Şimdi Ara

EBAY DAN İPHONE ALIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.. Bu gün bir arkadaşlar konuştum ve kendisi ebay.com dan apple iphone getirtmiş ve bu gün eline ulaşmış tam 1 haftada gelmiş california dan almış.. Californiada bir şirket varmış o satıyomuş ve cihazı apple iphonenin kutusundan birazdaha bütüyk bir kutuya apple iphonenein kutusuyla koymuş içine ve bu alete fatura olarak mp3 player olarak kesilmiş ve 100 dolarlık bir mebla olarak kesilmiş faturası ve 1 hafta içinde cihazı aldı bu kişi kendisi ile telefondada görüştüm bana faturasını bile faxladı inanamadım cidden iphoneyide gördüm....

Nasıl olduda gümrükte yakalanmadı diye sordum valla o şirket faturayı mp3 olarak kestirdim ben dedi fiyatıda düşük tuttum dedi 100 dolar olarak kestiler dedi. Sanırım bu yüzzden takılmadı dedi ve adres olarak bir kamu bankasında çalışıyor adres olarak kamu bankasını verdiğim için takılmamaışta olabilir dedi..

Şimdi bunlardan hangisi olabilir acaba gümrükte takılmamasına neden olan mp3 player ve 100 dolarlık faturalı olarak gösterilmesimi yoksa adres olarak kamu bankasının adresinin verilmesimi ben çok şaşırdım...

Bende almayı düşünüyorum bu arkadaş bana yardımcı olucak ama biraz korkuyorum açıkçası takılırmı diye alırsam aynı şekilde alıcaz fatura ve mp3 player gibi yani ve kargosuda dahil 600 ytl ye geldi bu kişiye alet 1.1.2 8gb sıfır kutusunda.....

Yorumlarını nelerdir arkadaşlar acaba

saygılar

• Korkulu rüya görmektense uyanık yatmak iyidir denır.Bence ya elden amerıkadan bırınıne getırt yada Tr den satanlardan en cok sahıbınden com da var İPHONE satan onlardan güvenılır bırınden alman daha uygun olur.Ben adıma ıphoneyı bır arkadaşıma amerıka dan elden getırttım.Tr de kırdırdım tabıkı benım ekım ayında geldı 1.1.1 versıyondu.Şimdi 1.1.2 versıyon yükledım cok cok memnunum yenı gelenlerde 1.1.2 versıyon cıkışılılar kırılmıyor yazılımsal olarak anncak sımkart aparatlarım ıle telefon uyutulup calışttırılıyor.Artık sen hangı yolu secersın bılemem acıklamam umarım senı bılgı sahıbı yapacaktır...
  • kamu bankasında çalışıyo olması bence çok bi fark yaratmaz. iphone gelme sebebi. yollayan kişi karşıdaki kargonun üzerine 100dolarlık mp3çalar diye yazarak yollamış. bide ekstradan bi kaplamış filan. O şekilde gelmiş adamın eline. sende böyle riske girip denemek istiyosan dene...
  • Bence getirtmeyi deneme.tamamiyle şans işi.gümrükteki şahsın o anki moraline bağlı....
    arkadaşın sağdece şansı yaver gitmiş o kadar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enıac -- 5 Ocak 2008; 0:27:12 >
  • Gümrükte takılmaması şans işi.Gümrükte çalışanlar salak değil neyin mp3 neyin telefon olduğunu, hangi cihazın kaç lira oldugunu herkesden iyi bilirler.İşleri bu zaten.O yüzden bu gözden kaçmıştır.
  • 1.1.2ler sahibinden.com da 700e kadar düştü biraz sıkı pazarlık yaparsanız 650ye bile alabilirsiniz 3-5i aramayın sağlam iş yapın
  • evt 1.1.2 lerin fiyatlar düşüo ama elini çabuuk tut 1.3 çıkınca deere binecekler
  • arkadaşlar cvp larınız için çok teşekkürler ancak bu gün iyibey sayfasından gümrük mevzuatı dosyasını indirdim ve ordada yazana göre gelen pakerler fatura ibrazlarında eğer 100 euronun altında ise gümrük vergisinden muaflar yani gümrüğe takılmıyormuş

