Şimdi Ara

E46 Almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 model C segment bir araç kullanıyorum, aracımı satıp 3.20 veya 3.16 benzinli 200.000km altı bir E46 bakacağım. Neler önerir tavsiye edersiniz? Özellikle bu aracı kullanmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Benim aklımda 3.20i almak vardı fakat piyasada temizini bulmak gerçekten zor. Ben araç almadan önce şehirdışında çok araç sahibi ile görüştüm ancak güvenemedim. Aynı ilçede bu araç vardı satılıkta dahi değildi aracım gidip sorduğumda satmaya karar verdi. Bakımlarını yapan usta tanıdıktı aracın plakasını vs söyledim ne durumda olduğuyla alakalı bilgi verdi. Mesela benim araçta yağ kaçağı vardı, devirdaim ses yapıyordu, ve radyatör üst hortumundan su kaçırıyordu değiştirdim işçilik vs 1000tlye yaptırdım. Şuan gram yağ kaçağı vs yok. Anlayacağınız aracı almadan aşırı dikkatli inceleyin.
    1)Şase numarasından aracın fabrikasyon donanım listesine bakın arabadaki özelliklerde eksilen vs var mı?
    2)Şase kule podye işlem var mı dikkat edin bu araçlar gençlerde oluyor çoğu patlıyor sağda solda kontrol edilmeli
    3) Motoru herhangi bir ysta anlamaz bmw ustasına gösterin
    4) Her türlü parçasının çıkması var yedek parçadan sorun yaşamazsınız aracın tüm klipsleri dahi internette sıfır satılıyor
    5)tavsiyem manuel almanız otomatikde sorun yaşayan çok var ve eski araç sonuç olarak ancak manuel bulmak zor biraz
    6)gençlerin eline düşmüş araçlardan uzak durun
    7) baktığınız aracı görmeye gittiğinizde motoru soğuk olsun ilk marşı siz basın zincir sesi vs varsa eğer orada anlarsınız,
    8)kapıların su izalasyonları zamanla eskiyor taban halısını ıslatıyor arka paspas kilitlerinin olduğu bölgeyi elinizle dokununun bastırın su çıkıyor mu diye bakın çıkıyorsa yapılması gerek yoksa aracın altını çürütür.
    9)alacağınız araç sunroofsuz olmasın satamazsın ağır gider
    10)klima/kalorifer üflüyor mu diye kontrol edin
    aklıma şuanlık bunlar geliyor geldikçe yine yazarım sizinde sormak istediğiniz olursa tabi
  • 3.16 sakın alma, 3.18 i o da belki 143 lük motorsa. 3.20i alınır 170lik motorları var sanırım ondan olursa çok iyi olur. Yalnız ben masrafına katlanırım sağda solda problem açıp yolda koymasına katlanırım dersen al. Problemli bi araba elektrik arızası özellikle canını sıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiğiniz kısımlar neresi tam olarak sorun cevaplayayım. E46 3.18i aracım var. Aracı almadan önce galeriden olmamasına dikkat edin. Aracı kesinlikle alsatcıdan almayın. ekspertize soktuktan sonra motorun durumu için bir bmw ustasına veya aracın bakımlarını yapan kişiyi tanıyorsanız ona götürüp araç hakkında fikir alın. bu araçların %99u tüp varken su eksiltir su eksiltmiyor diyen adam yalan söylüyordur az eksiltir ama eksiltir. ne kadar olduğunu sorun. antirfiz var mı öğrenin malum kış geliyor koyduğunuzda patlak verebilir eski araç sonuçta. özetle geçmişi belli olan araç alın ve olabildiğince orjinal olan. sunroofsuz olanlar temiz olur genelde ancak satışı ağır olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam km pek inanmam son iki aracım 2012 ve 2013 modeldi 2012 200binde sattım şuan ki 2013 180binde , piyasada 10 yaş altı çoğu araba km düşürmüştür , zaten 10-15 bine sıfır motor yapılıyor

Araba kazasız gönyesi düzgün ve iç trimleri tuş vs kırık çatlak deforme olmasın yeter

• kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Açıkcası her şeyini merak ediyorum bu araçlarla ilgili hiç tecrübem olmadı su eksiltiyor diyorsunuz mesela bilmiyordum. Genel olarak 3.20 tavsiye ediliyor anladığım kadarıyla.
    Sizin kullandığınız araçla ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız mesela trim sesi var mı rahatsız olduğunuz durumlar vs.
  • Kilometreye bende inanmıyorum ama alacağım arabayı öyle 3-5 aylık sahibinden değil de uzun seneler kullanan birinden bulup alacağım. Aracın durumu km sini de belli eder.
  • 316i tövbe deyin hocam 320i ve üstü almaya çalışın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinde patlar...

• Bu araçlar zamanla paslanıyor , içten içe çürüyor. Ön kulelerin bile zamanla birbirine yaklaştığı söyleniyordu. Dayanıklı araçlar değiller.

E 90 alabilirsin. Onlarda pek sıkıntı yok sanırım ama yinede araştır.

