Şimdi Ara

e6300 p5b o \ c denemem ama :(((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende ilk o \ c denememi yaptım ama o \ c yaptıktan sonra sisteminde hızlanma yerine yavaşlama oldu win açılış süresi uzadı sistemi ilk açtığımda açılıyo sonra hemen kapanıyoo ve 5 sn kadar sonra yeniden açılıp normal işleyişine dönüyo windows ' dan yeniden başlat dediğimde işe sistem kapanıp 5 sn bekleyip yeniden açılıyo ne yapmalıyım bilemiyorum

arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ilk denememde başarısız olmak istemiyorum

ilginiz için şimdiden teşekkürler

sistem bileşenleri imza ' da bulunan parçalar stok fan var

yaptığım ayarlar ( forumdaki arkadaşlarımızdan örnek alarak çok teşekkürler )

cpu freguency 370
    dram freugency ddr2 740 ( valla ben yapmadın cpu fre. ' yi yükseltince oluyo )
    pcı expres freugency 100
    pcı clock synchronization mode 33,33
    spread spectrum auto
    memory voltage 2,10 v
    cpu vcore voltage 1,35
    fsb termination voltage auto

şu anda 806 biosu kullanıyorum

• abi benimde cpu frekans 266 da çakılı durumda ne yapacam ayarları aynı dream_007 arkadaş gibi yaptım bende reset sorunu falan yok pc dahada hızlandı gibi geliyor yanlız cpu-z programıyla bakınca 1.86 ghz olarak gösteriyor sanırım buda cpu freakansın çakılı olmasından kaynaklanıyor bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen bize

yani cpu frekansını 333 yapıcam ama sadece 266 var entere basıyorum bir seçenek falanda gelmiyor

sistemim

core 2 duo 1.86

ddr2 kingston 1gb tek olarak (677mhz)

asus p5b

bios ayarları

dram frekans : 533 mhz

pcı ekspress : 100

pcı clock synchronic mode : 33.33mhz

memory voltage : 2.00

cpu vcore voltage 1350

fsp termination : auto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubucar -- 15 Ocak 2007; 21:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubucar

abi benimde cpu frekans 266 da çakılı durumda ne yapacam ayarları aynı dream_007 arkadaş gibi yaptım bende reset sorunu falan yok pc dahada hızlandı gibi geliyor yanlız cpu-z programıyla bakınca 1.86 ghz olarak gösteriyor sanırım buda cpu freakansın çakılı olmasından kaynaklanıyor bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen bize

yani cpu frekansını 333 yapıcam ama sadece 266 var entere basıyorum bir seçenek falanda gelmiyor

sistemim

core 2 duo 1.86

ddr2 kingston 1gb tek olarak (677mhz)

asus p5b

bios ayarları

dram frekans : 533 mhz

pcı ekspress : 100

pcı clock synchronic mode : 33.33mhz

memory voltage : 2.00

cpu vcore voltage 1350

fsp termination : auto
    bakın aynı dertten 2 kişi oldukk sevabı daha da büyüdüü

• quote:

Orijinalden alıntı: dream_007

bakın aynı dertten 2 kişi oldukk sevabı daha da büyüdüü

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar elimden geldiğince yardmıcı olmaya çalışayım.
    dream_007, kaardeş öncelikle fsb temination voltajını auto dan alıp 1.400 seviyesine getir, spread spectrum u disable yap, (benim fikrim) ram lere 2.00 volt yeterli (en azından ortlama değerler için), belli bir fsb den sonra sistem açılmıyorsa önce işlemciye biraz daha voltaj ver. Sistemin oc den sonra kapanması ve tekrar açılması normal, herkesin yaşadığı bir durum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9012642/tm.htm buradan da anakartla ilgili bi araştırma yaparsın.
    Birde anakrtın bios unu update et bu linkten
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us yalnız asus update ide yeni versiyonuyla yüklemen gerekiyor.

mubucar kardeş, senin de bios taki değerleri değiştirmek için numlock tuşlarında + ve - tuşlarını kullanman gerekiyor. Sizlere kolay gelsin umarım bir faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Arkadaşlar elimden geldiğince yardmıcı olmaya çalışayım.
    dream_007, kaardeş öncelikle fsb temination voltajını auto dan alıp 1.400 seviyesine getir, spread spectrum u disable yap, (benim fikrim) ram lere 2.00 volt yeterli (en azından ortlama değerler için), belli bir fsb den sonra sistem açılmıyorsa önce işlemciye biraz daha voltaj ver. Sistemin oc den sonra kapanması ve tekrar açılması normal, herkesin yaşadığı bir durum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9012642/tm.htm buradan da anakartla ilgili bi araştırma yaparsın.
    Birde anakrtın bios unu update et bu linkten
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us yalnız asus update ide yeni versiyonuyla yüklemen gerekiyor.

mubucar kardeş, senin de bios taki değerleri değiştirmek için numlock tuşlarında + ve - tuşlarını kullanman gerekiyor. Sizlere kolay gelsin umarım bir faydası olur.

