E-sim yurt dışı internet kampanyaları. Pahali 'Tarifen yurt dışında' paketlerine son. (123. sayfa)
-
-
Peki bu iş bana yurtdisinda sıkıntı yaratmaz mi? Mesela e sim çekmedigi zaman esas ana hattıma yonelecek. Gerçi onunda uluslararası dolaşımı kapalı durumda. Ne yapayım anlamadım açıkçası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Wi-Fi ile Arama’yı kullanmak için bu özelliği açmanıza gerek yok artık, o yüzden kapalı olarak kullanabilirsiniz, cihazdaki Roaming ayarı da kapalıysa zaten TR hattınızı kullanmayacaktır yurtdışında.
Kısaca bu ayarı açmadan diğer adımları yaparak Wi-Fi Arama’yı kullanabilirsiniz.
Edit: Bu senaryo Hücresel Veride eSim seçiliyken geçerli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 26 Ağustos 2024; 17:54:1 >
Gördüm hocam Turk Telekom 5G
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz muhtemelen sadece italyada geçerli local bir eSim paketi aldınız. Eğer öyle ise sadece italyada kullanabileceksiniz. Ama mantık olarak eSim aktiflemesinin hemen (yada 5-6 saat içinde) oluyor olması lazım. Dediğim gibi yarına kadara hat aktif olmazsa Esim operatörünüzün live-chat'ine sormanızda fayda var.
7. Madde konusunda daha tecrübeli arkadaşlar cevap vermişler. Mantık olarak ana hattınızda erişim olmayacağı için (roaming kapalı) otomatik diğer hücreselinize switch etmesi için o tanım. Ama arkadaşların dediği gibi her yerde ihtiyaç olmayabilir o adıma. Eğer yurt dışında çalışmazsa, aktiflersiniz. Ama açık kalmasının bir sakıncası yok bence, çünkü her durumda ana hattınızda roaming kapalı, o hatta ücret gelmez. (Belki tek sakıncası ters yönde olabilir. Eğer TR'de eSim hattınızı açık tutuyorsanız ve ana hattınızın çekmediği ama eSim inizin çektiği bir yerdeyseniz, trafik eSim'e kayıp kotasını yer. pek olası değil ama olasılık mı? olasılık :) )
Kolaylıklar dilerim.
-
Hocam aşağıda nasıl alınacağını anlattım, resimli, biraz gerilerde kaldı.quote:
Orijinalden alıntı: tekst79H-1 olan paketleri nasıl satın alıyoruz hocam
-
Bnesim 7 euro indirim için ZDJ77DFF kodunu kullanabilirsiniz
BNESim 7 Euro indirim için : TFWRF3S6 kodunu kullabilirsiniz.
Merhabalar.
Nasıl yaptım bilmiyorum ama iphone da bu özelliği geçen hafta test ettim :) Hattım Turkcell. Esim üzerinden Turkcell hattımı türkiyede gibi sorunsuz kullandım. Hattım sinyal almıyordu. Yalnızca Turkcell Hücresel Veriyi kullanıyor gibi ibare çıktı. Gelen aramaları kabul ettim hücresel üzerinden oldu hepsi ve hiçbir ücret yansımadı. Wifi üzerinden zaten yapıyordum bunu ama hücresel üzerinden olması çok şaşırttı beni nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum dediğim gibi işin ilginci benim Turkcell hattımın ayarlarında uluslararası dolaşım seçeneği de yok.
-
Bu paket var mı hala acaba? Varsa nasıl alıyorsunuz?
-
Şuan yok
Çok işime yaradı, çok teşekkür ediyorum 🙏🙏🙏🙏
İşinize yaramasına sevindim :)
Yurt dışında test etme şansınız oldu mu, yoksa sadece 3. adımda farklı operatör seçerek mi test ettiniz?
Teşekkürler.
-
-
Hocam selam,
Henüz aramayı denemedim ama görseldeki gibi oldu bende tüm ayarları Fransa’da yaptım.
Vowifi 2016 dan beri var olan bi hizmet. Turkcell hattınız hücresel üzerinden vowifi yapıyor. Yeni bişey değil yıllardır var. Yurtdışına çıkınca kullanıyoruz. Ya da kapanan imei hattınıza türk telekom hariç diğer operatörleri de takıp kullanabilirsiniz.
Merhabalar. Yıllardır yurtdışına çıkıyorum. Son 1-2 senedir de esim alıyorum. Hattım da ya vodafone ya da turkcell oluyor. Ancak ilk defa bu son iki seferdir bu şekilde kullandım hattımı. Dediğim gibi öncekiler ile arasındaki fark neydi inanın bilmiyorum :) şuna dikkat edin dediğiniz bir şey var ise ona dikkat edeyim. Bir de merak ettiğim şey imeisi kapanan telefonda da işe yarar mıydı. O soruya da cevap vermiş oldunuz teşekkür ederim :)
-
Ben bir aydır kapalı imei ile kullanıyorum esimi de normal simi de
Teşekkür ederim hocam. tahmin ettiğim gibi oluyor o halde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X