Şimdi Ara

E90 kasa 3.20d alacağım ama?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün önce aracımı sattım. E90 kasa 3.20d düşünüyorum otomatik vites 2009 yada 2010 model.
    İlanlara bakıyorum ama aklıma takılan bir takım sorular var.

Kimi araçta koltuk ısıtma var kiminde yok, kimisinde hız sabitleyici var kimisinde yok.

Benim için önemli eklentiler hız sabitleyici, koltuk ısıtma ve kararan aynalar.Eğer ki alacağım araçta bunlar yoksa serviste yada özel serviste taktırabiliyormuyuz? Hız sabitleyici için ufak bir araştırma yaptım, ebaydan satılan ek modül ile yapılabiliyormuş sanırım.

Ayrıca ek olarak alacağım araçta konsolda ekran (navigasyon vs) olmayabilir.Bunun sonradan takımıda mümkündür heralde? Sanırım ön konsolun üst kısmıda değişmesi gerekiyor.

Yani bütçeme uygun ilk etapta kazasız,boş bir araç alabilirim bu eklentileride sonradan yaptırmak istiyorum maddi durumum el verdikçe fakat mümkün olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: caytem

Merhaba arkadaşlar

Birkaç gün önce aracımı sattım. E90 kasa 3.20d düşünüyorum otomatik vites 2009 yada 2010 model.
    İlanlara bakıyorum ama aklıma takılan bir takım sorular var.

Kimi araçta koltuk ısıtma var kiminde yok, kimisinde hız sabitleyici var kimisinde yok.

Benim için önemli eklentiler hız sabitleyici, koltuk ısıtma ve kararan aynalar.Eğer ki alacağım araçta bunlar yoksa serviste yada özel serviste taktırabiliyormuyuz? Hız sabitleyici için ufak bir araştırma yaptım, ebaydan satılan ek modül ile yapılabiliyormuş sanırım.

Ayrıca ek olarak alacağım araçta konsolda ekran (navigasyon vs) olmayabilir.Bunun sonradan takımıda mümkündür heralde? Sanırım ön konsolun üst kısmıda değişmesi gerekiyor.

Yani bütçeme uygun ilk etapta kazasız,boş bir araç alabilirim bu eklentileride sonradan yaptırmak istiyorum maddi durumum el verdikçe fakat mümkün olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.

Sonradan yapılan bütün eklentiler pahalı ve aracın sökülmesi itibariyle tavsiye edilmeyen şeylerdir.
    O yüzden mümkün olduğu kadar isteklerinize uygun bir araç bulmanız daha hayırlı olur.

Ekranlı araç istiyorsanız, 2011 temmuz sonrası araçlara (2011-2012 model) bakmak daha iyi olur.

BMW'de ikinci el değeri arttıran donanımlar deri, sunroof ve xenon'dur. Bunlarda ısrarcı değilseniz uygun fiyata araç bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 19 Aralık 2013; 11:09:30 >

• caytem kullanıcısına yanıt
    Bizde 2013 corolla var full+full ama koltuk ısıtma dediğin gibi güzel bişey olsa keşke bizde varda ne işe yarıyor üstünde ceket varsa bile adamı kasıp kavuruyor belli bir süre açtıktan sonra sıkıntı veriyor. Ama hız sabitleyici iyi hele uzun yolda 120 - 140 ile giderken amasya yolu gibi düz yolda bırak arabayı güzel rahat yani.Kararan aynalarda iyi ama koltuk ısıtmaya içim hiç ısınmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci
    Sonradan yapılan bütün eklentiler pahalı ve aracın sökülmesi itibariyle tavsiye edilmeyen şeylerdir.
    O yüzden mümkün olduğu kadar isteklerinize uygun bir araç bulmanız daha hayırlı olur.

Ekranlı araç istiyorsanız, 2011 temmuz sonrası araçlara (2011-2012 model) bakmak daha iyi olur.

BMW'de ikinci el değeri arttıran donanımlar deri, sunroof ve xenon'dur. Bunlarda ısrarcı değilseniz uygun fiyata araç bulursunuz.

