Şimdi Ara

E7500 İŞLEMCİM %50 %100 ARASINDA ÇALIŞIYOR ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim uzun zamandır çözemediğim bi sorunum var işlemcim e7500 ve bazan masa üstünde hiç bir uyğulama yokken %90 %100 oluyor Internet Explorer e tıkladığımda birden %40 ları buluyor ve resimlere bakarken 50 den aşağı düşmüyor özellikle oyunlarda sürekli % 90 dan aşağısı görmüyorum yani en küçük bir uygulamada bile %50 60 ları buluyor pc de kasmalar oluyor sistemim imzada belirttim kaçkez formatladım macun yeniledim ama fayda etmedi işlemcinin bu kadar durduk yerde yükte çalışması normal değil kaspersky 2011 le full tarama yaptım hiç bir virüs v.s çıkmadı lütfen yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

• İşlemler menüsünden baktınız mı, işlemciyi kullanan uygulamalar nelerdir diye ?

Bir de; "başlat" 'a gelip, "çalıştır" 'a, "msconfig" yazıp, gelen ekranda "seçmeli başlangıç" 'ı seçip üstte "başlatma" menüsüne gelin, orada bir sürü işaretlenmiş program vardır, hepsini kaldırıp "uygula" deyin yeniden başlatın sistemi, biraz zaman alır ama düzelebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İşlemler menüsünden baktınız mı, işlemciyi kullanan uygulamalar nelerdir diye ?

Bir de; "başlat" 'a gelip, "çalıştır" 'a, "msconfig" yazıp, gelen ekranda "seçmeli başlangıç" 'ı seçip üstte "başlatma" menüsüne gelin, orada bir sürü işaretlenmiş program vardır, hepsini kaldırıp "uygula" deyin yeniden başlatın sistemi, biraz zaman alır ama düzelebilir...
    dediğinizi daha öncede yapmıştım şimdi ise herşeyi kapatıp yeniden başlattım sadece rem kullanımı düştü işlemci gene aynı kafasına göre takılıyor oyun açtım şimdi gene 90 üstüne çıktı ve seslerde bozulmalar oluyor parazit gibi ve yarım saat sürmeden oyundan atıyor donuyor yada mavi ekran alıyorum masa üstünde ufak uygulama açsam bile %50 yi buluyor off nasıl çözülecek bu sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: kursun25

dediğinizi daha öncede yapmıştım şimdi ise herşeyi kapatıp yeniden başlattım sadece rem kullanımı düştü işlemci gene aynı kafasına göre takılıyor oyun açtım şimdi gene 90 üstüne çıktı ve seslerde bozulmalar oluyor parazit gibi ve yarım saat sürmeden oyundan atıyor donuyor yada mavi ekran alıyorum masa üstünde ufak uygulama açsam bile %50 yi buluyor off nasıl çözülecek bu sorun

Alıntıları Göster
    Görev Yöneticisinin SSlerini ekleyin

Norman Malware Cleaner
    Combofix ile tarama yaptırın. KAV`ın bulamadıklarını bulur

İşlemciyi defaulta çekip denediniz mi?

• quote:

Alıntıları Göster
    Win 7 64bit Ultimate var bende de hatta dün gece formatladım sistemi gayet normal herşey.

Görev yöneticisinden, işlemler menüsüne bakıp cpu kullanımına göre sıralayın ve oranın ekran görüntüsünü ekleyin bakalım.

Olmazsa yeniden bir format atın, aklıma şuanlık başka bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 19 Eylül 2010; 14:15:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Win 7 64bit Ultimate var bende de hatta dün gece formatladım sistemi gayet normal herşey.

Görev yöneticisinden, işlemler menüsüne bakıp cpu kullanımına göre sıralayın ve oranın ekran görüntüsünü ekleyin bakalım.

Olmazsa yeniden bir format atın, aklıma şuanlık başka bir şey gelmiyor.

