Şimdi Ara

Ebaydan ürün alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ebay'dan 699$ lık bir fotoğraf makinesi siparişi versem bu bana kaça mal olur.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• kesinlikle vergi biner. gümrükteki vergi oranlarını araştırırsanız bulabilirsiniz
  • Aşağıda ki bilgileri herkes yararlansın diye yazıyorum. Kendi tecrübelerim ve mesleğim sayesinde edindiğim bilgilerimdir.

Avrupa Birliği üye ülkelerinden getirirseniz %18 diğer ülkelerden getirirseniz %20 gümrük vergisi var.

Eğer posta servisi ile getirirseniz ürününüz bulunduğunuz yerde posta gümrüğü varsa oraya gelir ve size bir ihbarname gelir.
    Posta gümrüğüne gidip sadece%20 verginizi ödeyip teslim alırsınız. 10 yada 15 günü geçirseniz(bekletirseniz) birde ardiye(depolama) ücreti ödersiniz.
    Gümrüğe giderken yanınızda paypal ödeme çıktınızı ve kredi kartı ekstrenizi götürmeniz gerekiyor istiyorlar.
    Posta ile getirecekseniz kayıtlı posta olmasına dikkat edin aksi halde kaybolma, çalınma ihtimali çok yüksek olur.

DHL, TNT, Fedex, UPS gibi express kargo firmaları ile getirirseniz ürününüz İstanbulda AHL'de (TNT için Sabiha Gökçen) gümrük işlemi görür.
    %20 vergiye ilaveten 60 TL kadar bir ardiye ücreti ödersiniz. Ordino, gümrük çekim ücreti alınmaz.
    Gümrükten çekim işlemini sadece yazılı bir talimatınızla kargo şirketi sizin adınıza yapar. Vekaletname gerekmez. Sizin oraya gitmenize gerek yoktur.
    Çekim sonrası ürünün size nasıl ulaştırılacağı ile ilgili kargo şirketlerinin çağrı merkezi ile görüşün aynı zamanda yukarı yazdıklarımı da teyit edin.

Bu arada satıcıya faturayı keserken kargo/posta ücretini ayrı belirtmesini söyleyin. Çünkü vergi hesaplanırken kargo ücreti dahil edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 17 Mayıs 2013; 8:52:05 >

• Bende şu aralar yurtdışından bir fotoğraf makinası alma düşüncesindeyim. Korkum PTT de gümrük vergisi ödemek değil. Zaten gümrük vergisi ile bile burada fiyatların 700-800 lira altına denk geliyor.

Benim korkum gümrükten alamamak. Böyle bir şey mümkün olabilirmi?

Yani devlet yasak deyip fotoğraf makinasına el koyabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakintr

Bende şu aralar yurtdışından bir fotoğraf makinası alma düşüncesindeyim. Korkum PTT de gümrük vergisi ödemek değil. Zaten gümrük vergisi ile bile burada fiyatların 700-800 lira altına denk geliyor.

El koymaması lazım ama gümrükte memurların işi belli olmuyor kafasına eserse size haber vermeden geri bile gönderebilir.Normalde size telefon açıp ürününüz geldi ve gümrükte bekliyor oraya gitmeli ve işlemeleri tamamlamalısınız diye bilgilendirme yapmalı ya da evinize aynı durumu ihtiva eden ihbarname bırakmalılar.İhbarnamae bırakıldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 10 gün için ürünü almak için gitmelisiniz aksi takdirde geri gönderiliyor ürün.

• Satıcıyla görüşüp ürünü 100doların altında gösterme olayı nedir peki?? Hala yapanların olduğunu görüyorum farklı sitelerde. Yani atıyorumki ürün 700dolar, satıcı onu 100doların altında gösteriyor öyle kargoluyor; gümrüktede takılmıyor vergi falan ödemiyorsunuz.
  • quote:

Bende şu aralar yurtdışından bir fotoğraf makinası alma düşüncesindeyim. Korkum PTT de gümrük vergisi ödemek değil. Zaten gümrük vergisi ile bile burada fiyatların 700-800 lira altına denk geliyor.

Hayır el koyamaz korkmayın. Kargo/posta ile getirilemeyecek ürünler belli. Fotoğraf makinesi ve lenslerde sorun yok.

Kayıtlı posta ile getirtmek burada en çok dikkat edeceğiniz husus olmalı. Yoksa kaybolabilir veya çalınabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

El koymaması lazım ama gümrükte memurların işi belli olmuyor kafasına eserse size haber vermeden geri bile gönderebilir.Normalde size telefon açıp ürününüz geldi ve gümrükte bekliyor oraya gitmeli ve işlemeleri tamamlamalısınız diye bilgilendirme yapmalı ya da evinize aynı durumu ihtiva eden ihbarname bırakmalılar.İhbarnamae bırakıldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 10 gün için ürünü almak için gitmelisiniz aksi takdirde geri gönderiliyor ürün.