Alıntıları Göster
    teşekkürler fx66ex kardeş şu an iş yerindeyim ama bir onbaşı olmana rağmen yardımcı olmaya çalışman sevindirici hemen denemek için sabırsızlanıyorum

• quote:

teşekkürler fx66ex kardeş şu an iş yerindeyim ama bir onbaşı olmana rağmen yardımcı olmaya çalışman sevindirici hemen denemek için sabırsızlanıyorum

Alıntıları Göster
    fazla yazmam be kardeş, sadece izliyorum kendimce katabileceğim bişey olursa da katmaya çalışıyorum sen rütbeye bakma anlayacağın, yine takip edeceğim bu konuyu, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. size kolay gelsin.

• quote:

fazla yazmam be kardeş, sadece izliyorum kendimce katabileceğim bişey olursa da katmaya çalışıyorum sen rütbeye bakma anlayacağın, yine takip edeceğim bu konuyu, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. size kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    aslın da sözlerim ufak da olsa bir dokundurma var

ilgin için gerçekten teşekkürler zaten vazgeçecem bu işten iyice öğrenip girmeyi dğşğnğyorum o / c işini

anlıyacağın bu topicten umudu kestim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aslın da sözlerim ufak da olsa bir dokundurma var

ilgin için gerçekten teşekkürler zaten vazgeçecem bu işten iyice öğrenip girmeyi dğşğnğyorum o / c işini

anlıyacağın bu topicten umudu kestim

Alıntıları Göster
    bak kardeş çabuk pes adiyorsun bekle biraz bende de asus P5B var, elimden geldiğince yardımcı olacağım size, bendeki ram ler drr2 533 olduğundan (tabii bu şelmci kaynaklı da olabilir) e6400 le maks. 2,80 e çıkabiliyorum,
    öncelikle bios la ilgili ne kadar bilgin var oradan başlayalım, açıkçası ben buraya ekran görüntülerinden koyamam ama (o program yok bende) menüler hakkında açıklama yapabilirim, belli bir orana kadar oc yapmak zor değil be kardeş..

• quote:

bak kardeş çabuk pes adiyorsun bekle biraz bende de asus P5B var, elimden geldiğince yardımcı olacağım size, bendeki ram ler drr2 533 olduğundan (tabii bu şelmci kaynaklı da olabilir) e6400 le maks. 2,80 e çıkabiliyorum,
    öncelikle bios la ilgili ne kadar bilgin var oradan başlayalım, açıkçası ben buraya ekran görüntülerinden koyamam ama (o program yok bende) menüler hakkında açıklama yapabilirim, belli bir orana kadar oc yapmak zor değil be kardeş..

Alıntıları Göster
    bios u update ettin mi bu arada??

• quote:

bios u update ettin mi bu arada??

Alıntıları Göster
    bios u 806 yüklü şu anda 908 yüklesem mi acaba ? ne dersin
  • quote:

bios u 806 yüklü şu anda 908 yüklesem mi acaba ? ne dersin

Alıntıları Göster
    bende 0908 yüklü bi dene ne kadar faydası olur bilemem, bir ekstrası vardır illaki. ondan sonra da zaten konu hakkında kısa bir bilgin var devamı var, ilk msjımdaki konulara da dikkat edersen iyi olur. ki duruma bakrsan işlemcinle elde ettiğin değer benimkinden iyi, bu da ayrı bir ironi...sana kolay gelsin.

• quote:

bende 0908 yüklü bi dene ne kadar faydası olur bilemem, bir ekstrası vardır illaki. ondan sonra da zaten konu hakkında kısa bir bilgin var devamı var, ilk msjımdaki konulara da dikkat edersen iyi olur. ki duruma bakrsan işlemcinle elde ettiğin değer benimkinden iyi, bu da ayrı bir ironi...sana kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    bundan sonrası anakarta, ram e ve işlemciye kalıyor. sen gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra (tabii elindeki donanımın izin verdiği ölçülerde) her şey daha kolay olacaktır. Benden bu kadar kardeş, benim de bir sınırım var:) umarım faydası olmuştur, ne deyim sana kolay gelsin.
  • quote:

bundan sonrası anakarta, ram e ve işlemciye kalıyor. sen gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra (tabii elindeki donanımın izin verdiği ölçülerde) her şey daha kolay olacaktır. Benden bu kadar kardeş, benim de bir sınırım var:) umarım faydası olmuştur, ne deyim sana kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    güncel

fx66ex yardımların için saol

ama 908 biosu yükledim 370 olan fsb değeri 340 ancak stabil oldu o nedenle bu gün 806 biosu yükleyeceğim.bence en ideal bios p5 için 806 sanıyorum ( nacizane fikrim )

birde half life 2 oynarken bellek read olmadı gibi garip hatalar veriyo o nedenle format attım ama yeniden o hataya devam etti en iyisi 806 biosu yükleyip denemek

• quote:

güncel

ama 908 biosu yükledim 370 olan fsb değeri 340 ancak stabil oldu o nedenle bu gün 806 biosu yükleyeceğim.bence en ideal bios p5 için 806 sanıyorum ( nacizane fikrim )

birde half life 2 oynarken bellek read olmadı gibi garip hatalar veriyo o nedenle format attım ama yeniden o hataya devam etti en iyisi 806 biosu yükleyip denemek