Alıntıları Göster
    aceba güncellemeleri yaptıktan sonra oluyo olabilirmi dediklerinizi yaptım hdd data kablosunu bile değiştim gene aynı oyunda tavanlarda geziyo işlemler listesini ekledim bi kontrol edin bu hiç bir uygulama açık değilkenki hali %31 de çalışıyo iniyo çıkıyo işlemci :( birde önceki e5200 işlemcimde hiç böyle sorunlar yaşamazdım bu işlemci daha iyi olmasına rağmen neden böyle sorunlar yapıyor anlamıyorum nedemediğim şey kalmadı başka anakart a taktım aynı başka hdd ye sistem kurdum aynı farklı anakart kullandım gene aynı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursun25 -- 19 Eylül 2010; 14:37:26 >

• quote:

aceba güncellemeleri yaptıktan sonra oluyo olabilirmi dediklerinizi yaptım hdd data kablosunu bile değiştim gene aynı oyunda tavanlarda geziyo işlemler listesini ekledim bi kontrol edin bu hiç bir uygulama açık değilkenki hali %31 de çalışıyo iniyo çıkıyo işlemci :( birde önceki e5200 işlemcimde hiç böyle sorunlar yaşamazdım bu işlemci daha iyi olmasına rağmen neden böyle sorunlar yapıyor anlamıyorum nedemediğim şey kalmadı başka anakart a taktım aynı başka hdd ye sistem kurdum aynı farklı anakart kullandım gene aynı :(

Alıntıları Göster
    aynı işlemciden bende kullanıyorum,bir bakayım var mı öyle bişey bende de

• quote:

Orijinalden alıntı: LeßroN

çok sevinirim bilader inş işletim sistemide aynıdır
    yaw oyunlarda işlemci tavan yapıyor yaw deli olacak
  • quote:

quote:

windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum senin ki nedir ?
  • quote:

quote:

quote:

windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum senin ki nedir ?

Alıntıları Göster
    Win 7 64bit Ultimate kullanıyorum sistemimdeki parçalar imzada belirtilmiş renlerim anakart v.s. hepsi yazılı

• quote:

Win 7 64bit Ultimate kullanıyorum sistemimdeki parçalar imzada belirtilmiş renlerim anakart v.s. hepsi yazılı

Alıntıları Göster
    yaw kimse yardım atmicekmi :( işlemcim tavanda geziyor lütfen
  • quote:

yaw kimse yardım atmicekmi :( işlemcim tavanda geziyor lütfen

Alıntıları Göster
    hocam ss hiçbir uygulama açık değilkenki ss demişsiniz ama ben 5 tane internet explorer saydım. ve svchost.exe'lerin sayısı çok fazla svchost normalde sistem işlemidir ama virüsler de öyle görünebiliyor virüs olma ihtimali yüksek diskindeki tüm verileri yedekleme imkanın varsa yedekle, sonra xp kurarken diski tek parça yapıp komple yavaş biçimlendirerek xp kur bakalım sonuç ne olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hocam ss hiçbir uygulama açık değilkenki ss demişsiniz ama ben 5 tane internet explorer saydım. ve svchost.exe'lerin sayısı çok fazla svchost normalde sistem işlemidir ama virüsler de öyle görünebiliyor virüs olma ihtimali yüksek diskindeki tüm verileri yedekleme imkanın varsa yedekle, sonra xp kurarken diski tek parça yapıp komple yavaş biçimlendirerek xp kur bakalım sonuç ne olacak?

evt hiç bir uygulama açık değil ve işlemci gördüğünüz gibi svchost.exe leri kaptayorum ama bu sefer görüntü aero efektleri kapanıyo v.s. dediğiniz gibi benim depo olarak kullandığım 320 gb 16mb lik sata2 hdd ye sistemi kurdum tek parça halinde idi sürücüleri flahş diskle yükledim ve hepsi güncel di ama sonuç gene aynı dediğiniz gibi normal hızda çabuk olanı seçmeden xp kurayım ama xp zaten win 7 kadar işlemciyi kastıracağını sanmıyorum işlemciyi normal hızına aldım ama değişen bişi yok gene aynı en oyun kurarken proğram kurarken %80 %90 bazan tam %100 yapıyor dersinizki e7500 değil p4 2.5 ghz işlemci kullanıyorum deli olacam yaww