İsteklerime uygun araçta şuan bütçemi aşıyor hocam.Krediyede fazla yüklenmek istemiyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: Balbazarr

Bizde 2013 corolla var full+full ama koltuk ısıtma dediğin gibi güzel bişey olsa keşke bizde varda ne işe yarıyor üstünde ceket varsa bile adamı kasıp kavuruyor belli bir süre açtıktan sonra sıkıntı veriyor. Ama hız sabitleyici iyi hele uzun yolda 120 - 140 ile giderken amasya yolu gibi düz yolda bırak arabayı güzel rahat yani.Kararan aynalarda iyi ama koltuk ısıtmaya içim hiç ısınmadı

Hız sabitleyicisi ve koltuk ısıtma olmazsa olmazlarımdan.Sabah işe giderken soğuk havada araba ısınana kadar koltuk birkaç dakikada sıcacık oluyor :)

• Ben sonradan taktırmanızı tavsiye etmem almışken istediginiz ozellikler olsun derim.. Hayırlı olsun simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle sonradan taktırmayın derim.Biraz sıkıntılı bir iş beceri gerektirir.İ drive ı sonradan zaten takmak iyi olmaz.Çünkü kokpit değişecek.Hız sabitleyici sonradan takılabilir.Alırsanız dolusunu alın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

Kesinlikle sonradan taktırmayın derim.Biraz sıkıntılı bir iş beceri gerektirir.İ drive ı sonradan zaten takmak iyi olmaz.Çünkü kokpit değişecek.Hız sabitleyici sonradan takılabilir.Alırsanız dolusunu alın derim

zamanında çok araştırdım e90 ları, koltuk ısıtma çok lükse kaçıyor hem koltuk ısıtma hem düşük fiyatlı bulmanız imkansız gibi ve bence bu kadar ısrar etmenize gerek yok.
    2011 mart üretimi sonrası en boş araçlarda bile navigasyon standart. sabitleyici takılabilir garanti bitmiş olduğundan dışarıdan taktırabilirsiniz servis harici.
    kararan aynalar da çoğunda mevcut olacaktır. bence aksesuardan önce motor önemli, 184 beygirlik olanlara yönelin yani 2010 un ikinci partisi 184 ilk parti 177.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 23 Aralık 2013; 17:03:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E90 Bmw 3 Serisi Alınır Mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar engin bilgileriniz ve önerileriniz için tşk ederim.Sizlerden gelen bilgilere araç arıyorum.Tahminim ocak 15'den sonra alacağım.

İnsan arabaya alışıp arabasız kalıncada çok kötü oluyor
  • 320d 177beygirlikleri bende baktım

hocam 100bin üstüne bakma derim, sebeb ise çok temiz araçlar bulduk servis bakımlı vs. ama bu 177beygirliklerin motorları çift zincirlimi neymiş, 100binden sonra ömrü azalıyormuş, bizde ne olucak 200binde 2zincir alırız dedik 8bin tl 1zincir fiyatı. Bunu bmw teknik servisindeki adam dedi tanıdık olmasa hayatta demez. Bu yüzden benimde 320 sevdam bütçe yetmemezliğinden yattı, bütçe çünkü 100bin + araçlara yetiyordu.

Hatta forumdaki o meşhur sözü söyledi, bu araçlara ilk sahileri biner, 2.sahiplerine araç biner dedi

en son götürdüğümüz araç mesala servis faturası bile vardı bakımlıydı 130bin km deydi, adamın bana dediği 50-60bin km sonra o zincirler değilicek dedi. O anlık sıkıntıları olmuyor gözüküyor bu araçlarda ama ileriye dönük olabiliyor ve dizellerinin bakımı cidden çok masraflı

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

320d 177beygirlikleri bende baktım

hocam 100bin üstüne bakma derim, sebeb ise çok temiz araçlar bulduk servis bakımlı vs. ama bu 177beygirliklerin motorları çift zincirlimi neymiş, 100binden sonra ömrü azalıyormuş, bizde ne olucak 200binde 2zincir alırız dedik 8bin tl 1zincir fiyatı. Bunu bmw teknik servisindeki adam dedi tanıdık olmasa hayatta demez. Bu yüzden benimde 320 sevdam bütçe yetmemezliğinden yattı, bütçe çünkü 100bin + araçlara yetiyordu.