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dream_007

güncel

Halflife2(cs:s) oynarken bendede veriyor biosla alakası yok sorun ramlerden ramlerin zamanlamaları bira yükseltmen lazım yada biraz daha voltaj vermen lazım yani sorun ramlerden defult haldeyken birşey yok ama ramlere biraz o/c yapınca hata veriyor bu oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 19 Ocak 2007; 16:19:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

quote:

Orjinalden alıntı: dream_007

güncel

Halflife2(cs:s) oynarken bendede veriyor biosla alakası yok sorun ramlerden ramlerin zamanlamaları bira yükseltmen lazım yada biraz daha voltaj vermen lazım yani sorun ramlerden defult haldeyken birşey yok ama ramlere biraz o/c yapınca hata veriyor bu oyun

Alıntıları Göster
    format attıktan sonra default ayarlarda bir oynayayımdeim ama sonuç aynı anlayamadım

google ' de arattım bir sürü sonuç çıtı o/ c olayına ara vermek zorunda kaldım ( istemeyerek ) yanlış bişi yapmaktan korktum açıkcası
    ne yapsam stabil olmadı sistem bende default haliyle kullanıcam napalım kader

• quote:

format attıktan sonra default ayarlarda bir oynayayımdeim ama sonuç aynı anlayamadım

google ' de arattım bir sürü sonuç çıtı o/ c olayına ara vermek zorunda kaldım ( istemeyerek ) yanlış bişi yapmaktan korktum açıkcası
    ne yapsam stabil olmadı sistem bende default haliyle kullanıcam napalım kader

Alıntıları Göster
    güncel

• quote:

güncel

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende de aynı sorun var. p5b-E6300-Arctic cooling freetzer 7 pro-kingston 1gb ddr2 533-430w psu-radeon X800GTO.... o/c de geldiğim en son nokta cpu 2.8ghz-ram 800mhz 5-5-5-15 tming-soğutucuyu 2000 devide çalıştırıyorum ve beklemede 34-35 derece yüklemede ise 39-42 derece arasında gidip geliyor. bu arada bu değerler çekirdek içi değil everest te cpu diye tek olan genel ısı,zannediyorum anakart üzerinden ölçülen. çekirdek içi ısıları yaklaşık 4-5 drc. daha düşük.(bu değerleri mem test+intel tat'ı aynı anda çalıştırarak ölçtüm)yaklaşık 3 saat stabil çalıştı ve testi bitirdim. BİOS a gelince... version 0806

FSB:400
    ram frekansı:auto
    pci frekansı:110
    CPU core voltaj:1.3
    ram voltaj:1.9
    fsb termination voltaj:1.2
    ram timingleri:5-5-5-15 manuel.

Aslında stabilite sorunu hiç yok ama sistem açmak için pwr basıyorum 3sn. çalışıp 3sn. duruyor ve sonra tekrar çalışmaya başlıyor.Bu da çok canımı sıkıyor,aynı şeyi Windows tan yeniden başlat yapınca da yapıyor. insanı overclock tan soğutur valla!!! Bunu çözecek başka bir ayar var mı biosta? Bilen arkadaşlar derdimize bi çare...

• quote:

Orijinalden alıntı: uğa

Arkadaşlar bende de aynı sorun var. p5b-E6300-Arctic cooling freetzer 7 pro-kingston 1gb ddr2 533-430w psu-radeon X800GTO.... o/c de geldiğim en son nokta cpu 2.8ghz-ram 800mhz 5-5-5-15 tming-soğutucuyu 2000 devide çalıştırıyorum ve beklemede 34-35 derece yüklemede ise 39-42 derece arasında gidip geliyor. bu arada bu değerler çekirdek içi değil everest te cpu diye tek olan genel ısı,zannediyorum anakart üzerinden ölçülen. çekirdek içi ısıları yaklaşık 4-5 drc. daha düşük.(bu değerleri mem test+intel tat'ı aynı anda çalıştırarak ölçtüm)yaklaşık 3 saat stabil çalıştı ve testi bitirdim. BİOS a gelince... version 0806

Aslında stabilite sorunu hiç yok ama sistem açmak için pwr basıyorum 3sn. çalışıp 3sn. duruyor ve sonra tekrar çalışmaya başlıyor.Bu da çok canımı sıkıyor,aynı şeyi Windows tan yeniden başlat yapınca da yapıyor. insanı overclock tan soğutur valla!!! Bunu çözecek başka bir ayar var mı biosta? Bilen arkadaşlar derdimize bi çare...

Alıntıları Göster
    Bu arada sistem açılışındaki bu tekleme FSB yi orjinal değeri olan 266 dan yukarı seçince oluyor,sadece ram mhz ini artırınca böyle bir tekleme olmuyor.
    266 FSB-800mhz ram yapınca 2/3 oranında sistem kesintisiz açılıyor!!

• quote:

Orijinalden alıntı: uğa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uğa

Aynı sorun bende de var ama bu neden seni bukadar rahatsız ettiki? Acaba bi problem filanmı teşkil ediyor?Saygılar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.