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

evt hiç bir uygulama açık değil ve işlemci gördüğünüz gibi svchost.exe leri kaptayorum ama bu sefer görüntü aero efektleri kapanıyo v.s. dediğiniz gibi benim depo olarak kullandığım 320 gb 16mb lik sata2 hdd ye sistemi kurdum tek parça halinde idi sürücüleri flahş diskle yükledim ve hepsi güncel di ama sonuç gene aynı dediğiniz gibi normal hızda çabuk olanı seçmeden xp kurayım ama xp zaten win 7 kadar işlemciyi kastıracağını sanmıyorum işlemciyi normal hızına aldım ama değişen bişi yok gene aynı en oyun kurarken proğram kurarken %80 %90 bazan tam %100 yapıyor dersinizki e7500 değil p4 2.5 ghz işlemci kullanıyorum deli olacam yaww

Alıntıları Göster
    İmkanınız varsa işlemciyi başka bir anakartta başka bir sistemde test edin...

• quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

bende öneririm aynısını

birde mavi ekran a o kadar takılma o herzaman işlemciden olmaz ram veya ekran kartı da o sorunları verebiliyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

bende öneririm aynısını

birde mavi ekran a o kadar takılma o herzaman işlemciden olmaz ram veya ekran kartı da o sorunları verebiliyor bazen.

Alıntıları Göster
    spayware dotoru kur tarat solucan türevi vürüs olabilir eger öyleyse silmek içinde googleden seriali bul güncellemesini yapma yoksa anahtar pasif olur

• quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

bende öneririm aynısını

denedim başka anakartta da denedim yukarıda da yazdım remleri de değiştim ekran kartımı yeni aldım 1 hafta olmadı gigabyte gtx460 sistemim imzada belirttim yapmadığım kalmadı benim anakartta başka işlemci denedim gene aynı şimdi yeni bi win 7 ultimate 64 bit tek olarak indiriyorum cd ye yazıp kuracam bi o kaldı denemediğim ama daha önce böyle sorun yoktu yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisiko_21

spayware dotoru kur tarat solucan türevi vürüs olabilir eger öyleyse silmek içinde googleden seriali bul güncellemesini yapma yoksa anahtar pasif olur

hocam dediğinizi anladım ama dediğim gibi temiz hdd ye sistem kurdum orada da solucan virüs v.s. olacak değil ya :( başka nerde olabilir rem desen onlarıda değiştim off off şimdi yeni win 7 indirriyom bakalım onla neler olacak yaw oyunlarda uygulamalarda işlemcinin %90 da tavanda gezmesi normal değil deli olacam yaw
  • quote:

quote:

hocam dediğinizi anladım ama dediğim gibi temiz hdd ye sistem kurdum orada da solucan virüs v.s. olacak değil ya :( başka nerde olabilir rem desen onlarıda değiştim off off şimdi yeni win 7 indirriyom bakalım onla neler olacak yaw oyunlarda uygulamalarda işlemcinin %90 da tavanda gezmesi normal değil deli olacam yaw

Alıntıları Göster
    üstad bende öyle bişey yok.yüksüzken veya ufak programlar çalışırken işlemcim %1-3 arasında oluyor ama yük altındaykende %20-45 arasında şöyle söyleyeyim bi yandan virüs taraması yapılırken bir yandanda winrar fifa 11 i çıkartıyordu ve aynı zamanda mediaplayer da açıktı; işlemcim % 27 civarındaydı.bence senin sorunun yazılımsal,alman gereken yedeğğin varsa al yoksa tüm diski silip yeniden işletim sistemini kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeßroN -- 20 Eylül 2010; 13:16:30 >

• quote:

quote:

Korsan windows kullanırsan tabikide bu sorunlarla daha çook yüzleşirsin bide işlemciye suç atıyorsun suçu kendinde ara bence..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.