Şimdi Ara

Econbender hocam konuya 2! / İktisat okumadan önce yazın yapılması gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam bu yaz yapmamı önerdiğiniz herhangi bir şey var mı? Kendimi hangi alanda geliştirmeliyim? Bizm dönemde matematikte konular eksik olduğu için türev vs 0 onları öğrenmeli miyim? Neler yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 28 Haziran 2023; 12:28:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

• Türev İntegral vs. çalışmak matta avantajlı olabilir ancak onu üniversitede de öğretirler diye tahmin ediyorum.

şurada odtünün econ 101 dersleri var onlara bakabilirsiniz:

Kurs : ECON 101 - Introduction to Economics I (metu.edu.tr)

İngilizce öğrenmek iktisat için çok önemli çünkü iktisattaki çoğu kaynak ingilizcedir. O yüzden İngilizcenizi geliştirin

Kendinizi geliştirmek için Mahfi Eğilmez gibi ortodoks iktisatçıların (heterodoks iktisatçıların tezleri biraz karışıktır ayrıca genelde okullarda bu tezler anlatılmaz o yüzden kafa karıştırabilir) yazılarını okuyabilirsiniz.

Excel vs. öğrenmek her alanda faydalı olur, isteğe bağlı olarak python gibi bir yazılım dili öğrenebilirsiniz (bu pek zorunluluk değil ama iktisatta bol veri analizi yapıldığı için bazı durumlarda işinizi kolaylaştırır.

TCMB ve Tüik gibi kurumların verilerini analiz etmeye ve bu verilerin ne anlama geldiğini anlamak iyi olabilir (M1, M2 para arzları nelerdir, enflasyonun "gerçekten" anlamı nedir [bunu bilmeyen econcu gördüm]).

EVDS | Anasayfa (tcmb.gov.tr)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) (tuik.gov.tr)

İngilizce seviyenize bağlı olarak IMF, Dünya Bankası gibi kurumların bloglarını okuyabilirsiniz (genelde doğrudan iktisatla alakalı olmaz bu bloglar ama dolaylı yoldan iktisadın alt dalları ile bağlantılıdır).

• Econbender kullanıcısına yanıt
    Mahfi Hocanın Başlangıç seviye kitaplari elimde vardı. Okumak için sınavın bitmesini bekliyordum onları okuyacağım. İngilizcemi geliştirmem gerekli hocam hem de hacettepe turkce geldiğinden o açığı kapatmam gerek. Excel öğrenmeye de başlayayım 👍🏻

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Mahfi hoca bir blogunda hangi sırayla okunması gerektiğini yazmıştı sanırım o sırayı bulursanız ona göre okuyun

Bakayım hocam çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Forumda Ekonominin babasısınız

• Hocam bana gelene kadar daha TKR gibi babalar var . Sanırım yine vepauss nickli bir econcu daha vardı da o aktif değil son dönemde sanırım. Biz daha yolun başındayız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Ben sizin gibi olduğumda siz de onlar gibi olursunuz umarım hocam. İyi geceler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.