Şimdi Ara

E-ticarette iadeyi kolaylaştıracak düzenleme yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E-ticarette iadeyi kolaylaştıracak düzenleme yolda

E-ticaret sitelerinde tüketicilerin yaşadığı iade problemlerinin çözülmesi için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na eklenen karara göre 2022’de e-ticarette iade sürecinin kolaylaştırılması için birtakım düzenlemeler hayata geçirilecek.

İadeler için dijital platform hazırlanacak

Yapılacak düzenlemeler ile e-ticarette güvenin artırılması ve e-ticaret hacminin büyümesi amaçlanıyor. Tüketicilerin yaşadığı uyuşmazlıkların çözümüne yönelik yasal düzenlemeler yapılacak. Tüketicinin bilinçlendirilmesi için materyaller hazırlanacak ve iade sürecine yönelik dijital platform geliştirilecek.

Yurt dışından alınan ürünlerin iadesi kolaylaşacak

Aliexpress, Bangood ve Amazon’un yurt dışı sitelerinden alınan ürünlerde iade süreci sıkıntılı işliyor. Buradaki sürecin kolaylaştırılmasına yönelik teknik düzenlemeler yapılacak. Müşterilerin mağduriyetinin önüne geçilecek.

Ayrıca Bkz.Yemek Sepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, görevinden ayrıldığını açıkladı

Ürün güvenliği sağlanacak

Ürünlerin denetiminde yeni bir düzenleme yapılacak. Bozuk, sağlıksız ve sakıncalı ürünlerin denetimi sağlanarak e-ticaret sitelerinde güvensiz ürünlerin satışı engellenecek. İnsan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenliği sağlamayan ürünlerin piyasaya arzı engellenecek.

Tüketicilere yönelik hizmet memnuniyet endeksi oluşturulacak. Belirlenecek üniversite ve araştırma kuruluşları tarafından Türkiye genelinde her yıl yapılacak araştırma ile memnuniyet endeksi oluşturulacak.

Kaynak:https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2021/11/01/e-ticaret-para-iade-suresi-hukumet-dugmeye-basti-e-ticarette-yeni-donem

• Aliexpress, Bangood ve Amazon’un yurt dışı sitelerinden alınan ürünlerde iade süreci sıkıntılı işliyor.

Demiş. Millet alamıyor ki iade etsin. Türlü oyunlarla fahiş gümrük vergileriyle bıktırdınız milleti. Hala bu vergilerle yurtdışından mal alabilen varsa ayakta alkışlıyorum 😀👏
  • Düzenleme adı geçiyorsa ekstra bi vergi gelir yine. İade kolaylaştırma vergisi hayırlı uğurlu olsun

• yurtdışı vergisi %1000 artırılır kökten çözüm olur. kargo firmalarına da gerekli çeki düzen verilmesi için çalışmalar yapılmalı. satıcı da alıcı da bu kargo firmalarının bazılarının sorumsuzluğu yüzünden zarara uğramakta.

• Devlet iade ettiğin üründe arabulucu olarak kontrol edecek ve para alacak🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aliexpress, Bangood ve Amazon’un yurt dışı sitelerinden alınan ürünlerde iade süreci sıkıntılı işliyor.

Demiş. Millet alamıyor ki iade etsin. Türlü oyunlarla fahiş gümrük vergileriyle bıktırdınız milleti. Hala bu vergilerle yurtdışından mal alabilen varsa ayakta alkışlıyorum 😀👏

• Yurtdışı ürünler zaten yerlilerden bin kat daha iyi durumdalar. Yerliler keşke amazon seviyesime gelseler. Pandemide trendyoldan 3 bin tl zarar ettim. Müşterisini asla korumuyor hatta yanlış fiyat yazmışlar iade etmezsem dava açarız diye tehdit ediyor. Sözde yerli olan bu markaları kullanmayın. 2 katıda olsa amazon kullanıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O değilde geçen bir duş jeli aldım adam içine ucuz duş jellerinden doldurup göndermiş evde kullanıp ucuz duş jeli koymuş galiba sonra bana tedarikçi firmaya sorucam dedi sorus o soruş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ileti yönetim sistemi olayına döner kurumsal tarafta buda paralı olur.

• Önce yurtiçindekilere çözüm bulsunlar da yurtdışındakiler zaten onlar kadar sorunlu olmuyor

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    Satıcılar merdiven altı üretip satıyorlar. Çakma ürün almışsınız. Satıcı biliyor ve aynı çakma ürünü satmaya devam edecektir

• Ülkemizdeki kolaylıklara bile kolayca inanamıyoruz.

• kaynak : ahaber...

• Adamın sitesinden ürün aldım 1700tl civari metal bir makine idi, sonradan fark ettiğim sözleşmeye ta x noya demişki, 500tl altı iadede kargoyu biz, 500tl üstünde kargoyu sen ödüyeceksin,

gittim kargo firmalarına sürat yurt içi mng, adam anlaşma kodu istiyor, aradım karşıyı anlaşma kodu verin, verdiler, o anlaşma kodu, onların indirimli göndermesini kapsıyor, benim değil

bana ufacık dosyayı 40tl-50tl ye yolladıklarını söyledi, öyle kaldı elimde,
    anlaşma olsa 10tl ye gidecekmiş, ama anlaşma olmadan bir vatandaş
    gönderme isterse katıyla alırız dediler..

önceden anlaşma olsun olmasın çok ucuza giderdi, şimdi maşşallah EN BAŞ BAŞKANINDA UMRUMDA DEĞİL, canları ne isterse koyuyorlar!!

kimsenin denetiminde değil, sorsan ortada serbest piyasa var ama hepsi aynı fiyatı verince, tekel olduklarını net bir şekilde anlıyorsun 1 deside.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 2 Kasım 2021; 00:43:47 >
  • Yurtdisi iadeyi kolaylastiracaklarmis. Once degisim urununden aldiklari havadan %40 vergiyi kaldirsinlar.

Gerci kolaylastiracak diyor, ucuzlatacak demiyor. Daha kolay cukkalayacaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferhatugur kullanıcısına yanıt

Bu yorumu görene kadar kaynağı fark etmemiştim. Farkında olmadan zehri aldık. Neyse mevcut yönetimin zaten tarzını bildiğimizden kaynak başka bir şey olsaydı da görüşüm fark etmezdi. Muhtemelen ya göz boyama hareketidir ya da vatandaşa montelenecek bir yasadır veya adı vardır ama pratikte hiçbir halta yaramayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Kasım 2021; 4:10:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iç pazardaki sağlıksız ürünlerin satılmasına engel olunamıyor ama amazon, bangood, aliexpress diyorlar.

• Maşallah bizim bir tanıdık var e ticarretten siparişini veriyor güzel toplantısı varsa o ürünü takarak giyerek gidiyor 3 sonra iade sonra başkası böyle fütursuz kullanıcılara nasıl düzenleme gelecek yazık değil mi satıcılara

• Bir iade yapana kadar canımız çıkıyor

• yurt dışından alınan ürünlerin iadesi kolaylaştırma vergisi ,

Ürün güvenliği sağlama vergisi,

İadeler için dijital platform hazırlama vergisi,

bişi aldın vergisi,

iade yaptın vergisi

haberi böyle okudum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.