Şimdi Ara

ECZACILIK YAZACAKLAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
19.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eczacılıgin amerikan sistemi gibi olacağını duymuştum.

Burger King gibi zincir eczane firmaları olacakmış. Cvs ve Walgreens e bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında düşünebilirim iyi bir arastırma yapmak lazım temel bilimleri okuyanların halleri pek iç açıcı değil lakin boun gibi bir yer şansımı arttırabilir

Öncelikle sonuçların açıklanmasını bekliyorum.

• İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Devlet sınavsız alıyormuş girmek kolay sanki kardeşim 5 senedir atanamadı. Özellerdeki maaşlarda çok düşük ve yeni mezunlara kota geldi. kanser ilaçları artık eczanede satılmıyor insanlar kozmetiği internetten alıyor eski karlar yok maalesef.

• Kardeşin 5 senedir kuraya katılıyor ve atanamıyor bu Türkçe Öğretmenliği mi kardeşim. Kim o büyük ihtimalle 34 yaşında bu zamana kadar bekledi mi sistem bozuldu herhalde
  • SuperPunch kullanıcısına yanıt
    Ilk dönem gayet kolaydi 3.70 ortalamam vardı zaten. İkinci dönemde botanik vardı evet kolay da değil yani. Ama üst dönemlerle konusunca cok daha zor olacağını gördüm ki ank ecz de daha da zorluyorlar. Ben zaten isteyerek gelmedim o yüzden bıraktım

Yani söyle de diyebilirim 5 yıl bu kadar zorlandiktan sonra işsiz kalacaksam değmez diye düşündüm hala da aynı fikirdeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xyzt1 -- 9 Temmuz 2017; 9:19:9 >
    Özel hastanede çalışıyor evde oturup atanmayı beklemiyor heralde. Devlete girmek çok kolay gibi söylemişsiniz kolay olmadığını söyledim.
  • Ilac sektorunde calisan birisi olarak eger ilac sektoru ve Arge hedeflenmiyorsa eczane eczaciligi icin yazilmasinin mantiksiz oldugunu dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: businessdevelopment

Ilac sektorunde calisan birisi olarak eger ilac sektoru ve Arge hedeflenmiyorsa eczane eczaciligi icin yazilmasinin mantiksiz oldugunu dusunuyorum

sizin tercih ettiğiniz sektörde iş imkanı,maddi imkanlar, koşullar nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Yaw bırakın bu işleri işsiz eczacı olacak diyorsunuz bu lafa sadece gülünür. Türkiyede 3 meslek var kpss olmadan devlete atama yapan 1-Tıp
    2-Diş Hekimliği
    3-Eczacılık

Ayrıca bir çok yenilik geliyor. Türkiye nüfusu artıyor. Son olarak bu yasa yeniymiş gibi laf yapanlar var 2014de bu mevzuat kanuna girdi. 3500 kişiye 1 eczane çok mantıklı Avrupada bu rakam daha da düşük. Üstelik bu mevzuatla birlikte dengelemek için çok mantıklı bir yasa daha girdi. Tek diplomaya tek eczane açılabilecek. Bu sayede Yıllık nüfus artışına oranlanmış oldu.

Teyze kızı 2 yıllık sosyal hizmet okudu devlete atandı 3200 TL maaş alıyor siz hala eczacılık işsiz kalır mühendislik işsiz kalır diyorsunuz.

1-tıp

1,5-diş

13-eczacılık

şeklinde sıralasan daha doğru

• geekon kullanıcısına yanıt
    Kpss sınavına girmeden atanan meslekleri sıralayın bakalaım
  • Hocam yılda 6 kura yapılıyor ortalama her kurada 100 eczacı yerleşiyor çoğu da yeni mezun olanlardan sizin yakınınız 5 yıldır kuraya katılıpta devlete atanamamasına inanmıyorum daha doğrusu bunu kanıtlayın herkes inansın seçmesin mesleği.

www.yhgm.saglik.gov.tr
    2017 Yılı İlk Defa Ve Yeniden Atama Kurası
    http://www.yhgm.saglik.gov.tr/TR,15249/2017-yili-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

• quote:

Kpss sınavına girmeden atanan meslekleri sıralayın bakalaım

1-tıp

2-tıp

3-diş

ya hocam kafanız mı güzel devlet garantisi olsa bölümde dişle yarışır demi?

Hocam 100k da olan bir bölümden bahsetmiyoruzki 20 ile 30k arasında tüm üniversiteler özelleri ve uç illeri saymazsak. Bu çok ciddi bir rakam.

