Şimdi Ara

ECZACILIK YAZACAKLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
19.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BANA DİYİNKİ KARDEŞİM 23-35K ARASI ŞU ŞU BÖLÜMLER VAR GELECEĞİ PARLAK İLERDE ORTALAMA ÜSTÜ Bİ YAŞAM SÜRERSİN ... AMA YOK İŞTE %2 LİK DİLİMDE BİLE YOK LANET OLSUN
    TIP-DİŞ-ODTÜ-İTÜ BİTTİ
  • gerçekten mf3 çok sıkıntılı bir alan .FTR sıralamalarına bakın İÜ FTR 2015 23 bin civarı 2016 da 36-37 bin.Bu öğrenciler 20 binden geri kalınca ne yazacak.Eczacılıkla ilgili önlemlerin çok daha önce alınması gerekiyordu.
  • SADECE MF3 DEĞİL MF4 DE BÖYLE DİĞER FORUMLARADA BAKTIM OKUDUGUN OKULUN ETİKETİ YOKSA CİDDEN ZORLANIYOLAR Kİ O SIRALAMADA ORTALAMA Bİ ÜNİVERSİTENİN MÜHENDİSLİĞİ TUTUYO
  • trolları takmayın. eczacılık çöp oldu kendinize yazık etmeyin. ben okuyan olarak söylüyorum 50 kişilik sınıfta hoca sordu kim eczacılıga isteyerek geldi diye 1 kişi dışında kimse parmak kaldırmadı.muhattab oldugum insanların biri bile memnun degil buna üst sınıflarda dahil. bir sene daha bekleyin yada mimarlık mühendislik yazın onların mezunu çok ama kendinizi geliştirme şansınızda var. eczada öyle bir olay yok çünkü özel sektörde sadece ilaç sektöründe çalışabilir ondada eczacı ihtiyacı yok sadece zorunlu olan pozisyonlara koyuyolar.20 yıllık eczacıyla yeni mezunun hiç bir farkı yok gidin düzgün meslek seçin yada tekrar bekleyin tıp diş dışında saglıktaki bütün bölümler böyle hemşirelik yazın en azınadan devlete atanırsınız.şunuda söylim devlette eczacı 3200 alıyor hemşire 3000 :)
  • Kİ BİLMİYOM BAKARSIN 10 SENEYE TIP BİLE ÇÖKER SONUÇTA ÖĞRETMENLİKDE ÖYLE OLMAMIŞ MI ŞUANKİ HALİNİ GÖRÜYOZ
    + ÖNLEM ALINACAĞINA BU YIL GENELDE 53BİN KONTENJAN ARTTIRILMIŞ MOKU YEDİK YA
  • Ben senin durumunu 2015 de yaşadım ek kontenjanla özel de mimarlık kazandım köpek gibi pişman oldum bu sene eczacılığa geçeyim dedim ailemin durumu yok eczane açacak yer bulsam aileden destek yok.Sana eczane açıyor zaten şirketler dersen 100 bin borçla hayata başlamak çok sıkıntılı.Bu sene tekrar hazırlanıyorum ben yavaş yavaş başladım.Beni yanlış anlama ama sınav açıklandıktan sonra çok iyi araştır bölümü okulu ili şartları pişman olmanı istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: marakku

Ben senin durumunu 2015 de yaşadım ek kontenjanla özel de mimarlık kazandım köpek gibi pişman oldum bu sene eczacılığa geçeyim dedim ailemin durumu yok eczane açacak yer bulsam aileden destek yok.Sana eczane açıyor zaten şirketler dersen 100 bin borçla hayata başlamak çok sıkıntılı.Bu sene tekrar hazırlanıyorum ben yavaş yavaş başladım.Beni yanlış anlama ama sınav açıklandıktan sonra çok iyi araştır bölümü okulu ili şartları pişman olmanı istemem

HEDEFİN NE TIP DİŞTİR BÜYÜK İHTİMALLE ? PEKİ YA OLMASSA NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYON (BÜYÜK HARFLE YAZINCA BAĞIRARAK KONUSUYO GİBİ OLUYO ÖYLE DÜŞÜNME :D )
  • Yaw bırakın bu işleri işsiz eczacı olacak diyorsunuz bu lafa sadece gülünür. Türkiyede 3 meslek var kpss olmadan devlete atama yapan 1-Tıp
    2-Diş Hekimliği
    3-Eczacılık

Ayrıca bir çok yenilik geliyor. Türkiye nüfusu artıyor. Son olarak bu yasa yeniymiş gibi laf yapanlar var 2014de bu mevzuat kanuna girdi. 3500 kişiye 1 eczane çok mantıklı Avrupada bu rakam daha da düşük. Üstelik bu mevzuatla birlikte dengelemek için çok mantıklı bir yasa daha girdi. Tek diplomaya tek eczane açılabilecek. Bu sayede Yıllık nüfus artışına oranlanmış oldu.

