Şimdi Ara

ECS bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ECS A780GM-A anakart var elimde lodostan dolayı kapamıştım açtığım bios uçmuştu diger donanımlara baktım sorunsuz calısıyor usb aygıtlarını görüyor cd-rom dan ses geliyor ama ekran yok maalesef bios tekrar nasıl yükleyebilrim ?

AMIBİOS mevcut üzerinde

• Bios un silindiğini nasıl anladınız? Bios silinse hiç bir aygıt çalışmaz. Ramleri ekran kartını kontrol ettiniz mi? Açılış esnasında herhangi bir ses sinyali veriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylinez

ECS A780GM-A anakart var elimde lodostan dolayı kapamıştım açtığım bios uçmuştu diger donanımlara baktım sorunsuz calısıyor usb aygıtlarını görüyor cd-rom dan ses geliyor ama ekran yok maalesef bios tekrar nasıl yükleyebilrim ?

AMIBİOS mevcut üzerinde

bios uçmuş olsa PC bios yükleme ekranını geçemez ki. USB lerin çalıştığını neye göre anladınız? Ya da diğer donanımların sorunsuz çalıştığını nasıl anladınız?

O/B ekran kartını mı kullanıyorsunuz?
  • Anakart kitapçığında veya CLR CMOS jumper ının nerede olduğunu gösteren şema var. Orada biosa nasıl reset atılacağını yazar. PC nin güç kablosunu söküp 10-15 sn boyunca jumperı biosu silme konumunda beklet, sonratekrar eski konumuna al. Bu jumper genelde default olara 1-2 konumunda durur, 2-3 konumuna (bir pin yana) alınca CLR CMOS konumuna geçer.
  • @showstopper41
    Ekran kartını ve diğer aygıtları baska makina da denedim sorunsuz cmos 1-2 iken 2-3 yaptım cd-rom sesi geliyor cd arıyor fakat içi boş olduğu için birşey okuyamıyor açılış cd de yapamadım diger makina da cd-rw yok jmperları da soktum gene de tık yok

@MÜŞAVİR
    normal 2600xt kullanıyordum denedim aygıtı sorunsuz çalışıyor.Ayrıca usb arka plandaki ışıkları yanıp sonuyordu

Floopy ile Autoexec.bat ile atmayı anlatmışlar fakat hepsi awardbios için AMI için anlatan yok normal AMIBOOT olarak atın ve çalıştırın demişler CTRL+HOME basılı denedim onu da yemedi
  • Bios bozulmuş diye inatla uğraşıyorsun ne yapalım.

Örnek olsun diye Asus sitesinden aldığım AMI bios için işlemi aktarayım : İŞLEMDEN DOĞACAK SORUMLULUK TAMAMEN SİZE AİTTİR

1. Download latest ASUS BIOS from ASUS WWW and rename the BIOS filename to "xxxxx.ROM" (xxxxx represents the motherboard model you used, eg. P4C800 BIOS is named p4c800.ROM), and save the file in a floppy disk.

2. Reboot the system.

3. When the system is at POST after reboot, please hold down "Alt" + "F2" to view the following image. You may start executing EZ Flash utility. Please place the floppy disk with latest BIOS inside and insert into the floppy drive.
    Note: If you have not placed any floppy disk into the floppy drive, you will see a warning message stating "Floppy not found". If the utility can not find the correct files in the floppy disk, it will show "p4c800.ROM not found!" (Assuming the motherboard is P4C800) message.
    4. The system will auto-detect whether the floppy disk contains the relevant files in the floppy drive. If there is no problem, the EZ Flash utility will begin auto-refreshing and reboot the system once it is done . The procedure for refreshing is show below.
    Note: Please don't turn off or reboot the system during BIOS refreshing! By doing so, you will cause serious damage to your system!

ECS bios sorunu

• Bios güncellemesini doğru ve sorunsuz yaptığımız halde (bu anakartın aynısında) bir daha açmadı. Bi' kaç forumda bu modelin bios update den sonra açmadığı sorununu okudum. İyiki kart yeniydi de garantiye gönderip halletmiştik. Aklınızda bulunsun.
    Ayrıca afuwin tool ile windows ortamında yüklenebiliyor.
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=866&CategoryID=1&DetailName=Bios&MenuID=1&LanID=18
    Düzeltme: Sayfadaki önemli notu okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 23 Aralık 2009; 16:45:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce aynı anakartı kullanıyordum bigün açılmadı, garantiye gönderdim, chiplerden biri(ismini hatırlamıyorum) değişti yazıyordu servis formunda, sadece bios gitmemiş olabilir, onboard ekran kartıyla harici ses kartım çakışıyordu bu boardta, servisten geldikten sonra tahmin ettiğim gibi o sorunda düzelmişti, o değişen chip baştan beri arızalıydı demekki, üretim hatası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.