Şimdi Ara

E8400 - G41MT-S2PT overclock yardım lütfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ikinci el ufak bir sistem toplamıştım birazda overclockla uğraşmak için falan nihayetinde sistem bitti ve artık yavaştan overclock işlerine girişmek gerek dedim ama tabikide bu konuda epey bir acemiyim hatta hiç bilgim yok desem yeri var :)
    şimdi internette gelen bir araştırma yapıcam fakat öncelikle buradan sizin tavsiyelerinizi alayım dedim.
    Sistemim :
    İşlemci : INTEL E8400
    Anakart : Gigabyte G41MT-S2PT rev 1.1
    Ram : 1 Adet crucial 4 gb 1600mhz - 1 adet samsung 1333 mhz (ikiside takılı)
    Psu : 400w aktif olarak gördüğü değer 350w
    bu sistem için overclock adına nasıl bişeyler yapabilirim ?

• Bende de e8500 var hocam, 3.6 da stabil kullanıyorum. Sadece fsb arttırarak ilk etapda 3.4 ghz civarına rahat gelir işlemcin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Bende de e8500 var hocam, 3.6 da stabil kullanıyorum. Sadece fsb arttırarak ilk etapda 3.4 ghz civarına rahat gelir işlemcin.

hocam şöyle bi sıkıntı var fsb leri artırınca 3.00 ın üzerine çıkmıyor ama düşürdüğümde 2.00 yapabiliyorum bende anlamadım olayı yeniyim bunlarda acemiyim ama yinede bir sürü yol denedim bir şekilde olması lazımdı hala neden yükselmediğini çözemedim.
    sanırım bu işemci overclock un ram lerle de bi alakası varmış
  • http://i55.tinypic.com/rtewpx.jpg

Bu resimdeki gibi PCI express hızını 100 e sabitle hocam. Performance enhance standart olacak, ramleride 1333 veya biraz aşağısına sabitle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

http://i55.tinypic.com/rtewpx.jpg

Bu resimdeki gibi PCI express hızını 100 e sabitle hocam. Performance enhance standart olacak, ramleride 1333 veya biraz aşağısına sabitle.

öncelikle ilgin için teşekkür ederim üstad :)
    bunu denemiştim diye hatırlıyorum ama tekrar bi denerim bayram dönüşü mağlum bayram tatili bilgisayardan biraz uzağım dönünce ilk iş bu ayarları yapıp denemem olacak.
    iki farklı ram takılı pc de biri 1333mhz biri 1600mhz ikiside farklı marka biri cl8 diğeri cl9 bunlardan yana bir sıkıntı olabilir mi?

• Bir sıkıntı olmaz sen yinede stabilite için, cl9 da çalıştır remleri.
  • Yok hocam yine bi değişim olmadı 3ghz e yapıştı kaldı sanki işlemci anakartın çipsetinden kaynaklanıyor olabilirmi g41 chipsetler pek iyi değilmiş diye okudum sağda solda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios tan resim koyarmısın hocam?
  • Yalnız anakart en fazla 1333 mhz fsb destekliyor bu da 333 e denk geliyor. E8400 zaten standart 333 de imiş. Kısaca anakarttan takılıyor. Ama yine de biraz gitmesi lazımdı. Ramleri 1333 un de altına indirin fsb arttığında onlar da yükselecek çünkü. 1066 falan yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O anakart ile 342 fsb üzerine çıkmanız çok çok zor. G41 anakartlardaki kuzey köprüsü sınırıdır bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

O anakart ile 342 fsb üzerine çıkmanız çok çok zor. G41 anakartlardaki kuzey köprüsü sınırıdır bu.

Hocam merhaba aynı anakarttan bende satın aldım OC yapamıyorum işlemciye çarpan kilidi 10un üstüne çıkmıyor clock hızınında değiştirme yeri yok eskiden g31 msi kullanıyordum ondan clock hızı oynanıyordu bunda yokmu acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.