Şimdi Ara

ECZACILIK YAZACAKLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
4
Favori
20.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağlık bilimleri üni. Eczacılık bu yıl açılıyor orada avantajlı olabilir ilerisi için , sağlık bakanlığına bağlı ve hükümete yakın gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 2019 da seçim var ve sınırda gibi herşey olabilir herşey bi khk ya bakar 😀

• Hacettepede eczacılık okuyorum. Bu sene 3. Sınıfa geçtim. 2 sene önce bende sizler gibi yazıp yazmamak arasındaydım. Puanım doğudaki dişlere yettiği için diş yazmak istemedim ve bari en iyi eczacılığı yazayım dedim. Tabi bu sene istanbul üniversitesine yatay geçiş yapıcam o ayrı konu :D

Konuda söylenmiş ama tekrar söyleyeyim. Akademisyen olmak istiyorsanız eczacılık güzel meslek, eczacılıktan doktora yapmak isteyenlere hocalar çok sahip çıkıyor referansınız banko olur, tabi doç prof olursanız ilaç firmalarında çok aktif rol oynuyorlar ve parayı kırıyorlar.Veya mezun olup ilaç firmalarına kariyer hedefiyle girip yükselmeye çalışabilirsiniz. Ama tüm bunlar için uç bir öğrenci olmanız gerek.Herkes bu tarz iyi yerlere gelemiyor.

Eczane açmak için de konuda yazmışlar zaten, yer olsa bile kura sistemi olucak torpil dönücek veya parayı basıp eczane devralıcaksınız. Eczanede para yok diyene inanmayın dünyanın parası var bu işte. En azından benim yaşadığım bölgede eczacılıkla inanılmaz paralar kazanılıyor. Yeni mezunlar da kazanıyor merak etmeyin aylık en az 15k diyeyim ben size gerisini siz düşünün.

Hastaneye girmeyi veya eusu düşünmediğim için o alanlar hakkında bi fikrim yok.

Peki ben ne yapacağım? Allaha şükür ailemin durumu müsait olduğu için bana eczane açma,devralma garantisi veriyorlar. Mezun olduktan sonra eczane açıp bikaç sene kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar para kazandıktan sonra amerikaya eczacı olarak gidip mesleğimi orada yapmayı planlıyorum.Şimdiden yabancı dil eğitimine çok önem veriyorum bunun için. İnternetten bi araştırma yaparak amerikada eczacılıkla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Meslekle ilgili sorularınız varsa cevaplayayım.

• JeffS kullanıcısına yanıt
    Amerikada markette satılmıyor muydu

• Yazarsan turbo seni özelden kıstırıp kendi eczanesine köle yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 8 Temmuz 2017; 22:58:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeffS

Hacettepede eczacılık okuyorum. Bu sene 3. Sınıfa geçtim. 2 sene önce bende sizler gibi yazıp yazmamak arasındaydım. Puanım doğudaki dişlere yettiği için diş yazmak istemedim ve bari en iyi eczacılığı yazayım dedim. Tabi bu sene istanbul üniversitesine yatay geçiş yapıcam o ayrı konu :D

Konuda söylenmiş ama tekrar söyleyeyim. Akademisyen olmak istiyorsanız eczacılık güzel meslek, eczacılıktan doktora yapmak isteyenlere hocalar çok sahip çıkıyor referansınız banko olur, tabi doç prof olursanız ilaç firmalarında çok aktif rol oynuyorlar ve parayı kırıyorlar.Veya mezun olup ilaç firmalarına kariyer hedefiyle girip yükselmeye çalışabilirsiniz. Ama tüm bunlar için uç bir öğrenci olmanız gerek.Herkes bu tarz iyi yerlere gelemiyor.

Eczane açmak için de konuda yazmışlar zaten, yer olsa bile kura sistemi olucak torpil dönücek veya parayı basıp eczane devralıcaksınız. Eczanede para yok diyene inanmayın dünyanın parası var bu işte. En azından benim yaşadığım bölgede eczacılıkla inanılmaz paralar kazanılıyor. Yeni mezunlar da kazanıyor merak etmeyin aylık en az 15k diyeyim ben size gerisini siz düşünün.

Hastaneye girmeyi veya eusu düşünmediğim için o alanlar hakkında bi fikrim yok.

Peki ben ne yapacağım? Allaha şükür ailemin durumu müsait olduğu için bana eczane açma,devralma garantisi veriyorlar. Mezun olduktan sonra eczane açıp bikaç sene kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar para kazandıktan sonra amerikaya eczacı olarak gidip mesleğimi orada yapmayı planlıyorum.Şimdiden yabancı dil eğitimine çok önem veriyorum bunun için. İnternetten bi araştırma yaparak amerikada eczacılıkla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Meslekle ilgili sorularınız varsa cevaplayayım.

Ben şey okumuştum bi yerde Türkiye'de eczacılık bitirince Amerika'da denklik almak çok meşakkatliymiş birde Hacettepeden neden yatay geçiş yapıyorsun zorluğundan mı ?

• nicksizayı kullanıcısına yanıt
    Bazı eyaletlerde kişisel eczaneler de açılabiliyor. Veya argelerde de iş bulabilirsin. Devletin çeşitli kollarında da çalışabilirsin.

• Evet baya meşakatli bir iş ama çekicem başka yolu yok eğer amerikada gerçekten yaşamak istiyorsam. Hacettepeden geçme sebebim okulun zorluğu ve ankaradan memnun olmamam, çevremin istanbulda olması ve yapmayı planladığım farklı bir işteki ana merkezinin ve o çevremin yine istanbulda olması. Kardeşim de bu sene büyük ihtimal çapa dişi kazanıcak benim de geçmemle birlikte ev tutmamız vb.

