Şimdi Ara

E8400 3.0GHz 6Mb 1333 MHz VS. Xeon E5420 2.5GHz 12Mb 1333 MHz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında masaüstü bilgisayara daha fazla para gömmeyecektim ama, esti gürledi içim bu Xeon'ların LGA 775 anakartlarda da kullanabildiğini öğrendim ve araştırdım.

Zaten çok sayıda kullanıcısı var.

İşlemciyi buradan aldım ama ufak bir sticker gerekiyor çalışması için o Türkiye'de yok. Onu da Çin'den temin ettik.

Anakartın işlemci yuvasındaki ufak tırnakları kırarak yapılan değişiklikle 771 Pin Xeon işlemci için anakartı uygun hale getirdim.

Bu işlemleri anlatan dolusuyla video vs. içerik var.

Windows açılış hızında sanırım artış oldu.

Performans testi olarak sadece windows'un sistem derecelendirmesini kullandım.

E8400'ü de fotoğrafta kırmızı olarak belirttim.

E5450 işlemcilerle çok daha iyi bir artış sağlanır ama ben çok araştırmadan E5420 aldım. Sonuç fotoğrafta...

Saygılarımla.
     E8400 3.0GHz 6Mb 1333 MHz VS. Xeon E5420 2.5GHz 12Mb 1333 MHz

• Kaç gayme tuttu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Kaç gayme tuttu ?
    İşlemci 100 TL

Mod Sticker 10-15 TL
  • Oyunlarda fark konusunda inceleme bekliyoruz.
  • Hemen he.en %70-80 civari performans olur. Ozellikle min fpsler artacaktir.
  • Ekran kartım kuvvetli olmadığı için yeni mesil oyunlarda test imkanı pek yok. Gta V açılıyordu. Şimdi biraz daha hızlı açılıyor. Fifa 15 ekran kartından değil bariz bir şekilde işlemciden kasmalar yaşatıyordu ama onu da bu işlemci açmıyor. Crack mevzusu yüzünden. Aslında önce yüklesem sonra işlemcileri değiştirsem olur mu diye de düşünüyorum Cysis 3 de kurunca yine yazarım inşaAllah. :)

Düzenleme : Gta V de atmalar program yanıt vermeme olayları yaşıyorum. Bios güncellemesi de yaptım önceden uyarı veriyordu biosda. işlemci kaybaklı mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delifaruk -- 23 Mayıs 2015; 17:00:01 >
  • Temiz bir format atsan düzelir muhtemelen sorunların
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupgizmo16

Temiz bir format atsan düzelir muhtemelen sorunların
    E8400 oyun ve günlük kullanım için üretilmiş bir işlemci ya da q9xxx serisi vs.. Xeon'lar ise server işlemcileridir. Bir işyerinde kullanılırsa çok faydası görülür, daha iyi performans verir aynı serideki rakiplerine göre (stabilitesi bunun için özel ayarlanmıştır) ama oyunlarda sıkıntı olabilir. Uyumluluk konusunda... Bazı yayınlar okumuştum benzer serideki standart kullanıcı modellerine karşı oyunlarda geri kalabildiklerine dair. Bir de asıl sebep şu, bu xeon'lar, o.c edilemiyor, anakartları ecc ram gerektiriyor, ve genelde server sistem parçaları oyun için düşünürsek pahalı ama iş için düşünürsek iyi f/p yönünden.

Testleri bekleriz belki de iyi performans verdiği oyunları da görmüş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 23 Mayıs 2015; 22:05:04 >

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    O.c. edilememesi sıkıntı değil bence. Çünkü E8400'ü de overclock yapmadan kullanıyorum. Zaten işlemci bir server işlemcisi. Ecc ram konusuna bir yorum yapamayacağım teknik bilgim yok. Q serisinden bence benim E8400 işşemcisine rakip olarak görebileceğim işlemciler yanlış hatırlamıyorsam Q9400 üstü. Bunlar da 170-200 lira bandında seyrediyor. Ben de isterdim Q9550 takayım ama düşmüyor fiyatları. Böyle daha ekonomik bir yol denedim. Format da attıktan sonra stabiliteyi kontrol edip E 8400 e dönebilirim. En azından tecrübe etmiş olurum :)
    Yorum için teşekkürler.
  • quote:

Daha bir hafta oldu olmadı format atalı .

Bu Gta V 'i de kurmak iki saat

ama onu da deneyeceğim sanırım
  • quote:

Daha bir hafta oldu olmadı format atalı .

Bu Gta V 'i de kurmak iki saat

ama onu da deneyeceğim sanırım
  • delifaruk kullanıcısına yanıt
    Şu q9550 konusunda çok haklısınız. Hala aynı fiyat... 7 yıl olmuş hala 250 ve üstü fiyat istiyorlar... Sorarsanız modern i7 ayarındaymış... (!) Tabii kullanıcı eski lga 775 anakartını bırakmak istemiyor sadece işlemci değiştirerek veya üstüne ekran kartı ekleyerek kurtulmak istiyor. Bunu yaparken malesef fazladan para ödüyor ve günümüzün modern işlemcilerinin performansını alabileceğini umuyor.. Malesef... Tüketicinin de bilinçlenmesi lazım ki fiyatlar düşsün.