Memur öyle kafasına esip geri gönderemez. Öyle bir şey yaparsa ve siz şikayetçi olursanız çok başı ağrır. O kadar kolay değil korkmayın. Posta gümrüklerinde ve diğer gümrüklerde mevzuat neyse sıkıca uyulur.

Telefon kesinlik edilmiyor ancak evinize ihbarname bırakmaları gerekiyor. Ancak en garantilisi kayıtlı posta ile getirtip PTT'nin takip sayfasından takip etmek. Orada zaten ürününüzün gümrükte kaldığı ve gelmeniz gerektiği belirtiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

Satıcıyla görüşüp ürünü 100doların altında gösterme olayı nedir peki?? Hala yapanların olduğunu görüyorum farklı sitelerde. Yani atıyorumki ürün 700dolar, satıcı onu 100doların altında gösteriyor öyle kargoluyor; gümrüktede takılmıyor vergi falan ödemiyorsunuz.

Sınır 100 USD değil 75 EUR. Ufak tefek ürünlerde farkedilmeyebilir ancak DSLR getirtirseniz ve çok düşük bir bedel yazarsanız gümrük muayene memuru bunu yemez. Zaten sizden paypal çıktınız ve kredi kartı ekstrenizi istiyor. Orada yazan tutar üzerinden vergilendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

quote:

Memur öyle kafasına esip geri gönderemez. Öyle bir şey yaparsa ve siz şikayetçi olursanız çok başı ağrır. O kadar kolay değil korkmayın. Posta gümrüklerinde ve diğer gümrüklerde mevzuat neyse sıkıca uyulur.

Telefon kesinlik edilmiyor ancak evinize ihbarname bırakmaları gerekiyor. Ancak en garantilisi kayıtlı posta ile getirtip PTT'nin takip sayfasından takip etmek. Orada zaten ürününüzün gümrükte kaldığı ve gelmeniz gerektiği belirtiliyor.

Telefon edilmiyor mu ? O zaman burada çalışanlar beni telefondan gırgır için arayıp hal hatır soruyorlar

Mevzuata uygun olmayan bir şey oldu nasıl geri gidiyor karşı tarafa daha görmemişsiniz.Misal en son yılda 3 defa yurtdışı alımı gibi cins bir sınır koymuşlardı sadece onu bile bahane ederek (eğer çok fazla alışveriş yapıyorsanız ) ürünlerinizi geri gönderebilir.Başınıza gelmedi diye kesin ifadeler kullanmazsanız burada alışveriş yapmak isteyenler için daha iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Telefon edilmiyor mu ? O zaman burada çalışanlar beni telefondan gırgır için arayıp hal hatır soruyorlar

Mevzuata uygun olmayan bir şey oldu nasıl geri gidiyor karşı tarafa daha görmemişsiniz.Misal en son yılda 3 defa yurtdışı alımı gibi cins bir sınır koymuşlardı sadece onu bile bahane ederek (eğer çok fazla alışveriş yapıyorsanız ) ürünlerinizi geri gönderebilir.Başınıza gelmedi diye kesin ifadeler kullanmazsanız burada alışveriş yapmak isteyenler için daha iyi olur.

Memur kafasına göre geri gönderemez dedim. Mevzuata uyulur yazdım değil mi yukarı da? Sizin yazdığınız mevzuat ihlali olduğu için geri gönderebilirler, imha edebilirler vs. Sizin mesleğiniz nedir? Ben bu işlerle uğraşıyorum adam gibi okumadan yorum yapmayın isterseniz.

Devlette işler telefonla yürümez orası kargo şirketi değil veya posta idaresi değil sizi telefonla aramazlar resmi olarak ihbarda bulunurlar. Sizi aradılarsa ulaşamadıkları için iyi niyetle arayıp haber vermişlerdir. Normalde uygulama öyle olmaz.

• quote:

Memur kafasına göre geri gönderemez dedim. Mevzuata uyulur yazdım değil mi yukarı da? Sizin yazdığınız mevzuat ihlali olduğu için geri gönderebilirler, imha edebilirler vs. Sizin mesleğiniz nedir? Ben bu işlerle uğraşıyorum adam gibi okumadan yorum yapmayın isterseniz.

Devlette işler telefonla yürümez orası kargo şirketi değil veya posta idaresi değil sizi telefonla aramazlar resmi olarak ihbarda bulunurlar. Sizi aradılarsa ulaşamadıkları için iyi niyetle arayıp haber vermişlerdir. Normalde uygulama öyle olmaz.

Sonuçta aradılar mı aradılar .Beni bilgilendiriyorlar mı sürekli evet bilgilendiriyorlar.Bugüne kadar tek bir ihbarname geldi ondan sonra sürekli telefon açtılar.iyi niyet vs sonuçta bana verilen hizmette memnunum.

bir diğeri sizin bu işlerle uğraşan memur olmanız sizin yaptığınız işin prosedürünü aynı şekilde bir başka aynı memur yapmıyor.Yapması gerekiyor ama yapmıyor.Bu da az bir sayıda değil.Madem bu işle meşgulsünüz benden daha iyi sizin bilmeniz gerekli.

