|
Bildirim
Evet 3. Dünya Ülkesinde gene yapıldı.Diğer cahil kendini geliştirmeyen sektörler devlet yumruğu sayesinde kurtarıldı ama nereye kadar bakalım işte Ülkenin ekonimisinin ağzına edicek ne hareket varsa adım adım uyguladılar.Komik yani İnsanlar E Ticaret sitesinden alışveriş yapmak istiyor Devlet olmaz kardesim yapamazsın fazla yaw mağazalar para kazanamıyor sonra komik ya valla sunu Amerikada yapsalar ne derler acaba Ebay Amazon sen çok satış yapıon yeter büyüme artık yani yaptıkları her iş cahil kafası inanılır gibi değil.Bunlar yakında internetide kaldırır heralde veya kısıtlama getirir nasıl bir zihniyet dönemine denk geldi Dünyayı yasaklarla durdurmaya çalışan bir iktidar.:))
|
Elhamdülillah yeni bir vergi koymuşlar. O vergiler bu firmaların sahiplerinden çıkmaz, vergileri fiyatlara ekleyip son tüketiciye ya da kerize mi desek? % 270 otomobilden % 220 cep telefonundan vergi alan kaç ülke var? Bu kadar faiş vergilendirmeye rağmen, faiş fiyatlara ve enflasyona rağmen millet menun ki sesi çıkmıyor. Ne de olsa deveye diken insana s.... yaranırmış.
|
"Ticaret Bakanlığı, e-ticaret Pazar yerlerinin bir yıllık net işlem hacimlerinden belirli bir pay alarak bu parayı KOBİ’leri desteklemek amacıyla kullanılacak."
tabi tabi hatta teletabi... |
Lafa bak lafa. "Ticaret Bakanlığı satışlardan pay alacak"
|
E-ticaret düzenlemesi değil vatandaş ucuza ürün alamasın düzenlemesi bu!
|
"Mal satan e-ticaret pazaryerleri, aynı site ve aynı platform üzerinden turizm, eğitim, spor, sanat, eğlence, gayrimenkul, otomotiv sektörlerine yönelik aracılık hizmeti sunamayacak."
Trendyol yemek ve Hepsiburada uçak bileti, market vs. Bitiyor mu şimdi? |
Pazaryerleri tekel haline geldi, tek yönlü bakmamak lazım konuya. Firmalar kendi eticaret sistemlerini kurmakta zorluk çekiyorlar bu sebeple. Ciddi oranda komisyon alıyorlar ve komisyon yüzünden fiyatlar artıyor. Markaların kendi sitelerine baktığınız zaman fiyatların daha uygun olduğunu göreceksiniz. Yapılan kanuni düzenleme bu konudaki sıkıntıları gidermeye yönelik. Ben olumlu buluyorum.
|
Firmaların önünü o kadar da kesmemek gerek. Tamam rekabet ortamı korunsun ama firmaların büyümesini engellemek geleceğimiz için pek iyi olmaz diye düşünüyorum.
|
şunu savunan adamın zekasından şüphe ederim Türkiye ekonomisinin niye bu halde olduğu cidden belli. Halkta iş yok ki iktidarda olsun. Serbest piyasaya müdahale etmeye o kadar meraklılar ki ama sorsan neden tarım kredi BİM'den A101'den daha pahalı, cevap yok. Vergiler arttığında onun veya kobinin yararına olacağını düşünecek kadar zekasında eksiklikleri olan var. Şu ülkede aklı çalışan insanlara çok üzülüyorum, her şeyin farkında olmak cidden zor... |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusbeen -- 29 Aralık 2022; 18:19:5 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|