Şimdi Ara

E-ticaret düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
7.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni vergi icadı gelmiş yine :D komik. ama işte vergilerle dönen bir sistem var maalesef.

bunu kırmamız lazım. ama bu da bir hayli zor.

anladığım kadarıyla süper app'ler /web siteleri içinde bir düzenlemeye gidilmiş. süper app/ web stesi olamazsınız demişler. tabi bu işleri yapanlar çözüm/ler üreteceklerdir. en fazla yeni isim/marka istedikleri faaliyet alanlarında hizmet vermeye devam edeceklerdir.

• Üsttekiler: ver bana, hepsini bana ver.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni Tr özeti

Kısıtlamalar yasaklar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt

Trendyol Emlak bu nedenle başlamadan bitmişti. Hepsiemlak'ın akıbeti ise ne olur, bilemiyorum.

Trendyol Yemek belki DSM Grup Danışmanlık çatısı altında farklı bir isim ve platform ile devam edebilir.

• bir iki tane kafası çalışmayan ama hükümete yakın esnafı korumak için milyonlarca vatandaşı düdükleyecekler yine, bu kadar basiretsizi tarihte yok

• Yeni bir vergi, çok düşündüler sanırım nereden para buluruz diye e-ticaret sektörüne girdiler. Sonuç olarak online alışveriş yapan kesime kaçacak bu durum.

• bilico2 kullanıcısına yanıt

Pazaryeri satıcılarının bir çok ürünü kendi sitesinde daha pahalı oluyor. Çok sık alışveriş yapan biri olarak bunun aksine çok az rastladım. Aynı fiyat olsa bile kargo anlaşmaları çok kötü olduğundan 40-50 tl kargo ekleniyor. Halbuki komisyon ödemediği için fiyatları uygun tutsalar çok daha iyi olur ama sanırım site maliyeti, reklam maliyeti, onu takip edecek kişinin maaşı vs bir şeyler ekliyorlar sanırım. Büyük sitelerin kart kampanyaları ve indirim çekleri de kesinlikle daha uyguna getiriyor.

• 2 küsür milyon yeni emekli geliyor. Sadece para basarak değil böyle ek vergiler koyarakta kasaya fazla para toplamaya çalışacaklar

bunlar sadece başlangıç

• yani 100 milyar tl yapacak trendyol için, ilk 60 yüzde 1i 600 milyon, 60-75 arası 15 için yüzde 5i 750 milyon, kalan 25 için yüzde 30u 7.5 milyar, toplamda 8.85 milyar tl vergi kesecek trendyol 'dan ve bu sadece trendyol. yılda en az 10 milyar tl demek, iyi para.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    hocam aslında hükümet, emekliden istese kar edebilir. 20 bin lira maaş vermek yerine 5 bin emekli verecek. yerine alacak yeni memura da 10 bin verir (sözleşmeli öğretmen). 5 bin lira cepte kalır.

• coolhearts kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş, kasan kırık gelmiş, hemen vergi keselim, akıllansınlar...
    cimer 'den şikayet yazıyorsun, gelen cevap copy paste "serbest piyasa, ben bişey yapamam" . hükümet ciddi cezalar kesmiyor, vergi koparmak için çıkardı bu yasayi, kimsenin trendyol 'u savunduğu yok, ama olan durum bu.

• Concordato kullanıcısına yanıt
    hocam tarım kredi 'yi boşver, adam patates üreticisinden almıyor, şirket kuruyor, yurtdışından ithal ediyor.
    trendyol 'dan yılda 8.5 milyar tl kesecek vergi çıkartmış, ben diyorum amaç para koparmak, kasası kırık gelen vatandaş "oh iyi olmuş, trendyol 'u savunma" diyor.

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/ithal-patatesi-bakanin-firmasi-mi-getirecek-3888632/

• cengran kullanıcısına yanıt
    yüzde 30u.
    60-75 arası için yüzde 5i.

• peykani kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey eklemiyorlar. Trendyolda satış yapan bir arkadaşım var şans eseri dükkana gelip ürün alan olursa internetten pahalıya satıyor. Trendyola komisyon, kargo ödüyor ve parasını geç alıyor normalde 100 lira olan ürünü elden nakitte 50-60a vermesi gerekirken 110-120 ye verip kâr etme peşinde. Trendyolda ise fiyatı yükseltemiyor çünkü ürünün altında tek satıcı kendisi değil ve fiyatı yüksek tuttuğu anda satışları düşüyor. Hb’yi ise hiç sevmez çünkü trendyola göre daha müşteriden yana ve daha çok para kesintisi var. Sonuç olarak ne kadar sevmesekte e-ticaret platformları rekabet ve bilinçli müşterinin uygun fiyatlı ürüne ulaşması için güzel bir araç ama nasıl yurtdışından yaptığımız alışverişler yasalarla kısıtlandıysa burda da aynısı olacağa benziyor. Zaten düşen alım gücü ve gelen/gelecek vergiler ile artık temel ihtiyaçlar dışındaki şeylere bakamayacağız muhtemelen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Artan gelire artan oranda vergi.

Zaten yıllardır akıllı insanların dile getirdiği şey bu. Gayet de mantıklı geliyor. Çok zengin olan daha fazla oranda vergi versin, az kazanan düşük yüzde ile versin. Ne güzel işte.

• Tamamen firmalarin buyumesini onlemek icin yapilmis bir hareket bu zamaninda osmanlida yapiyordu gayrimuslimler zengin olurken musluman halk devlet eliyle zenginlesmesi engelleniyordu. Neyse zaten cikip sirketlerin vergilerini affedecekler olan yine bize olacak

• Alınan yüksek komisyonlar ile ilgili tek bir madde yok. Ne satıcıyı nede müşteriyi koruyor. %15 sınırlama getirseydiniz bari.

TAmamen ekstra vergi almak için yapılmış.

• civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

Nerede çer çöp var trendyolda satılıyor. Geçen bulaşık makinesi aldım satıcı bütün müşterilere hasarlı ürünleri göndermiş. İade etmek istediğindede kutusu açıldı diye red veriyor. TAmamen dolandırıcılık

Trendyoldan sakız dahi almam bundan sonra.

N11den araba parçası aldım. 160 lira , kargo dahil , fatura kesiyor ve siteye komisyon veriyor. Aynı parça otosanayide elden satışta 250 TL. Fatura yok kargo yok komisyon yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 31 Aralık 2022; 18:52:16 >
  • "Yıllık net işlem hacmi 60 milyar liranın üzerindeki e-ticaret pazaryerleri kredi verme, kredili ödeme ve elektronik para işlemleri yürütemeyecek"

En vahimi bu aslında. Yani şu her ilde bulunan fiyatların üçünde de aynı olduğu elektronik marketler var ya hani işte onlara gidip kredili alışveriş yapabilirsiniz diyor. Onlarda seni bankanın kucağına atıyor.

Bir devlet vatandaşını Market - Banka arasında bu kadar sektirmemeli.

Önceden ne güzel internetten kredi kartıyla peşin fiyatına 12 ay taksitli ürünler alabiliyorduk. Neymiş efendim "alışveriş çılgınlığı varmış, insanlar alıp ödeyemiyormuş"

Kredi notu düşük olana yap sen onu. Ben ödemelerimi aksatmıyorum diye beni niye cezalandırıyorsun. Neden bankaya, elektronik markete, üç harfli süpermarketlere öptürüyorsun beni.  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.