Hatta forumdaki o meşhur sözü söyledi, bu araçlara ilk sahileri biner, 2.sahiplerine araç biner dedi

en son götürdüğümüz araç mesala servis faturası bile vardı bakımlıydı 130bin km deydi, adamın bana dediği 50-60bin km sonra o zincirler değilicek dedi. O anlık sıkıntıları olmuyor gözüküyor bu araçlarda ama ileriye dönük olabiliyor ve dizellerinin bakımı cidden çok masraflı

Hocam İstanbul'da bir iş durumum var eğer ki şayet o iş olursa kredi miktarımı artırıp e90 kasa ama 2011 yada 2012 makyajlı kasa düşünüyorum.
    Aslan besliyorsak yemine katlanıcaz hocam. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: caytem

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

320d 177beygirlikleri bende baktım

Hocam İstanbul'da bir iş durumum var eğer ki şayet o iş olursa kredi miktarımı artırıp e90 kasa ama 2011 yada 2012 makyajlı kasa düşünüyorum.
    Aslan besliyorsak yemine katlanıcaz hocam. :)

İster BMW ister Mercedes olsun 0 km araç alsanız bile arızalar problemler çıkabiliyor. Önemli olan kronik problemleri olan araçları almamak. 2. el araç alırken orjinal olması ve mutlaka kenarda biraz paranında bulunması bence önemli. Çıkabilecek arızaları arabadan soğumadan hemen yaptırabilmek adına. Umarım iş durumunuzu halleder gönlünüze göre alırsınız. BMW aracına sahip olmak bir hastalık… Kolay kolay da geçmiyor aklınızda olsun...

• Sabah işe giderken deri koltuklar buz gibi oluyor öyle montla falan da araba sürmeyi sevmeyen biriyseniz koltuk ısıtma şart. Ayrıca motor ısınıncaya kadar üşmenizi de engelliyor, 3 derece ayarı var alt derecede kesinlikle rahatsız etmiyor. Keşke soğutma da olsaydı yalnız soğutmayı üst segment araçlara koyuyurlar. Bu sefer kışın ki sıkıntıyı yazın aşırı ısınan koltuklarda çekicez. Bu sebeble koltuk ısıtmayı tavsiye ediyorum yalnız sonradan taktırabileceğiniz zannetmiyorum imkan varsa da başta almaktan çok daha fazla masraf çıkaracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 28 Aralık 2013; 11:27:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vires

Sabah işe giderken deri koltuklar buz gibi oluyor öyle montla falan da araba sürmeyi sevmeyen biriyseniz koltuk ısıtma şart. Ayrıca motor ısınıncaya kadar üşmenizi de engelliyor, 3 derece ayarı var alt derecede kesinlikle rahatsız etmiyor. Keşke soğutma da olsaydı yalnız soğutmayı üst segment araçlara koyuyurlar. Bu sefer kışın ki sıkıntıyı yazın aşırı ısınan koltuklarda çekicez. Bu sebeble koltuk ısıtmayı tavsiye ediyorum yalnız sonradan taktırabileceğiniz zannetmiyorum imkan varsa da başta almaktan çok daha fazla masraf çıkaracaktır.

E90 koltuk ısıtma için BMW nin orjinal koltuk ısıtma retrofiti var diye biliyorum…
    http://www.etk.cc/EN/search/selectCar/E90N/Lim/BMW+320d+N47/ECE/52/52_3235/

Notlarda deri için uygunlanmaz diyor. BMW yetkili servisine sormakta fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkid778 -- 28 Aralık 2013; 20:08:00 >

• Arkadaşlar Allah nasip ederse haftasonu İstanbul'a gidiyorum,pazar günü aracı görüp pazartesi satışı yaparım.Beklediğimden biraz erken alıyorum.
    İstanbul'da arabayı nereyi ekspertize götürmemi önerirsiniz? BMW resmi servisleri ne kadar alıyor ekspertiz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.