Eğer 100 TL'ye o Xeon'u aldıysanız baya iyi. Bir çok oyun ile deneyip görmeniz lazım. Umuyorum sıkıntı çıkmaz, oyun için üretilmeseler de çekirdek yapı ve yüksek cache'leri ile xeon'lar hep kaliteli işlemcilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 24 Mayıs 2015; 4:47:15 >
    Sanırım şuan birbirimize ısınma aşamasındayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delifaruk

Sanırım şuan birbirimize ısınma aşamasındayız.
    Oyundaki problem Ram belleklerden kaynaklı olabilir mi sizce?

Ramlerin üzerine gelişi güzel bir fan koydum ısılarında sanırım ciddi bir düşme oldu.
    2x2048 800MHz olması lazım Hyper X soğutuculu vardı,
    Yanına bir tane de 2048 667 yahut 800 MHz ram taktım.

Dün akşam herhangi bir atma vs. yaşamadım.

Crysis 3 de kurulum esnasında dosya hatası verdi oyun açılıyor ama bir bölümü yüklenmiş, İlk bölümde gemi üstünde yürürken denize falan düşüyor o grafikler olmadığı için

• 771 mod yapmışsın tabiki skor artacak xeon kullanıyorsun. Çoğu uygulamada farkı da görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

771 mod yapmışsın tabiki skor artacak xeon kullanıyorsun. Çoğu uygulamada farkı da görürsün.

Performanstaki artış değil sadece stabillik ve gereklilik de önemli. Konunun amacıda bu zaten. Bilgi paylaşımı yapmak ve varsa böyle bir işlemde bulunacak arkadaşları da fikir sahibi yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delifaruk

quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

771 mod yapmışsın tabiki skor artacak xeon kullanıyorsun. Çoğu uygulamada farkı da görürsün.

Performanstaki artış değil sadece stabillik ve gereklilik de önemli. Konunun amacıda bu zaten. Bilgi paylaşımı yapmak ve varsa böyle bir işlemde bulunacak arkadaşları da fikir sahibi yapmak.

Alıntıları Göster
    hocam bendede E7400 var imzamdaki sisteme sizin yaptığınızı yapmayı düşünüyorum sizin gördüğünüz avantaj ve dezavantajları nelerdir tam olarak ? (performans açısından)

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit__ali

hocam bendede E7400 var imzamdaki sisteme sizin yaptığınızı yapmayı düşünüyorum sizin gördüğünüz avantaj ve dezavantajları nelerdir tam olarak ? (performans açısından)

Alıntıları Göster
    Pentium D işlemci kullanıyorum ben de ve artık değiştirmenin vaktinin geldiğini anladım. Core 2 Quadlara bakarken Xeonları gördüm. İkisi arasında kaldım. Uyumsuzluk sorunu vs çıkar diye korkuyorum xeonlardan. İstediğim çok bişey değil CS:GO'da 120 fps görsün yeter benim için. Siz hangisini önerirsiniz? Xeon E5450'ye 130 TL vermeyi mi yoksa Core2Quad Q6600'a 100TL veya Q8400'a 120 TL vermeyi mi? Teşekkürler.

Uzun zaman olmuş ama cevap vermek istedim
    771 pin Xeon işlemciler 775 pin Core 2 Quad'larla aynı çekirdeğe sahiptir sadece cache ve frekanslarıyla oynanmıştır. C2Q'lara olduğu gibi Xeon'lara da overclock rahatlıkla yapılabilir. Perfomans düşüşü olmaz. Xeon E5450 Q9650 ile aynı çekirdeğe sahiptir. Bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Uzun zaman olmuş ama cevap vermek istedim
    771 pin Xeon işlemciler 775 pin Core 2 Quad'larla aynı çekirdeğe sahiptir sadece cache ve frekanslarıyla oynanmıştır. C2Q'lara olduğu gibi Xeon'lara da overclock rahatlıkla yapılabilir. Perfomans düşüşü olmaz. Xeon E5450 Q9650 ile aynı çekirdeğe sahiptir. Bilginiz olsun
    X5482 win 7 puanlamasında 7.4
    VTX hd4850 7,4
    ssd diskimde sata2 bağlantılı olduğundan 6.9 almakta. Tri-x servisten geldikten sonra göreceğiz bakalım ne oluyor

Vay arkadaş anakart arızalanmış, yanında ekran kartınıda götürmüş ya. Bi taktım görüntü yok, dedim noluyoz Bilgisayar konusunda sanırım çok bahtsızım ya. İlk aldığım kartı sattım arkadaşa o hala çalışıyor, sonradan aldığım kart arıza yaptı. Bu nasıl iş ya İki kere anakart arızası, iki kere ekran kartı arızası. Sistemin canına okuyorum her arıza çıktığında. Kala kala işlemci ve eski bilgisayardan kalma ram ssd hdd power falan kaldı yeniler hep sıkıntı. ne varsa eskilerde var

p9x79 pro ile kullandığım işletim sistemini ep45 ud3r ile devam ettiriyorum daha format atmadım Bütün driverları silip tekrar kurdum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.