hatta buyuurn ben sie gümrük mevzuatınıda rapid ledim isteyen arkadaşım indirip okuyabilir 100 eoronun altına olan ürünler vergiden muaf oldukalrı için gümrüğe takılmıyormuş

ve bunun gibi bir çok konuda mevzuatta bilgi verilmiş baya bi içeriğe sahip

http://rapidshare.com/files/81496948/gumruk.zip

• Arkadaşım soyle diyeyim o zaman yanında gelecek olan fiş 100 euro altında olma şansı varmı sence gerçek bir fiş veya fatura lazım sen 500 dolara cihaz alacaksın 100 euro nasıl kestireckesin bunu cok merak ettim bende cihaz istedim üzerine hediyedir dedim fedex'e cihazın degeri 80 dolar diye yazdırdım ama gümrükte kaldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicorbaci

Arkadaşım soyle diyeyim o zaman yanında gelecek olan fiş 100 euro altında olma şansı varmı sence gerçek bir fiş veya fatura lazım sen 500 dolara cihaz alacaksın 100 euro nasıl kestireckesin bunu cok merak ettim bende cihaz istedim üzerine hediyedir dedim fedex'e cihazın degeri 80 dolar diye yazdırdım ama gümrükte kaldı

kardeş sana pm attım ilgilenirsen sevinirim saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertach_khan

evt 1.1.2 lerin fiyatlar düşüo ama elini çabuuk tut 1.3 çıkınca deere binecekler

anlamadım. neden yeni sürümler çıkınca eski sürümlerin fiyatları yükseliyor? yeni olan daha iyi değilmi? antika değerine binmiyor herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJGOLDE

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.. Bu gün bir arkadaşlar konuştum ve kendisi ebay.com dan apple iphone getirtmiş ve bu gün eline ulaşmış tam 1 haftada gelmiş california dan almış.. Californiada bir şirket varmış o satıyomuş ve cihazı apple iphonenin kutusundan birazdaha bütüyk bir kutuya apple iphonenein kutusuyla koymuş içine ve bu alete fatura olarak mp3 player olarak kesilmiş ve 100 dolarlık bir mebla olarak kesilmiş faturası ve 1 hafta içinde cihazı aldı bu kişi kendisi ile telefondada görüştüm bana faturasını bile faxladı inanamadım cidden iphoneyide gördüm....

Nasıl olduda gümrükte yakalanmadı diye sordum valla o şirket faturayı mp3 olarak kestirdim ben dedi fiyatıda düşük tuttum dedi 100 dolar olarak kestiler dedi. Sanırım bu yüzzden takılmadı dedi ve adres olarak bir kamu bankasında çalışıyor adres olarak kamu bankasını verdiğim için takılmamaışta olabilir dedi..

Şimdi bunlardan hangisi olabilir acaba gümrükte takılmamasına neden olan mp3 player ve 100 dolarlık faturalı olarak gösterilmesimi yoksa adres olarak kamu bankasının adresinin verilmesimi ben çok şaşırdım...

Bende almayı düşünüyorum bu arkadaş bana yardımcı olucak ama biraz korkuyorum açıkçası takılırmı diye alırsam aynı şekilde alıcaz fatura ve mp3 player gibi yani ve kargosuda dahil 600 ytl ye geldi bu kişiye alet 1.1.2 8gb sıfır kutusunda.....

Yorumlarını nelerdir arkadaşlar acaba

saygılar

Evet 100 dolara kestirdiği için faturayı gümrükte asla vergi alamazlar. Ancak ürün bozuk vs çıkarsa geri iade edemezsin fatura yüzünden.

• 112 şuan donanımsal olarak kırılabiliyor. ama 113 akıbeti belli değil. ondan eskileri kıymete binecek
    quote:

Orjinalden alıntı: arabaci_58

quote:

Orjinalden alıntı: sertach_khan

evt 1.1.2 lerin fiyatlar düşüo ama elini çabuuk tut 1.3 çıkınca deere binecekler

anlamadım. neden yeni sürümler çıkınca eski sürümlerin fiyatları yükseliyor? yeni olan daha iyi değilmi? antika değerine binmiyor herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.