonun yerini degistirmeden mi takacağım ?
    Kombide on off ot ve outdoor ot yerleri var . On off ot yerinde şu an kablo , buraya köprü yapıp outdoor ot yerine mi değiştirmem gerekiyor kabloyu ?
    Son olarak termostat üzerinde 1 2 ve 3 numaralı klemenslerden 1 ve 3 e mi baglayacagim ? ( on off termostat ta 1 ve 3 te bağlıydı )
    Termostat enerjisini kombiden mi alacak ? pil yerini göremedim.
    Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

• Merhaba ECA Whiteplus kombim var. En düşük ayarda bile petekleri çok ısıtıyor. İnternetten baktığım kadarı ile en düşük konumda 45 derece ısıtıyormuş. Bunu düşürme şansımız var mıdır? En düşükte bile ev fazla ısınıyor.

• Ben lago fb ot kullanıyorum. Minimum sıcaklık ayari var 10 dereceye kadar düşürebiliyorsunuz. Başka yöntemler de vardır illaki ben bunu kullanıyorum ve memnunum.

• Eca colora kombim var ve gümleme yapmaya başladı.Daha önce yapmıyordu,bacam temiz ayrıca bacanın üzerine bir metre boru ve üzerine de rüzgar fırıldağı koydum.Ayrıca kombinin yanma odasını açıp tertemiz yaptım.Buna rağmen bazı günler çok bazen de 3-4 gün sonra gümleme yeniden başlıyor.Ne tavsiye edersiniz.Teşekkürler.

• Eca Colora kombimin yanma odasını ve brülörü güzelce temizledim şimdilik gümlemeler kesildi ama tekrardan başlarsa brülörü yerinden sökerek temizlemek istiyorum.Fakat nasıl sökerim resimli yardımcı olabilecek var mı?

• Eca confeo premix kombide kalorifer filtresi temiz olmasına rağmen neden petekler buz gibi olunca devreye girer

• tesisat kirli ise filitretakınca tekrar tıkanıyor olabilir(filitreye yapışması uzun süre aldığı için filitre temiz görünür fakat pompa çalışınca tekrar filitrenin önüne gelir ama yapışmaz), filitre geçişi çok dar olan filitrelerden olabilir, kombi bypass açık kalmış olabilir(kirli tesisatta filitre tıkanınca ecada çok rastlanır). üç yollu vana/motor arızalı olabilir

• Daylux premix kombi vapur düdüğü gibi ötüyor. Kombi yeni fan sesi değil neden yapar nasıl çözülür. Tşk ederim şimdiden

• tutuklu8 T kullanıcısına yanıt

kapağı tam oturtulmamış kapanmamıştır, susturucusu çıkmış falan olabilir.

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    Bende Eca Confeo Plus var. Durduk yere 2 hafta önce kombide basınç düşüyor. 0,5’e kadar geriliyor. İlk seferde 1,5’e getirip bıraktım ama basınç aşırı yükseldi (belki 3’e yaklaştı hatırlamıyorum) ve kendi alt taraftan tahliye etti. 3-4 haftadır devam ediyor. Her su soğuduğunda basıncı anlrmal düşüyor ve haliyle tekrar ateşleyemeyp arıza moduna geçiyor. Basıncı 1’e tamamladığım anda otomatik tetikleme yapıyor fakat ısınınca yine 2.5’lere çıkıp yine tahliye yapıyor, soğuyunca yine basınç düşüyor, arızaya geçiyor.
    Babam bu süreçte aniden ameliyat geçirince onunla ilgilenmekten buna vakit ayıramadım.
    Hiçbir petekte sızıntı yok. Gördüğüm kadarıyla tesisatta kaçak yok. Sorun nedir sizce? Genleşme tankı veya bi sensör mü? Tahmini tamirat masrafı hakkında fikriniz var mı?
  • qeep kullanıcısına yanıt

petekler soğuyunca basınç düşmesi, ısınınca yükselmesi ve emniyet ventilinin bozulmasının sebebi genleşme tankı. genleşme tankına hava basılacak patlaksa değişecek, emniyet ventili değişecek(confeo plusların emniyet ventilinin ucundaki hortum suyu çok gizlediğinden aşağı damlamadan buharlaşmasını sağlar, su kaçağı fazla farkedilmez.)

• Merhaba, eca confeo plus 24 hm dg model bir kombi sahibiyim. Oda termostatı taktırmak istiyorum. Taktırmışken de teknolojik nimetlerden faydalanmak istiyorum.

Modülasyonu ve internet üzerinden telefonumla kontrol edebileceğim, ayrıca google home assistant hizmetini kullanabileceğim bir termostat arayışı içerisindeyim. Ayrıca termostat üzerinden sdece petekleri değil şebeke kullanım suyunu da kontrol edebilmek istiyorum. Bu özelliklerde akıllı termostat önerisi verebilir misiniz?

Bir diğer yandan internetten araştırdğım kadarıyla bu model kombilerde opentherm bağlantısının mevcut olduğu belirtilmiş. Termostat üreticileri opentherm kombiler ile uyumluyuz deseler de, bazı yerlerde uyum problemi olabilir ve çalışmayabilir ibaresi mevcut. Büyük ihtimalle yurt dışından sipariş edeceğim için de riske girmek istemiyorum. Honeywell, google nest, tado ve netatmo gibi opentherm destekli termostat kullanan ya da deneyimleyen var mıdır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ecaservisi

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.

Burada açıklama yaparım ama konu çok uzun ben yine de özet geçeceğim size:

1 Proteus kombiler de sks yani sıcak su dalgalanması sorunu var (sizin sorununuz buna benziyor) bu sorun kronik elk kart ve gaz valfi arasında modülasyon sorunu olduğu için yaşanıyor ve ikisi aynı seri ile değiştiği zaman sorun ortadan kalkıyor.

2 Resimdeki parça su akış türbini ve gelen soğuk su türbini harekete geçirip elk karta sıcak su talebi var çalış komutu veriyor ve cihaz devreye giriyor yanlız orijinal türbinde dk 10 lt su akışı ve 3 bar basınç limiti var su basıncı bu basıncın altına düşerse kombi devreye girmez tıkanıklık olursa da akış çok az miktarda olur ama devreye girer lakin su bir sıcak bir soğuk gelir biraz karışık anlattım ama umarım anlarsınız

3 Bu kombi çok iyi bir şekilde revizyona girmeli görmeden afaki yorumlar yapacağım size;

Eşanjörler temizlenmeli
    Cihaz peteklere su kaçırıyor mu diye kontrol edilmeli
    Bypass devresine bakılmalı (en önemlisi bu)
    Elk kart ve gaz valfi seri numaraları kontrol edilmeli

Ben ya da başka bir usta bunlara baktıktan sonra yapılan masraf ve cihazın ömrü baz alındığı zaman değişim mi yoksa tamir mi karar verilmeli ben olsam bedel 500 TL geçerse değişime giderim dilerseniz de müsait bir günde gelip kontrol ederim.

Burada "1 Proteus kombiler de sks yani sıcak su dalgalanması sorunu var (sizin sorununuz buna benziyor) bu sorun kronik elk kart ve gaz valfi arasında modülasyon sorunu olduğu için yaşanıyor ve ikisi aynı seri ile değiştiği zaman sorun ortadan kalkıyor." denilmis.

Ayni seri demekle kastedilen nedir? Seri numaralarinina bakmamiz gerekiyor ise tarif mumkun mu acaba. Kart ustunde nerededir ? Gaz valfi uzerindeki hangi numara ile karsilastirilacaktir?

Tesekkur ederim.

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.