Arkadaşlar e-sata girişine sahip diskimi e-sata girişi olmayan masaüstüme bağlamak istiyorum. Fakat araştırırken kafam karıştı bir adet e-sata to sata kablo ile ana kartımın sata girişinden direkt harici diski bağlamam yeterli mi yoksa araya pci bağlantılı bir konnektör alıp onun aracılığı ile e-sata to e-sata kablo ile mi bağlamalıyım?
e-sata zaten external sata demek. Yani harici sata bağlantısı. Anakart üzerindeki sata bağlantısından hiç bir farkı yok. Bu konuyu kaç zamandır takip etmiyorum. En son bunlarla ilgilendiğimde e-sata bağlantılı hdd lere aynı zamanda güç te vermek gerekiyordu. Direk usb den bağlar gibi bağlayınca çalışmıyordu.
Şimdi okuyorum power e-sata diye geçen ibareler var. Sanırım o tarz bir e-sata cihaz ve bağlantıyla usb den bağlar gibi ekstra bir güce ihtiyaç duymadan çalışan cihazlar var. Ama tam emin değilim son dönemlerde hiç takip etmediğim bir konu.
Bahsettiğiniz çeviriciyi kullanabilirsiniz. Söylediğinize göre bağlayacağınız disk de harici disk kutusu içerisinde, Usb ve e-sata çıkışı ile güç girişi de olan bir ürün. Güvenli çıkarma için Bios'tan "Sata Mode" ayarını "AHCI" yapmanız gerekebilir.