Bir diğeri yazınız açık değildi ben de bildiğim gördüğüm çevremde yaşanan olayları yazdım bu kadar basit.Madem biliyorduydunuz siz de açık açık yazıp arkadaşı böyle de olabiliyor dikkat etmekte fayda var diyebilirdiniz .Demeniz de gerekirdi.

Ayırca benim mesleğimle tecrübe ile sabit olan ve yaşanan olayların ne alakası var anlayamadım.Belediye de çöp toplasam da aynı olayı yaşayacağım bir şirkette müdür olsamda.Bana benim bilmem gereken bilgileri veren gümrükte ve ptt de çalışan memurlar.Herhangi bir tüzük sorununuz var ise açarsınız ilgili yerlere bu neden böyle diye sorarsınız ,beni muhattap alsanız ne olur ki bu konuda ,ne söylesem sen bu işle meşgul değilsin diyecekken benim muhattap olduğum memurları muhattap alırsın olur biter.

• quote:

quote:

Sonuçta aradılar mı aradılar .Beni bilgilendiriyorlar mı sürekli evet bilgilendiriyorlar.Bugüne kadar tek bir ihbarname geldi ondan sonra sürekli telefon açtılar.iyi niyet vs sonuçta bana verilen hizmette memnunum.

bir diğeri sizin bu işlerle uğraşan memur olmanız sizin yaptığınız işin prosedürünü aynı şekilde bir başka aynı memur yapmıyor.Yapması gerekiyor ama yapmıyor.Bu da az bir sayıda değil.Madem bu işle meşgulsünüz benden daha iyi sizin bilmeniz gerekli.

Bir diğeri yazınız açık değildi ben de bildiğim gördüğüm çevremde yaşanan olayları yazdım bu kadar basit.Madem biliyorduydunuz siz de açık açık yazıp arkadaşı böyle de olabiliyor dikkat etmekte fayda var diyebilirdiniz .Demeniz de gerekirdi.

Ayırca benim mesleğimle tecrübe ile sabit olan ve yaşanan olayların ne alakası var anlayamadım.Belediye de çöp toplasam da aynı olayı yaşayacağım bir şirkette müdür olsamda.Bana benim bilmem gereken bilgileri veren gümrükte ve ptt de çalışan memurlar.Herhangi bir tüzük sorununuz var ise açarsınız ilgili yerlere bu neden böyle diye sorarsınız ,beni muhattap alsanız ne olur ki bu konuda ,ne söylesem sen bu işle meşgul değilsin diyecekken benim muhattap olduğum memurları muhattap alırsın olur biter.

Arkadaşım ben memur değilim. İthalat işiyle uğraşıyorum. Orada arkadaş 1 tane fotoğraf makinesi vs. getirtmekten bahsediyor ve ben sorun olmaz diyorum.
    Bunun dışında mevzuata uyulur mevzuat dışında bir şey yapılmaz diyorum. Madem bu işe kalkışacaksınız bir zahmet mevzuatı bulur okursunuz. İnternette mevcut.

Bu arada 1 yılda en fazla 5 kez (3 kez değil) muafiyetten yararlanabilirsiniz. Yani bu şu demek oluyor 5 kez 75 euro altında ürünü vergisiz olarak getirebilirsiniz. 6. kez ve sonrası 50 EUR luk ürün bile getirseniz %18 veya %20 maktu tek bir vergi alınır ve yine size teslim edilir. Yani öyle sizin yazdığınız gibi geri gönderme durumu olmaz. Eğer oluyorsa burada bir sorun vardır.

Madem detay istiyorsunuz tek seferde maksimum brüt 30 kg ve 1500 USD ye kadar ürün getirtebilirsiniz. Bu sınırları aşarsanız beyanname açmanız istenir. İşte bu durum sizi çok uğraştırır ve bir sürü ek maliyet oluşur.

Getirdiğiniz ürünün sayısı tek seferde bir kaç adeti aşmamalı. Yoksa görevli memur bunu ticari amaçla getirdiğinizi düşünüp beyanname açmanızı isteyebilir.

Cep telefonu, kozmetik ve gıda takviyesi/sporcu gıdası getirtemezsiniz.

Son olarak bende posta gümrüğüne eşya getirtiyorum ancak beni aramıyorlar. Demek ki sizin kullandığınız posta gümrüğü böyle bir uygulama tercih etmiş ne güzel Ama normalde yazılı göndermeleri gerekiyor her seferinde.

• quote:

quote:

Hayır el koyamaz korkmayın. Kargo/posta ile getirilemeyecek ürünler belli. Fotoğraf makinesi ve lenslerde sorun yok.

Kayıtlı posta ile getirtmek burada en çok dikkat edeceğiniz husus olmalı. Yoksa kaybolabilir veya çalınabilir.

Teşekkürler hocam . Hafta içi kayıtlı posta ile ürünü sipariş edeceğim. Sağolasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.