Ayrıca tıp,diş ve eczacılık aynı kura sistemi ile seçiliyor. Hocam gerçekleri söylemek gerekirse Tıp ve Diş bile okusan Türkiye`de aç kalma ihtimaliniz vardır herşey bir KHK`ya bakar. Ama bir mesleği bu kadar kötülemeyin ve okuması zor istemeyen okumasın.
  • quote:

Hocam 100k da olan bir bölümden bahsetmiyoruzki 20 ile 30k arasında tüm üniversiteler özelleri ve uç illeri saymazsak. Bu çok ciddi bir rakam.

Ayrıca tıp,diş ve eczacılık aynı kura sistemi ile seçiliyor. Hocam gerçekleri söylemek gerekirse Tıp ve Diş bile okusan Türkiye`de aç kalma ihtimaliniz vardır herşey bir KHK`ya bakar. Ama bir mesleği bu kadar kötülemeyin ve okuması zor istemeyen okumasın.

gecen sene

tıp 16.400

diş 21.200

eczacılık 37.900

Peki hocam diş gelmezse ne seçelim Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkiye`de devlet işi %0 gibi bir şey. Fizyoterapisti de öldürdüler puanları çok yükseldi ayrıca hemşirelerde fizyoterapist olacak gibi bir şeyde çıkacakmış. O puan aralığın da ne seçelim mühendislik istemeyen birisi mf-3 alanında ne seçsin
  • quote:

Yaw bırakın bu işleri işsiz eczacı olacak diyorsunuz bu lafa sadece gülünür. Türkiyede 3 meslek var kpss olmadan devlete atama yapan 1-Tıp
    2-Diş Hekimliği
    3-Eczacılık

Ayrıca bir çok yenilik geliyor. Türkiye nüfusu artıyor. Son olarak bu yasa yeniymiş gibi laf yapanlar var 2014de bu mevzuat kanuna girdi. 3500 kişiye 1 eczane çok mantıklı Avrupada bu rakam daha da düşük. Üstelik bu mevzuatla birlikte dengelemek için çok mantıklı bir yasa daha girdi. Tek diplomaya tek eczane açılabilecek. Bu sayede Yıllık nüfus artışına oranlanmış oldu.

Teyze kızı 2 yıllık sosyal hizmet okudu devlete atandı 3200 TL maaş alıyor siz hala eczacılık işsiz kalır mühendislik işsiz kalır diyorsunuz.

Teyze kızı akıllıymış =) zamanında Ankara ünv. bölümün 4 yıllığını okuyan biriyle tanışmıştım, adamda 0 gelecek kaygısı vardı.

• quote:

Peki hocam diş gelmezse ne seçelim Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkiye`de devlet işi %0 gibi bir şey. Fizyoterapisti de öldürdüler puanları çok yükseldi ayrıca hemşirelerde fizyoterapist olacak gibi bir şeyde çıkacakmış. O puan aralığın da ne seçelim mühendislik istemeyen birisi mf-3 alanında ne seçsin

orasını bilemicem

ister inann ister inanma. 2012 istanbul üniversitesi mezunu. 2017de kaç kişi alınacak bilmiyorum da genelde 20-30 max 50 kişi alınıyor kuralarda. foruma bakıp meslek seçmeyin zaten bu işi yapanlarla gidip konuşun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marakku

Ben senin durumunu 2015 de yaşadım ek kontenjanla özel de mimarlık kazandım köpek gibi pişman oldum bu sene eczacılığa geçeyim dedim ailemin durumu yok eczane açacak yer bulsam aileden destek yok.Sana eczane açıyor zaten şirketler dersen 100 bin borçla hayata başlamak çok sıkıntılı.Bu sene tekrar hazırlanıyorum ben yavaş yavaş başladım.Beni yanlış anlama ama sınav açıklandıktan sonra çok iyi araştır bölümü okulu ili şartları pişman olmanı istemem

Mimarlıktan neden vazgeçtiniz neden pişman oldunuz? Hangi üniversiteydi kazandığınız?

• Yav evet eczacılar kpss ye girmeden atanıyor ama bir bakın kaç tane alım yapıyorlar. Ne kadar maaş veriyorlar?

Ayrıca bu eczacılar odası gibi bişey ( yani eczacı topluluğu ) artık daha fazla mezun verilmemesi gerekiyor diye açıklama yapıp duruyor. Birde yanlış değilsem ( bu konuda tam bilgim yok ) duyduğuma göre meselâ 5 km kareye 1 eczane düşecek şeklinde bi kural var diyorlardır. Yani artık eczane açmasıda zor. Tabi iyice araştırılmalı eczaneye gidin sorun nedir ne değildir. Birden fazla eczaneye giderseniz daha sağlıklı olur.

Ha eczacılık ile mühendislik iş bulması arasında farklar nelerdir birinde kpss var giriyorsunuz yinede kontenjan az diğerinde kontenjan az ama kpss stresi cekmiyorsunuz. Birde birinde özel sektörde milletin ağız kokusunu çekiyorsun. Diğerinde özel sektörde kendi işin olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.