bugün hayalimde olan e39 BMW sahibi oldum. Daha ilk günden çıkıp iyice deneme fırsatım olmadı ama, 1 saat kadar sağına soluna bakayım dedim. Canımı sıkan birkaç şey var araçta. 1- sinyal verdiğim zaman aracın dışındaki sinyaller çalışıyor ama bazen gösterge panelinde ışık yanıp sönmüyor. 2- teyp kendi kendine açılıp kapanıyor. Bir süre sonra ekrandaki yazılar kayboluyor ama ses geliyor. 3- bagajda cd changer var ama çalıştıramadım.
bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımlarınıi fikirlerini bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim..
hayırlı olsun hastalığa bulaştım desene.. :):)
bizdeki gibi oto elektrikçi varsa ordan hallet kolay şeyler gibi duruyo bu söylediklerin.yalnız kesinlikle bmw ci olmalı yoksa hayatın kararır.
asıl devir daim veya vanosta bişey var mı oralara bak abi..bunların kronik hastalığıdır devir daim..
qaan77Q
kullanıcısına yanıt
Cevabın için teşekkür ederim.. Bu hastalığın hayali uzun zamandan beri vardı zaten :) Motoruna falan eni konu bakıldı, bilgisayara bağlayıp kontrol ettik. Allah'a şükür önemli bir sıkıntısı çıkmadı. Bu dediğim sorunları da araştırdım bmw forumlarından. I-bus (k-line) dedikleri bir sistem varmış. Modüllerden birisi arızalı olunca böyle saçmalıyormuş araba.
sağ kapı mı torpido mu sanırım orada aracın eletronik işlevlerini yapan beyin gibi bir modül var.
tekrar hayırlı olsun kesinlikle ruhu stili olan bir araç e39.. :)
qaan77Q
kullanıcısına yanıt
evet, torpidonun içinde dediler. Zamanla rutubet ve nemden kaynaklı sorun çıkarıyomuş. Benimki de o hesap sanırım. çok teşekkür ederim, sağolasın.. e39 bence hala en yakışıklı arabalar arasında..
Arkadaşlar çok mutluyum :) Sorun çözüldü! Bmw'den anlayan birkaç kişinin bakmasına rağmen sorun çözülmemişti. Kontak slotu dediler, değiştik ama olmadı. Son 2 gündür bimmer forumlarını hatim ede ede sorunu buldum. Benden önceki sahibi iPod interface aparatı takmış ve onunla beraber bir sürü kablo yığını. Bugün arabanın teybini, radio ekranını vs.. söktüm ve o bütün sonradan takılan kabloları da.. Bütün fonksiyonları düzeldi arabanın. Sinyallerin dashboardda çalışmaması, radyonun açılıp kapanması vb arızalarının hepsi sona erdi.. Sorun çıkaran kabloların ve aparatın fotoğrafı aşağıdadır. Yorum yazan, fikir veren arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.. Umarım bu bilgi başkalarına da yardımcı olur Saygılar...