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    100 den aşağı temiz e46 satan yok hocam sanmıyorum elde kalacağını
  • E90 bütçemi çok aşıyor, tavsiyeniz için teşekkürler. Eski BMW lerin paslandığını duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confather

100 den aşağı temiz e46 satan yok hocam sanmıyorum elde kalacağını

Hayır satılmaz anlamında değil kullanıcı olduğunuzdan yola çıkarak bu arabaların bakımı yürütmesi pahalı insanlar bakım veya tamirat yapmamak için satıyor o kısmı önemli. yoksa bende e9 sevenlerdenim.. 

• Temiz ise düşünme al ama 3.16 girme hiç 3.20 çok iyi olur..

Kemikli araçtır sağlamdır ben arabalara ham madde kullanılan malzeme kalitesi olarak bakarım böyle arabalar evladiyelik sağlam araçlardır üzmez arıza sorun açısından ve masraf açısından..

E46 bu konuda iyi bir araçtır kendinden sonraki E90 da güzeldir ham madde malzeme kalitesi açısından bana göre F30 dan daha diridir malzeme kalitesi daha yüksektir..

Şimdi gerçeklere gelelim bu yukarda dediklerim temizleri için geçerli.. oynanmış ,km si defalarca çekilmiş , modifiye ayağına her yanı kurcalanmış E46 sanayiyi çok sever bayılır beş günde bir soluğu sanayide alırsın.. temizini bulmakta zor iştir.. kronik çok yoktur elektrik arızaları vardır ama ciddi büyütülecek şeyler değil yaşından ötürü doğal olarak burç değişimi yürüyende sıkıntılar olabilir..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam güzel bilgiler👍
  • Cakal kasa degilmi bu
  • 1998 model e46 aracımın taban sacını atayım isterseniz bakalım çürük vs var mı? bahsettiğiniz durum kulelerde açılmalar ayrı bir şey. yanlamaktan haşatı çıkmış araçlarda olur genelde 3.30larda vs görülür.

• Confather kullanıcısına yanıt
    Benim aklımda 3.20i almak vardı fakat piyasada temizini bulmak gerçekten zor. Ben araç almadan önce şehirdışında çok araç sahibi ile görüştüm ancak güvenemedim. Aynı ilçede bu araç vardı satılıkta dahi değildi aracım gidip sorduğumda satmaya karar verdi. Bakımlarını yapan usta tanıdıktı aracın plakasını vs söyledim ne durumda olduğuyla alakalı bilgi verdi. Mesela benim araçta yağ kaçağı vardı, devirdaim ses yapıyordu, ve radyatör üst hortumundan su kaçırıyordu değiştirdim işçilik vs 1000tlye yaptırdım. Şuan gram yağ kaçağı vs yok. Anlayacağınız aracı almadan aşırı dikkatli inceleyin.
    1)Şase numarasından aracın fabrikasyon donanım listesine bakın arabadaki özelliklerde eksilen vs var mı?
    2)Şase kule podye işlem var mı dikkat edin bu araçlar gençlerde oluyor çoğu patlıyor sağda solda kontrol edilmeli
    3) Motoru herhangi bir ysta anlamaz bmw ustasına gösterin
    4) Her türlü parçasının çıkması var yedek parçadan sorun yaşamazsınız aracın tüm klipsleri dahi internette sıfır satılıyor
    5)tavsiyem manuel almanız otomatikde sorun yaşayan çok var ve eski araç sonuç olarak ancak manuel bulmak zor biraz
    6)gençlerin eline düşmüş araçlardan uzak durun
    7) baktığınız aracı görmeye gittiğinizde motoru soğuk olsun ilk marşı siz basın zincir sesi vs varsa eğer orada anlarsınız,
    8)kapıların su izalasyonları zamanla eskiyor taban halısını ıslatıyor arka paspas kilitlerinin olduğu bölgeyi elinizle dokununun bastırın su çıkıyor mu diye bakın çıkıyorsa yapılması gerek yoksa aracın altını çürütür.
    9)alacağınız araç sunroofsuz olmasın satamazsın ağır gider
    10)klima/kalorifer üflüyor mu diye kontrol edin
    aklıma şuanlık bunlar geliyor geldikçe yine yazarım sizinde sormak istediğiniz olursa tabi

• Confather kullanıcısına yanıt
    trim sesine değinmeyi unutmuşum, ben aracı aldığımda trim sesi vardı. Kapıların klipsleri kırıktı hepsini sıfırladım, torpido çıtaları gevşemişti hepsini sıfırladım. sıfırladım diyorum diye aklınıza ütopik rakamlar gelmesin altı üstü 50-60 tl klipslerin toplamı. Şuan aracımda bir trim sesi bulunmuyor. Bu arada aracın tüm işlemlerini ben kendim yapıyorum. evin 2. aracı keyifli oluyor virüs vakti yapılacak iş çıkarıyor

• Değmez
  • Tüm cevaplar için teşekkür ederim sanırım bu aracı almak için kenara biraz para ayırmak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.