Teyze kızı 2 yıllık sosyal hizmet okudu devlete atandı 3200 TL maaş alıyor siz hala eczacılık işsiz kalır mühendislik işsiz kalır diyorsunuz.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    biz işsiz kalır demiyoruz hayal edilen paraları artık alamazsın diyoruz sen hala 3500 kişiye 1 eczane diyorsun kardeşim açılamıyor istanbulda 200 tane boşluk var bunlar 5 seneye dolmayacak mı ? Devlete kurayla atanılıyor yani torpille :D bilgin yoksa lütfen mevzuya katılma
  • ben istediğim sonucu alamazsam bölüme devam edeceğim ama mezun olduktan sonra ne yaparım bilmiyorum :D
  • beyler bu arada türkiye 1 yılda 1 milyon 100 bin nüfus artıs yasamıs suriyeliler hariç :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekleri görmek istiyorsan eczacılar odasının sitesindeki haberi oku hala daha eczane eksikliği var. Ama illa ki eczacılık seçin demiyorum adamın hayalinde diş hekimliği vardır mezuna kalsın çalışsın kazansın. İstemediği bir mesleği zorla okumasın

eczaciyiz.net
    Eczane eksikliğindeki son 3 yıllık gelişme..!
    http://eczaciyiz.net/haber/eczane-eksikligindeki-son-3-yillik-gelisme/375838395

• Genelde doğu ve Esenyurt tarzı yerler işte.İnşallah hayırlısı olur hakkımızda :D Hepinize kolay gelsin
  • ÜŞENMEDİM HESAPLADIM NÜFUS ARTIŞINI /3.500 KİŞİ YAPARSAK HER YIL 300 ECZANE AÇMA HAKKI DOĞACAK +75 KİŞİ DEVLETE ATANSA +75 KİŞİDE İLAÇ ŞİRKETİNE GİRSE +50 KİŞİ 2.ECZACI OLARAK ÇALIŞSA(ASGARİ ÜCRETİN 3 KATI BELİRLENMİŞ MAAŞ)

500 KİŞİ RAHAT GERİ KALANLAR İÇİN HAYAT ZOR :)))))

• +50 DE AKADEMİSYEN OLUR ETTİ 550 :D

• Evet daha zor. Hocalardaki egolarda cabası.

• Hocam şuan 2.100 civarı eczane eksiği var. Bu kanun çıktığında 2.400 civarıymış yani 3 yılda 300 tane eczane açılmış. Yani 5 yıl sonra max 500 eczane açılır. Ayrıca bir arkadaş bu meslekte kendinizide geliştiremezsiniz demiş. Bal gibi de geliştirirsiniz ingilizce bilip yabancı bir firma da çalışırsanız güzel paralar kazanırsınız. Dünyanın en zengin insanları listesinin çoğu ilaç işiyle uğraşıyor. Ayrıca ilaç konusun da en yetkili kişi Eczacıdır.

eczaciyiz.net
    10 ilaç firmasının bir yıllık ciroları toplamı 1 trilyon lira..
    http://eczaciyiz.net/haber/10-ilac-firmasinin-bir-yillik-cirolari-toplami-1-trilyon-lira/594603699

• quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Hocam şuan 2.100 civarı eczane eksiği var. Bu kanun çıktığında 2.400 civarıymış yani 3 yılda 300 tane eczane açılmış. Yani 5 yıl sonra max 500 eczane açılır. Ayrıca bir arkadaş bu meslekte kendinizide geliştiremezsiniz demiş. Bal gibi de geliştirirsiniz ingilizce bilip yabancı bir firma da çalışırsanız güzel paralar kazanırsınız. Dünyanın en zengin insanları listesinin çoğu ilaç işiyle uğraşıyor. Ayrıca ilaç konusun da en yetkili kişi Eczacıdır.

eczaciyiz.net
    10 ilaç firmasının bir yıllık ciroları toplamı 1 trilyon lira..
    http://eczaciyiz.net/haber/10-ilac-firmasinin-bir-yillik-cirolari-toplami-1-trilyon-lira/594603699

SENDE Mİ ECZACILIK DÜŞÜNÜYOSUN
    ------------
    BU ARADA BENDE BİLİYORUM ESKİYE GÖRE KÖTÜ OLDUGUNU AMA SIRALAMALAR MALUM MİMARLIK MÜHENDİSLİKDE ECZACILIKTAN ASAGI KALIR YANI YOK FORUMLARDA GÖRÜLÜYOR TEKRAR HAZIRLANMAK DA ARTIK BENDEN GEÇTİ O YÜZDEN ECZACILIK DÜŞÜNÜYORUM

• BEN BİRİYLE KONUŞMUŞTUM ECZACILIK OKUYAN , ECZACILAR ODASI ÇOK ETKİN HİÇBİR ECZACI İŞSİZ KALMAZ DEMİŞTİ
  • Vanda bile diş okurum ama olmazsa İstanbul Üniversitesinde eczacılık okumakta çok güzel görünüyor muhteşem bir üniversite
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.