• Eczacılık okumuyorum ama 8 senedir mesleğin içindeyim..

Bügün suriyeli bi eczacı geldi ve 5 yıldır burda ikamet ediyor vatandaşlık alma hakkı kazandığını söyledi, şuan acıbadem merkezde eczacı halka ilişkiler olarak çalışıyor ... denklik almak için sınava girecek ve öncesinde staj göreceğini söyledi belki işinize yarar bişeyler söylemişimdir iyi akşamlar herkese yolunuz açık olsun

• Eczacılığı kardeşim için araştırmıştık, normal eczane açmanın çok da iyi olmadığını farkettik. Hatta listeye baktığımızda doğu illeri haricinde eczane açmanın pek mümkün olmadığı gözüküyordu. Fakat klinik eczacılık diye bir şey yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Fakat ilerde nereye gelir, veya sadece onun için yazılır mı buna sen karar verebilirsin.

www.unilidenogren.com/video?istanbul-kemerburgaz-universitesi-eczacilik--1

klinik eczacılık konusunda faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xyzt1

Yazma. İlla yazıcam diyosan da ankara eczacılıktan uzak dur

ben buraya gezi için gitmiştim okuyanları da çök kötülüyordu harbi burayı neden acaba
  • Ya benim anlamadığım hiç mi idealist kimse yok içinizde? Ben de eczacı olmak istiyorum ama hedefim eczane açıp ilaç satarak parayı kırmak falan değil. İlaç üretmek gelistirmek bunları düşünerek hiç mi giden yok eczacılığa? O kadar üzülüyorum ki şu duruma. İnsanlık olarak çok bencilleştik. Herkes ilerde ne olurum nasıl zengin olurumun derdinde. Yanlış anlamayın sadece bu konu icin söylemiyorum. Tüm insanlar olarak sadece kendimizi düşünür olmuşuz. Üzüldüğüm bir başka nokta ben eczacılığı çok isterken kazanamayacağım belki de bu çıkışımın sebebi bu olabilir.

• Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    1. sınıfı okudum bıraktım gercekten o kadar çileye değmez bence. Gerçekten gereğinden fazla zorluyorlar. Bir de şöyle bir şey var eczacılığın eskisi kadar geleceği yok. Eczane açmaya sınır getirildi onu biliyorsunuz zaten. Onun haricinde ilaç firmalari deniyor ama o firmalarda çok fazla eczacı çalıştırmıyormus hocaların söylediği kadarıyla. Verdikleri ücret eczacılara az geldiği için bir de eczane açma imkanı olduğu için eczacılar bırakıyormus o yüzden de bu firmalar daha çok teknisyen alımına yönelmişler.

Ankara ecz yerine gazi anadolu ege daha iyi olur bence. Hatta ege çok daha iyi olur illa Eczacılık isteniyorsa. İzmir'de okumak var yani ucunda. Hocalara gelirsek gerçekten aşırı bir ego hakim okuldan.Tıptan gelen hocalarda bile bu kadar yoktu yani.

Onun dışında okulun yeri gayet iyi merkezi. Ulaşımı da kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: givemelife

Ya benim anlamadığım hiç mi idealist kimse yok içinizde? Ben de eczacı olmak istiyorum ama hedefim eczane açıp ilaç satarak parayı kırmak falan değil. İlaç üretmek gelistirmek bunları düşünerek hiç mi giden yok eczacılığa? O kadar üzülüyorum ki şu duruma. İnsanlık olarak çok bencilleştik. Herkes ilerde ne olurum nasıl zengin olurumun derdinde. Yanlış anlamayın sadece bu konu icin söylemiyorum. Tüm insanlar olarak sadece kendimizi düşünür olmuşuz. Üzüldüğüm bir başka nokta ben eczacılığı çok isterken kazanamayacağım belki de bu çıkışımın sebebi bu olabilir.

Hocam gerçekten idealistseniz, ilaçlara merakınız varsa kimya okuyabilirsiniz. Boun kimya 32k zonguldak ecz ile aynı derecede.

• İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Ilaci eczacidan daha iyi kimse bilemez

Eczanede staj yapiyorum . eczacim haftada bir saat ugruyor toplamda . kalfalarin gecende konustugu mevzu eczaci bu ilaclarin etken maddesini bilir mi . biri digerine ne bilecek o doktor mu yaa dedi . peki o zaman . yani bu insanlar nasi bu kadar kit düşünüyor anlamiyorum

• Ben ankara üni ecz. Son sınıfa geçtim ezcacilik okumanızı önermem hele bizim fakülteyi hiç önermem.Sorunuz varsa sorabilirsiniz burdan veya özelden zamanım olunca cevaplarım

• Medipol yada Yeditepe eczacılık hakkında bilgisi olan var mı?
  • mesele para degilde 5 yıl okuyup o kadar zor ders verip çıkınca işssiz kalmak koyar adama.ki hepimiz yüksek puanlarla girdik bi sene daha beklesek tıp diş garanti olurdu koyan bu zaten.
  • SA BEYLER BAYANLAR 25-35K İÇİN ECZACILIKDAN DAHA İYİ ALTERNATİF BÖLÜM NE OLABİLİR ?
  • Xyzt1 kullanıcısına yanıt
    1.sinifta ne gördüm ki bıraktın botanik mi onlar zor geldiyse iyiki bırakmışsın 3.sinifta tekno ve kimya ondan 150 kat daha zor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.