Şimdi Ara

e7400 - reset atıyor, açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cpu clock 266'dan 333'e çıkardım. çarpanı 8 yaptım. ram timingleri 5-5-5-15 voltaj 1.9. bilgisayar biraz çalıştıktan sonra reset attı görüntü gelmedi. ramler voltaj 2.1 ve timingler 5-5-5-15 iken 851 mhz'di. cpu clock değerini 333 yapınca ramler 1066 normal değerine çıktı fakat o zamanda donmalar olmaya başladı. birde bilgisayarım>özellikler menüsünde sadece tek çekirdeğin ghz değeri artıyor(2.8 - 3.5 oluyor). nerde hata yapıyorum acaba?

aşağıdaki değerler default değerler. bios'a reset attıktan sonra hiç oynamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 2 Mayıs 2009; 0:16:59 >

• yokmu önerisi olan cpu clock 333 o kadar yüksek bi değer değil. neden stabil çalışmadığını çözemedim
  • çarpanı neden dusuryorsun?

cpu voltajın cok dusuk gorunuyor...

10*333 de çok rahatlıkla calısır... 1.3V ver yeter...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle58

çarpanı neden dusuryorsun?

cpu voltajın cok dusuk gorunuyor...

10*333 de çok rahatlıkla calısır... 1.3V ver yeter...

nb core voltaj mı yoksa cpu vtt voltaj değerinimi arttırıyoruz? bu voltajı verdikten sonra ramlere bi ayar çekmeye gerek var mı? işlemcinin default voltajı 1.35v demişler bi forumda doğrumudur?

edit: defaulttan yüksek frekansa çıkıtğımız için cpu voltajı yetmiyor heralde doğru mu anlamışım? bir de smart guardian programından baktığımda işleme göre cpu voltaj değerleri değişiyor. bu olayı sabitleyip voltajı ondan sonra mı yükseltmemiz gerek?(bu ayarın sabitleneceği bi yer göremedim bios'ta)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 2 Mayıs 2009; 23:54:15 >
  • Ramlari reset olasılığına karşı 800 mhzde çalıştır, tabi default hızı 800 ise, voltajsız 3250 mhzi görebilmesi gerekir, 1,15 vidli bir 7300'üm var ve voltajsız 3300 mhzde kullanıyorum. Anakartından kaynaklanıyor olabilir.
  • Hızın sabit kalması icin C1E yi disable yap...

CPU vid special ADD kısmında neler var. Oradan biraz voltajı artır. Standart calısma voltajı 1.25V dur bunun. Belki bu voltaj da da 10*333 de calısabilir ama sen emin olmak icin 1.3V verebilirsin. Ya da biosunu gore +0,050V gibi bir deger verirsin. Ramlerini de default hızları neyse o civarlarda kullan simdilik...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Ramlari reset olasılığına karşı 800 mhzde çalıştır, tabi default hızı 800 ise, voltajsız 3250 mhzi görebilmesi gerekir, 1,15 vidli bir 7300'üm var ve voltajsız 3300 mhzde kullanıyorum. Anakartından kaynaklanıyor olabilir.

ramlerin default hızı 1066. onun için işlemciyle oynuyorum zaten cpu clock 333'e çıkmadan ramler 1066 olmuyor. cpu clock değerinide 333 yapınca çarpan kaç olursa olsun donmalar veya reset atmalar başlıyor.

*cpu'ya voltajı nerden vericez hala anlamadım valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 3 Mayıs 2009; 2:56:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram yükselttim PC açılmıyor
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram voltajını 2.1 yapın.
    quote:

CPU vid special ADD kısmından artırabilirsin.

Mesela 1.25 vidli bir işlemci için 1.3 v verebilmek için CPU vid special ADD kısmını +0.05 yapmalısın.

Düzeltme: 0.75 >> 0.05

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madlive -- 3 Mayıs 2009; 3:19:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: madlive

Ram voltajını 2.1 yapın.
    quote:

CPU vid special ADD kısmından artırabilirsin.

Mesela 1.25 vidli bir işlemci için 1.3 v verebilmek için CPU vid special ADD kısmını +0.75 yapmalısın.

işlemciye dokunmadan ram voltajını 2.1 yapmıştım ilk önce ama değişen bişey olmadı.
  • CPU vid special ADD kısmından biraz voltaj artırıp tekrar deneyin.
  • quote:

CPU vid special ADD kısmından biraz voltaj artırıp tekrar deneyin.

hocam cpu vtt voltaj (1.10v) yazan değeri yükseltiyorum değil mi? yani cpu vid special add değerini +0,2 yapmam lazım. kusura bakmayın aynı şeyleri tekrar tekrar soruyomuş gibiyim ama yanlış bişey yapmaktan tırsıyorum
  • CPU vid special ADD

İlk satırda duruyor. Orayı yükselteceksin.
  • quote:

CPU vid special ADD

İlk satırda duruyor. Orayı yükselteceksin.

cpu vid değerini göremiyorum biosta. cpu vid special add menüsüde aşağıdaki gibi.

• 50.0 DENE İLK ÖNCE. WİNDOWS AÇILDIĞINDA CPU Z EKRANINDAN BAK BAKALIM KAÇ V GÖSTERECEK ONU REFERANS ALARAK VOLTAJ ARTIRIR VEYA DÜŞÜRÜRSÜN.
  • quote:

50.0 DENE İLK ÖNCE. WİNDOWS AÇILDIĞINDA CPU Z EKRANINDAN BAK BAKALIM KAÇ V GÖSTERECEK ONU REFERANS ALARAK VOLTAJ ARTIRIR VEYA DÜŞÜRÜRSÜN.

c1e'yi disable yapıp 50.0mv verdim. cpu voltajı 1.296v oldu. bu tamamdır heralde. durum aşağıdaki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 3 Mayıs 2009; 17:22:49 >

• Tamamdır. Çarpanı 10.5 olarak ayarlayın.
    İşlemciye nereden voltaj verildiğini biliyorsunuz artık.
    Stabilite testleri(orthos, prime95) yaparak sizin için en ideal değeri bulun.

Tam yük altında 70 dereceyi geçmediği sürece sorun yok.

Kolay gelsin.
  • quote:

Tamamdır. Çarpanı 10.5 olarak ayarlayın.
    İşlemciye nereden voltaj verildiğini biliyorsunuz artık.
    Stabilite testleri(orthos, prime95) yaparak sizin için en ideal değeri bulun.

Tam yük altında 70 dereceyi geçmediği sürece sorun yok.

Kolay gelsin.

cpu clock değerini 333 çarpan 8 olduğunda windows ekranı gelir gelmez makina reset attı. voltajı 62.5mv'a çektim tekrar denedim. makina reset attı bu sefer monitöre hiçbir görüntü gelmedi. biosa reset attım şu anda tekrar default ayarlardayım
  • Ramlerin çalışma voltajı kaç?
    Yeterli voltaj verdiğinizden eminmisin?
  • quote:

Ramlerin çalışma voltajı kaç?
    Yeterli voltaj verdiğinizden eminmisin?

ramlerle hiç oynamadım bu sefer. çalışma voltajı 1,908 timingler 5-5-5-18'di.
  • Fsb yükselince ram mhzi de doğru orantıda yükselir.

DRAM Speed bölümünü 400/800 bir değer olması lazım.

Onu seçip Cpu clock hızını yükseltebilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.